Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi nedir? Avantajları faydaları nedir? Yaptırmam gerekiyor mu?

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Arkadaşlar 2000 yılında sigorta girişim var. Vergi indirimi diye birşey duydum ama inanın hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Bana bu konuda yardım eder misiniz? 508 prim günüm var. Şu an 2 aydır çalışıyorum asgari ücretle. Şimdiye kadar vergi indirim ile ilgili bir işlem yapmadım başvuru falan. Acaba bu vergi indirimi nedir? Kimler yaptırabilir? Yaptırmam gerekiyor mu? avantajları nedir bizler için? Raporum %45. Bir sene önce aldım. Süreklidir. Daha önce %80 idi sonrasında süresi bitti diye tekrar istediler. Doktor baktı beni iyi gördü eski yıllara göre o yüzden raporumda %45: Tedaviyle çalışabilen yazıyor. Şimdiden teşekkür eder iyi forumlar iyi günler dilerim. :)

Sakatlığınız veya hastalığınız nedir? 2000 yılında sigorta girişiniz nedir?(yani sigorta girişiniz staj mı normal mı?) ve 2000 yılında kaç yaşında idiniz?

%45 oranim var. Fiziksel rahatsizligim yok. İlk sigorta girişim 2000 normal. 2000 de 16 idim.

2000 yılında yaptırdığınız sigortayı başlangıç günü olarak kabul etmezler. 18 yaşınızı aştığınız 2002 yılında çalışıyor iseniz o zaman başlatırlar.

Merhabalar..
Ben de başvurmak istiyorum gittim vergi dairesine dün ama farklı bir yere gitmem gerektiğini söyledi ve emeklilik için ayrı maaşımdaki vergi oranlarının düşmesi için ayrı başvurmam gerektiğini söyledi. Emeklilik için SGK dedi maaş için vergi dairesi aksaraydakine gideceksiniz dediler.
Temmuzda izinliyim o zaman başvuracağım.
2005'te sigorta girişim var %52 sağlık raporum var şuan çalışıyorum uzun aradan sonra :)
461gün de primim var
Vergi indirimin erken emeklilikle alakası yokmuş sanırım.
3.derece engelli olduğum için maaşıma ek 28lira gibi bir tutar ilave ediliyor sanırım.
Net olarak ben de bilmiyorum :) :(

Plumeria;

2008 den önce işe giriş yapanlar ENGELLİ olmasından dolayı erken emekli olabilirler(malül emeklilik değil)..
Erken emeklilik ile normal emeklilik arasında hiç fark yok. Ama 2008 den önce işe giriş yaptığınız için sakatlığınızı Maliye'ye bildirmeniz gerekiyor. Bürokrasi işlem diyelim: Vergi indiriminden faydalanamazsanız yada istemezseniz normal prosedür işlenir. Normal emeklilik işlemlerine gidersiniz. Normal bir birey gibi hakkınız olur. Ancak Engelliliği bildirerek emekli olmak isterseniz o zaman farklı prosedür işlenir.

Vergi dairesine gidip Özürlüler biriminden gerekli bilgileri oradan alabilirsiniz.

ben sadece pazar günü boşum. Ptesinden Ctesine 20:30-21:00'da evde oluyorum. Sabahta 7:30'da işe gidiyorum. O zamanda vergi dairesi kapalı. Benim engelli statüsündeki emeklilikten yararlanabilmem için mutlaka vergi dairesine başvurmam gerekiyor ozaman?

Arkadaşlar vergi indirimi için yapmam gerekenleri madde madde yazabilir misiniz? Daha önce faydalanan arkadaşlarımızdan rica ediyorum.

Kısaca evet vergi dairesine başvurmanız gerekiyor.
Prosedür gereği sizi hastaneye yönlendirecek(belki de bulunduğunuz ilde çok fazla devlet hastanesi var ise seçme sansınızı verebilirler). Sizde heyete girip sıfırdan muayene olacaksınız. Ensın heyet sonrası işlem tamam. İşyerinize bildirecek işyerinizde size bildirecek.

Dolayısıyla bayağı zaman kaybı oluşturacak. Başka alternatifi yok maalesef. İşinizin en boş olduğu zamanda durumunuzu patrona bildirerek hallediniz derim...

demekki her engelli kişilerin yapması gereken ilk iş bu olması gerekiyor. Niye böyle bir zora koşuyorlar hayır benim açımdan zorluk birşey yok ama gelde izin al patrondan demek istediği neden engellilere böyle bir işi yaptırıyorlar neden! NEden otomatikmen yapılmıyor?

Elinizde rapor varsa sansınızı deneyin: Belki uygun görürler..

Loris;

Bu avantajdan yararlanabilmeniz için zaten çalışıyor olmanız gerekli çalışmadığınız sürece alamazsınız o yüzden izin almak zorundasınız iş yerinizden.
Otomatik olamaz ki evraklar vs hem işyerinizden kağıt götürmeniz gerekli hem de sağlık raporu vs.
Ve dip not olarak geçmiş çalışmayan engelli bundan yararlanamaz mutlaka çalışıyor olması gerekli diye.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

Plumeria;
vergi indiriminin erken emeklilikle bir ilgisi olmadığı doğru değil, Ne konuştuğunu bilmeyen bir memurun sözüyle vazgeçeyim deme.
1 Ekim 2008 den sonra ilk sigorta girişi olanlar evet şartları oluştuğunda sgk kanalıyla rapor alıp uygun görülürse emekli olacaklar.
Ancak,sizin gibi 2008 öncesi sigorta girişi olanlar için erken emeklilikte hala vergi indirimi geçerlidir.

Ufukalp

Yakuplu Vergi dairesine gitmiştim orada yapılamıyormuş 5-6 kişiyle görüştük mal müdürlüğü tam mal çıktı afedersiniz :)
Ama gayet bilgili gibi anlattı durdu Aksaraya yönlendirdi oralarda biryere gitmem gerekiyormuş Aksaray yada silivri yada çatalca kocaeli
İşyerimin vergi indirimini de işyerim yapacakmış emeklilik için SGKya başvuracakmışım
Biz de dedik tam bilene gidelim Temmuzda izinliyim ozaman daha rahat dolaşır başvururum
ve teşekkür ederimmm

peki atıyorum ben şu andaki işyeri ile ilgili vergi indirimi başvurusu yaptım diyelim. İşyerini değiştirince tekrar bir daha mı aynı bu işlemleri yapmam gerekiyor? Birde vergi indiriminde bulunmazsak 9000 kisür gün primimiz mi olacak emekli olabilmemiz için başvurmazsak normal gözüküyoruz ya o yüzden.?

Yok, Vergi indirimini bir kereye mahsus alıyorsunuz. Ne kadar işyeri değiştirirseniz değiştirin yada işyeriniz batarsa batsın yada kovulursan işsiz kalırsanız kalın; sizin işlemleriniz emekli olmadıkça kapanmaz.

Vergi indirimi almanın tek kuralı: Bir işyerinde çalışıyor olmak...

diyelim işyeri değişti(yukarıda saydığım sebepler dahilinde); Sizde muhasebeye durum bildiriyorsunuz: Muhasebe Vergi Dairesine yazı ile bildiriyor, cevap geldiğinde gerisi bitti.

Mr.NO:

Birde vergi indiriminde bulunmazsak 9000 kisür gün primimiz mi olacak emekli olabilmemiz için başvurmazsak normal gözüküyoruz ya o yüzden.?

?

Arkadaş ben bi özel sektörde çalışıyorum üçüncü derecede vergi indirimim var ropor oranım yüzde 60 ve maaşıma 60 tl yansıyor başkada bişey yok

Evet normal yoldan emekli olacaksınız. Hem yaş hem pirimleriniz tamamlanmasını bekleyeceksınız Normal bir birey gibi.

Plumeria;
Beylikdüzü'desiniz sanırım. Bayağı uzak olduğunuzdan bilmeyebilirsiniz.
Aksaray'dan kasıt Vatan caddesindeki istanbul vergi dairesi kompleksi olmalı.
Sonradan Topkapıdaki Yeşil plaza'ya (Yeşil Kundura binası) taşındı.
Daha sonra bazı birimlerin tekrar Vatan Caddesi'ne taşındığı duyumları aldım,ben İstanbul'dan 2008 yılında ayrıldım şu an bu ikisinden hangisinde tam emin değilim.

cevaplarınız için teşekkür ederim. Pazartesi durumumu işyerindeki abiye anlatacağım. Hayırlısıyla bir halletsek iyi olacak. Bir de babam torba yasa geliyor çok avantajlar sağlanacak diyor onu bekle diyor ama siz bu konuda bir fikre sahip misiniz?

Merhaba Gül hanım bende engelli olarak çalışıyorum vergi indirimden yararlanmak için rapor çıkardım bana iş yerinde 35 ile 40 tl arası dediler raporum % 57 dir fakat maaşa yansıttıkları vergi indirim ücreti 17,5 kuruştur ben fazlasını görmedim

vergi indiriminden ben hiçbir şey anlamadım.. ::10 Soruda Sakatlık İndirimi:: sitesindeki söylendiğine göre ", ücretlinin aylık matrahına girecekleri derecelere göre asgari % 15, serbest meslek ve basit usulde vergilendirilenlerde ise yıllık kazançlarında asgari % 15 katkı sağlayacaktır." deniyor. sitede yapılan %60 engelli (2. grup) 2012 yılı için örneğe göre ise aylık kazanca yaptığı katkı 10 tl yani %1. ben mi yanlış anlamışım bunu yoksa olay bu mudur...

arkadaşlar nasipse salı günü başvuru yapacağım. Asgari indirim için de başvuru yapmam gerekiyor mu? Bird aşağıdaki bağlantıda yer alan başvuru örneğinin başında istanbul yazısını bizim ilçedeki gaziemir vergi dairesi başkanlığına diyerek düzelttim ve çıktısını aldım bunu nasıl doldurmamız gerekiyor. Bir de ilçemizdeki gaziemir vergi dairesine başvuru yapmamda bir sakınca yok değil mi? Yoksa konaktaki vergi dairelerine mi başvurmam gerekiyor?

http://www.ivdb.gov.tr/mukellef/engelliindirim.php

B
aşvuru örneği:

http://ivdb.gov.tr/duyurulan/duyuru/OZURLULERDILEKCE.doc

2
. Sorum:

Arkadaşlar benim abim var. Kendisinin engelli maaşı var. Evde bakım maaşı almak istedik sadece bir günlük iş kaldı amahiçbir şekilde hastaneye götüremedik. Polis ve ambulans bile götüremedi. Neyse konuya gelelim. Şimdi dilekçede bakmakla yükümlü olduğu kısmı var. Şimdi ben abime bakmakla yükümlü oluyor muyum? Eğer oluyorsam onuda yazmam gerekiyor mu? Ailede tek çalışan benim annem ev hanımı abim evde babam eve uğramıyor.

Bu konu ve konular hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum..

İşyerin nereye bağlı ise oraya başuru yapmalısın.

Asgari geçim indirimine özel olarak başvurmana gerek yok

Abinin vasisi kimse, bakmakla yükümlü olan da odur. Sen değilsen, bunu belirtmene gerek yok

Arkadaşlar burada verilen dilekçe örneğinde İstanbul vergi dairesi yaziyor onu calistigimiz işyerinin bagli olduğu vergi dairesi ile değiştirmek gerekiyormu? Bide İzmirde kemeralti vergi dairesinin vergi indirimi için nereye gitmem gerekiyor.

Evet evet, tabii ki kurum adlaını değiştirmek lazım

yarın başvuru yapacağım. Bilgilendirme ve yardımlarınız için teşekkürler ederim.

arkadaşlar engelli indirimi başvurumu yaptım nihayetinde biraz küfetli oldu ama :D 39 tl noter tastikli rapor örneğine aldılar. Fotoğraf falan istemediler.

Birde bana (@oturanboğa) vergi dairesine vereceksin dediydin ya gerek yokmuş Konak gelir idaresindeki engelli indirimi odasında herşeyi yapıyorlar. Ne vergi dairesine gitmeye nede (eğer raporun varsa) hastaneye gitmeye gerek yok.

İyi forumlar...

vergi indirimi devlete ait olan kurumlarda belli oranda indirim hakka sahipsin demektir. bir şirkette çalıştığınızı var sayalım. şirket çikolata satıyor. normalde çikolata 10tl ama sen personel olduğun için sana 5 tl dir. vergi indirimide böyle bişi. devlet personeli olmuş oluyorsun. elektrik - su - doğalgaz - internet - telefon faturası gibi devlete ait olan herşey sana yarı fiyata geliyor. normalde elektrik 60 tl ise sana 40 tl geliyor. tabi bunların hepsi senin adına olması lazım kayıtları. diğer avantajı otobüsler üçretsiz olur iett otobüsü şehirler arası otobüsler metro nilüfer kamilkoç gibi otobüsl biletleri yarı fiyata. uçaklar gemiler yarı fiyata...

Üst Alt