Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi olmayanlar idari izin kullanamıyor mu?

RİCH

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kamu da görev yapıyorum, engelli sınavıyla işe yerleştim, maliye ye vergi indirimine başvurduğumda ise rapor oranım düşürüldü, vergi indirimi alamayan engelli personel idari izinlerden faydalanamıyormuş doğrumu bu bilgisi olan var mı. örneğin valiliğin verdiği kar tatilinden yararlanamazmış gibi. zaten engelli kadrosuyla atanmışız vergi indirimiyle bunun ne ilgisi var. kanun da bu konu ile ilgili açıklama var mı?

Engelli kontenjanında görev yapan tüm kamu personelleri valiliklerce verilen idari izinlerden faydalanabilir.
Vergi indirimi kişinin tercihine bağlıdır ve konuyla alakası yoktur.

Personel ama bize öyle demiyor vergi indirimi alamadığımız için olmaz diyor bu konuyla ilgili bir açıklama bir kanun var mı bildiğiniz çok saçma şeylerle uğraşıyoruz

Bu izine esas olan kanun falan değil,valilik iznidir.
O halde valilikçe duyurulan metin ne ise ona uymak zorundalar.
Örneğin aşağıya alıntıladığım metnin neresinde vergi indirimi yazmaktadır?

''Hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok altında seyredeceğinden kuvvetli don ve buzlanmanın özellikle aracadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, tedbir amacıyla 31 Ocak Salı günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli özürlü personel ile hamilelerin idari izinlerinin 01 Şubat Çarşamba günü de devam etmesine karar verilmiştir".

Sevgili kardeşim sana kim diyorsa vergi indirimi olmayan idari izin alamaz diye.. sende ona söyle derhal istifa etsin görevinden ve o makamı boşuna işgal etmesin. valilik idari izin verdiği gün ve 3 aralık tarihinde işe gitme kimse bir halt yapamaz..

İŞİN GARİP TARAFI vergi indirimi yoksa nasıl engelli kadrosunda çalışıyor ? gecelerin prensi nasıl bir halt yapamazlar vergi indirimden yararlanmadan engelli statüsünde olamaz zaten bu durumda engelli izinlerinide kullanamaz tespit edildiği durumda ya normal kontenjena geçirilir yada işine son verilir...

tek kelime ile uydurmuş sana bu bilgiyi veren.Bu modellerden çok var kamu kurumlarında bilmiyorsan bilmiyorum der insan uydurmak niye.Arkadaşım vergi indirimi sadece ve sadece adı üstünde vergi indirimi içindir.Raporumuzu değerlendiren bir üst kurul değildir biz talepte bulunmadıkça değerlendirme şansı bile yoktur.Benimde %40 lık raporumu %39 a düşürdüler işleri bu zaten o kurulun vergi muafiyetini engelleyerek vergi gelirini arttırmak. Bende devlet memuruyum özürlüyüm hastaneden aldıgım rapor buna kanıttır ve bu raporu kimse yok sayamaz ama hiç kimse.Engellilerin hakettiği her ayrıcalıktan faydalanırsın bu raporla maliyeye başvurmuşsun raporun %1 e düşürmüş hiç ama hiç önemi yok sadece vergini normal çalışan gibi ödersin hepsi bu.Engellilere idari izin verilen günlerde işe gitme kimse bişey yapamaz.eğer gideceğim dersen ve bahsettiğin kişi sorun yaratıyorsaki buna hakkı yok kim olursa olsun dilekçe yaz ver şu tarihte engellilere tatil ilan edildiği için ve engelli oldugum için idari izinli sayılmak istiyorum de at önüne yazılı olarak oda sana dediğini cevabı versin git müdürüne ver o cevabı sonra oda çözmesse il müdürlüğüne git ögrenirler neyin ne olduğunu hakkını yedirme sakın

kardeşim maliye senin raporu düşürmüşmü düşürmüş adamlarla uğraşırsan seni bir hastaneye sevk ederler yüzde 40 alamazsan o zaman olan olur %1 değil binde bir olsa bile prosedüre göre engelli değilsin HE ŞİMDİ İŞİMİ GARANTİYE ALDIM KİMSE ÇIKARAMAZ BENİ düşüncesiyle hareket etmek yanlış bir durum...

Raporuma itiraz etsem hakem hastaneye göndersede ordada rapor %1 çıksa bile hiç birşey yapamaz sadece vergi indirim talebiniz red edilmiştir der hepsi bu.maliyenin verdiği rapor onayı sadece vergi indirimi ve erken emeklilik sağlar ,engelli için başka hiç bir işe yaramaz.Hastaneden alınan %40 ve üstü sürekli rapor ile Engelli özürlü kimlik kartı alırsın,özürlü olarak özel yada kamuda çalışırsın.Ve engellilere tanınan tüm sosyal haklardan faydalanırsın.Kim diyor engelli değilsin sende yanılma istersen xxxman arkadaşları.Kamuda yad özel sektörde engelli raporu olup maliyeye hiç başvurmamış yada başvurup olumsuz yanıt almış engelli sayısı çok fazla.

kardeşim bende onu diyorum işte vergi indirimi %40 raporu olan insanlara veriliyor demi? maliye sana vermemiş sen engelli değilsin diyor şimdi bu kurum senin engelli statüsünde çalıştığını biliyor fakat verği indirimin yok bu bir çelişki değilmi? adamları gıcık edersen ben bunun engelli olduğundan veya sahte raporla çalıştığından şüpheliyim diyip bi hastaneye gönderebilir mi gönderir BU HASTANEDE RAPORUN DÜŞERSE O ZAMAN UĞRAŞIR DURURSUN İŞTE EN GÜZELİ FAZLA DİKLEŞMEMEK işten çıkarılmayı göze alıyor haklı olarak görüyorsan kendini gerekli işlemli yap ama olumsuz tarafından bakmak gerek bide...

orası ayrı bir konu tabi devletin yetkili kıldığı hastaneden rapor alıyoruz ama kabul etmiyor çünkü mümkün oldugunca taraflı davranıyor vergi geliri düşsün her engellinin erken emekli olup emekli maaşı almasını istemiyor. işte böyle karadüzen devam ediyor kimine vergi indirimi veriyor kimine vermiyor benimki en güzel örnek iste %40 raporumu %39 yaptılar resmen küfür eder gibi pozitif ayrımcılık nerde kaldı 39 özürü 40 yapmasını beklerken 40 ı 39 yapıyor sırf faydalanma diye.Ben açılan konu için konuştum bu arkadaş vergi indirimi için başvurmak zorunda değil engelli olarak işegirmiş mevcut raporu ile.Ve engelli bir çalışan olarak böyle idari tatillerde hakkı var vergi indirimi almış arkadaşlar gibi izinli sayılmaya .Kimse sen maliyeden vergi indirimi almamışsın engelli değilsinki demeye hakkı yok o bambaşka bir durum.Ben engelli raporumla işkur aracılıgıyla 7 yıl özel sektörde 3 farklı şirtkette çalıştım.son bir yıldırda kamuda memurum engelli sınavıyla girdim bende ama vergi muafiyeti alamadım.almak zorunda da değiliz zaten keyfi bir durum vergi mufiyeti vergin az kesilir erken emekli olursun.Ama bu değilki vergi indirimi almıyorsun sen engelli değilsin bunu demeye kimsenin hakkı yok demek istiyorum bende.yani konuyu açan arkadaşımız madur edilmiş yersiz yere. 2-3 şubatta kar tatili vardı bende gitmedim işe sorunda çıkmadı.Şunuda dikkate almalıyızki hiç bir engelli haklarında vergi indirimi alıyormusunuz denmiyor elimizdeki hastaneden almış oldugumuz mevcut raporlar yada engelli kimliğimiz yetiyor.Kurumun vergi indirimiyle ilgilenmesi doğru değil yani vergi indirimi eşin özürlüysede çoçugun özürlüysede alınıyor ozaman vergi indirimi alan memur ogün işe gelmesin mi kendisi sağlıklı :)))

kardeşim konu bambaşka bi tarafa kayıyor bak şimdi engelli kadrosu nedir? kurumun vergi indirimiyle ilgilenmesi doğru değil diyorsun ama dikkat edersen engelli kadrosundasın ve vergi indirimin yok artık kim ne düşünürse düşünsün herkezin kendi bileceği iş tabi ben olumsuz taraflarınıda yazıyımda gerisi kişiye kalsın...

ben kurumun arkadaşa vermiş oldugu cevabı eleştiriyorum xxxman yanlış anlama seni değil.Sen eldeki bulgurdanda olma demek istiyorsun anlıyorum.Ama korkmamıza gerek yok bu raporlarımızı zaten sınavı kazanıp başvuru yaptıgımızda bakanlık yada müdürlükler değerlendirdi kabul etti.Bir kaç arkadaş hatırlıyorum mesela meb sınavını kazanıp raporu kabul görmediği için göreve başlayamayan mahkemeye giden forumlarda gördüm burda.Kurumlarımızda özlük dosyalarımızda rapor kopyalarımızda saklanıyor bunu yok sayamaz kurum elinde özürlü raporlarımız var zaten.Ben senden şüphelendim git yeni rapor alda diyemez korkutmayalım arkadaşları nacizane benim fikrimde bu yönde.

kardeşim kim diyor raporundan şüphelendim yada engelli olduğun kanısında değilim diyip bir hastaneye gönderemeyeceğini ? kardeşim ben bu kurumda çalışanlara inan akıl erdiremiyorum bu ne rahatlık yasaları araştır bakalım böyle bir hakkı varmı yok mu?HADİ BU İNSAN bişey yapamazlar deyip işe gitmese amiri buna kafayı taksa ve engelli olup vergi indirimi alamamış bu engelli değil değil diye uğraşsa bu insanın vebalini alcakmısın ? normal kadroda olsa sorun yok ama engelli kadrosunda engelliye verilen indirimi alamıyorsa insanlar öküz altından buzağı arar...

Yönetmelik diyor 2002 sonrası yetkili hastanelerin sağlık kurulundan alınan %40 üstü sürekli özürlü raporları geçerlidir.Kimse keyfi olarak git bir daha rapor al ben inanmıyorum diyemez vebalinide alırım.Sen bana vergi indirimi alamayan raporlar iptal edilir özürlülük hakları elinden alınır diye bir madde göstersene.

kardeşim rapor iptal edilir demiyorum onaylamak için tekrar bi yere gönderebilir amir olmasınada gerek yok şikayet edecek insanın sıradan bi memur olup sorumluluk alıp engelli olmadığı kanısına varıp engelli kadrosunda çalışıyor diye dava açsa o kişiyi bak bakalım incelemeye alıyorlarmı almıyorlarmı...DAHASI arkadaş belki aday kurumda çalışıyorda asaleti onaylanmadıysa bide onu düşünmek var...

ben yorumumu yaptım bende aday memurum ve arkadaşla aynı durumdayım ve idari tatillerde işe gitmiyorum meydan okuyacak kuruma yada müdürede ben meydan okurum.Engelli olmanın şartı vergi indirimi almak değil elimizdeki sürekli raporlar engelli oldugumun kanıtı .Kurumu yada müdürü baglamaz vergi indirimi almam kamuda da özel sektörde de böyledir.Özel sektörde de vergi indirimi almayan çalışan özürlü kontenjanından çalışıyordur zorla işyeri vergi indirimini al demez çünkü onu baglamaz indirim almasının kişiye faydası vardır sadece .Kısaca bu benim düşüncem arkadaşa nasihatım dik durması iş hayatında korkusuz olması haklıysa ki bence haklı sonuna kadar hakkını araması karşısındaki kim olursa olsun korkmaması.

kardeşim bak bide adaysın sende adam atamanı onaylamasa işe gelmiyor, işe geç geliyor ,erken gidiyor işini düzgün yapmıyor vs. sebeplerle memurluğunu onaylamazsa ne yapabilcen ? artı bak alınmış rapora da o kadar güvenme şikayet olması durumunda %100lük raporunda olsa sahte yada usulsüz olmadığının garantisi varmı yok hakkı devlet veriyor ama yanlışında da geri almasını bilir onun için fazla göze batma nacizhane bir arkadaş kardeş tavsiyesi....

xxxman felaket tellalığı yapıyor.Bilmediği konularda fazla ısrarcı. sedatmir haklı.Verği indirimi olmayan valilik idari izinli diyorsa izinlidir.Hamilelerin hamilellik döneminde verği indirimimi uygulanıyor.?;)

xxman sevgili kardeşim bildiğin konular var ve merakla okuyorum konularını amaaaaa gelelim mevzuat konusuna orada sınıfta kalırsın kaç yıllık memursun blmiyorum ama 21 yılı bitirdim ben ve 07/09/2011 tarihinde vergi indrimi aldım ve o güne kadarda bütün izinlerden yararlandım vergi indirimi olayı farklı engelli olmak ayrı unutmaki yüzde 1 de olsa engelin varsa o izini kullanırsın

Maliye Keyfi uygulamalarla rapor oranını düşürüyor diye danıştay karar çıkardı hastanelerin verdiği rapor esastır dedi.Üstelik vergi indirimiyle iznin hiç alakası yok engelli kadrosunda işe girmiş olman yada sonradan engelli olmuşsanda raporun önemli tansiyon hastalarının kalp hastalarının vergi indirimimi var herkes kullandı bu idari izni.Başbakanlığın 2002/58 nolu genelgesi var personelinize onu gösterin.Orda vergi indiriminden asla bahsetmiyor.İşinizi zorlaştırmaya çalışıyorlar daha çok mücadele etmek zorunda kalacaksınız.Sizi kabullenmeleri biraz zor olacak sabırlı olun.Baksanıza biz kendi içimizde bile bu konularda anlaşamamışız hala vergi indirimi almayan engelli kadrosunda olamaz diyen arkadaşlar var hayret......

xxxman;

ya sevgili kardeşim sen nasıl bir insansın? sen bana bir tane aday memur gösterebilirmisin asaleti tasdiklenmeyen? kaldıki bu aday memurluk lafı sadece laftan ibarettir.. memur ilk göreve başladığı andan itibaren bütün haklara sahiptir adaylık kaldırma meselesi eskidendi şimdi hizmetiçi seminerleri var memur orada sınava giriyor yani müdürü amiri halt etmiş... kurban olduğum bildiğin konularda yorum yap yap ki, bizlerde senin sayende faydalanalım bilmediğin konularda abuk subuk konuşarak birde ısrarcı olarak yorum yapma komik duruma düşüyorsun...

Şurada arkadaş birşey sormuş,cevabı daha ilk mesajlarda verilmiş.
Sonrasında konu öyle bir dallanıp budaklanmış ki okuduklarıma inanamadım.
Ne yasa,ne yönetmelik,ne prosedür... Hayal,varsayım,felaket tellallığının bini bir para.
xxxman,bilginiz olmayan bir konuda yorum yapmak zorunda değilsiniz.
Susmak,yanlış bilgi vermekten çok daha iyidir.
İdari izinlerin vergi indirimi ile alakasının olmadığı kesin bir bilgidir,kişisel yorum değil.
Bir insanın bir konuda kesin bir hakkı varsa,hiçbir olumsuz tavır,tehdit onu o hakkından mahrum etmeye yetmemeli,yetmeyecektir de.
Böyle korkak,pısırık,el açıp dilenir gibi hak savunulmaz.

kardeşim biri bana desin ki şikayet olduğu takdirde o insan incelenmez raporu kesin olarak geçerlidir hanginiz bu iddada bulunuyorsunuz? kusura bakmayın ben biraz pinpirikliyim yani garanticiyim işinizi garantiye alın diyorum adayken hele göze batmayın atama yetkisi onlarda diyorum kardeşim bilemeyizki hangi memurun adaylığı onaylanmamıştır yokmudur vardır elbette hatta memur olmuş atılan insanda çoktur...ezdirmeyelim kendimizi tamamda fazlada uğraşırsak sonu kötü olabilir benim ki sadece bir tavsiye kimseye karışmak haddim değil...BAŞLIĞA BAKINCA DEMEK Kİ AMİRİ KULLANAMAZSIN DEMİŞ İZİNİ EMİR DEMİRİ KESER AMİRİ KULLANAMAZSIN DEMİŞSE KULLANMAMALI İZİN DEDİĞİNİZ KAÇ GÜN ZATEN 3-5 GÜN İÇİN DEĞERMİ?

Şikayet,ihbar olayı farklı konumuzla alakası yok.
En başta soru izinlerin vergi indirimiyle ilişkilendirilmesi konusunda.
Evet atasözüdür ''emir demiri keser'' ama yasa ve yönetmelikler de emiri keser,hem de kıtır kıtır doğrar. :))

UFUK KARDEŞİM vergi indirimiyle engelli kadrosunu nasıl bağdaştırdığıma bir bak AMİRİ kıl bir insan demek ki yetki onda uğraşırda böyle tip insanlar en kötü ihtimal olsa ve bu insanın rapor oranı düşse o zaman nolcak tamam pozitif pozitif bakalım herşeyede birde negatif tarafı var...

idari izinlerin vergi indirimiyle alakası yoktur. "kadroyla" alakası vardır. engelli kadrosundaysanız izinlisiniz. gerisi önemli değil.

Peki ben ne olcam.Normal kadrodayım ama özürlüyüm.

Vergi indiriminden yararlanamayan,engelli kadrosun da çalışamaz,emekli de olamaz diye biliyorum ben.Raporum düşürüldü demişsiniz,vergi indiriminden yararlanamıyorum diyorsunuz,siz şuan engelli kadrosunda değil,normal kadroda gözüküyorsunuzdur,o yüzden idari izin sayılmaz demişlerdir.

Özel sektör de şartlar bu şekilde;ben buna istinaden bu şekilde bilgi verdim,eksik bilgi varsa da olabilir,kusura bakılmasın lütfen....

Üst Alt