Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi olmayanlar idari izin kullanamıyor mu?

arkadaşlar ne kadar çok şey biliyorsunuz siz maşallah ama hiçbişeyde bilmiyorsunuz %1 de olsa engeliniz varsa devletin sisteminde engelli olarak gözüküyorsunuz demektir.. xxxman sevgili kardeşim yazdığımı iyi oku 657 sayılı yasayla göreve başlayanlar o gün itibariyle bütün memurların bütün halarına sahiptir adaylık meselesi eskidendi şimdi eğitim veriliyor eğitim süresi sonundaki sınavdan 70 puan aldığın an asalet tasdikleniyor hoş o sınavlarda da herşeye göz yumuluyor.. demişsinki memur olup, işten atılan yokmudur? var kardeşim hemde çok ama neden atılıyorlar biliyormusun? hırsızlık, p.....lik, vatana ihanet vs vs bu sebeplerden işten atılan çok oluyor haaa birde şu kıl amir meselesi var ya benim öyle bir müdürüm vardı ama şimdi 235 kilometre uzaklıktaki bir okulda aldı soluğu :) onlar istediği kadar kıl olsun sen hakkını yeterince savunabiliyormusun önemli olan o sen hakkını savun ama verilen görevide en iyi şekilde yap sana kimse bişey yapamaz...

Pardon devlet en az %40 oranı olana "engelli" derken %1 bile olsa engelli personel sayılacağı nerde yazıyor?

Vergi indiriminden yararlanamayan,engelli kadrosun da çalışamaz,emekli de olamaz diye biliyorum ben.Raporum düşürüldü demişsiniz,vergi indiriminden yararlanamıyorum diyorsunuz,siz şuan engelli kadrosunda değil,normal kadroda gözüküyorsunuzdur,o yüzden idari izin sayılmaz demişlerdir.

Özel sektör de şartlar bu şekilde;ben buna istinaden bu şekilde bilgi verdim,eksik bilgi varsa da olabilir,kusura bakılmasın lütfen....

Demek ki yanlış biliyorsunuz.
Engelli kontenjanında çalışmak başka,vergi indirimi başka bir durumdur.
Vergi indirimi kişinin tercihine bağlıdır.
Bi de özel sektörde falan demişsiniz,birincisi;hava muhalefeti sebebiyle verilen idari izinler kamu personeli için geçerlidir ve özel sektör üzerinde herhangi bir yaptırımı yoktur.
İkincisi; engelli kontenjanında çalışma ve vergi indirimi şartları yönünden özel kamu arasında fark yoktur,uygulamalar yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiştir.

Meraba arkadaşlar , forumu arasıra dışarıdan takip edip bazı konuları okuyordum taki bu konuyu ve yorumları okuyuncaya kadar ,

BAŞBAKANLIĞIN 2002 / 58 SAYILI ÖZÜRLÜLER İLE İLGİLİ GENELGESİNİN 3. MADDESİ

Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır. Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır.

Yani vergi indirimi yada bindirimi gibi bir şart yok, Bende % 40 görme özürlüyüm ama vergi indiriminden yararlanamadım idari izinlerden yararlanıyorum amirlerim ilk olarak biraz sorun cıkardı fakat genelgeyi masalarına bıraktıktan sonra çatlak sesler kesildi . Saygılar arkadaşlar.

Üst Alt