Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi onaylanması ve emeklilik başvuru süreci..?

ZAFERKEN

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim vergi indirimi 2 hafta sonra belli olacak.21.01.2016 da Ankara kurula belgelerim ulaşmış.2 haftaya kadar sonuçlanır dedi oradaki telefona bakan arkadaş.şubat 10 gibi.Belge Isparta vergi dairesine gelinceye kadar 10-15 gün geçer.Eğer istediğim gibi onaylanırsa telefonla Ankaraya sorduktan sonra SGK'dan Şubatın 10 unda hizmetlerimi toplatıp emeklilik işlemlerini yapıp 29 şubata kadar işleri halledip daha hızlı yaşlılık aylığı bağlanabilirmi?

O kadar hızlı sürmez :)
Şu anda emeklilik şartlarını yerine getirdiniz mi?

Vergi indirimi onaylandığı an 01.08.2015 tarihi itibariyle emekliliği haketmiş bulunmaktayım.

Ayın 30.da başvurursanız 1 şubattan itibaren maaşınız hesaplanmaya başlanır,mart ayında ilk maaşınızı alırsınız.

29 Şubatta vereceğim.10 Şubatta işlemlere başlasam.Gün toplatmalıdır falan.Emekliliği haketti kağıdını verirlerken indirim belgesini soruyorlarmı?

Sorarlar ama vergi dairesinden teyit alırlar.

Gün toplatmadan bahsetmişsiniz, farklı statülerde hizmetiniz varsa birleştirme öyle bir haftada tamamlanacak işlem değil bence.
Ben olsam hemen yarın gider tahsise hazırlık dilekçesi veririm herşey hazır olur ve hazırlık aşaması bitip tahsis talep başvurusu yaptığımda 15 günde aylığım bağlanır. Boşa 10 şubatı beklemeyin.

Farklı statü yok.Hepsi ssk 1997 yılından bu yana 4600 gün var ama vergi indirim kağıdı daha Ankara'da. 21.01.2016'da sağlık kuruluna ulaşmış ve 15 güne kadar neticelenir dedi.Hafataya onaylanırsa daha sonra başvursam daha iyi olmazmı?

Bugün vergi indirimim onaylanmış.Emekliliği hak ediyormuyum diye dilekçe verdim.Yazışmalar yapıp bilgi verilecek denildi.Bunda sonra emeklilik için ne yapmam lazım

Raporlar artık ankaraya gitmiyor diye biliyordum bulundugun ilin vergi dairesinde onaylanıyormuş yoksa benmi yanlış biliyorum

Yanlış biliyorsun.Vergi indirimi için tek yetkili kurum Ankara Sağlık Kurulu

2012 yeni yönetmelikte işlerin hızlanması için bi kolaylık yaptılar diye biliyorum . Arkadaşım vergi indirimi için baş vurdu 1 bucuk ayda geldi 2012 den önce bende girdim 5..6 ..aydan aşşa gelmiyordu cvp

ARKADAŞIM SEN HEYETE GİRDİKTEN SONRA OLUMLU CVP NE KADAR SÜRDÜ YANİ KAÇ GÜN MESELA

31.12.2015 tarihinde heyete girdim.08.01.2016 tarihinde rapor elime geçti.11.01.2016 tarihinde vergi indirimi için deftarlığa başvurdum.21.01.2016'da Ankara'ya ulaşmış rapor. 28.01.2016'da onaylanıp çıkmış.

ZAFERKEN

Sevgili ZAFERKEN kardeşim, Ben de aynı tarihte (31.12.2015) heyete girdim. Sonucu sizinki gibi 08.01.2016 da hastaneden aldım. Hastane bana raporu Vergi dairesine siz götüreceksiniz dedi. Buna istinaden 11.01.2016 da ankara vergi dairesine raporumu götürdüm. Vergi dairesi elden alamayacaklarını, hastanenin resmi yazıyla bize göndermesi gerekir dedi.(çünki vergi dairesi sevkiyle hastaneye gitmiştim.) Sonra hastaneyi bu konuda uyardım. Onlarda bunun üzerine posta ile göndereceklerini söyledi. Siz vergi dairesi sevki ile değil de kişisel müracaat ile mi hastaneye gittiniz?. Ben sonuç sadece Ankara Evis ten kontrol ediyorum. henüz bişey çıkmıyor. Maliye onayını nereden öğrendiniz?

sigorta pirimleriniz hep aynı ilden yatmışsa sıkıntı yok, farklı illerde çalışmışlığınız varsa oranın sgk ile yazışmalar fln derken işler biraz uzuyor..

Benim kişisel müracaat.

Arkadaşlar 28.01.2016 tarihinde vergi indirimim %40 onaylandı.Bu hafta vergi indirimi belgem elime geçecek.01.08.2015 tarihinde emeklilik günümü doldurdum.bu ayın sonunda emeklilik dilekçemi vereceğim.Şimdiden ne yapmalıyım.Nasıl bir yol izlemeliyim.

bugün heyet raporumu aldım. yüzde 65 oran vermişler.vergi dairesine verdim evraklarımı raporu kendi isteğimle aldım.tahmini ne kadar zamanda sonuçlanır arkadaşlar

ZAFERKEN
Hiç bir şey yapmayacaksınız, sadece ay sonunda emeklilik için başvuracaksınız.

11.01.2016 tarihinde maliyeye dilekçeyle vergi indirimi için başvurmuştum.Bugün vergi indirimi belgem işyerime geldi.Bende belgeyi aldım ve ayın 29'unda emeklilik için başvuracağım.

Allah razı olsun.Darısı bekleyen arkadaşların başına

ZAFERKEN
telefonla görüştüğünüz kişiden vergi muafiyet yazınızı faxlamanızı rica ederseniz istediğiniz zamana yetişir o zaman bu ayın sonu itibari ile dilekçenizi verebilirsiniz ama postada evrak geçikirse bir sonraki aya kalır

Hilal72 vergi indirim belgem işyerime geldi.Belge şu anda bende.İşyerimden belgeyi aldım.

Banka

Arkadaşlar hayırlısı ile emekli maaşı bağlandı .İll maaşı alacağımız banka Denizbankmış.Değiştirmek istedim ama değişmiyor ilk maaş dedi.Bankalardan hangisini tercih etsek daha iyi olur.

Fark etmez nasıl olsa bankamatik kartıyla almıcakmısın maaşı ?

Önce ilk maaşınızı Denizbanktan çekin.
Sonra e-devlette emekli aylığı banka/şube değişikliği bölümünden istediğiniz banka ve şubeyi seçerek değiştirin.
Bu işlemi ilk maaşı çektikten hemen sonra yapın ki değişiklik diğer ayın maaşına yetişsin.

Acaba bu ayın 25 inde maaş bağlanırmı? Yoksa Nisan 25 demi çekerim

snelman

Merhaba ben emekli olalı 7 ay oldu ankara dan 1 ayda geliyor arkadaşlar sonrası bagli bulundugunuz ssk mudr. Lügüne gidip vergi indirim evragini ve isyerinden cikis belgesini veriyorsunuz. Ve 1 ay icinde maas baglaniyor.

K.sel evragi gondermis,kocaeli de sistem bozuk birsey goremiyoruz diyo,ankara bize evrak daha gelmedi diyor.bimere sikayet ettim.bir evrak ankaraya kac gunde gider diye evrak nerede diye sordum.cevabi bekliyorum
,Buzzzzz

Üst Alt