Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi onaylanması ve emeklilik başvuru süreci..?

BuTcHeR mrb 02.03.2016 itibariyle bağlı bulunduğum ilçede ki sgk ya gidip vergi indirimi ile emeklilik için tahsis talep dilekçesi doldurdum.. sgk evrak takip sisteminde de 03.03.2016 tarihi ile birlikte bir numara yazıyor.. normal şartlarda günüm 3. derece için fazlasıyla var ve 3. derece vergi indirimim var ve sürekli, acaba bu başvuru yaptığım ilk tarih itibariylemi emeklilliğim maaş olarak işlemeye başlıyor?
alakanız için şimdiden tşk ederim..

hamak
Hayır, özel sektör çıkışlı iseniz emekli aylığınız 01.04.2016 tarihi itibarıyla bağlanacaktır.
29 Şubatta başvurmuş olsaydınız 1 marttan itibaren maaşınız işerdi.
Başvuru tarihiniz bilinçsizce seçilmiş.

sayın Ufukalp bey mrb, evet özel sektör çıkışlıyım sağlık kurulu sürecimin bu kadar hızlı oluşması nedeniyle bir an önce başvurumu yapmak istedim..merkez sağlık kurulu nun cevap tarihi bana 1 mart olunca geriye bir an önce ssk ya başvurmak kalıyordu.. şuan için bi kaybımın olmadığını öğrenmiş bulunuyorum..(ha 1 mart ha 30 mart)

ayırca belki burdaki diğer başvuru yapmayan arkadaşlarada bi faydası olur diyerek bi bilgiyi paylaşmak isterim..
ben izmir ilinde yaşıyorum ve işyerime gelecek olan vergi indirim kağıdıyla ssk ya başvuracağımı düşünürken, vergi dairesi buna gerek olmadığını eviss sistemindeki takip sonuç ekranı nın çıktısı ile idrek ssk ya gidip işlem yapabileceğimi, çünkü nasılsa teyit için vergi dairesine ssk nın dönüş yapacağını belirtti..
bende aynen bunu uyguladım ... evet ssk daki memur direk işlemleri başlattı..bu noktada belki bu bilgi de arkadaşlarımıza bir fayda sağlar diye düşünüyorum..

hamak

Bilgi için teşekkürler. Sizin işlerinizi yapan memur hem akıllı hem işini biliyor. Böyle iyi niyetlileri bulmak kolay değil. Söylediği şey tümüyle doğrudur. Vergi indirim hakkının olup olmadığını zaten sgk maliye'ye sorar. Emeklilik başvurusu yapan kişinin ayrıca bir evrak beklemesi ya da sgk'ya sunması bi anlam ifade etmez.

@OturanBoğa mrb. evet direk işlemleri başlattı..

yalnız benim size ve bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarıma bir sorum var... e devlet hizmet dökümümde ssk halen aktif olarak görünüyorr.. işe giriş 5 ocak 2016 ama çıkış tarihi satırı boş....
vergi indirimi başvurusu için 5 ocak 2016 girişli bir prim ödemesi yapmıştık bir yakınımın işyerinden.. ve şubat 5 itibariyle de bu zaten bitmişti.. acaba bu bana şuan ki aktif olarak yaptığım emeklilik başvurumda sorun olurmu?
gerçi ssk daki memur aynı hizmet dökümünü görerek bana tahsis talep formu doldurttu ama.. bu benim e devlette halen ssk aktif ibaresi dikkatimi çekti de.. acaba hemen ilk iş günü olan pazartesi bu konuda çıkış tarihini bildirmesi için yanında ssk lı göründüğüm yakınımı uyarmalımıyım yoksa zaten sadece 2016 ocak ayında dışında bir prim yatmadığı için bi şey yapmama gerek yokmudur?

hamak

Bir sorun olmayacaktır. Sisteme işlenmemiştir bence çıkışınız. Ama emeklilik aşmasında sgk kayıtlarında çıkış olduğu görülecektir.

5 Şubat tarihinde çıkışınız olmuşsa, emekliliğiniz 1 Mart itibarı ile işleme konacaktır.

arkadaşlar merhaba sgk evrak takibinden gerekli bilgilerimi girdiğimde sorgu ekranında aşağıdaki ibareler yer alıyor.. acaba bilgisi olan arkadaşlardan ricam, yorum yapabilirlermi?

1 03.03.2016 İZMİR SGİM KARABAĞLAR SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 03.03.2016 İZMİR SGİM KARABAĞLAR SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2
3 16.03.2016 İZMİR SGİM KARABAĞLAR SGM HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 16.03.2016 İZMİR SGİM KARABAĞLAR SGM HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİNE
5 16.03.2016 KURUM DIŞINA Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
6 16.03.2016 KURUM DIŞINA
OturanBoğa Ufukalp BuTcHeR

Son düzenleme:
hamak
Karabağlar sgm, vergi indiriminizi teyit ettirmek için vergi dairesine yazı gönderiyor olabilir.

alakanız için tşk ederim Ufukalp bey... dediğiniz şekilde ise,sizce önümde beklemem gereken tahmini zaman nedir?

hamak
Dediğim şekilde ise yazının cevaplanması ve maaşın bağlanması yaklaşık bir ay sürebilir.
Ancak burada özel kargo ile gönderildi ibaresi dikkatimi çekti, yazılar genelde posta ile gönderiliyordu, işleyiş değişmiş de olabilir.

Ufukalp sizide sorularımla bunaltmış olmak istemem ama acaba ters bir durum olsaydı işleyiş bu şekilde olmazdı değilmi? gün ve yıldan yana sorun yok.. devamlı 3. derecede vergi indirimimde mevcut.. ama ne bileyim heyecan hat safhada olunca insan ister istemez biraz saçmalayabiliyorda...

Slm 04/08/2017. 48 vergi indiriminden emekliligi verdim. Fakat e devlet ten evraklarimi takip edemiyorum bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim

Üst Alt