arguz58
Neredeyse herkesin başına gelenler farklı olduğundan bu konuda bu normal bu değil diyebilmek zor.
İstanbulda yaşıyor görünmenizden başvuruyu istanbulda yaptığınızı varsayıyorum.Rapor içinde vergi dairesinden sevk almadığınızı raporu vergi indirimi ile ilgili aşamada vergi dairesine elden teslim ettiğinizi zannediyorum? Eğer öyleyse vergi dairesine başvurunuz sonrasında direk Ankara süreci başlamış olmalı?
Vergi dairesinde işlemi yapan memurlar size takip için eviss ile ilgili linki gösteren kağıdı verirken aslında bu işlemler xx ay kadar sürecektir ekrandan takip edersiniz diye uyarıyor olmalılar.
Bana bu işlemler 3-3,5 ay kadar sürer demişlerdi.Ancak tabii bunu derken salladıklarını düşünüyorum çünkü 03.03.16-02.08.16 arası 5 ay kadar sürdü süreç.Emeklilik başvurum hariç tabii
Aslında benden başvuru anında yeniden rapor istendiğinden araya hastane sürecide girdi ve süreyi uzatan birazda o oldu.Ama aşağıda verdiğim eviss aşamalarıma bakarsan, gecikmeli ankaraya gönderilmiş görünen rapor sonrası bile ( hastaneden işlemler tamam rapor ankaraya gönderilecek denmesi 19.04.16 ama aşağıya bakarsanız 31.05.16 görünüyor ) net iki ay sürmüş bekleyiş.
Sizinde son aşamada olduğunuzu sanıyorum.Ama kesin bir ses çıksın derseniz aklıma benimde başvurduğum yöntem geliyor. BİMER'e şikayet edin ve 2-3 güne işlemin ne aşamada olduğunun yanıtı gelsin.Ben Temmuz sonlarında başvurdum kısa sürede de yanıt aldım.Neredeyse eviss'e işleminiz sonuçlandı satırı ile aynı zamanlarda yanıt aldım.Ve açıkçası belki de BİMER'e başvurum nedeniyle işlemi devreye soktular yoksa belki daha fazla geciktireceklerdi diye düşünmüyorda değilim.
Ama sizin başvurunuzla ilgili geçen sürede iki ay kadar olduğundan bence çoğu gitmiş azı kalmış.2 ay uzun bir süre.Her an yeni bir satır eklenip işyerinize evrakların gönderildiği bilgisini alabilirsiniz.
BAŞVURU DURUMUNUZ
21.10.2016 Sosyal Güvenlik Merkezine bilgi verildi
02.08.2016 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
31.05.2016 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
03.03.2016 Hastaneden rapor bekleniyor