Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi sonucu kaç günde gelir?

vergi indirimi

sayın degerli arkadaşlar vergi indirimi bir haftadır istanbul vergi dairesine gelmiş diyor ankara acaba adrese ne zaman da gönderilir saygılarımla

size de geçmiş olsun kardeş bu hep bizi kandırmacaları ben allaha havale ettim vergi dairesindekileri

BU NE ANLAMA GELİYOR

kimi 1 ay olmadan sonuçlandı diyor kimisi 90 gün oldu hala gelen bir şey yok diyor. Bu farklılığın sebebini bilen var mı ?

merhaba arkadaslar benim vergi indiriim onaylanmıs 11.9.2015 ankaradan cıkmıs elime nezaman gecer

ben 27 ağustos 2015 de elden teslim ettim 14 eylül de iş yerime geldi yani 18 gün de geldi nedeni belki ankarada ikametgah etmem belki posta ile değilde elden teslim etmem ama 18 günde sonuç geldi

tsk ler arkadasın bende ist dayim anadolu yakasındayım benimde gelmesi 1 ay sürer heralde

taahhütlü posta ile geldi iş yerime onay yazısının üzerinde 10 eylül kaşesi var iş yerimede 14 eylülde geldi 1 ay sürmez bence

ben ist dayım seninki 1 hafdada gelmis 15 günde benimki sürsün razıyım

3 ay içinde başbakanlık tarafından sonuçlanıyor.

4 ekim 2016 tarihinde vergi dairesi sağlık bakanlığına raporumu göndermiş eviss 'den bakıyorum. Lakin hâlâ gelen birşey yok normal midir?

arguz58

Neredeyse herkesin başına gelenler farklı olduğundan bu konuda bu normal bu değil diyebilmek zor.

İstanbulda yaşıyor görünmenizden başvuruyu istanbulda yaptığınızı varsayıyorum.Rapor içinde vergi dairesinden sevk almadığınızı raporu vergi indirimi ile ilgili aşamada vergi dairesine elden teslim ettiğinizi zannediyorum? Eğer öyleyse vergi dairesine başvurunuz sonrasında direk Ankara süreci başlamış olmalı?

Vergi dairesinde işlemi yapan memurlar size takip için eviss ile ilgili linki gösteren kağıdı verirken aslında bu işlemler xx ay kadar sürecektir ekrandan takip edersiniz diye uyarıyor olmalılar.

Bana bu işlemler 3-3,5 ay kadar sürer demişlerdi.Ancak tabii bunu derken salladıklarını düşünüyorum çünkü 03.03.16-02.08.16 arası 5 ay kadar sürdü süreç.Emeklilik başvurum hariç tabii :)
Aslında benden başvuru anında yeniden rapor istendiğinden araya hastane sürecide girdi ve süreyi uzatan birazda o oldu.Ama aşağıda verdiğim eviss aşamalarıma bakarsan, gecikmeli ankaraya gönderilmiş görünen rapor sonrası bile ( hastaneden işlemler tamam rapor ankaraya gönderilecek denmesi 19.04.16 ama aşağıya bakarsanız 31.05.16 görünüyor ) net iki ay sürmüş bekleyiş.

Sizinde son aşamada olduğunuzu sanıyorum.Ama kesin bir ses çıksın derseniz aklıma benimde başvurduğum yöntem geliyor. BİMER'e şikayet edin ve 2-3 güne işlemin ne aşamada olduğunun yanıtı gelsin.Ben Temmuz sonlarında başvurdum kısa sürede de yanıt aldım.Neredeyse eviss'e işleminiz sonuçlandı satırı ile aynı zamanlarda yanıt aldım.Ve açıkçası belki de BİMER'e başvurum nedeniyle işlemi devreye soktular yoksa belki daha fazla geciktireceklerdi diye düşünmüyorda değilim.

Ama sizin başvurunuzla ilgili geçen sürede iki ay kadar olduğundan bence çoğu gitmiş azı kalmış.2 ay uzun bir süre.Her an yeni bir satır eklenip işyerinize evrakların gönderildiği bilgisini alabilirsiniz.

BAŞVURU DURUMUNUZ
21.10.2016 Sosyal Güvenlik Merkezine bilgi verildi
02.08.2016 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
31.05.2016 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
03.03.2016 Hastaneden rapor bekleniyor

merhaba

Ankara vergi indirimi yazısını taahhütlü posta ile mi gönderiyor yoksa adi posta kanalıyla mi gönderiyor.

bilgilerinizi rica ediyorum.

teşekkürler.

benim çok şükğr 28.10 teslim ettim vergi dairesine 1 aralikta vergi dairesinden sonucu aldım aynı oran ve süresiz olarak.umarım emeklilik işlemimde de sorun çıkmaz.primlerim tam görünmüyor sistem de ama benim hepsini ödediğime dair dekontlarım var .onlarla başvuruyu deneyeceğim.

Arkadaşlar bende vergi indirimi için başvuru yaptım.evraklar şuan Ankara ya gönderildi ve cevap bekliyorum.vergi
indirimi onaylandıktan sonra onaylanan raporun bir aslı da ev adresimize gönderiliyor mu?lütfen bu konuda beni aydınlatır mısınız

evrakları 14.10.2016'da hastaneye teslim ettim. Hastane yazıyı 19.10.2016'da yazdı. Gelir idaresi cevap yazısını 30.11.2016'da yazmış. Yazı işyerime 13.12.2016'da geldi

04.10.2016 tarihinde raporum bakanlığa gönderildi, engelli vergi dairesine gittim yazı gelmiştir dediler lakin hala ne eviss de nede başka yerde yazıyı göremiyorum vergi dairesi 'nden ne zaman işyerine gelir.? İkinci olarak ben yazıyı almadan işten çıkarsam ne olur?

evis kayıtlarında izmir vergi dairesinden 28.10.2016 maliye bakanlığına gönderildi bilgisinden sonra başka hiçbir bilgi işlenmedi bugün 03/01/2017 2 ay geçti hiçbir bilgi yok , bimer e talep gönderdim maliye bakanlığına iletildi bilgisi var , haber yok. yok yok yok , sess yok .
bu dijital ortamda bu işlerin bu kadar uzaması büyük mağduriyet yaratıyor.

vergi dairesine gelen vergi indirim evrağını işyerinden önce biz kendimiz alabiliyormuyuz telefon açıp??..teşekkürler..

Üst Alt