Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi sürecinde işten ayrılmak soruna yol açar mı?

mete özgür

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar sonunda raporumu ala bildim tüm vücut fonksiyonunun %98 sürekli olarak verdiler sizlere danışmak istediğim vergi indirimi cevabı gelmeden işten ayrılırsam emeklilik başvurum da yahut vergi indiriminde(15 yıl 3600 gün) bir sorun çıkar mı (çalışacak halim gücüm inanın yok) cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Bülent bey,ben vergi indirimi almak için bir ışyerine giriş yapsam.Vergi indirimi müracatımdan sonra hemen çıkış yapsam sorun olurmu,birde giriş yaptırdıktan hemen ertesi gün vergi indirimine başvurup bi hafta sonra çıkış yapabilirmiyim.zira çalışacak durumda değililm,

Çok teşekkürler bülent bey,sayenizde bilgilenerek bazı endişe ve korkularımızdan kurtuluyoruz.Bu site ile daha önce tanışsaymışım şuan 3 yıllık emekliymişim,yol yordam bilmediğimizden 3 yıldır mahkeme kapılarında malulen emekli olacağiz diye sürünüyoruz,halbuki sgk ya 28.madde'den deseymişim şimdi emekliymişim
,o konuyuda bu site sayesinde ögrendim,tekrar teşekkürler bülent bey

bu arada ben yine beklemedeyim zira adli tıptan sonuc gelmemiş mahkeme kasım ayına gün verdi.

çok teşekkür ederim Bülent bey cevap verdiğiniz için

Mehmet005

hemen bir işe girip ertesi gün vergi indirimi için başvuru yapamazsınız
zira banada öyle söylediler gittim başvuru yapmaya 4 ay sigorta girişli olmanız, çünkü son 4 ayın maaş bordrosunu yada 4 aydır çalıştığınıza dair işe giriş bildirgesini istiyorlar
bilginiz olsun

ben 4 ay bekledim başvurumu yaptım her ay gittiğimde 4 ay dolmadı diye geri dönderdiler
aradım gerekli mercileri 4 aylık süre dolmadan başvru yapamazsınız dediler
bilginiz olsun

Merhaba arkadaşlar,kısa sorum olacaktı ben direk heyete girdim hakem hastanede %65 rapor aldım
alanya devlet hastanesinden, 2 yıldır aynı kuruluşta çalışıyorum,vergi indirimi almak için işyerinden yazı aldım
raporla beraber vergi dairesine verdim,2 ay sonra cevap gelir dediler,işyerinden ayrılmak üzereyim,ayrıca tazmin haklarımıda almam için vergi indirimi bi kolaylıkmı,
acaba işyerinden ayrılmam sorun olurmu vergi indirimi için,ankara,dan vergi indirimi alır
yazısı gelirse nasıl emeklilik başvurusunda bulunabilirim,engelli kimlik kartımıda aldım.hastalık tanısı:ankilozan spondilit ve hipertansiyon hastalığı.vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler

skolyoz23,kardeşim verdigin bilgiler ıçin teşekkürler,söylemiş olduğun yeni olan bir olaymıydı yoksa eski bir olaymı,zira sgk eskiden 4 aylık bildirge alıyordu şuan ise aylık olarak zorunlu yaptı bunu,birde eskiden bilgisayar yoktu,şuan sgk anlık olarak sistemde bildirge giriş ve çıkışlarını görebiliyor.Bu konuda bilgilerini tekrar yardımcı olur paylaşırsan sevinirim.

Mehmet005

daha geçen ay başvurdum. son 4 aylık maaş bordrosu veya ssk giriş bildirgesi istiyor (4 aylık çalışıp çalışmadığına bakmaları için) yani konu güncel

Skolyoz23 tekrar teşekkürler kardeşim.Bu durumda bir ışyerinde en az 4 ay çalışıp,sonrasında vergi indirimine başvura biliyoruz anlaşilan.Ve başvurudan sonra çıkış yapabiliyoruz.

Mehmet005

başvurudan hemen sonra çıkış yaparsak ne olur bilemiyoruz. forumlarda sorun olmaz diyorlar bunu söyleyen kişilerde hatırı sayılı kişiler yani doğrudur muhakkak ama benim imkanım el verdiği için sonuç yazısını görmeden çıkmak istemiyorum ama çoğu insan çalışmana gerek yok diyor

carusman,Nasıl yani senden 4 aylık bordro falan istemedilermi,sen işyerinde ne kadar süredir çalışıyorsun

Arkadaşlar ben 15 gün oldu işe başlayalı elimde raporum vardı hiç bir sorun olmadı vergi indirimine başvuru da bulundum şimdi vergi indirimi için 4 ay sonra gelir dediler

4 ay gibi çaluşma zorunluluğunu bende burada öğrendim şuan müracaat için çalıştığınıza dair işyerinizden çalışma belgesini istiyorlar diper evraklar ike birlikte ben 2.derece vergi indiriminden yararlanıtordum raor derecem 1 puan daha arttı 16 temmuzda tekrar vergi indirimi için müracatta bulundum şu an neticeyi beklemedeyin.

tam emin olmamakla birlikte; evrakları vergi dairesine teslim ettikten sonra işyerinden çıkış yapılabilir diye biliyorum.

Hiç birşey bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin böyle bir talep söz konusu değil sgk lı olarak bir işe girip müracaat edebiliyorsunuz.

merhaba 27/9/2018 vergi indirimi için başvurdum ankara 2/10/2018 ulaşmış daha onaylanmadı bu süreçte işten çıkarılırsam sonuç olumsuz olur mu onaylanırsa ne yapmam gerekir

aynı durumda ben gönderdim şu an evrak Ankara'da işten çıkmak bir şeyi değiştirmez ama evrak geldikten sonra benim gibi emekli olucaksan çalışmadan SGK ya basvuramiyosun

bende işe girdikten 1 hafta sonra vergi dairesine başvurdum. kabul edip hastaneye sevk ettiler. 4 ay gibi birşey sözkonusu değil. ola söylerlerdi

Vergi indirimine başvurabilmek için 4 ay çalışmış olma zorunluluğu diye bir şey yoktur.

Ben gönderdim 1 ay sonra işi bıraktım Temmuz 27 müracaat bu ay başında sonuç geldi

Arkadaşlar bir sorum olacak. Vergi indirimine baş vurduktan sonra işten ayrıldığımız işsizlik maaşı alabilirmiyim bilgisi olan varmı acaba?

Shaky34
Evet alabilirsiniz. Bunu için belirlenmiş bir süre olmamasına rağmen ben olsam vergi indirimi başvurusunu yapıp hemen koşa koşa işten çıkış almaya gitmem. En azından bir iki hafta aktif sigortalı olarak kalmaya devam ederim.

Şuanda ben çalışmıyorum sigorta primim 4500 ve başlangıç 1996 %50 oranda engelli raporum var. Bu raporla bir yerde sigortalı işe başlayıp vergi indiriminden emekli olmak için başvuru yapabilirmiyim. Yada 1 ay sonra başvuru yapsam sıkıntı olurmu?

Shaky34 mrb
%50 raporunuzla vergi indirimine başvurup onaylanır
Ise emeklilik şartlarınız
3920 gün ve 17 hizmet yılına tabi olursunuz
3)derece vergi indirimi alırsanız hemen emekli olursunuz
1 ay sonrada baş vurabilirsiniz tabi

Üst Alt