Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi sürecinde işten ayrılmak soruna yol açar mı?

@Shaky34

Mevcut raporunuz ilgili son yönetmelik tarihi olan Mart 2013 tarihinden sonra alınmış ise vergi dairesi tarafından kabul edilir.

Sigortalı bir işe başlayıp, işyerinizden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ve raporunuzla ilinizdeki vergi dairesine müracaat edebilirsiniz. Başvurudan sonra sonucu beklerken sigortalı olmak zorunda değilsiniz, işten ayrılabilirsiniz.

carusman
Merhaba emeklilik başvurusu yaptığınızda çalışmıyor olmanız gerekiyor
Bu doğrultuda verdiğiniz cevap doğru değil, vergi indirim belgeniz
Geldiğinde uygun prim şartlarını sağlıyorsanız SGK ya yapacağınız
Emeklilik başvurusunda çalışmıyor olmanız gerekiyor.
Verdiğiniz bilgiyi düzeltmek istedim.

işsizlik maaşı istifa veren işciye verilmiyor. vergi indirimine başvurmak için çalışıyor olmanız gerekir

tüm şartlarınız emekli olmanıza yetiyorsa çalışıyorsanız emekli müracaat ettiğiniz zaman sgk işten cıkabilir kağıdı veriyor
bu şekilde tazminatınız alabilrsiniz. vergi indirimi çalışanlara verildiği için maalesef almak için işe girmek lazım. verilmesi için şu kadar gün prim lazım diye bir şey olduğunu sanmıyorum

çünkü tanıdığım bir kişi büyük mükellefler vergi dairesinden 1 ayda vergi indirimi kağıdı geldiğini biliyorum

Merhaba.. Burda çok dağılmış konu farklı farklı bilgiler var.. Ben şu an iş yerimde çalışıyorum 21/09/2019 da Raporumu aldım.. İş yerimde ki bazı olumsuzluklar yüzünden ayrılmam gerekiyor ancak her ankaradan iş yerine herhangi bir cevap gelmedi.. Ankaradan Cevap gelmeden iş yerinden çıkmam emekli olmam için herhangi bir sakınca doğururmu? İzlemem gereken yol nedir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

mndundar

Vergi dairesine çalıştığınız zaman başvuru yaptıysanız bir sakıncası yok. Sadece ankaradan gelecek olan yazı çıkmış olduğunuz iş yerine gelir yada vergi dairesinden kendinizde sorabilirsiniz. Önemli olan çalışırken başvuru yapmış olmanız. Başvuru sonucuda kesin olarak 4 ayda sonuçlanıyor.

Shaky34

Çok teşekkür ederim.. Evet çalıştığım süre içerisinde başvuruda bulundum.. Halende çalışmaktayım.. İşten ayrılacak olmam sorun çıkarmaz o zaman.. Ankaradan gelecek olan evrağı vergi dairesi bana verirmi acaba? Firmaya geliyor diye biliyorum.. Bir şekilde muhasebeden veya vergi dairesinden onaylanan raporu aldıktan sonra ki izlememiz gereken yol nedir acaba? Bu arada benim rapor tarihi 21/09/2019 rapor oranı %86 SÜREKLİ 01/07/1998 sigorta başlangıcı ve 4260 günüm var.. Vereceğiniz cevap için tekrar teşekkür ederim..

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mndundar

Evet verir sıkıntı olmaz. Sadece dediğim gibi 4 ay sürüyor evrak gelmesi bu sürede başvuru yaptığınız vergi dairesinden sorup geldiyse alabilirsiniz. Size evrağı çıktısını verecekler iş yerinede zaten e tebligat ile yolluyorlar. Sizin gidip kendiniz almanız daha sağlıklı olacak

Raporumu yeni aldım vergi dairesi vereceğim işyerindeki kötü şartlarda n dolayı raporunda beraber vergi dairesine gideceğim bir ay sonra işten çıksam emekli olabilir miyim

selo_selo07

Sıkıntı yok olabilirsin tabiki. Sadece vergi dairesine baş vurduğunda çalışıyor olman gerekiyor. Başvurduk tan sonra sonuç ayrıldığın iş yerine gelecek onun takibini yapmayı unutma yanlız

merhaba vergi indirmi için 48 sürekli olan raporumu vergi dairesine verdim 30 gün sonra işten ayrılmayı düşünüyorum prim gün yıl tamam 30 gün sonra çıksam emekli olurmuyum vergi indirmi sonucu gelmeden çıksam

selo_selo07

Herhangi bir sıkıntı olmaz yanlız sonuç ayrıldığın iş yerine gelecek onun takibini yapmayı unutma

selo_selo07 mrb hayırlı olsun
Sonunda raporunu almaşsın
Vergi indirimi sonucun ayrılacağın iş yerine cevap
Gelecektir onu takip edersin.

benimde raporu maliye postaya verdik diyor bir ay oldu elime geçmedi çıktılarını aldım sgk ya müracat ettim bir sıkıntı olurmu sgk maliyeye yazı yazmış bekliyorum şimdilik maliyenin işyerine yolladık postaya verdigi rapor nasıl bir yol takip ediyorki bir ayda elime geçmedi veya göndermemiş olabilirlermi sizce

murat3358
Hayır hiç bir sıkıntı olmaz. Zaten sgk ya emeklilik başvurusunu yapmışsınız. Onlar sizi,n sunduğunuz belgeyi esas almıyorlar sadece dosyada vergi indirimine istinaden başvuru olduğu belli olsun diye koyuyorlar onu dosyaya. Onlar sonra maliye ile yazışarak vergi indiriminizi teyit ediyorlar.

Ufukalp arkadaşlar iyi geceler.peki Vergi İndirimi ile Sgk'ya emeklilik müracat i yapmak için engelli raporu gereklimi yoksa müracat tahsisinde ilgili bölüme vergi indirimi ile müracat yazmak yetermi.enson emekli ve bilgisi olan arkadaşlar yazarsa iyi olur..

benim vergi indirimim geldi fakat calismiyorum emeklilik basvurusu yapmak icin calismam gerekiyormu

bugun benim emeklilik yattı son üçbuçuk yıl ssk olacakmış benim 2008 den 2018 e kadar e 5 tarım yatırdım onun vergi indirmi olmuyormuş 1200 gün daha yatırırsam 2023 te emekli ola biliyorum kısacası 5800 günüm var tamamı ssk olsaydı bügün emekli olacaktım hayırlısı olsun bir iş bulup çalışacagım artık burda bilgisi ile bizlere yardımcı olan yönetici ve arkadaşlara teşekkür ediyorum sizleri uzaktan takip etmeye çalışacagım bundan sonra iş sıkıntıda başladı bu yaştan sonra iş bulmakta zor olacak ALLAHA emenet olun

Iyi akşamlar benim bi sorum olacak ben vergi indirimi için başvurdum ama çalıştığım yerden çıkacağım başka bir yere başlayacağım bi sorun olur mu

Pusa...vergi indirim müracatında çalışıyor olmak şart, ondan sonra işden çıksanız dahi sıkıntı olmaz..

Pusa mrb
hiç bir sorun olmaz
Vergi indirimi sonucunuz eski işyerinize gelir takipte olun
Başvurunuz olumlu olur ve dereceye girerseniz eğer
Yeni iş yerinizdede yararlanmak isterseniz çalıştığınıza dair yazı alarak vergi dairesine bildirin yeni işyerinizi
Yararlanmaya devam edersiniz.

ilk ankara giden raporum %46 sürekli ibaresi vardı rapor tekrar sevk isteği ile geri döndü kulaktan ilk oran %18 sevkten kulak testi %30 oldu oran yükseldi sorum şu sürekli ibaresini etkilermi ve oran dusermi

Bunun Cevabını ben de merak ediyorum

carusman

Bunun Cevabını ben de merak ediyorum. Konu hakkında bilgisi olan birisi yanıtlayabilir mi? Vergi indirimi alıp işten çıkan ve sadece yıl şartı olan birisinin emeklilik başvurusu için tekrar işe girmesi gerekiyor mu? Emekliliğe yıl şartını doldurmadan çalışıyorken ve vergi indirimi almışken başvurabilir mi?

mehmet.celik.33

Vergi indirimi başvurusu yaptığınızda çalışıyorsanız sıkıntı yok emekli olabilirsiniz çalışıyor olmanız gerekmiyor. Sadece prim gün sayısı ve yılı doldurduysanız sıkıntı yok çalışıp yada çalışmamak emeklilik için engel teşkil etmez. Hayırlı olsun

merhaba bende baya bir yazı okudum tekrar konuyu aktif etmek istedim. ben malulen emeklilik için başvuru yapmıştım %80 rapor olmasına rağmen red geldi.
hastanede ayrıca bana engelli raporu %98 tam bağımlı süresiz rapor çıkartıldı. Bir işte çalışmıyorum 9 ayda çıkış gerçekleşti. engelli emeklilik için vergi indirimi başvurusu yapmam gerekli. eski iş yerime tekrar giriş yaptırsam yeterli değilmi 10 gün veya 20 gün sigortalı gözükmem yeterli olur. vergi indirim başvurusu yaparken işe giriş belgesi ve rapor yeterlimidir. başka evrak istiyorlarmı. vergi indirim başvusu geri gelme süresi 2 ay rahat bulur sanırım. teşekkür ederim.

Üst Alt