Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi süresiz ama rapor süreli. Emeklilikte hastaneye mi sevk edileceğim?

jack72

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2003 sigorta girişim var ve %52 üçüncü derece süresiz vergi indirim belgem var.Ama hastaneden alınan rapor süreli.

Ssk'da 4 a da görevli memur dedi ki emekli müracaatında vergi indirim belgesi yazısını getir ama kurum eğer

isterse hastaneye sevk edilebilir dedi.

Forumlarda vergi indirim belgesi süresiz ise emeklilik süresizdir.rapor süreli bile olsa önemli değil çünkü

ssk sadece vergi indirim belgesi talep ediyor hastane raporu önemli değil diye yazılar vardı.

Kısmet olur emekli müracaat ettiğim zaman ssk hastaneye sevk etme durumu olabilir mi??? Lütfen bilgi rica ediyorum

KULAKTAN ALDIM RAPORU Rapor 2017 yılında alındı yüzde 48

Vergi indirimi süresiz ise emeklilikte sürekli olur ancak çok nadir de olsa sgk emekliliğinize kontrol koyabilir muhtemelen süresiz onaylanır

Hangi hastaneden aldin raporu. Bide hangi hastaliktan aldin raporu bende yollicam yaron ankarada vergi indirimi icin hastane bir yil sureli verdi ama bana emeklilik icin suresiz gerekiyor kafa rahat olsjn diye

jack72

tmm yeni tarihli. Rapor, işyerinde çalıştığına dair yazı ve işe giriş bildirgesiyle defterdarlığa başvuru da bulunabilirsin.

Ama en sağlamı defterdarlık seni sevk etsin. Daha garanti olur. çünkü ankara raporda küçük bir eksiklik görürse kalan eksikliklerin giderilmesi için geri göndermekte.

Bu da senin için zaman kaybı olur.

BEN SÜRESİZ VERGİ İNDİRİMİ ALDIM. EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURU YAPARKEN SADECE VERGİ İNDİRİM BELGESİ İSTİYORLAR.BENİM VERGİ İNDİRİM BELGEM SÜRELİ DEĞİL Kİ O YÜZDEN NEDEN DEFTERDARLIK BENİ SEVK EDİYOR ONU ANLAMADIM.
Celalshnn.

NASIL KONTROL KOYABİLİR ??? BENİM VERGİ İNDİRİM BELGEM SÜRESİZ VE BEN KULAKTAN RAPOR ALDIM.NASIL KONTROL KOYABİLİR SGK ??? mehmet-41

Süresiz vergi indirim ile emeklilik için başvurulmuş ise genelde emeklilikte süresiz onaylanıyor ancak sgk bazen ender olarak kontrol isteyebiliyor sizin de başınıza gelecek diye bir şey yok ihtimal sadece

Sürekli vergi indirimim var. Düşük rapor alırsam emekli olamaz mıyım?

Raporum süreli vergi indirim belgem süresiz raporu yeniletirken rapor %40 ın altında olursa ne oluyor??

Vergi indiriminden emekli olma hakkım iptal mı oluyor??

LÜTEN ACİL BİLGİ UFUK ABİ BEN İŞ YERİMLE KONUŞTUM RAPORLA BİTİŞ TARİHYLE ALAKALI İLGİLİ YAZIYI SSK VERİYORMUŞ. PEKİ BENİM VERGİ İNDİRİM BELGEM SÜRESİZ OLMASINA RAĞMEN RAPORU YENİLETMEM Mİ GEREKİYOR ??? Ufukalp

Raporu yenilenirken oran 40 altında olursa süresiz vergi indirim hakkım iptal mi olur

Vergi indirim belgem süresiz bu hakkım HASTANEDEN ALMIŞ OLDUĞUM SÜRELİ raporumu tekrar yeniletmek istediğim zaman

vergi indirimim iptal mı olacak ???

vergi indirimi süresizse sorun olmaz

Süresiz vergi indirimi ile yine emekliliğe başvurulabilir, ama sgk sistemde %40 ın altında yeni bir rapor görürse kontrole çağırması da büyük ihtimal.

Raporun süresi bitti vergi indirim belgesi süresiz emeklilik başvurusu nasıl olur??

Merhabalar,

raporun süresi bitti vergi indirim belgesi süresiz emeklilik başvurusunda ssk tekrar rapor ister mi ??

Ufukalp

jack72
Hayır istemez, 2008 öncesi sigorta girişi olan 4A çalışanlarının erken emekliliğine dayanak rapor değil vergi indirimidir.

Merhabalar

emeklilik müracaatında çalışmak gerekiyor mu ?? SSk SİGORTA FİŞİ NERDEN ALINIR ?

Son düzenleme:
Merhaba Kısmet Hanım,

Ben özel sektörde çalışıyorum engelli kadrosunda raporum süreli vergi indirim belgem sürekli.Rapor süresi dolduğu zaman raporu yenilemek

istemiyorum.Vergi indirimiyle emeklilik için illa çalıştığım firmada engelli kadrosunda çalışmam mı gerekiyor????? Normal kadroda çalışırsam 4400 prim gün sayısı ve 20 yılı doldurup emekli olamaz mıyım ??? KKELEBEKK

jack72
Hayır aktif olarak çalışıyor olma zorunluluğu yoktur.
Sigortalı hesap fişi sadece çalışanlar içindir ve henüz kuruma bildirilmemiş son primler gibi bilgileri içerir.
Çalışmayanlar sigortalı hesap fişi götürmez.
Sanırım yine birileri kafanı karıştırdı.

Merhaba Ufuk abi kusura bakma tekrar soruyorum aynı soruları çünkü içime kurt düştü tekrar sormak istedim size.

Ben yanlış hesaplamışım 4400 prim gün sayısı rapor süresi bittiğinde yeterli olmuyor 61 gün eksik kalıyor.

Raporu yenilemek istemiyorum.Normal kadroya geçip eksik 61 günümü ve 20 yıl şartını 1 yıl daha normal kadroda çalışıp 20 yıl ve 4400

prim gün sayısı dolunca SSK ya erken emeklilik başvurusunda bulunmak istiyorum.Siz emin siniz dimi emeklilik başvurusunda bulunduğumda

SSK bana normal kadroda çalıştığım için bana engelli vergi indirimiyle emekli olamazsın demez dimi ?????

UFUK Abi Siz emin siniz dimi rapor süresi bitti sadece sürekli vergi indirimiyle emeklilik başvurusunda SSK benden yeni rapor ve yeni vergi

indirim belgesi istemeyecek ve sorunsuz bir şekilde emekli olabileceğim dimi ?????

Firma bana sen normal kadroya geçmişsin ne kıdem tazminatı diye bilir mi ??

Firma bana Kıdem tazminatı sadece özürlü kadrosunda olsaydın verirdik diye söyleyebilir mi ?? Ufukalp

Hangi kadroda çalıştığınız önemli değil.
Vergi indiriminiz varsa ve sürekli ise ,Özel sektörde çalışıyorsanız ve emeklilik şartlarını yerini getirdiyseniz emekli olabilirsiniz.
Emeklilik için işten ayrılırken şirketiniz Kıdem tazminatı ödemek zorunda.

jack72
Bu ve farklı başlıklar altında bu sorularınızın cevabını defalarca verdim. Siz tekrar sordunuz, ben tekrar cevapladım.
Ama artık yeter lütfen, ikna olmanız için ne dememi bekliyorsunuz ? Ya da ismimin yanında moderatör mü yazması gerekiyor ?
Defalarca cevaplıyorum, bu sefer başkalarını etiketliyor, aynı soruları soruyorsunuz.
İnanmayacaksınız etiketlemeyin arkadaşım beni.
Doğrudan modları etiketleyin onlar cevaplasın.

Merhabalar,

ssk ile konuştum.eğer vergi indirim belgesi süresiz ise o ömür boyu geçerlidir.rapor süreli bile olsa raporun süresi bitse dahi ssk'ın baz aldığı rapor vergi indirim belgesidir.hastane raporu değil. Vergi indirim belgesi sonucu gelirken hastane raporuyla beraber gönderilir hastaneden alınan o rapor süreli ise süre belirtilir ama diyelim hastane raporu 2 yıllık raporsa 2 yıl sonra kontrol diye bir şey yazmaz.2 yıl sonra rapor almazsanız indirim kartı ve diğer haklarınız kaybolur ama vergi indirim belge süresiz ise raporun süresi bitse dahi o vergi indirim belgesi sizi süresiz emekli eder.arkadaşlar burada hayır sen yanlış biliyorsun derseniz farklı fikirlere açığım saygılar. umut2135 halil hartamaci maske122

jack72

onuda geçtim zaten dikkat ettiyseniz vergi için ankara giden rapor ordaki branç doktorları tarafından görülüyor kontrol ediliyor eksik belgeler hastaneden geri isteniyor deftarlık aracılığıyla hastaneden örnek veriyorum raporu süreli olupta ankaradaki doktorların raporu görüp evraklarla incelemesi sonucu süresiz vergi için onaylanıyorsa burda bile raporu çıkarttığımız hastanelerdeki doktorların korkusu yoksa cinsliğimi yoksa başka birşeymi orasını siz düşünün ama bende iki farklı branş doktorunun yorumlamasını anlamıyorum. hee şu var bizim hangisi işimize gelirse onu isteriz ama meselede bu değil ama hakkı olanın hakkını yeme her önüne gelende rapor alayım memur olayım maaş alayım uyanıklığa kaçıyor dalevere yapmaktan korkmuyor belki allahtan da korkmuyordur bunlar o zaman diyecekleri savunmalarıda hazırdır her zaman söylüyorum millet işine ne gelirse onu yapıyor

Merhaba Adnan Bey,

işyeri raporun süresi bittiği için engelli kontejanından çıkmış oluyorsunuz.İş yerinde engelli kadrosunda çalışmaya devam etmek için raporu yeniletmek şart ama alacağınız yeni rapor 40 ın altına düşme ihtimali varsa rapor işine girmeyin emekliliğiniz risk altına girer.İnsan Kaynaklarıyla konuşun normal kadroya geçmek istediğinizi söyleyin onlar onay verirse normal kadroda çalışmaya devam edersiniz
adnan.altınöz

SİZ ÜST YAZI DERKEN BAŞKA BİR BELGEDEN Mİ BAHSEDİYORSUNUZ.EMEKLİLİK HAKKI ALIRKEN VERGİ İNDİRİM BELGESİ VE HASTANE RAPORU OLUR

Not :sizin rapor süreli vergi indirim belgesinde süre kısıtlaması yoksa vergi indirim belgesi süresizdir.

Engelli bir kişi rapor süresi bitmişse normal kadroda çalışmasının hiçbir sakıncası yok

jack72 üst yazı derken. vergi dairesinin bana göndermiş olduğu yazıdan bahsediyorum. o yazıda herhangi bir süre koymamışlar. vergi dairesiyle konuştum onlarda o yazıya baktıklarını söylediler. yani süresiz. tekrar rapor işine girsem mi girmesem mi bilemedim.
Rapor işine girersem yeni eklenen şeker (diabetüs melitüs komplikasyonları olmayan) faydsı olur mu bilmiyorum
ayrıca brugada sendromu tip 1 tanısı var yüzde kaç bilmiyorum
yardımcı olurmusunuz

adnan bey eğer 40 ın altına düşme ihtimali varsa o rapor işine girme.İnsan kaynaklarıyla konuş normal kadroda çalışmak istiyorum diye söyleyebilirsin.Eğer senden memmunlarsa normal kadroya alırlar seni. adnan.altınöz

jack72 mrb
Sgk emeklilikte her zaman vergi indirimine bakar
§ūre şartı varmı yok diye eğer sūre kısıtlaması yok ise
Emeklilikte sūrekli olur.

MERHABA UMUT BEY ,

2008 YILINDAN SONRA SİGORTA GİRİŞİ OLANLARIN HASTANEDEN ALMIŞ OLDUĞU RAPOR SÜRESİZ İSE EMEKLİ OLMAK İÇİN SSK YA BAŞVURULDUĞUNDA SSK TEKRAR HASTANEYE Mİ SEVK EDECEK ? umut2135

Engelli rapor süresi bitmiş sadece süresiz vergi indirimiyle emekli olan var mı?

Merhabalar ,

2008 öncesi ssk lı olup emeklilik başvurusunda engelli rapor süresi daha önce biten sadece süresiz

vergi indirimiyle emekli olan var mı ?????

jack72 MRb
Engelli erken emeklilikten yararlanmak isteyen birey
sgk girişi 01/10/2008 tarihinden itibaren olanlar mevcut elinde engelli raporu olsa dahi gerekli şartlar yerine getirildiğinde hizmet yılı ve gūn olarak sgk sevki ile %40 ūzeri engelli raporu almak gerekir elinizde mevcut engelli raporu var ise sadece size referans olur emeklilik için geçerliliği yoktur.

emeklilik başvurusu yaparken ssk ya 2008 öncesi ssk lı olup engelli rapor süresi daha önce bitmişse sadece süresiz vergi indirimiyle emekli olunur mu ? umut2135

Üst Alt