Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi süresiz ama rapor süreli. Emeklilikte hastaneye mi sevk edileceğim?

jack72 mrb sgk kişinin vergi indirimine bakar genelde
Sūresizse emeklilikte sūresiz olur ancak bazan kontrol istediğide olabiliyor.

raporum 3 yıllık ancak hastalıklarım sürekli
sizce vergi indirimi alabilir miyim, teşekkür ederim.

demir3434
Tabi ki alabilirsiniz. Ancak vergi indiriminin de süreli olma ihtimali var.

merabalar benim girişim 1993 hastaneden %44 aldım vergi indirimi için başvurdum onaylanırsa emekli olurmuyum

8500 günüm var onaylanmasına bakıyor demekki emekli olsam mı çalışsam mı sizin fikirleriniz ne olur

iscev
Benim için en avantajlı durum hemen emekli olup, SGDP kapsamında çalışmaya devam ederek çift maaş almaktır.
Düşünmeye bile gerek yok bence.

Ufukalp

vergi indiriminden emekli olursam çalışmamda sgk açısından sıkıntı olmuyor değilmi ayrıca sürekli işgöremezlik maaşıda alıyorum

iscev
Hayır hayır hiç bir şekilde sıkıntı olmaz.
Yalnız emekli olduğunuzda sürekli işgöremezlik maaşı ile emekli maaşından yüksek olanın tamamı, düşük olanın ise yarısı ödenir.

siz yazmişsınız raporu hiç karıştırmayın diye ama ssk emeklilik başvurusunda vergi indirim belgesini ve sağlık raporunuda istiyor.Emekllilik başvurusu yaparken hastaneden alınan rapor çok önceden süresi bitmiş olacak.SADECE RAPOR SÜRESİ BİTMİŞ SADECE SÜRESİZ VERGİ İNDİRİM BELGESİYLE EMEKLİ OLUNUR DİMİ ??? SSK GİRİŞİ 2005. @OturanBoğa

Emeklilik başvurusunda bulunmadan önce çalışmak şart mı?

merhaba ARKADAŞLAR,

prim gün sayısı tamamsa (4400 GÜN DOLDU) vergi indirim belgesi süresiz ise kişi sigortalık süresi (20 YIL) dolana kadar

çalışmazsa 20 YILLIK SİGORTALIK SÜRESİ BİR YIL SONRA DOLUNCA sigorta süresi dolduktan sonra emeklilik İÇİN başvuru YAPARKEN

bir sıkıntı olur mu ?? EMEKLİLİK BAŞVURUSU İÇİN İLLA ÇALIŞMAK GEREKİYOR MU ??

jack72

Hayır, aksine, sigortalılık sonlanmalı ki emeklilik süreci başlasın.

prim gün sayısı tamamsa sigorta yılı dolana kadar illa çalışmam gerekmiyor dimi ??? OturanBoğa

jack72..hocam erken emeklilikten bahsediyorsak,zaten alınan oran ölçüsünde kıstaslar var gün yıl gibi onların tamamının dolması gerek örneğin 20 yıl 4080 gün vs gibi...yani alınan oran doğrultusunda yıl gün tamam olmalı..kolay gelsin.

yıl ve gün tamamsa bir yer çalışmıyorsak direkt emeklilik için başvuru yaparken sıkıntı olmaz dimi ??

2001 girişliyim rapor süresi bittiyse sadece süresiz vergi indirim belgesiyle emeklilik başvurusunda bir sıkıntı olmaz dimi size göre ??? deathless

jack72..aldığınız rapor oranı ve vergi indirim belgeniz istenir vergi indirimli emeklilikte..rapor süresi bittiyse en az yüzde 40 olacak şekilde yenilemeniz gerek..ama eğer vergi indiriminiz süresiz ise sgk da kontrole çağırmadıysa yenilemeye gerek yok taa ki sgk kontrole çağırana kadar..kolay gelsin.

2008 öncesi girişlerde sgk emeklilik müracaatında yeniden rapor istemiyor diye biliyorum.Sadece vergi indirim belgesine bakıyor süreli mi süresiz mi diye.Eğer vergi indirim belgesi süresiz ise sgk yeniden rapor istemiyor diye biliyorum.Eğer yanlış biliyorsam düzeltin lütfen

benim şimdi emeklilik müracaatımda bulunduğumda hastane raporunun süresi bittiği için hastane raporunu yeniletmek mi gerek size göre ??

sgk kesin kontrele çağıracak diye bir kural yok. deathless

jack72..HOCAM ŞU AN SİZ EMEKLİ DEĞİLMİSİNİZ??..ne kadar var emekli olmanıza?...sadece kontrole çağırıldığında rapor yenilemek gerekiyor evet sizin vergi indiriminiz süresiz ise emekli olurken gerek yok rapora(çok emin olmamakla birlikte )

emekli değilim daha ::(( 2008 öncesi işe girişlerde ssk yeniden rapor istemiyor eğer vergi indirimi süresiz ise. deathless

saçma olan nedir timur bey ?? Tımur

Bence yanlış bilgilendiriyorsun jack72 elinde mevcut engelli raporu varsa sağlık kurulu gerekli görürse sevk edebilir raporu sürekli hastalığıda sürekli iyileşmesi mümkün olmayan hastalıksa hastaneye sevk edeceğini düşünmüyorum. Senin dediğin malülen emeklilik için geçerli jack72 malülen emeklilikte sevk ediliyor, engelli emekliliğinde değil.

Üst Alt