Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden vazgeçme durumu söz konusu olabilir mi?

Arkadaşlar engelli sürekli işçiler emekliliğe zorlaniyormu

Khk ile sürekli kadroya geçtiysen eğer zorlamaya gerek olmadan emekli edilirsin zira kanun böyle,diğer türlü norm kadrosu olanların emekliliğe zorlandığını duymadım hiç ancak özel sektörde istisnalar mutlaka vardır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ama engelli olarak erken emekliliğe zorlama olurmu

Khk ile girdim

kosovali

Khk'lı isen emekliliğe hak kazandığın gün dilekçeni imzalar emekli olursun kanun bunu gerektiriyor

kurumu arayabiliyordun madem neden dünden beri sayfayı rehin alıp yardımcı olacak birini arıyorsun :)

çalıştığım kurumda emekliliğe hak kazanan herkesi emekli ettiler, umarım aradığın kurumda bir yanlışlık yoktur iş hayatına devam edersin

Ben zaten yalnislikmi var onu öğrenmek istedim

Dpb yazı yayınlamıştı ona rağmen mi emekli ediliyor engelliler

Kardeşim sen hangi kurumdasin

Peki toplu is sozlesmesinden sonra degismezmi

Sendikayı arayıp dpb 'nin kararını gösterdim emekli edemezler dedi avukatlarına sormuş

Bu bilgi sizcede dogrumudur

Konu : 375*KHK*geçici*23*ve*24*üncü
maddeleri 30.03.2018
DAĞITIMDA*KAYITLI*YERLERE
***********696*sayılı*KHK*ile*375*sayılı*Kanun*Hükmünde*Kararnameye*eklenen*geçici*23*ve*geçici*24
üncü*maddeleri*kapsamdaki*idarelerde*yükleniciler*tarafından*çalıştırılan*işçilerin*sürekli*işçi
kadrosuna/işçi*statüsüne*geçişleri*ile*ilgili*olarak*kamu*kurum*ve*kuruluşlarından*askerlik,*askı*halleri,
ikame*personel*ile*vergi*indiriminden*yararlanmaya*hak*kazanan*engellilerin*hak*sahibi*olup*olmadıkları
hususlarında*görüş*talepleri*intikal*etmektedir.
Söz*konusu*geçiş*sürecinin*sağlıklı*bir*şekilde*yürütülmesi*ve*uygulamada*birliğin*sağlanması
amacıyla*http://www.altisveren.gov.tr/*internet*adresinde*gerekli*açıklamalar*yapılmaktadır.
Bu*çerçevede;*sürekli*işçi*kadrosuna/işçi*statüsüne*geçişe*ilişkin*olarak;*anılan*internet
adresinin*"Düzenleme*ile*ilgili*görüşler"*kısmında;
- Askerlik,*askı*halleri*ve*ikame*personel*hakkında*(Ek:1)*sayılı*görüşün,
- Vergi*indiriminden*yararlanmaya*hak*kazanan*engelliler*hakkında*ise*(Ek:2)*sayılı*görüşün,
dikkate*alınarak*uygulamanın*bu*şekilde*yapılması*öngörülmüştür.
Arz ve rica ederim.

Arkadaslar yorum yapacak kimse yok mu

Arkadaşlar cvb yokmu

Yöneticilerde cvb yazmayacaklarmi

kosovali

O hüküm engellilerin erken emekliliğini kapsamıyor. Eğer engelli kişi engelli olmayanın emeklilik yaşına ulaşmadıysa isteği olmaksızın emekli edilemez.

Emekli olmak istemeyen hiçbir engelli arkadaşımız emeklilik talep dilekçesi vermesin.

Arkadaşlar bugün kurumu aradım zorla emekli edilecegimizi diyor

iyi günler bakan julide eroğlu o zaman açıklama yapmıştı kadroya geçen işçi emekliliği geldiği zmaan çalımşmaya devam edemez ama engelliler için bu geçerli değildir normal emekliliği gelene kadar çalışabilir demişti

TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİNİN DURUMU NASILDIR?
Engelli işçilerin engellilik nedeniyle sahip oldukları erken emeklilik hakkının, 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen işçiler açısından zorunlu emekliliğe neden olup olmayacağı tartışılmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kadroya geçiş sürecinde yayınlanan görüşte; engelli işçilerin “engelli olmayan kişiler gibi yaşlılık aylığına hak kazanma tarihlerinin esas alınarak” emekli edilmesi gerektiği belirtilmişti. Özetle engelli işçilere sosyal koruma amaçlı sağlanan erken emeklilik tercihinin, zorunlu emekliliğe dönüşmeyeceği karara bağlandı ve kurumlar buna göre işlem yapması gerekmektedir.

Üst Alt