Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimine başvuralı 8 ay oldu, hala sonuç yok..?

merhaba arkadaşlar evet topkapidaki vergi dayresi Aksaray vatan catdasi ilce emliyet müdürlüğünün yaninda ben dün ordaydim memurlar cuvallari bosaltiyorlardi yani 1 haftaayi bulur yerleşmeleri eeee ance nasilssa devlet memuru bunlar maaslari calisiyor acele etmeyin canlarim benim bende rapaporumu 17.4.2013 verdim vergi dayresine benim rahatsizligim %52 göz inşallah oranda bir düşme yapmaz ankara sizlere cok geçmiş olsun birde bu yeni yasa cikacak engellilerle ilgili inşallah güzel seyler olur hayirlisi :)

devletin kurumu olan vergi dairesi neden zırtpırt taşınır anlam veremedim bulundukları mekanın kirasını mı ödeyemiyor acaba :confused:

2 ocakta basvurdugum raporum bugun ıtıbarı ıle geldı .umarım sızınkılerde tez zamanda gelır arkadaslar....

hayırlı olsun..postaya ne zaman verılmıs acaba?

hayirli olsun selcuk darisi bizim basimiza insallah düsmeden gelir:eek:

hayırlı olsun benimkide geldi şubattan itibaren uygulanacak maaşıma.

tesekkurler valla bu ebnım 3. raporum oldu ve şerh koymammışlar yani son raporum :) oldu ınsalah...
oranım dusmeden geldı %75 aldım ..diğer senelerdekı gıbı......ankaradan ist a geçen ay gelmişti ,ama bılıyorsunuz vatan cd. dairesi sıkıntılı yogunluktan...ama gondermeye calısıyorlar..yakında hepınızın gelır .....saygılar....

evet benımkıde subatan ıtıbaren olan farkı alacağım şirketten...ama en onemlısı ekımde emeklı olacağım :))

süreli ve süresiz olması neye bağlı oluyor?oranın yukseklıgı ıle yada hastalıkla alakası varmı?2013 te alınan vergı ındırımı hepmı gecerlı?

Düzelme ihtimali gördükleri tedavisi mümkün olan hastalıklara kontrol muayenesi için süreli rapor veriyorlar ama tedavisi mümkün olmayan kronikleşmiş hastalıklara süreli rapor veriyorlar 2013 te vergi indiri aldın sreli olarak verildi ise süre sonunda kontrol muayenesine çağırdıkları zaman yeniden rapor alacaksınız o rapor oranı olduda %40 ın altında geldi vergi indiriminiz yanar ama rapor sürekli ise ömür boyu faydalanabilirsiniz bilgi ve tecrubelerim bunlardır eksik veya yanlış tarafı varsa düzeltiniz lütfen

anladım teşekkür ederim.. bana 34 işitme kaybı,%25 organ kaybı tablo 3 sınıf 2 ,% 82 mide ca total gastrektomi distal pankreaktomi ve hipotiroid olarak verilmiş..sanırım bunlarda düzelme ihtimali olmayan rahatsızlıklar olsa gerek?(toplam oran 91)

sınıflanamayan yazmıs serdar kardes.

2015 ocak ayına kadar zaten heyette dr ılk once surelı verecegız sonra suresıze cevırecegız demıstı.

işte dediğim gibi iyileşme durumuna bakacaklar troid değerlerine filan ondan sonra süresize çevirecekler inşallah düşürmezler kardeşim Allah yardımcın olsun

cümlemize allah razı olsun..yardım ıcın tesekkurler.

raporda sınıflanmayan benimkindede yazıyor anlamını bilen varmı

en geç 3-4 ay sürüyor benim bildiğim kadarıyla 8 ay çok uzun bir süre..

yardım

arkadaslar ,,

tam 1 yıl olacak ben hala vergi indirimi alamadım raporum eksik yazıldıgından tekrar heyete girdirdiler .
doktorlar yine eksik yaptıkları icin 1 ay olmuş raporumu göndermemişler.
1 ay sonra hastaneden aradılar raporunda eksiklik var yine gel gir diye.
27 haziran 2013 yine girdim simdi gittimi gitmedimi onuda bilmiyorum.

arkadaslar alah rızası icin benim belgemin gidip gitmediyini nasil ögrene bilirim bana ankara vergi dairesinin tam yardımcı olan bir numarası var mı
engeliler.biz yazan bütün vergi numaralarını aradım hiç biri acmıyor .

Sabırla bekleyecez. 0312 415 32 07 .....10 defa aradıysam 8 inde görüştüm."

Geriye dönük vergi indirimi

arkadaşlar merhaba,

ben 11/12/2012 de vergi indirimi baş vurusunda bulundum lakin ortapedik engelli olgugum icin raporumun gelmesi tam 1 seneyi buldu yani 21/12/13 tarihinde raporum elime ulastı ve 1-2 aydır vergi indirinden yararlanıyorum.

ama vergi indirimi 11/12/2012 sinden sonra vergi indirimini hak kazanmıştır yazıyor
ben nasil bir dilekce yazmalıyım yada ne yapmalıyım ki geriye dönük vergi indirimi ala bileyim
2. derece vergi indirimini kazandım 60 TL az bir para deyil ihtiyac sahibiyim

bana bir yol gösterin lütfen geriye dönük vergi indrimimi ala bileyim ..
yapan ve bilen arkadaslar lütfen yol gösterin :confused:

Arkadaşlar;03124153216-17 nolu telefonları arayın.

kardeşim 8 ay olduysa hangi vergi dairesine verdiysen ordan bir sor olmaz ise bir avukat aracılığıyla dilekçe doldurun ankara maliyeye gönderin ozman kesin cevap vermek zorundalar umarım yardımcı olmuşumdur

Vergi indirimi %71 itiraz

arkadaslar mrh. lütfen bilen ve yapanlardan yardım bekliyorum ..

ben yaklasık 1 sene önce vergi indirimine bas vurdum 1 yıl sonra q vergi indirimi verdiler ama ortopedik engeliyim her 2 el ve her 2 ayaktan engeliyim.
sol ayak apute ve kalca cıkıklıgı olmasına ragmen bana 2 derece verdiler 18 yıl emeklilik icin mahkum edildim :(

itiraz etmeyi düsünüyorum ne yapmam gerekir nereye bas vuracam yaklasık 5 ay oldu geleli sınavlar bitmesini bekliyorum
aslında hakkım 1 derece engeliyim sizce itiraz etmelimiyim nasil bir dilekce yazmalıyım ve neler yapmalım lütfen ALLAH RIZASI İCİN TÜM ARKADASLARIN YORUMUNU BEKLİYORUM....

lütfen

Son düzenleme:
vergi indirimine itiraz ( lütfen yardım )

arkadaslar merhabalar,

02.11.2012 vergi indirimine başvurdum . 26.06.5013 tarihinde 71 olarak sonuçlandı .

ama benim engelim büyük her iki el her iki ayak ve kalça çıkıklığı var.

cok yeni acılmış bir hastanede heyete girdim . ortapedi dr. amaliyata idi göremedim heyette sadadece göz ucu ile baktı mane yapmadı .

ve işin ilgıç tarafı ise tesis tam kunulmadıgından tekrardan hastaneye girlmesi diye yazı geldi .

ondan sonra girince q geldi . askeri hücret le calısıyorum her ay paramda kesiliyor.. emeklilik icin 18 yıla makkum oldum ilerki zamanda kim bilir belki calısamam benim hakkım 1 derece aslında

bu nedenle ben itiraz etmek isituorum yeniden hakem heyete girmek istiyorum .

deftardarlıga gittim dilekce gönder dedi maliya bakanlıgı gelir idaresi başkanlıgına dedi ..

lütfen allah rızası icin bir yol gösterin yarın dilekcemi ptt ile göndereyim mi yada nasil bir yol izlemem gerek ....

dilekce örnegi nasil yazmalıyım

Hastane düşük oran vermişse il sağlık müdürlüğüne, hastane yüksek oran vermiş ama Maliye sağlık kurulu rapor oranını düşürmüşse defterdarlığa itiraz diledkçesi yazmanız lazım.

Üst Alt