Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Verilecek olan raporda oran düşük olursa ne yapmam gerek?

avgan

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar

ben 1998 senesi ankara numuneden rapor aldım % 40 olarak sürekli rapo aldım ve sene 2016 vergi indirimi için başvuruda bulundum
eski rapo olduğu için yenilemem gerekti ve bende ankara numune hastanesine başvurdum vergi indirimi için
tahminim rapor oranım düşürülecek %40 altı olacak ben bu oran düşünce ne yapmam gerekiyor hangi yolu izlemeliyim nereye itiraz etmem lazım
il sağlık itiraz etim diyelim hangi hastaneye sevkimi istmem lazım
sol bacağım cocuk meneljiti 5 santim kısalık ve his kaybım var bacakta incelik beyler ben yoruldum artık bana yardım edin lütfen hastanelerden bıktım uğraşmaktan lütfen yardım edin _?

Artık kolay kolay %40 verilmiyo. Sanırım 2011 de rapor oranları düştü. Daha ağır engelli mi olalım istiyolar anlamadım. İl Sağlık Müdürlüğüne başvurunca sevk edecekleri hastaneyle git görüş, heyet doktoruna randevu al belki insafa gelir %40 verir. Çünkü daha önce şahit oldum raporunda 3 4 puan fazla veren doktor biliyorum, %40 dan aşağıya düşmesin diye

Mahkeme yolu ile bu olayı yaşayan varmı kazanan aranızda beyler ?

merhaba benim başımdanda geçti böyle bir olay vergi indirimi değil ama tecrübelerimi sizlerle paylaşmak için yazıyorum.
benim tek gözüm hiç görmüyor ve ne olduğunu bilemiyorlar herşey normal görünüyor birde kalça çıkıklığı var bsol bacağım 2 cm kısa sadece bacak kısalığından askere gidemedim. sağlık raporu alayım dedim hastahaneye gittim göz için fakülte hastahanesine sevk etti fakülte bulgü tespit edilemedi dedi ve rapor verecek olan dr bana görünüşte yalancı bir tipin yok ama bu rapara göre sana yalan söylüyor gözü görüyor ama görmüyorum diyor diye rapor vermem gerekli dedi ve buda siciline işler sende bir sorun var ma ne olduğunu tespit edemedik dedi. ne yapayım? dedim ankaraya sevkedebilirim dedi bende gidiş geliş maddi imkansızlıktan dolayı göze amaladım ve öylece bıraktım. (sene 2010) 2013 te tekrar başvurdum tekrar aynı şeyleri yaptılar ama drlara anlatıyorum hocam böööyyle böyle oldu diyorum birde ben bakayım dedi ve gönderdi çoookkk uzun uğraşlar sonucu 3 mr. beyin göz mr. hiç bişey çıkmıyor dr alan tarama testine göre göz %12 ortopedi %12 yazdı ve %22 olarak rapor verdi. sağlık müdürlüğüne ihtiraz ettim ve fakülte hastahanesini tercih ettim hakem hastahane olarak araştırmaya yönlendirileceksin eğer oranlar farklı olursa dediler. velhasıl fakülteye vep diye bir cihaz gelmiş yeni flan ona girdim ve dr bana inandı senin gözün görmüyor optik noropati %24.5 yazdı oh dedim ortopedi %19 diye yazdı noroloji % 20 diye yazdı balta formülün göre topladığında en fazla 10 kırsınlar dedim tahmini 60 flan bekliyorum heyete girdim benim raporum % 34 olarak çıktı ve hakem hastahaneye gittim. raporlara göre ortopedi %8 yazdı hocam bu az diğer dr lar en az %12 veriyor araştırmalarıma göre yasal rakamı %18 dedim tamam acelem var sıradakilere bakcam dedi ilgilenmedi bile ertesi hafta başka heyet dr una gittim oda böyle olmaz senin raporun %18 dedi muayene etmeden nasıl oran yazar filme göre bacağında incelikte var dedi ve onun yazdığını karaladı kendisi heyette görüşülecek dedi ve heyete girdim çıktım tahmin ediyorum %20 ye flan düşürürler raporunu sağlık müdürlüğüne göndercez dediler 3 gün sonra sağlık müdürlüğünden telefon geldi raporu görünce inanamadım göz %32 ortopedi %19 balta formülüne göre yani kesme formülü raporum %45 SÜREKLİ olarak aldım allah razı olsun ortopedi dr undan. daha birçok detayları var özet geçtim durum böyle ilerliyor her dr farklı aynı oranda rapor verilmiyor.

Bizim gibi eski raporlu arkadaslarin durumu perisan ortapedik sakatlar dernegi uyormu.diger dernek ve kurumlar tutturmus kaldirim filan o bu su gibi bostan islerle ugrasiyorlar bunlarin gundeme getirilmesi lazim.vergi indirimi bahanesiyle engelli kadrosunda calisanlarin oranlarini dusuruyorlar.cumhurbaskanligina mektup atin bimere yazin calisma bakanligini yazin sisyal politikalar bakanligina yazin.ben yaziyorum sizde yazin soz ucar yazi kalir.klavye tutan herkes yazsin rica ediyorum arkadaslar

TABİKİ YAZMAK LAZIM SELO KARDESİM BEN İŞLERİ MAHKEMEYE TAŞIMAK İSTEMİYORUM İŞTE BİR YOL YORDAM LAZIM BİZLER YASAL OLAMYAN BİRSEY İSTEMİYORUZ HAKIMIZ NEYSE ONU VERSİNLER ODA YOK YÖNLENDİRME LAZIM BURADA TEÇRÜBELİ ARKADAŞLARIMIZ VARDIR YETKİLİLERDE BİZE YARDIM EDER UMARIM [FONT=sans-serif]musametin KARDESİM SANADA TEŞEKKÜRLER...[/FONT]

evet arkadaşlar ankara numune hastanesi heyetine girdim % 40 olan raporumu % 43 olarak yenilediler isallah herkeze yüzde oranı düşmeden hak kaybı olamadan herseyin hayırlısını diliyorum saygılar.

avgan kardesim raporu yeniledim diye bizi bırakma tek basımıza :) bu arada

Beyler kısaca bilgi vereyim eski raporum % 40 dı ben bu oranın düşeceiğini bildiğim için + olarak deride vitiligo cıkmıştı bende heyete girmeden dermetoleji polikinliğini istedim orda muane yaptılar % 5 o verdi noreleji de % 40 verdi toplamda % 45 olması gereken raporu % 43 olarak aldım demeki dermetoleji olmasaydı sadece bacaktan rapor alsaydık % 38 de kalacaktık yani heyete baş vuracaksanız bilginiz olsun istedim.

LQzbqG.jpg

rEkObN.jpg

benim aldığım rapor yeni eski raporu kabul etmediler yenisini verdim şimdide bu şekilde bir yazı tekrar hastaneye gidicem öneriniz nedir. arkdaş.

avgan

benimde raporum merkez saglik kurulundan geri döndü. maliye yazisinin altında nöroloji ile ilgili bazı tetkiklerı yeniden yapılması gerektiğinden bahsedilmis. yazı elime bu salı ulaştı. bugün işlemlerin hepsi tamamlandı. yarın hastaneye teslim edeceğim. sanırim sizin raporun tümüyle yenilenmesi istenmis

benım ek yazıdada tekkik film sonuç felan isteniyor bende gidicem kurul la bir konusucam yarın.

ziya58
senin % kaç rapor oranı dostum ?

merhaba simdi mesajlari okuyunca acaba benim raporda da oran düşer mi diye icim daraldi. raporum eylul 2016 tarihli yalnizca işitmeden heyete girdim %42 oran verildi. sınırdayim yani ankaranin vicdanina mi kaldik ..hakkimizda hayirlisi ne ise o olsun insaalah.bildigim kadariyla odyo test sonuclari hesap yöntemi ayni ama iste mesajlari görünce acabalar insanin icini kemirip durur

beyzas Ankaradan oran ne gelirse güncel orandır. Eski tarihli raporlarda oran düşümü olabiliyor.

oranim hastaneden %42 ankaradan da öyle gelir diyorsunuz dogrumu .

Aile ve sosyal politikalar bakanlığındaki görevli, hastanenin verdiği oran önemli. Ankara'nın verdiği oran sadece emekliliğe faydası var. dedi muratoto

beyzas Tek hastalıktansa bu oran Baltazar formulü uygulanmıyor diye biliyorum. Çok büyük ihtimalle oranınız aynı şekilde onanır.
yuksel77 beyzas arkadaşımız emeklilik için soruyor diye yazdım. Tabiki hastanenin verdiği oran önemli ama iş emeklilik olunca oran değişebiliyor nedense.

bildigim kadariyla odyo test sonuclarini hesap yöntemi her yerde ayni .ve hastanede restteki ses esikleri vs. göre hesapliyor.mantiken aynen onanmasi lazim. hakkimizda hayirlisi olsun insallah

Hastane raporumu % 39 a düşürdü ne yapmam gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar benim 2016 8 ci ayda yenillediğim raporumla % 43 bu rapor ile vergi indirmi için başvurdum vergi dairesi eksik bulgu diye beni tekrar numuneye sevk eti verdikleri evrakta TABLO 3 ve 4 fonksiyon kaybı istiyorlarmış buna göre hastane heyetine girip tekrar rapor düzenlendi bu raporda Tabloya göre % 39 olarak düşürdüler bana vermediler raporu vergi dairesine yolucaklar istedikleri fonksiyon kaybını derecesini öğrenmekmı acaba ? buna göre raporum onaylanırmı ? onaylanmaz ise ne yapmam gerekiyor ? beni bir yönlendire bilirmisiniz hastalığım sol bacak 4,5 cm kısa cocuk meneljiti felç bu durumda olupta vergi indiriminden yararlanan arkadşlar varmı acaba ?

1999 da aldığım rapor % 40 buarada 2016 8 ci ayda aldığım raporu % 43 kendileri verdi.

Bacıbey ve ertugrul01
kardeslerime sesleniyorum aynı sorun bendede var 4.1 işlem gördü diye tekrar hastaneye sevk ettiler raporum % 43 tekrar heyete girdim bana % 39 verdiler tablo 3 - 4 den ve vergi dairesine yoladılar sizce bu onaylanırmı ? onaylanmaz ise ne yapmam gerekiyor hangi hastaneye gitmem gerekiyor ? nereler yapmam gerek

OturanBoğa
hocam teşekkürler benim raporum % 43 den % 40 olarak onaylandı ama malesef hastane polio sekeli olan kardeslerime 40 altı rapor veriyor herkezin bilgisine alamayanlar işallah alırlar yoksa hastane heyet işi sıkıntılı.

OturanBoğa dikkat ettiyseniz arkadaşın raporunda tablo 4 e göre oran verilmiş. Bu nasıl olabiliyor?
avgan bey, geçmiş olsun, inşallah bize de nasip olur:) detayları paylasmaniz çok makbule geçti.

Üst Alt