Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Video] Türkiye'de Engellilik Politikasının Analizi - Adil Çamur | Halkların Köprüsü Derneği

OturanBoğa

Yönetici
Konular
682
Reaksiyonlar
2,028
Sevgili Adil Çamur "TÜRKİYE’DE ENGELLİLİK POLİTİKASININ ANALİZ" başlıklı mükemmel doktora tezi yazmıştı (bkz).
Geçtiğimiz Mayıs ayında ise Sevgili Yusuf'un sunumu ve Halkların Köprüsü Derneği organizasyonu ile Güzel Çarşamba söyleşisi yapmışlar.

21 May 2025 tarihinde canlı yayın yapıldı

Milyonlarca engellinin yaşamları kamu politikalarından etkileniyor. Gündelik yaşamları, eğitimleri ve çalışma yaşamları, uygulanan kamu politikalarıyla belirleniyor. Engellilerin kamu hizmetlerinden eşit yararlanmaları için birtakım düzenlemeler yapılmakta. Kamu istihdamında engelli kotası, fiziki erişilebilirliğe yönelik çalışmalar ve mahkemelerde işaret dili tercümanının sağlanması bu düzenlemelerden bazıları. Ayrıca, eğitim, sağlık, ulaşım gibi kamu politikası alanlarında engellilere yönelik uygulamalar mevcut. Bunlar, engellilik politikasının bileşenleridir. Ancak engellilik politikası daha geniş bir çerçevede tüm politika alanlarında engelliliğin yer almasını ifade eder.

Söyleşimizde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin engellilik politikasına ilişkin faaliyetleri değerlendirilecek. Genel kurul tutanaklarından araştırma komisyonu raporlarına kadar çeşitli belgelerde engellik meselesinin peşine düşülürken, Yasama aktörlerinin engelliliğe yaklaşımı analiz edilecek.

Adil Çamur kimdir?

Halkların Köprüsü Derneği üyesi Adil Çamur, Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesidir. Türkiye’de Engellilik Politikasının Analizi başlıklı doktora araştırmasını 2023’te tamamlamıştır. Göç konusunda çalışmaları bulunmaktadır. 2014-2017 yıllarında Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İzmir Üniversiteler Şubesi sekreterliği görevini üstlenmiştir. Marmara Adası Edebiyat Festivali düzenleme kurulu üyesidir. Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği sözcüsüdür. Marmara Adaları Kültür Sanat Aksı projesinin koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Şu EKPSS denilen sistemi ortadan kaldırıp tüm engellileri eğitim durumuna göre kura ile atasalar herşey çok güzel olacak. CİMER' e kaç kere yazdım yuvarlak cevaplar verip geçiştiriyorlar.

Üst Alt