Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vitamin ve mineral eksikliği için doktora gitmek gereksiz mi?

Pickle

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
304
20 yaşındayım. Bu yaşta demir ilacı, D vitamini vb. kullanmak gereksiz mi?
Sağlığıma çok dikkat ediyorum. Kan tahlili yaptırmadan bu tarz takviyeler kullanmak pek mantıklı değil. Doktora gideyim mi?

ben aile hekimine gitmiştim hap yazmıştı ve bağımlı olmuştum zor bıraktım vucud istiyordu

@Pickle, ben kulladigim ilaçların ve alkol tüketimim nedeniyle karaciğer enzimlerime ve hormonlarima baktiriyorum.ayni zamanda mutlaka D vitamini, B12 ve ferritin duzeylerime baktiriyorum.doktorumun tavsiyesiyle...

Artık ne yazık ki vitamin ve mineraller yediklerimiz ile sağlanamadığı için mutlaka her sene kan tahlili yaptir.....bunlarin eksiklik birçok soruna neden olduğu için önemli....

Dahiliye ye gidebilirsiniz. Genel kan tahlili kontrolü için geldim diyebilirsiniz.

ben hemogram kanı aldırıyorum ellerim titriyor kanı alırken birisi tutması gerekiyor elimden clonex in yan etkileri

Kanımda ne kadar demir var bilmeden demir takviyesi kullanmak mantıklı olmadığı için aile hekimine gidicem.

1 yıl önceki tahlile bakma fırsatım oldu. Demir normal, ferritin (demir deposu) alt sınırda ve folat (B9) eksikliği var. Doktor bunları söylemedi. Sanırım şikayetim olmadığı için. Ben karaciğer değerlerine baktırmaya gitmiştim.

Sebepsiz yere sinirleniyorum, baktığım duyduğum her şey sinirlenmeme sebep oluyor. Folat eksikliğinden şüphelendim şimdi. Gittiğim doktorlar ferritin düşüklüğü için de demir kullanman gerekiyor demişti, bilmiyorum doktora kalmış.

Yarın erkenden aile hekimine gidicem.

Hemoroitten dolayı çok kan kaybettiğim için kan değerlerim yarıya düşmüş. 10 adım atınca kösülüyordum. Elbise değiştirirken bile kösülüyordum. Bir gün öncesinde geita testi istediler onu yaparken bile kösüldüm. Hastanenin içinden önüne zor geldim. Bayılacağım sandım ama çok şükür dinlendim ve eve gittim. Ertesi gün yatırdılar 3 kere kan taktılar yatarken.

Ferritin yine düşük çıktı. Folat da düşük çıktı.
2 yıl önce psikoz atağı sırasında folat ilacı kullanmıştım. Şimdi yine aynı ilaç yazıldı, kutusu yine aynı, pembe. Resmen nostalji yaşıyorum. 😜

Doktor guatrın var dedi. 3-4 yıl önce tiroid antikorları yine yüksekti ama TSH normal sınırdaydı. Şimdi TSH da yüksek çıktı. Yavaş yavaş hasta olma yolunda ilerliyoruz.

Hastanede staj yapmak için Hepatit B aşısı olmam lazım. Annem aşıların tam diyor ama sistemde gözükmüyor. Hay sizin yapacağınız işe. Hepatit B aşısı olacaz artık.

Arkadaşlar, bende demir ve B12 eksikliği var ve doktor bana ilaç yazdı. Sizce bu ilaçları kullanayım mı, yoksa bağımlılık yapacağı için daha mı kötü olur?

Bende kansızlıktan kaynaklı yorgunluk falan yok. Sadece B12 eksikliğinden kaynaklı hafif unutkanlık oluşabiliyor.

Hepatit B aşısı için aile hekimi devlet hastanesine yönlendirdi. Ordaki doktor da belge verip aile hekimine git dedi. Bu sefer yapacak mı bakalım.

@Pickle,

Önce bahsettiğin vitaminlerin sende eksik olduğunu nerden biliyorsun tahlil yaptirip doktorun uygun görürse gerekli vitaminleri sana yazar,ezbere ilaç içme,ters tepki yapabilir,

@erge_nekon, sadece ilk mesajı okumuşsun. Benim yıllardır demir depom düşük. Birkaç yıl önce D vitamini düşük çıkmıştı.
Şu anda doktorun yazdığı demir ve folik asidi kullanıyorum.

Üst Alt