Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Volkswagen Tiguan tarzı bir araba alsak bakım parası kesilir mi?

nazmican

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar mrhb benim 10 yaşında % 99.2 rapor lu oglum var 2 katli sehirin disinda evimiz ve2010 model hundai arabam var arabamizin 5yillik süresi 3 ay sonra doluyor aracin piyasa degeri 30 bin civari aracimizi gunu gelince satip uzerini kredi kullanıp suv diye tabir edilen vw tiguan ve kai Sportage gibi bir arac almayi düşünüyorum boyle bir arac alirsam lux sayilip evde bakim maasimiz kesilirmi böyle arac alan arkadaslar varmi yazarsaniz sevinirim saygılar

öyle komik şeyler duyuyoruzki artık ne diyeceğimi bilemiyorum geçenlerde arkadaşın birinin maaşınıda evde hiç eşyanız yok diyip kesmişler enteresan :)

bakim parasi ve suv arac almak

Mrhb arkadaslar benim % 99.2 raporlu oglum var aracimizin 5 yıllık soresi dolmak üzere aracimizin 2 . el degeri yaklaşık 30 bin tl alacagmiz aracin fiyati 65 bin indirimli yaklasik 45 bin tl yani 15 bin tl kredi kullanıp böyle bir arac alsam bakim maasimiz kesilirmi

Son düzenleme:
hanede kaç kişsiniz? hanedeki herkesin evde bakım aylıgı hariç tüm aylık gelirlerinin toplamı ne kadar? tarla vs var mı? 2022 aylıgı alıyor musunuz? her ne ad altında olursa olsun resmi ya da gayriresmi her geliri dikkate alın aylık gelirin toplamını belirtirken.

Aylik gelirim 1730 hanede 5 kisi yasiyoruz babamdan kalan evim var 2022 maasi almiyoruz baskada bir gelirim yok

geliriniz uygun. evde bakım aylığı hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL ustunde olursa kesilir ancak. aracı da beyan ettiğiniz bu gelirle karşılayabiliorsanız sorun olmaz. lakin araç, ev sahibi olundugunda bunları evde bakım aylıgı aldıgınız il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız.
size tavsiyem gidin il müdürlüğüne aracı satıp araç alacagınızı soyleyin ona göre içiniz rahat etsin.

Evet evi uzerime alinca adres degisikligi yapmaya giderken tapunun fotokopisinide verdim il mudm ne.benim merak ettigim acaba gercekten o araci alirsaniz maasinizi keseriz mi derler birakalim alsi ondan sonra mi degerlendirirler . riske girmek istemiyorum cunku bakim maasimizi keserlerse cok zorlanirim hatta odeyemem alacagim krediyi

yukarıda dediğim gibi önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin sınırı geçmemesi. bir de tabi bakıma muhtaç engellinin yaşam standartlarını olumsuz etkilememesi. yani maddi açıdan zor durumda kalıp evde bakım aylıgıyla da geçinmeye çalışıp engelliyi magdur etmeyin. bunlarda sorun yoksa aylıgınız kesilmez.
alo 183'ten de bilgi alabilirsiniz. ALO 183 haftanın 7 günü 24 saat ucretsiz hizmet verir.

Merak ettim acaba araba aldınızmı, süreç hakkında bilgi verirseniz teşekkür ederim

Mrhblar sosyal hiz. Bizzat gidip sordum çocuğun bakimini aksatmiyor .vede geliriniz uygunsa sorun olmaz dedi ve ekledi .kesilmez diyede kimse garanti veremez dedi

kesilmez benim toyota corolla arabam var

benim ikinci el değeri 30.000 tl değerinde bir arabam var bende aracımı satıp 37000 tl değerinde sıfır bir araç almak istiyorum acaba sıkıntı yaşarmıyım hatta 7.000 tl yi ağabeyim hibe edecek.

Bu işler çok karışık. Bende alacaktım tiguan fakat kesilebilir dediler o yüzden ikinci ele yöneldim

Mrhb arkadaslar uzun suren hem aracimi vede aracimi alirsam maasimiz kesilirmi diye arastirmamizin sonucunda nissan Qashqai aracimi aldim .83 bin normal satis fiyatı 53.5 bin indirimli fiyati .arabanin ruhsat ve kullandigim kredinin ektresini n fotokopisini .shcek verdim .bi soron yok dendi soran arkadaslara duyrulur

vay be ne bakım aylığıymış arkadaş kimse ben bu paarayı hak ediyormuyum diye sormuyorda kesilirmi diye soruyor eğer bu parayı alma şartlarını taşınamayıpta şartları uygun hale getirmeye çalışan engelli arkadaşlar varsa yazık arkadaşım sende ihtiyaç sahibiyim diye o parayı alıp jeep almışsım sanada helal olsun 1730 tl ile 5 kişiyi geçindirip bide araba taksidini nasıl ödüyorsun merak ediyorum

ozcanerkus

bravo sana kardeşim bakım maaşıyla lüks araç alanımı ararsın gidip daire alanımı ararsın işin garip tarafıda kimse sormuyor yahu kardeşim 1700 maaşla 5 kişiye bakıyorsun son model jeep alıyorsun bu nasıl oluyor demiyorda millet yol gösteriyor ondan sonra forumdada rastladık adam gitmiş son model araba almış bakım aylığı kesilmiş eee satıyorum niye ? maaşım kesildi o yüzden demekki senin o paraya ihtiyacın yok kardeşim bırakın ihtiyacı olanlar alsın

Helal olsun ozcan erkuş Allahı unutuyoruz ama o yapilanlari gôrüyor engelli olmak hem bireye hem yakinlarina bir imtihandir tabi bilene

Ozcan erkus kardesim bi kere 1730 + 800 bakim parasi eder 2530 sonra benim zaten arabam vardi uzerine kredi kullandim vede aldim .hem birde ortada jeep falan yok senin dedigin araba 250 binlira.binek bir jetta bundan pahali .sanki usulsiz aliyormusum gibi yazmissin ALLAH sanada versin kardesin arabamin ruhsatini ve kredi exremi shck verdim varsa bir usulsuzluk memurlar geregini yapar

saçma sapan konuşup milletin asabını bozma burda yıllarını vermiş kalem apla insan gibi cvp yazmış olumlu yazmış alabilir diyor senin yazılarını okuyorum hep negatif yazıyorsun seni ilgilendirmez özcenarkus

bu işler çok karışık bulunduğum bölgede birisi yeğeni adına c200 mercedes aldı hem 2022 hem evde bakım alıyormuş her hangi bi kesinti yok araç 190 bin tl civarında indirimsiz

paranoya sen hakketen okuma özürlüsün ya ben haksız yere alanlardan bahsediyorum.alırsınız almazsınız banane herkes kendi durumunu biliyor o parayı hak edip etmediğinide biliyor benim hakkımda hep olumsuz yazıyor demişssin ben %91 ağır engelliyim göğsümden aşağısını kullanamıyorum ama ben bu durumda bile olumsuz düşünmüyorum evde bakım parasıda almıyorum o özelden yazdığın piç lafınıda sana iade ediyorum yarası olan gocunur seninde yaran var demekki zoruna gitti.haksız alınan her para haramdır ister engelli ol ister başbakan bu dünyada bunun cezasını çekmezsen Ahirette Allah adildir bunun hesabınıda sorar en tepedekinede en aşağıdakinede.

sen niye almıyon %90 özürlüsen devletten zenginmisin büyük ihtimal şartların tutmuyor ondan alamıyorsun sonrada millete sataşıyorsun
11428065_10152958748361167_4951675104978677425_n.jpg

halkın seçtigi millet vekillerinin durumu böyle bunlara ses çıkaran yok

hakkız yere alanlardan bahsediyorsun ben haksız yere alan duymadım hiç bırak almayı yatalak olan hastalara doktor agır özürlü raporu bile vermiyor doktorun şerefsizligi de bu + agır özürlü raporu alsanda bu sefer memurun insiyatifine bırakılmış eve gelen 2 memur canı isterse baglıyor canı istemezse baglamıyor

benim ne yaram olacak benim %80 raporum var zaten şizofreni hastasıyım

senin anlayamayacağında bu zaten devlet dediğin şahıs değildir yani zengin değildir ben haksız alan çok gördüm üstündeki daireyi başkasının üstüne ypanmı dersin heryere yardım etmek için başvurup çalışan insanlardan daha çok geliri olanmı engelli diyince millet dilenci yoksul ezik diye bakıyor sırf bu şerefsizlerin yüzünden senin kaç milyon kişinin bakım parası aldığından haberin yok galiba yine söylüyorum ben haksız yere bu parayı alanlardan bahsediyorum ihtiyaç sahibine bu para anasının ak sütü helaldir .ben almıyorum vermedikleri için değil benden daha çok bu paraya ihtiyacı olan engelliler olduğu için ben ihtiyaç sahibi değilim sadece ellerim tutuyor ve kendi paramı kendim kazanıyorum kimseyede muhtaç değilim maddi olarak bakım parası almak içinde hiç başvurmadım.sen tutturmuşsun yok milletvekilleri alıyor başbakan çalışıyor başbakan çalıyorsa burda adalet önünde hesap vermezse Allahın huzurunda verir.

nazmican canım abim hayırlı olsun milleti takma. Cok güzel araba almışsın. Bende tekrardan sıfıra yöneldim. Bir evimiz var onu satıp kardeşim adına alacağım. Senin araçtan istiyordum ama engelli kardeşimini inip binmesi sıkıntı oluyor yüksek araçlara.Şuan bende Land Rover var 25 milyara onuda satacam. Normal fiyati 74 bin olan bir passat alacam Allah kısmet ederse. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun..

Milletin moralini bozuyorlar hayırlı olsun arabanız halkımız en iyilerine layık

Arkdaşlar bende bu konudan muzdariptim bilmere yazdım kesilmez dediler gittim mazda 3 aldım . Onların derdi şu bana bildiriyor musun??? bu aracı nasıl aldın??? mesela bu sen dersen ki 30 bin i peşin gerisi kredi keserler, neden??? 30 binin varsa bi yerden gelirin var demektir. Bu tür olaylara dikkat ettiniz mi hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

Kesilmez arkadaş. Gelir getiren bir mülk almadığın taktirde hiç bir şekilde maaşlar kesilmez.
Ayrıca ister otel alırsın ister araba ister ev. Kimse kimsenin aldığına karışamaz. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz.

Master;

Hocam kesilenler var soylediginize katılıyorum öyle olması gerek fakat ne yazıkki demokratik görünen bi ülkede yaşıyoruz. .

Master :)
2022 aylığı alınan bir hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,47 TL altındayken otel, araba ve ev alınabiliyorsa,
evde bakım aylıgı alınan bir hanede kişi başına düşen aylık gelir 606,95 TL altındayken otel, ev alınabiliyorsa sorun yok tabi:)

ama ilgili kurumlar beyan edilen gelire bakar, sonra da otele motele, eve, arabaya bakar:) yahu beyan edilen gelir bu, bunlar neyle alındı der yani:)
geliri didik didik ederler. resmi ya da gayri resmi her ne ad altında olursa olsun her gelir hesaplanır. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı aşmıyorsa aylıklara devam. aksi takdirde kesilir.
(otel konusuna girmiyorum. bu aylıkları alanların oteli olması imkansız. olsa bile aylıkları alması imkansız. gelir kriterleirni aşarlar)

daha önceden evi, arabası varken işini kaybetmiş iflas etmiş çalışmıyor da olabilir vatandaş. bu konu ayrı tabi:)
önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelir ne durumda?:)

Kalem 1000 tl maaşım olursa veya max ne kadar olmalı gelirimiz?
evli ve 2 çocuk var evde 4 kişiyiz eşime 2022 bağlanır mı?
veya hesaplaması nasıl? yardımcı olabilir misiniz?

Üst Alt