Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Volkswagen Tiguan tarzı bir araba alsak bakım parası kesilir mi?

cemalkonakli

2022 aylığı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 Tl altında olması gerekir. Bu gelir hesabı yapılırken oturulan ev haricindeki konut, arsa, bahçe, tarla, araç, banka hesabı, evde bakım aylıgı vs her türlü gelir hesaba dahil edilir.
ayrıca % 40 ve üstü engelli raporu şarttır.

evde bakım aylığı içinse hanede kişi başına düşen aylık gelirin 606,95 Tl altında olması gerekir. ayrıca % 50 ve üstü agır özürlü engelli raporu ve bakıma muhtaç olması şarttır.
Bakıma muhtaçlık için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Kalem eşim %50 rapor alacak gibi. Henüz netleşmedi. Fakat Mal müdürlüğü eşin işsizlik maaşı alıyor (476,95 kr.) sana maaş bağlayamayız demiş nasıl bir yol izlememiz lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi günler

nazmican arakadaşım sizin aldığınız arac nissan qasgahiden memnunmusunuz.. aldığnız aracını fiyatı da uygun gibi.. sıfırmı aldınız.. bu konuda bana dönüş yaparsanız sevinirim. bende sizin aracınızdan almayı düşünüyorum.. cevabınızı bekliyorum..

cemalkonakli

eşiniz işsizlik maaşı alıyorken maalesef 2022 aylıgı baglanmaz. işsizlik aylıgı bittikten SGK kaydı sonlandıktan sonra 2022 aylıgı için başvursun oldu mu?
işsizlik maaşı alıyorken mevzuat gereği 2022 aylıgı baglamanın mümkünü yok. isterse hanede kişi başına düşen aylık gelir uygun olsun fark etmez.
bir de 2022 aylıklarına mal müdürlüğü bakmıyor. 2022 aylıkları ile ilgili tüm iş ve işlemler vakıflar (SYDV) aracılıgıyla yapılıyor.
işsizlik maaşı bitince başvuruyu vakfa yaparsınız.

Üst Alt