Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromu ile askerlik durumum ne olur?

Samet01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar geçen dönem jandarma başvurmuştum daha öncelerinde kalbimde ritim bozukluğu teşhisi konuldu saglık kısmında doktor bunu gördü başka bir hastaneye detaylı teste gönderdi wpw sendromu teşhisi koydular şuan onun yüzünden askere de almıyorlar tedavi olmak istemiyorum deyince 1 yıl erteleme verdiler tedavi olmazsam eger muaf olacagımı biliyorum ama tedavi olanlar da muaf almış bu sayfada okumuştum bilenler Bir cevaplayabilir mi?

Erteleme durumu nasıl olur muaf mı alırım acaba bilen varmı @OğuzHan112

Peki tedavi olmak neden istemiyorsun?

Wpw sendromu erteleme alsanız da Askerliğe elverişli değildir.

@Samet01,

Arkadaşlar selamın aleyküm öncelikle geçen sene wpw sendromu nedeniyle askerlik ertelemesi aldım ama tedavi olmaya zorladılar bende sosyal hayatta iş bulmaya problem oluyor diye tedavi oldum gitmek için ama heyet ne der acaba cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler

Ben yarın heyet önüne çıkacağım doktor bana eğer tedavi olursan askere gidersin demişti

@cankoc17_,

Can merhaba, durum nedir askere elverişlidir mi dediler? Bende ablasyon oldum askere gidiyor muyuz?

Özelden sormuşsunuz buradan yazsak bir sorun olmaz sanırım?

Svt devam ediyormu? Kullandığın herhangi bir ilacın var mı? wpw genelde askerliğe elverişli değildir.

@Mert341997,

Merhaba @OğuzHan112, sizi farklı konu başlıkları altında gördüğüm için özelden yazmıştım.

Yokuş yukarı yürürken ya da hızlı ve yoğun efor gerektiren bir aktivite yaptığımda çarpıntı yaşıyorum. Bu çarpıntı kısa sürede geçmiyor; genellikle oturup dinlenmem gerekiyor. Bu şikâyetle ilgili olarak defalarca hastaneye başvurdum, EKG çekildi ancak her seferinde “şu an için bir bulgu yok” denilerek taburcu edildim. Bu durumun askerlik muafiyeti açısından nasıl bir süreci olacağını öğrenmek istiyorum.

Kesin tanı wpw olup %70 oranında ablasyon sonrası tam düzelme olabiliyor,bazı vakalarda defalarca ablasyon veya diğer yöntemler uygulansa dahi şikayetlerin değişmediği görülebiliyor.

Sizin durum şuanda stabil sanırım,aldığın tedavi işe yaramış gibi görünüyor,ancak bazı şikayetlerinin halen devam ettiğini söylüyorsun? Bu durumda ritim holeter şart.

Askerlik işlemlerinde wpw öykünüzden dolayı mutlaka hastane sevkiniz olacaktır, kardiyoloji işi riske etmez, sizden 24 veya 48 saatlik ritim holeter isteyecektir,ritim holeter de aritmileriniz görülorsa,ki görülecektir.. askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@Mert341997,

@Mert341997,

Kardeş yokuş yukarı yürürsen nabzın hızlanır. Kendini yorarsan nabzın hızlanır. Bu kalbi olan tüm canlılarda oluyor. Normali bu zaten

Üst Alt