Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion kullanım deneyimlerinizi yazar mısınız?

10yıldır kullanıyorum son 2 yıldır uykularım kötü. İğne yaptırdığım tarafta uzun süre ağrı oluyor. Psikoz ağırlıklı bipolarım. Etkisi evet iyi yönde çok ama uykusuzluk berbat bişey. Bir de vücuttan atılmaya başladığında acayip kabuslar değişik rüyalar görüyorum. Bilim kurgu filmi gibi.. iğnenin içindeki sıvı da ağrı yapan bir sıvı.. hastane yatışımda ataktayken bana sorup başladılar ama o kafayla karar verilecek birşey değilmiş... keşke imkanım olsaydı da hiç bulaşmasaydım... mecbursanız kullanacaksınız ama harika bir ilaç da değil diğerleri gibi.. xepliondan hapına geçen var mı invega ya da paligis? İğneyi bırakırken çok sorun oluyor mu? Paligis önerdiler bana.. uykusuzluk o da yapıyor mu?

@bi mi polar?, evet invegaya geçtim xepliondan iyi yaradı şimdi 1. Si antidepresan iyi bir uyku düzenleyicidir ona devam et ve invega için doktora danış bu ilaç evet ağrı yapıyor ve yan etkide yapıyor örneğin xepliondan sonra başlayan o yan etkiler için invega ya başvurmalısın vede doktor direne ek tir çünkü biz hastalar bilmeyiz ama hoca orda hap içmemişsin geçmişte bırakmışsın orda yazar o da iğneye devamı etkiler o yüzden bu çok zor ve karmaşık bir durum
Sen 1 antidepresanını al aksatma o uykuları düzenler 2 invega için ciddi biriyle git anne baba gibi onu bilinçlendir
SORU Antidepresan kullanıyor musun kullanıyorsan ne kadar süredir ne dozda kullanıyorsun

@-ARAGORN-, antidepresan yok duygu durum düzenleyici olarak lamictale geçtik. Cedrina 50 ve ketya 400 xr kullanıyorum. Yanında da iğneydi işte onu bırakacağız yerine paligis başlayacağız. Zor bir süreç mi iğne bırakma süreci? Uykusuzluk ne zaman çözülüyor? Xanax da kullanıyordum 6 ayı geçti diye bıraktım. Normalde birkaç ay bile fazla xanax için.. artık zaten onunla da uyuyamıyorum maalesef..

Risperdal içiyordum kesti şimdi Xeplion içiyorum 6 aydır ama onun da galiba yan etkisi bu ne yapabilirim. Kilo aldım ama 10-15 kg alınca normal kilodayım yine de göğüsler büyüdü ilaçtan mıdır

@Tyler D.,
İlacı bırakınca mı? Kullanırken mi. Ben de vermek isterim 5 kg ama mecbur kullanıyorum tedavi devam ediyor ama senet spora yazılacam

Dopamin ile prolaktin hormonları birbirinin zıttıdır

Dopamin düşerse prolaktin artar
Prolaktin düşerse dopamin artar

ANtipsikotik ilaçlar prolaktini arttırır
Prolaktin süt hormonudur
Prolaktin yüksekse erkeklerde jinekomasti yapar yani memeler büyür ve de cinselliği köreltir

Ben şu artış işini pek anlamadım ama kilo almaya çare şu olabilir gücün yettiği kadar spor örneğin YouTube den alınan kas yapma tüyoları 14 günde kas yapımı gibi şeyler var YouTube de hafif i var ağırı var başlangıçta hafif ilen başlanabilir hiç birini yapamıyorsanız yürüyün ben işte baya yürüyorum zayıf kalıyorum ama göğüste yerinde düz gibi görünüyor
Yağlar kas yapımını sevmez hemen erir o yüzden iyi gelir

@bi mi polar?,
Cedrina uyku için ketya antipsikoz sanırsam bide xeplion var sen bir tane antidepresan söyle yazsın ve devam etmelisin çünkü dopamin düştüğünde birçok insan özelliğini yok eder bunlardan faydalılarıda yok eder sende uykunu kaybetmişsin serotonin maddesi yani antidepresan yardımıyla o faydalı hormonları kazanacaksın karar gibi uyku düzeni gibi.
Sende şu olmuş olabilir uyuma hormonunda düzensizlik o yüzden Bi antidepresan dene uzun vadede yardımı dokunur ömürlüktür sana dozu yükseltirsen sen devam et birkaç aya uyku düzenin oturur ben invegada onu tek yada 50 mg lustralla kullanırken aşırı derecede uyurdum ve aşırı isteksizlik vardı ve yorgunluk vardı hepsini daha fazlasını 100 mg lustralla ile atlattım inveganın bozduğu faydalı hormonları blokeyi kaldırdı benden lustal bunları diyebilirim
Sana iğneyi invegaya değişir inşallah bende o acıyı yaşadım bir hafta süren iğne ağrıları ve ağır yan etkiler

Lamictal antidepresan yerine bipolarda kullanılıyor diye biliyorum. Mani kısmı olduğu için bipolarda antidepresanı kısıtlı kullanıyorlar.. o yüzden inşallah sorunsuz gider...

ARKADAŞLAR MEDYUM ÖZELLİKLERİ OLUP PSİKOZ TEŞİSİ YEDİM SİZDE AYNI HATAYA DÜŞMEYİN XEPLİON YAN ETKİ YAPMIYO BUKADAR SEBEP İLAÇTA DEĞİL HASTALIĞIN BEYİNDE DOPAMİNİ ETKİLEMEMİŞ OLMASIDIR 7 YIL BOŞUNA ACI ÇİLE ÇEKTİRDİLER SIRA SİZE GELMEMELİ ÖNEMLİ

yan etkilerden herhangi birini şu an şiddetli bir şekilde yaşıyor musunuz? İlacın neden verildiğiyle ilgili doktorunuzla görüşmenize yardımcı olacak bir liste hazırlamamı ister misiniz?

Xeplion 150mg dan önce 12mg invega kullanıyordum. Her iki ilaçtada yan etki görmüyorum. Ama genel durumum olarak aşırı sinirliyim, alınganım.

Doktor sonraki aşamada xeplion iğneye geçirmeyi düşünüyorum dedi

3-4 sene kullandım vurulduğu yerde sertlik ve geçmeyen ağrı yapıyodu doktora dedim bıraktım şimdi invega kullanıyorum

Bu iğne kimlere veriliyor haplara göre ağır bir ilaç mi

Üst Alt