Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion ve Trevicta bende kronik ishal yaptı..?

ragnar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Psikoz tanısı aldım ve sırasıyla clopixol tablet, clopixol depot, sonra 1 aylık xeplion ve şimdide 3 aylık trevicta iğne kullanıyorum.

Xeplion ve Trevicta bende kronik ishal yaptı. 4 yıldır ishalim var. Bu durum yaşam kalitemi inanılmaz derecede düşürdü. 3 -4 kere sokakta altıma sıçmışlığım var. En son dün tuvalete yetişmeme 2 saniye kala altıma sıçtım bu durum çekilmez bir hal aldı ve artık bu iğneyi bırakmayı düşünüyorum.

Ereksiyon sorunu ve spremlerimde azalma meydana getirdi 1-2 damla sperm geliyor.

İlacın faydaları ise psikoz krizi hiç yaşamadım ve çok çabuk sinirlenen birisiydim sinirlerimi çok yatıştırdı.

Xeplion ve Trevicta kullanan benzer yan etkileri yaşayan birileri var mı? ve iğneyi bırakan deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..

Bende 8 yıldır kullanıyorum ama dediğin yan etkiler yok yemek düzeni ile alakalı olsbilir mi belki iğneden değildir. Prolaktini yükseltiyor ama düzenli kullanıldığında yan etki nerdeyse 0 bende uzun süre olduğu için vücudum alıştı.

ishal ne zaman başladı (biraz gözlemleyin)?
yani bence hastaneye gidin (dahiliye veya enfeksiyon bölümü (dahiliye öncelikli)) derim.
çünkü başka etken den kaynaklanma ihtimali de var. Ayrıca şöyle şeyler var mı?
birlikte yaşadığınız birileri (varsa) onlardada ishal durumu oluyor mu ?
ishal gözardı edilmemeli bence. ve günde kaç defa ishale (lavaboya) çıkıyorsunuz ?

geçmiş olsun.

not: xeplion etken maddesi olan (sanırım paliperidone idi) başka ilacı kullandım 1 -2 hafta en fazla. ve çok fazla yan etki yaptı bende ancak böyle değildi. Ben abilify maintena kullanıyorum uzun süredir.

@freedom01, sende olmamasına sevindim.. bende 4 yıldır düzenli kullanıyorum. Diyetisyenle çalışıp diyet bile yaptım. Faydası olmadı..

@kar&yağmur, teşekkür ederim ishalde 4 yıldır var 1-2 ay clopixol depot kullandım o arada mı başladı yoksa xepliona geçince mi başladı tam net hatırlamıyorum malesef eşim ve çocuklarımla yaşıyorum onlarda yok ishal. Dahiliyeye gittim oradaki doktor demişti ilaçlar yapar diye. Gastroentolojiyi açtılar oraya gittim kloniskopiye git bakalım dediler 3 ay sonraya randevu verdiler 5 gün önce diyete başlamam gerekiyordu yapamadım diyeti giremedim malesef . Doktorum bu ishal yapıyorsa abilify maintenaya geçelim demişti olmadı onu deneyeyim birde lakin bu ilacın vücuttan komple atılması 18 ayı buluyormuş o iğneye şimdimi geçsem yoksa bir süre haplarla kontrol devam edip tüm ilaçları komple mi bıraksam bilemiyorum.. korkuyorumda tekrar hastalanmaktan

Son düzenleme:
@ragnar, bilmiyorum ki.
Ama ben hapını kullandım uzun bir süre abilify ın çok önceden. Ve abilify maintenanın böyle bir etkisi olduğunu bilmiyordum. İsterseniz doktorunuzla istişare edip önce hapını kulanın çünkü çok küçük dozlarıda var (10 mg hatta belki 5 mg).

Allah bize yardım etsin. ne diyim.

@kar&yağmur, yok abibilfy maintenanın değil trevictanın vücuttan atılımı 18 ay sürüyormuş amin inşallah

Üst Alt