Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakında YDS veya Yökdil sınavına girecekler kaynak kitap önerebilir misiniz?

merhabalar ben en son hiç bir hazırlık yapmadan malesef oruçluydum birde aç açına 2022 de girip bundan ~51 aldım.
ama yökdilim ingilizceden ~86 idi, bu puan da 2018 e ait.
ingilizce için çok söyleyeceğim bişey yok aslında bu aşamadan sonra verdiğiniz bilgilere göre temel 2 tane durum var
1) eğer önceliğiniz 50-65 arası bir puan ise bazı taktikler işe yarayabilir.
2) fakat eğer isteğiniz >65 puan ise burada taktikler işe yaramıyor. ne taktik denerseniz deneyim bu puan üstü için her halükarda ÇOK ÇALIŞMIŞ olarak sınava girmek gereklidir. benim edindiğim izlem bu oldu.
bu arada arapçadan girdim en son bu yıl nisan 5 iydi sanırım inşallah ondan da 50 yi aşarım amin.
birde ne için gireceksiniz , bu puanı ne için kullanacaksınız onu yazmamışsınız.
misal yurtdışı kurumlar /iş için ile burdaki kurumsal büyük kurumlar muhtemelen ingilizce için ielts /toefl isterler tahminim.
yani böyle bir durum için kanaatimce işe yaramaz gibi.
ama sözgelimi eğer doktora başvuru, akademik başvuru veya dil tazminatı için başvuracaksanız bu sınav sonucu alacağınız puana bağlı olarak işlev görür.
bir ihtimal daha var "kendimi denemek için gireceğim" mantığı ile girme ihtimali. az buçuk fikir verir öyle ise.

@kar&yağmur, hocam İngilizce ydsden en son girdiğimde ben de 86 almıştım . Şu an amacım a seviyesi puan almak, yani 90 ve üzeri o da 3 doğru daha arttırsam olacak, toefl daha evvelden girdim ihtiyacım yok ona şu an, yds veya Yökdil yeterli.

@Hüseyin404,

merhaba, yorumundaki nicel verilere dikkatle bakmamışım çok pardon. Gerçi yorum notlarım hala geçerli fakat siz değil de muhtemelen başkaları yararlanacak.
iyi çalışmalar.

Üst Alt