Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaralanmadan 15 ay sonra fizik tedavi almamın yararı olur mu?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
15 ay'dır trafak kazası sonucu omurılık felclısı oldum.Fızık tedavıye hemen hemen hıc gırmedım denılır.Ama durumumumda allaha sukurler olsun ılerlemeler oluyor.Sızce fızık tedavıye bundan sonra gırmem dogrumudur...
Yoksa evdemı devam edeyım bana gosterılen hareket egzersızlere.???

kardeşim hiç durma hemen git.maddi gücün varsa bekleme hemen git.ama gidebileceğin fizik tedavi merkezleri sınırlı,en iyileri ankarada.
eğer sağlık güvencen varsa ankarada özel incek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi var,oraya gitmeni tavsiye ederim.senden ücret almazlar sadece refaktçiden alırlar.
harekete geçmek lazım!durmaaaaaa

ALLAHA SUKUR MADDI DURUMUM IYI BEN UNIVERSITEDEYKEN KAZA YAPTIM KARSILANIYOR HER SEY.ANKARAYA GIDECEM..KENDIME GUVENIYORUM INSALLAH....
Fızık tedavının 2 yada 3 saat hareket yaptırdıklarını evımde ıstedıgım kadar yapabılırım farkı bu oldugu ıcın...

Kısacık da olsa fizik tedavi almalısın. Hiç bir faydası olmazsa, yapman gereken hareketleri öğrenmiş olursun ve evde yaparsın...
Kaldı ki, senin geri dönüşlerin oldukça güzel. Mutlaka faydasını görürsün...

tabiki mutlaka git..her zaman yararını görürsün...hadi bakalım besalti ben dönünce güzel haberini duymak istiyorum:)

Valla abla ınsallah :) ınanıyorum kendıme sanırım sızden once kalkıcam..var gucumle ınanıyorum guvenıyorum kendıme.

Sanırım bu gunden sonra anladım kı gereklı..ıs benden cıktı artık..

fizik tedavi kesinlikle şart kasların erimesini engelliyebilirsin dönüşlerde varmiş keske bende de olsa ole gelişmeler

öncelıkle ılgınız ıcın cok teşekur ederım..Haklısınız kesınlıkle sart Cunku tek tedavı vardır bence.O'da FTR. ama aştım hepsını Cok rahat volkırla yuruyorum :) allah herkese aynı gelısmelerı nasıp etsın.tekrar tesekur ederım.

Evet teşekur ederım..Ama kendı durumumla zaten yeterınce bılımı yanıltım:) yazık
ama FTR ıcın Yınede gıtmeyı dusunuyorum ınsallah...
Durumum cok ıyı..Ve dahada ıyı olacam:)) ,
bilimde neymış:)

Teşekur ederım cok sağolun..Insallah hepımız ıcın guzllıkler olur...

mrb..Tabi ki anlatıym..18 ay oldu ve sanırım hıkayemı okumussunuzdur...FTR hemen hemen hıc yatmadım..Hep bılgısayrdan ogrendıklerımle ve azmımle...Ve inadina :) Basracagımı dedım ve basardıgımı sanıyorum..
Bilimsel olarak durumum tamamen umutsuz vaka idi.Tam kesi degil ama ondanda kötü deniliyordu...
Şu an ki durumum ıse..paralel barda cıhazsız korkmadan cok raht yuruyorum Barın dısında ıse korktugum ıcın uzun bacak cıhaz ile yuruyorum..Cıhazsız korkmadan ayakta duruyorum ama yavas yavas daha ıyı olur ınsallah.Merrak ettıgını baska bır sey olursa ve yardımcı olursam ne mutlu BANA..

T5 hayır kesınlıkle NE BİTKİSEL,NE KİMYASAL..tamamen organık:)
ILK önce ankarada amelıyatları oldugumda Fızyoterapıstın gosterdıgı egzersızlerı yaptım..Aslında dıger omurılk felclılerden farkım ve gelısmelerım...Tamemen yaptıklarımı ısteyerek ve hep yarın yuruycek gıbı yapıyordum..
Sen ıstedıkten sonra beden ıstedıkten sonra ve yapman gerekenlerı harfıyen yapıyorsan istiyorsan Olur..
Morel cok cok onemlı..Hatta her sey morel dıyebılırız.

Yaşça avantajlı olmak olmamak ılgılenmedım aslında...Ve sonradan azımlı olmak bence faydasız..Önemlı olan öncedende sonradanda hep azımlı olmak Ve kendının zırvede Basarmıs gıbı gormek..dedım ya.HEP YARIN YURUYCEKMIS GIBI GORECEKSIN.
Bir de ınsanın hayali,istediği bır sey olmalı...
Bence umudunuzu sakın kesmeyın..Umut kesmek kolay önemli olan umut baglamak...

İlk zaman bende yürüyemedim, yatakta sağa sola bile dönemiyordum, anlıyacağınız pes etmiştim hayattan, eve fizyoterapist getirdiler, içimden diyodum yazık verilen paralara adam tezgahı iyi yere kurdu diyordum.o sıralar 22 yaşındaydım fizyoterapist Melih abide 27, eğsersizlere başladık tabi kıcımda hala hasta bezi, şar şur ötüyor, bana iyileşeksin dedi sabır et, ilk zamanlar inanmadım her şeyimi anneme soruyordu yemek yiyomu falan, uyuz olmuştum iyice, bir süre sonra bir bebeğin emekleyip yürümesi gibi oldu herşey ilk sekiz ayda ayağa kalkmıştım, Melih abinin hakkını ödeyemem, gerci ayağa kalktığım zaman ona rakı, balık ısmarlayacaktım boğazda, hey gidi günler 13 sene olmuş.

her sey yavas yavas adım adım boyle alur ıste kardes..Bende yasadım yasıyorum sukur...Allah butun arkadasların sonu boyle eder ıns.

Hep böyle dıyceksın kendı kendıne zaten..Olmuyor dıyeceksın...Ama hal bu kı oluyor..Sabır,azım inanc...Pes etmek yok yolla devam bence...Benım ıcın sadece gecıcı ve sımdılık bır engel o kadar..Önumuzdekı maclara bakalım derım.

Züleyha hanım;
Şu an sol ayak bileğimde hareket yok, onuda aldığım afo sayesinde aştım,bu gecermi gecmezmi bilinmez, fizik tedaviye kendimce devam ediyorum, şu an problem yok gibi, şunu unutmayalım yatarak hiç bir şey ileşmez.Sağlam bir kişi 1 ay yatakta yatsın ,kalk yürü de yürüyemez, belini dik tutamaz, yaylanır ,bunları yaşadığım için anlatıyorum, yaşamayan bilmez.

Kesinlikle fizik tedavi şart. Bu tedaviyi alabildiğin kadar almanı öneririm.

sevgili arkadaşlar

DÜŞTÜĞÜMDE YAŞIM 21 Dİ ŞİMDİ 23 SEVGİLİ ARKADAŞLARIM ;güzel söylüyorsunuzda azim,inanç,çalışma,ama olmayıncada olmuyor işte,sizin zedeniz az olduğu için hemen toparlanmışsınız 1 sene civarında.çalışmak ,fizik tedavi yapmak inanmak tabiki güzelde zede çok ağır olunca açılmıyor ilerleme olmuyor.ben düşeli 29 ay oldu ankara gata bilkentte 7 8 ay fizik tedavi gördüm ayrıca 1 senedir sürekli hareket ediyom uzun yürüme cihazıyla yürüyom kendime elektrik veriyom kondisyon bisikleti sürüyom,ankarada benim kadar çalışan istekli inançlı sabırlı hasta yoktu amaaaaa hareketlenme ve hislerim diz kapaklarıma kadar geldi dizden aşağı bi türlü inmiyor.küçük,büyük vclerimi hissediyom(sonda kullanıyom)dizlerime kadar çekip uzatıyom ayaklarımı sağa sola yatırıyom sallıyorum ama dizden aşağı yok tutmuyor ve üzerine basamıyorum söylemek istediğim ne kadar çalışsanızda inansanızda azmetsenizde olmayınca olmuyor allah emretmeden olmuyor ve omurilikteki hasar benim gibi ağırsa biyerden sonra ilerlemiyor.çok şükür durumum çoğuna göre çok iyi 15 metreden düşmeme rağmen başka hiç biyerimde hasar yok sadece belimde ama kendi ayaklarımın üstüne basmak yardımsız yürümek kendi ihtiyaçlarımı karşılamak istiyom.tekerlekli sandalye ve sonda olmadan hayatımı sürdürmek istiyorum.sanırım çok şey istemiyorum allahtan inşallah şifamı ve şifamızı verir yaratan..kendinize iyi ve sağlıklı bakın...kadersiz kader arkadaşlarım...

Ben yürümeye başladığımda bile sonda takılıydı,7 ay taktım, oda başka macera ama neyse bir gece yerinden cıktıda, wc ye gitmeye başladım.Zorlanıyodum ama rahatlayacak şekilde idrarımı yapıyordum, başka bir üroloğa gidince mesanemde taş oluştuğunu farkettik taş temizlenince , normal sağlığıma kavuştum, ne komik değilmi sonda yerinden cıkmasa taşın farkına varmıyacaklardı, belkide hala sonda takıyor olacaktım.Bu arada sonda kullananlar ,idrar tahlili yaptırsın 2 ayda bir , kötü huylu bakteri cok ürüyor.Buda mesanede taş, vücütta ateş, iştahsızlık, kabızlık yapabiliyor.

Evet iyileşme süreci farklı ama, iyileşme sürecindeki şikayetler aynı, bu yüzden birbirimizin neler çektiğini hangi sorunlarla karşılaştığı, hepsi aynı ve yaşadık.Bu durumda yeni olan arkadaşlarımıza tecrübeleri aktarmamız bizim görevimiz.Tabi öncelikle bu siteyi kuran , bizi bir araya toplayan arkadaşlara teşekkür etmek lazım.

----------

Beşaltı 20 ;
İyileşme sürecin nasıl gidiyor, ayak bileklerdeki hareket durumu nasıl bu arada seni unuttuk .

Arkadaslar öyle boyle sükür edelım..Beterın betrı var...:)

Yaklaşık 3 ay sonra his diz altına geldi, hareket olarak yatakta ayağımı uzattığım zaman yerden 10 cm kesebiliyordum, sonra yavaş yavaş kendime doğru ayağımı cekmeye başladım, en zoru yataga oturmak ve ayağın üzerine basıp wolkır yardımıyla ayakta durmak, ik zaman 5-10 saniye kadar zamanla arttırdım, ayakta durma eğsersizlerinin baya faydası oldu, sonra adım atmalar derken 8 ay sonunda bir gün kimse evde yokken desteksiz yürüdüğümü gördüm.Bu arada fizyoterapist haftada 3 gün 1.5 saat destek tedavisi uyguladı.Elektro terapide dahil.

wolkırla yürümek büyük başarı, ben bastona hiç alışamadım, wolkırdan direk yürümeye gectim.Bu gibi durumlarda en cok ayağına dikkat et takılmasın.Ayakta durma egsersizlerine devam et, birde bel kaslarını güçlendir, yarım mekik cekmeye çalış.Hiç yürüyemeyipte tekerlekli sandalyede olan arkadaşlar var kendini öyle bir yetiştirmişki,bir coğumuzdan yaşam standartı kaliteli, araba kullanıyor, dışarı cıkıyor, tabi asansör varsa cok kolay, birazda cevre şartları uygun oldumu, bağlasan durmaz evde.

Sitedeki bircok arkadaşımızın sorunu, kendi ihtiyaçlarını görememesi.Belli bir aşama kaydettikten sonra, insan hastalığını bile düşünmüyor, yinede zor, durumu olan var olmayan var, Allah herkeze acil şifa versin.

Faruk Bey benim de birkaç sorum olacak izninizle..
Anlattıklarınıza göre durumunuz eşiminkine benziyormuş biraz.. Şu an eşimin de üst bacaklarında ön ve arka kaslar geldi, dizler kilitleniyor ama sağ bacak biraz geriden geliyor, çabuk yoruluyor ve diz bükülüyor 2-3 dakika sonra.Biz de evde walkırla ve paralel bar adını verdiğimiz "koltuk ve masayı" aralarından tutunarak yürüyoruz:)) Ayrıca compexin elektroterapi cihazını kullanıyor ve yatay bisiklette her gün en az 1 saat çalışma yapıyor, öne ve geriye bisiklet çevirerek... Merak ettiğim şu , ayak bilekleriniz ne zaman geldi? Ayak parmaklarınızı oynatabiliyor musunuz? Şu an tuvaletinizi kendiniz mi yapıyorsunuz tak mı kullanıyorsunuz? teşekkürler şimdiden:)

Benim sadece sol ayak bileğim oynamıyor, geri hepsi geri geldi.Yani sıfırdan.Bizim durumda olan hastalarda, tümör veya bel fıtığına bağlı sinir hasarlarında ameliyata felç girdiğiniz zaman iyileşme yüzdesi cok az ,bilhazsa düşük ayak felçi gelişmişse.Sonuç olarak ne kadar iyileşme olsada ayak bilek hareketleri geri dönmüyor.compex tens aleti seciminiz yerinde karar, yanlız elektrotları hangi bölgelere bağlanması gerektiğini ve seans süreleri cok önemli.Tens aleti bende kullanıyorum, ilk zamanlar fizyoterapistimden yardım aldım, cihazı hangi bölgeye bağlamam konusunda.Tekrardan geçmiş olsun.

Üst Alt