Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaralanmadan 15 ay sonra fizik tedavi almamın yararı olur mu?

Aynı şekilde biz de fizyoterapistimize danışarak yerlerini tespit ettik, keza compexin kullanım kılavuzunda da ayrıntılı gösterilmiş elektrotların bağlantı yerleri .. Eşimin kazasının üzerinden 6 ay geçti, siz ayak bileği hareketinizin ne zaman geldiğini hatırlıyor musunuz?

Benim sağ ayak bilek hareketi, önce parmaklar oynamaya başladı 3 aydan sonra gelmeye başladı.Sol ayak parmaklarım az oynatabiliyorum, bileği içe doğru oynatabiliyorum lakin yukarı bükemiyorum, 13 senedir aynı kaldı, fizik tedaviye hiç ara vermedim aynen devam.Zaten sol ayak için ayakkabı ile giyilen karbon afo aldım, bu sıkıntımı büyük ölçüde halletti.

----------

Eşinizin dizi bükülüyor derken, birden boşalıyormu yani biri arkadan dizinizi iter ya habersiz yere düşersiniz o şekildemi oluyor.

Çok saolun , bişey daha sorucam size.. Direkt walkırdan yürümeye başladım demişsiniz, ayakta dururken dengeniz iyiydi o zaman..Denge sorunu var bizde maalesef , bunu aşmak için neler yapılabilir ?

Başlarda ayakta durmak zordu, bel sağa sola kaçıyordu, fizyoterapist bel mekik eğsersizleri verdi, birde yuz ustu yatakta yatarken başı geriye doğru bükme eğsersizi yaptım (ters mekik )bunun cok faydasını gördüm zaten zayıf birisi olduğum için zorlanmadım.Ayakta duracağım zaman ortopedik spor ayakkabı giysin, ayak taban boşluğunu kavrayan, bu denge için cok önemli.Altı ay cok erken devre ama bu aylar önemli geri kazanım için, emar filmlerini aksatmayın, bir yerde baskı varsa sinirde gözden kaçmasın, hiç bir şeyi gözden kaçırmayın.

Dizi aynı bahsettiğiniz gibi boşalıyor sanki arkadan habesiz biri itmiş gibi..Fizyoterapistimiz sağ bacakta şimdilik shell kullanarak yürümeyi öneriyor. Ama shellle yürümek de çok zor..Bahsettiğiniz bel egzersizlerine başladık bile..Çok sağolun..
Bizim ameliyatımızı yapan doktorumuz 3,6 ve 12. aylarda kontrol istedi. 3. ayda gittik sadece röntgenleri çekildi eşimin..Röntgenlere göre sorunlu bölgedeki -T12- kemikler kaynamış ve yoğunlukları artmış, gayet iyi durumdaymış, takılan platin ve rotlar da sağlam bir şekilde olması gereken yerlerinde duruyorlarmış.Emarı 12. ayda istiycem dedi..Biz de fazla sorgulamadık. Acaba yanlış mı yaptık? Şimdiden çekilip sinirlerde sorun varsa düzeltilebilir mi?

----------

Ha bir de ayakta dururken ve yürürken hastanede yapilan istirahat moldlarını kullanıyoruz, altına ayakkabıcıya hafif ve kaymaz bir materyal yapıştırttık..Spor ayakkabı giyince bilekler düştüğü için yürümek zor oluyordu..

Sizi ameliyat eden doktorun branşı nedir bilmiyorum ama, omurilik ile ilgili hadiseleri beyin cerrahları takip eder.Rontgen çekildi diyosunuz, belki rontgen kemikle ilgili ,kaynama gibi hadiseleri gösterebilir ama ayaktaki aksaklık ,omurilik sinirinde baskı, ezilme veya kanal darlığı, ödem gibi hadiseleri emar gösterir.Sizden ameliyattan sonra hiç emar istenmedimi, genelde ilaçlı (kontraslı emar ) istenir.Bu arada emar istenirse ,sigortanın anlaşmalı olduğu özel merkezler var, sakın bunlara kanmayın insanı fotokopi ceker gibi yolluyorlar, filimler eksik ve karanlık cıkıyor, en iyisi üniverside hastanelerindeki emar merkezleri, bunların radyoloji doktorları hiç bir şeyi gözden kaçırmıyor.Beyin cerrahı doktorunuda bu hastaneden secerseniz, her şey koordineli bir şekilde halolur.

Bazı insanlar söylenip durur, avrupada bile bu kadar mr merkezi yok diye, türk milleti dişi ağırsa bile mr cektiriyor.Ben buna katılmıyorum, teşhis tedaviden önemli heleki bu sinir hadiselerinde , bunuda en iyi mr gösteriyor.mr ile iş bitmiyor, bunun ceken merkez, radyoloğu, kendi doktorunuz ,dalında uzman olmalı.Aksi taktirde, emara rağmen cok şey kaçar gözden, nitekim benim teşhiste öyle oldu, aynı bölgeden mr cektirmeme rağmen birşey cıkmadı fakat başka merkezde cekildiğim aynı bölgedeki mr da neler bulundu neler.Her sene kontrol emarı cektiririm doktorum bir kez olsun emarla verilen rapora bakmamıştır, filmleri kendi inceler öyle karar verir.

Olurmu öle şey, omurilik kopsa, belden aşağısında ne his olur nede hareket, anladığım kadarıyla volkırlada yürüyemezsin.İlk zamanlar, hareket ve his olmadığı için, insan sinirin koptuğunu düşünmüyor değil.Forumda yazılanlarda bu yönde.

kesi falan kesınlıkte degıldır...Benım ıcınde oyle dendı.Bence yenı bır emar cekmenız baska bır doktora gostermenız olur...Yanlıslık vardır.

Allah hıc bır anne babaya boyle bır sey vermesın..Anlatılmaz cok zor..Her seyi bilimsel olarak takıp etmek dogru degıl bence..Mesela kök hucre...
Daha once söylemıstım hatırlarsanız..Ne durumda olursak olalım Bu gun bız bize dusenı yapalım,yeterlı emegı verelım Morelımızı asla bozmdan Yarının sahıbı rabbımdır hayırlısı ne ıse onu nasıp etsın.
Benım biraz ailevi sorunlardan dolayı FTR yatmadım ama yazılan mesajları okudum..His bende cok az ama hareket harıka...Aklıma bır suru soru takıldı Fizik tedaviye gıdıcem ve hepsını cozerım ınsallah...Bence sız sadece Yurumeyı saglıgınıza yogunlasmayın..

Cunku Ne kadar dusunursenız kendı durumunuzu Özelıkle bu bılgılerle Bılımsel boyutunu dusunursenız eger..PSKOLOJIKMEN kaos dogar ve sadece uzulursunuz ve dahada ımkansızlastırrsınız.Sızdede ne guzel gelısmeler soz konusu bence..

Hayır aşmamışsınız eğer aşmış olsaydınız boyle dusunmezdın bence.
Sizi görmeyen bırı görürse eger Gelişmelerınızı fark ederler emınm.Sıze gore etrafınızdakılere gore Hep aynı yerde adım atıyor gıbısınız hıc İlerlemıyorsunuz gıbı..Oysa sız dönüp arkanıza bakarsanız eger o zaman belkı anlardınız gelısmlerınızı...
Sabır,azım ve inanc..

kESİNLİKLE hepımızın herkesın sükür etmesi az...Bundan sonrada işte bunları dusuneceksınız ve Daha daha guzel olacak...Yani sadece duruma bilimsel penceren bakmak bence yanlıs olur...Bende aynı duyguları yasadım..Ben geldıgım yeri ve bulundugum durumu dusundugumde Yeter dıyorum..Cunku mucize bu ya..Daha ne olsun ki...Ve gerisi kendılıgınden gelıyor ıste...Bu surecıde mutlu gecırıyorum Dınlenıyorum dıyorum..Sızde bu surecı boyle dusunun ve boyle degerlendıgınr bence.Kendızı gelıstırın bır konuda.

ıNSALLAH..bence anlatırken keske deme....hayırlısı olur ınsallah..

Hayır hayır Anladım..Hayırlısı olsun ınsallah guzel olur...olacaktır..

Volkırla yürürken ,ayak bileği takılan veya sürten bileğin yürürken savrulmaması için basit aparat yapımı.Ben vaktiyle denemiştim cok başarılı;

Yazan guRuR
Gecirdiğim omurilik ameliyatı sonrası sol ayak bileğim felç kaldı (düşük ayak )yani kendi uydurduğum cok basit aparatın resimleri:

afolr6.jpg

afoayakkabyl4.jpg

Belki cok basit ilkel ama piyasadaki bir cok aparattan kullanışlı spor ayakkabının içine giyiliyo tabi ayakkabının 2 numara buyuk olması lazım,ben 12 senedir kullanıyorum ayağı 80 derece tutuyo burkulmayı önlüyo,dengeli yurumemi sağlıyo,ayak ucu takılmıyo ve en önemlisi metal gart gurt sesi yok:D Maliyeti 1 T.L teknik malzeme listesi aşağıdaki resim gibidir ilgilenenler için:

malzemeba9.jpg

Kendinizin yapabileceği basitce bir aparat, kalın yapraklı kitabı büküp, iç tarafını süngerle destekleyip, ayağı vurmaması için ve kullandıkca sizde kendinize göre geliştirebilirsiniz, denemekte fayda var hiçbirşey kaybetmezsiniz.Unutmayın aparatın ustünden delin, ayakkabı bağının oradan gecmesi lazım ayğın 90 derece durması için.En dışını hastane bez yara bantı ile sarın.Spor ayakkabı 2 numara büyük olsa iyi olur.

Evet.. Aslında cok guzel kulanmadım ama.....Tavsıyenızı dusunucem Teşekur ederım...

selam arkadaslar bende 15 ay önce omurilik zedelenmesi sonucu felc gecirdim. Benimkisi kaza filan da degil hayatinizda hic bir sey yokken ertesi güne felcli olarak uyanmak cok zor burdaki herkesin neler yasadigini ve neler hissettigini cok iyi anlayabiliyorum. ben yanlizca bu zaman zarfinda tecrübelerimi paylasmak istedim. Allahima sükür suan cok iyi durumdayim. Herseyin basi AZIMM.... hic bir zaman ümidinizi yitirmeyin kendinize bir zaman verin ve benim doktorum bana dedigi gibi günlük degil haftalik gibi bir sey tutun cünkü böyle hastaliklarda günlük hic bir ilerleme olmuyor haflalik yada aylik kendinize deftere yazin sonra geriye baktiginizda yada okudugunuzda ne kadar yol kat ettignizi kendiniz göreceksiniz.
eger cabuk iyilesmek istiyorsaniz Fiziktedavisi, YÜZME, Elektro Terapie, masaj cok önemli... bana bilhassa yüzmenin cok faydasini gördüm ve her haftada 3 saat yüzmemi yapiyorum eger yardim edebilecegim konular olursa cok sevinirim. herkese gecmis olsun;)

---
merhaba faruk bey icadinizi gördüm cok basarili olmus;)

ilk zamanlari benimde bilegim ve dizim cok burkuldugu icin böyle bir sey yapmasini istemistim doktorumdan ve fiziktedavicisinden ama hepsi cok karsi ciktilar cünkü böyle aletleri yani bilegi ve dizi dik tutacak ve burkulmasini önleyecek aletler yanlizca kaslarinizin calismasini önler cünkü bütün yükü kasa degil böyle yardimci aletler yükleniyor. ilk zamanlari cok kizmistim bunlar benim ayagimin kirilmasini istiyorlar filan diye ama gercekten iyiki böyle yardimci aletleri kullanmamisim. simdi en azindan his olmasada kaslarimi calistigini biliyorum cok nadir burkulmalar oluyor. yanlizca paylasmak istedim.:eek:

azim,inanç ve güven Karşısında hıc bır engel kalamaz kalmıycak...allaha sukurler olsun...Durmak yok yolla devam:)

faruk iyi akşamlar...resimdeki aparat dikkatimi çekti kesinlikle işie yarayacak lakin nasıl yapabilirim anlayamadım detaylımı anlatsan yada yardımcı olsan bilemedim ne sorup ne isteyeceğimi:)) şimdiden teşekkürler...

Üst Alt