Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaralanmalı kaza sonrası alınacak tazminat neye göre hesaplanıyor?

GüneşinKızı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar geçirmiş olduğum kaza için bilen kişilere sorum olacaktı. Kaza geçirdiğim de 24 bin net maaşım vardı şuam 32 bin tl alıyorum tazminat için kaza tarihinde ki maaşımmı dikkate alınacak yoksa şuan aldığım maaşmı ? Kaza olalı 1 yıl oldu.

İş kazası mi? Trafik kazası mı? Kaza geçirdiğin dönem aldığın ücret üzerinden tazminat hesaplanır.

Tazminat hesaplaması kusur oranı, atk rapor oranı, kaza geçirdiğin dönem aldığın maaş ve yaşın üzerinden hesaplanır. Yaşın genç, maaşın yüksek, kusur oranın sıfır ve atk raporun yüksek çıkarsa tazminatın yüksek olur.

Trafik kazası geçirdim fakat yolcu konumundaydım kaza zamanında yaşım 25 idi bilginiz için teşekkür ederim. Ama kaza zamanında ki maaş üzerinden hesaplanması biraz saçma olmuş ve henüz heyete girmedim daha yeni 1 sene oldu yakın zamanda heyete gireceğim.

@GüneşinKızı,

Geçmiş olsun kafana takılan bir şey varsa özelden mesaj at yardımcı olurum. Yolcu olduğun için sıfır kusurlusun bu güzel bir şey ama tazminat dava süreçleri maalesef 20 yıl sürüyor. Aracın sigortasından 4 yıl içinde tazminat alırsın. Yalnız fazla çıkacak olan kısmı tahsil etme çok sıkıntılı poliçe sadece kaza tarihinde olan limiti öder.

Üst Alt