Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlandık sanırım

Ölüm, kişinin sevdiklerinin bir araya toplanması tek fark sevilen kişinin orda

olmuyor.

@(ben), Bunu ilk kez duydum ama çok da güzel bir gerçek.
@Tenê, Bak dostum, bu para peşinde olma meselesini ben de fark ettim. Gitti gidiyor artık, uzatmaları oynuyor ama kafada hala maddi konular.
Mesela dayım, bir illete tutulmuştu. İlk eşinden olma kızına miras bırakmamak için çevirmediği numara kalmadı, ölüm döşeğinde iken hep bunları düşündü. Bu yaz kızı ile (dayımın kızı kuzinim oluyor herhalde) görüştük. Bir kez dua etmiyor babasına. Para evladı anaya babaya, anayı babayı evlada düşman yapıyor.

@alifatih1958 Maalesef hem de ne maalesef...

Ya büyükler adalet nedir bilmez ya da küçükler kişi haklarına saygı duymayı bilmez. Zengini, fakiri de yok bu sorunun; herkes kendi çapında yaşıyor neredeyse. Benim de hikayem var ama bahsetmeye bile değmez. Arkamı dönüp gittim, herkesi başbaşa bıraktım. Birbirlerini tanımaları açısından iyi oldu. Benim için de iyi oldu, hem pişman olmadım hem de insanları daha iyi tanıdım. Artık hayat felsefem; kendi ayaklarının üstünde durdun durdun, durmadın kimseden hayır beklemedir. Artık hayata ve insan ilişkilerine daha gerçekçi yaklaşıyorum.

Dünya malı, yaşadığımız sürece emanet edilmiş, bir bakıma bekçiyiz.
Ne demişler,
Malda yalan mülk te yalan var biraz da sen oyalan.

Mümkünse hemen yaşlı olmak istiyorum. Dubai'lerde gezmiyoruz, her gün hayat kavgası veriyoruz. Gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı bizimki. Bizi ancak 70 yaşında emekli olmuş hal kurtarır valla.

Ömrümüzden gidiyormuş, sanki ömründe ne var

"70 yaşında emekli olmuş durum beni kurtarır" diyorsun ancak emekli olduğunda üç aşağı beş yukarı ne kadar maaş alacağını düşünüyorsun? İyi bir emekli maaşı alabilecek şekilde primler ödeniyorsa belki, ona bir şey diyemem ama iki gün önce 69 yaşında vefat eden bir emekli ahbabımızın aldığı maaş 12,500, TL. Bozdur bozdur harca..

Abı valla normalde en düşük emekli maaşını da hakkketmeyeceğim, Allah'tan en düşük emekli maaşı benim hakkedeceğimden fazlası oluyor. Yani o yaşta starbaks yerine parka gidilir, bankta oturulur. Çocuklara masraf yoksa, kira yoksa araba yoksa.. imanı olan şükür de eder buna. Bir de en azından gelecek kaygısı yok, gidilecek yer belli artık. Kazasız belasız varmışsam o yaşa, gayet rahat olurum diye düşünüyorum.

Ölüm, kişinin sevdiklerinin bir araya toplanması tek fark sevilen kişinin orda

olmuyor.

Tamamen bakış açısı ile ilgiki bence,

Düşünün, eğer geçmişe dönebilirsek bile bu günkü tecrübe ve geçmişin aynısını yaşamakla alaksı olmasa bile aynı cehaletle benzer sıkıntılar yaşamak ve bir süre geçirmek gerekli ben tene ya katılıyorum.

Şahsi anlamda açtığım konu ise zaman zaman düştüğüm bunalımdır ki geçermi bilmem sebepler ortada bu ara aşırı bir kayıbım var dostlardan. Yaşım onlara göre küşük bile olsa yaşla rakamla hayatı değerlendiremiyorum.

Yine bizler 30 lu 40 lı yaşlardayken ne düşünüyorduk şimdi nelerin farkındayız yaşamak bu mu ? Kıyas yapsak geçmişle yapabiliriz ama geçmişteki örnekler bu günle uyuşmuyor

Abı valla normalde en düşük emekli maaşını da hakkketmeyeceğim, Allah'tan en düşük emekli maaşı benim hakkedeceğimden fazlası oluyor. Yani o yaşta starbaks yerine parka gidilir, bankta oturulur. Çocuklara masraf yoksa, kira yoksa araba yoksa.. imanı olan şükür de eder buna. Bir de en azından gelecek kaygısı yok, gidilecek yer belli artık. Kazasız belasız varmışsam o yaşa, gayet rahat olurum diye düşünüyorum.
[/Qylemi?

Son düzenleme:
Tene ::::::::D seni Yeni anladım yeminl

6Sefer Nasip oldu ümre yaptım. Tene

Yalana ortak olma. Bilmediğin konulaara girme yeter.

Bunalım Herkez de olur, olmaz diyen yalan söyler kendi kendini kandırır. Ve hayatımız zor diğer insanlara göre.

Son düzenleme:
Tene ::::::::D seni Yeni anladım yeminl

6Sefer Nasip oldu ümre yaptım. Tene

Yalana ortak olma. Bilmediğin konulaara girme yeter.
İnan yine anlamamışsın, bence sadece keyfine bak, boşver

Dünya malı, yaşadığımız sürece emanet edilmiş, bir bakıma bekçiyiz.
Ne demişler,
Malda yalan mülk te yalan var biraz da sen oyalan.
Ne güzel mışıl mışıl uyuyorsun, insan uyandırmaya kıyamıyor.

@alifatih1958 Maalesef hem de ne maalesef...

Ya büyükler adalet nedir bilmez ya da küçükler kişi haklarına saygı duymayı bilmez. Zengini, fakiri de yok bu sorunun; herkes kendi çapında yaşıyor neredeyse. Benim de hikayem var ama bahsetmeye bile değmez. Arkamı dönüp gittim, herkesi başbaşa bıraktım. Birbirlerini tanımaları açısından iyi oldu. Benim için de iyi oldu, hem pişman olmadım hem de insanları daha iyi tanıdım. Artık hayat felsefem; kendi ayaklarının üstünde durdun durdun, durmadın kimseden hayır beklemedir. Artık hayata ve insan ilişkilerine daha gerçekçi yaklaşıyorum.
Lütfen kimse üstüne alınmasın, sözüm meclisten dışarı

Bazı yaşlılar (bence çoğu) gerizekalı. Aslında bunlar hep gerizekalıdır, yaşlanınca daha da ahmaklaşıyorlar.

Yaw artık muhtaçsın etrafına. Dilini tutmayı bil, insanların (oğlun veya gelini) haklarının olduğunu bil, herşeye karışamayacağını ve hatta hiçbir şeye artık karışmaman gerektiğini bil... Yaw biraz akıllı ol, bu eski kafayı, saçma sapan gururunu bırak.

Hala otorite sahibi olmak isteyen, hala ben laf ederim kimse bana edemez kafasında yaşayan, oğluna kızına gelinine saygı duymak nedir bilmeyen nice kendini bilmez yaşlı var. İnsanlar bunlardan uzaklaşınca "kötü" oluyor.

Elbette içki içen, şiddette meyili kişileri değil, normal kabul ettiğimiz yaşlıların çoğu böyle. Şiddet konusu varsa zaten herkes hemfikir... Fakat normal kabul ettiğimiz yaşlılarımızın çoğu aslında saygısız insanlar. Yaşından dolayı kendini nir bir şey sanan insanlar. Muhtaç olmasına rağmen ortalığı daha da zora sokan insanlar.

Sonra da gençleri suçluyor herkes; bakmadı etmedi fln fistan. Değil kardeşim, biz çabaladıkça, biz yaptıkça, biz ortam oluşturdukça onlar ahmaklıktan dolayı hep bozuyor, hep bozuyor...

Yaw ben mi dedim beni dünyaya getirin? Gece gece keyfinize baktınız, çocuk getirdiniz dünyaya sonra da 40-50 yıl anne baba hakkı diye onun hayatına sıçtınız. Ortadoğu'da bu yaygın sorunun bir çözümü olmalı artık. Bunlar nasıl düzelir, sorun çıkarmayı bırakır acaba?

Onvo 50OVF9000 50″ 127 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Google Smart QLED TV

@Tenê Arkadaşım, yanlış yaklaşımın var ama iyi niyetli olupta dolup taştığın belli.

İnan espri ( gerçi tanımadığın insanlara karşı artı parantez espri anlayışını bilmden kapa parantez ) yapmamak lazım.

Konu, aldığımız yaşın getirdiklerini esprili ve müzik ve eğlence ile yansıtmak niyet.

Tene kardeşim. Tek yaşayabiliyorsan kral sensin zaten. Burada soru tek yaşayaniliyormusun.
Gelelim kızmana anne baba sana muhtaç ve terslik ıvır zıvır meselesi, kendini yalnızmı sanıyorsun. Babam 83 e girdi ileri koah hastası ve zamanında bize kök söktüren insandır bir faydasını görmedim şimdi hala aynı dikliğinin peşinde tabi zaman zaman.

Dert yandınmı ? Neden yanmadım.

Mesele senin karakter ve tavrınla ilgili bir çözüm düşünmen.

Bugün değil 15 yaşımdan bu yana bana meydan okuyana vay ben yandım demedim, çözüm ne diye baktım. Her zaman yerine göre davranış veya tavır işe yarar.

Başta eğlenceli olsun diye düşünürken baya kuymetli noktaya geldik, kıymeti bizden gençlere örnek olmak.

Dostlar, sıkıntılar biztmez, yada ben duymadım, önemli olan gelmeden önelem oda olmuyorsa, gelenle mücadele. bu sadece sağlık değil hayatımızın her alanında.

@Tenê

Bazı yaşlılar (bence çoğu) gerizekalı. Aslında bunlar hep gerizekalıdır, yaşlanınca daha da ahmaklaşıyorlar.

Hiç yakıştıramadım, olmaz, olamaz, anlıyacağın kabul değil. İnanıyorimki ters bir anına geldi yazdın.

Hiç dini inancın olmasa bile, sabrın erdem olduğu dünyaca kabul görmüştür.

Düşün ya doğduk yıllarca altımıza sıçtık, acıktık, yürüyemedik, neler nelerle mücadele eden insanlara yaşlandıkça düştükleri durumu baneneye getiremeyiz. Ne kadar zalim olsalarda. Sınav bu.

Bir sevdiğim arkıyı bir grup farklı hale getirmiş ( kavırmı ne haltsa) atayım da moreller şekil alsın.https://www.youtube.com/watch?v=ajGPBV8RqAU

Sanırım medya kullanımım yasaklanmış link verebildim

Son düzenleme:
Komik olan ne biliyormusunuz, karakter ve insan olarak beş para etmez eski deyimle insanların, zaman içinde ki ( nerden özgüven sağlıyorlarsa ) yada kendini alim sanmaya başlıyorssa sorun oradan başlıyor.

Biz sade insanların ki ( formda bolca bilmiş, ukela, kendini bişi sanan , yada saçmalığını yedirmek için takla atan , hatta yaklaşık ..yıl öncesine dayansada örnektir ispatladığım konuya gözü göre göre yalan diyebilecek şerfsizler, ahlaksızlar, mevcut, insan siktir et demeyi öğrenemiyorsa hiçbir işi yolunda gitmiyor.

Hayatta da aynı, yaşam sana ait ? Mi ?

Bu sorunun cevabını ver yeter. ( Şu yanıltmasın sana emanetler) Çözüm de senin elinde)

Yattım kalktım (Bazı yaşlılar (bence çoğu) gerizekalı. Aslında bunlar hep gerizekalıdır, yaşlanınca daha da ahmaklaşıyorlar.)

Ah be kardeş içime dert oldu, keşke söylemesdin.

Yattım kalktım (Bazı yaşlılar (bence çoğu) gerizekalı. Aslında bunlar hep gerizekalıdır, yaşlanınca daha da ahmaklaşıyorlar.)

Sözüm meclisten dışarı diye başladım.

Başkası ahmaksa sizin içinize niye dert oluyor?

Dil bir et parçası kemiği yok, onun için de iki kale ile hapsedilmiiş diş ve dudak yerli yersiz konuşmaması için, söz ağızda esir ne zaman çıktı sen onun esiri olursun

Yahu Tene dostum, sen büyüklerden epey bi dertlisin anlaşılan.
Olsun onların yine de kalplerini kırma. İyilikle muamele et kendilerine.
Annanem kanser hastası idi. Hastaneye gitmek için kendi evinden çıkmıştı ancak caddeye varmak için az biraz yokuş çıkması gerekiyordu. Yokuş çıkınca yorulmuş hemen cadde karşısında bulunan bizim eve gelmiş ve anneme "biraz dinleneyim kızım yokuş beni yordu" demiş ve kanepeye uzanmış. Uzanış o uzanış. Bir-iki ay bizde yattı evden çıkamadı ve sonra vefat etti. Allah tüm ölmüşlerimize rahmet etsin. "Beni sağa çevirin, beni sola çevirin, beni oturdun" der dururdu. Neden? Ağrılarından ötürü. Bir gün geç uyandım işe geç kalacağım "Fatih evladım beni sola çevir" dedi. Çevirdim. Daha arkamı dönmeden bu sefer de "Fatih oğlum beni sağa çevir" dedi. Acelem var, çıkacağım. Dediğim tek şey "aman anneanne yahu" oldu. Aradan nereden baksan 39-40 yıl geçti. Hâlâ o söz içimde yaradır. "Keşke öyle demeseydim" derim onca sene geçtikten sonra bile.
O nedenle kardeş, ana ve baba ve varsa diğer büyüklerine hürmette kusur etme. Acısı sonra çıkıyor inan. @Tenê,

Dil bir et parçası kemiği yok, onun için de iki kale ile hapsedilmiiş diş ve dudak yerli yersiz konuşmaması için, söz ağızda esir ne zaman çıktı sen onun esiri olursun
Dilimle değil, parmaklarımla yazdım. Dille söylenen de beyinden çıkar, dil araçtır sadece.

Yahu Tene dostum, sen büyüklerden epey bi dertlisin anlaşılan.
Olsun onların yine de kalplerini kırma. İyilikle muamele et kendilerine.
Annanem kanser hastası idi. Hastaneye gitmek için kendi evinden çıkmıştı ancak caddeye varmak için az biraz yokuş çıkması gerekiyordu. Yokuş çıkınca yorulmuş hemen cadde karşısında bulunan bizim eve gelmiş ve anneme "biraz dinleneyim kızım yokuş beni yordu" demiş ve kanepeye uzanmış. Uzanış o uzanış. Bir-iki ay bizde yattı evden çıkamadı ve sonra vefat etti. Allah tüm ölmüşlerimize rahmet etsin. "Beni sağa çevirin, beni sola çevirin, beni oturdun" der dururdu. Neden? Ağrılarından ötürü. Bir gün geç uyandım işe geç kalacağım "Fatih evladım beni sola çevir" dedi. Çevirdim. Daha arkamı dönmeden bu sefer de "Fatih oğlum beni sağa çevir" dedi. Acelem var, çıkacağım. Dediğim tek şey "aman anneanne yahu" oldu. Aradan nereden baksan 39-40 yıl geçti. Hâlâ o söz içimde yaradır. "Keşke öyle demeseydim" derim onca sene geçtikten sonra bile.
O nedenle kardeş, ana ve baba ve varsa diğer büyüklerine hürmette kusur etme. Acısı sonra çıkıyor inan. @Tenê,
Abı çok masum örnekler veriyorsunuz. Konu kesinlikle bu değil.

Konu; kendisine bakan insanlara saygı duymak nedir bilmeyen, sözleriyle kalplerini kıran ve çocuklarını zor durumda bırakanlardır. Evet aceleyle evden çıkmak isteyen birine önce sola, hemen ardından sağa çevir denmesi acelesi olanı rahatsız etse de yine de hastanın makul gerekçeleri olduğu düşünülebilir. En azından sonradan insanın aklına gelir.

Resmen kim kendisine baksa diliyle küstürüyor... Konu bu.

Üst Alt