Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

_suna_;
90 kuruşmu neden böyle bir ayrım yapıldı herkes 75 kuruşa binerken.ben izmirdeyim 2010lu yıllarda 750 kontörlü binerken şimdi bedava biniyom

Alo 183 ü aradım. 2 Ağustos da resmi gazetede yayınlanan karardan bahsettim şehir içi ulaşımın ve şehirler arası tcdd seferlerinin ücretsiz olacağını yani kararda yazılanları belirttim belediyelerde henüz uygulanmadığını söyledim. Ne zaman uygulamaya geçeceğini sordum. Henüz daha yönetmelikler çıkmadı çıkınca uygulanır herhangi bir tarih veremeyiz ilerleyen zamanlarda tekrara arayıp bilgi alabilirsiniz dedi. Anlaşılan daha çoooooooooooook bekleyeceğiz :mad:

izmirde ben 2005ten beri bedava biniyorum. hala gittikçe yinede yararlanıyorum bu olanaklardan ama engelli indirimi zaten olduğu için yakın mesafe bizi etkilemiyor. zararlı çıkıyoruz bu nedenle.

_suna_;
peki bulunduğun ilin belediye başkanına çıkıpta durumu anlatmadınız mı

ARKADAŞLAR Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı NA MAİL ATMIŞTIM GELEN CEVAP BU ...İlgi müracaatınız incelenmiştir. 6495 sayılı Kanun'un uygulanması hususu 103. Maddede belirtilmiş olup 88. Madde' de yer alan Kanun'un yayımı tarihinden itibaren uygulanacağı açıklanmaktadır. diyor ama incelediğimde uygulama tarihini göremedim.

bursa da %40 ve üzeri olanlar ücretsiz, ve yanlış anlaşılma var belirtilen kişilere indirim veya ücretsiz taşıma sağlanmasının fırsat eşitliğine de önemli katkısı olacağını dile getirdi.

Hotar, “Farklı mevzuat hükümlerinden kaynaklanan, farklı uygulamalar sebebi ile şehit yakınları, gazi ve yakınları mağdur olmakta, engelliler ve yaşlılar hareket kısıtlılığı nedeniyle toplumun diğer fertlerine göre daha fazla emek ve maliyetle toplumsal hayata katılabilmekte ve özellikle yaşlıların hareket kısıtlılıklardan dolayı ulaşım desteğine ihtiyaçları artmaktadır. Bu kişilerin muafiyet, indirim veya belirli saat aralıklarıyla faydalanmaları fırsat eşitliğinin sağlanması adına çok önemli bir adım olacaktır” diye konuştu.

selam arkadaşlar tren bedava dendı ama daha öle bışey yok biletimi yüzde elli indirimli aldım

nası yani anlamadım zaten bizde engelli kartı var yönetmelik felan diyorlar yayınlandımı ki emin olmadıgın konuda kesin bir dille yazma istersen

Artık ücretsiz ulaşım uygulama geçse. ne zamana kadar bekleyeceğiz. Bir kanun çıkarttılar bir türlü uygulamaya geçilmiyor..

kayseride inşallah olur uzun yol yürüyemıyorum :'( ne kadar indirmli olsada bilet dayanmıyor (özeL halk otobusleri) :mad:

ücretsiz ulaşım yönetmenliği çıkması yakın eli kulağında olsa gerek azönce FOX TV sabah haberlerinde gösterdi yönetmenlik yolda diye hadi hayırlısı inşallah bir an önce çıkarda bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız rahatlar

sakarya büyükşehır belediyesi

sakaryada ücretsiz ulaşım başlamıştır... bilginize
Sakarya Bykehir Belediyesi - Haberler - Ulamdaki Yeni Dzenleme Sevindirdinşallah bir an önce kayserıdede başlar :'(

antalyada böyle bişey yok nasıl bi saçmalık bu anlamadım

aradım firmayı ücretsiz biniş diye birşey yok indirimli biniş var dediler ayrıca yasa sisteme girdi ama derdinizi şoförlere anlatacaksınız eğer sizi ücretsiz bindirmezse beledıyeye bildireceksınız bizlik birşey yok dedıler ANTALYA ENGELLİLER ŞEHRİ Diyenlere sesleniyorum Bence uzaktan yakından alakası bile yok

bir an önce uygulamaya geçse KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ :mad::mad::mad:

Arkadaşlar yasalaşan ücretsiz ulaşım hakkının uygulamaya geçmesini 65 yaş üstü ve gazilerde bekliyor onalarda bu duruma tepkili. Daha ortada hiç bir şey yok yönetmelik çıkacak diye uyutuyorlar.

2.5 yıldır uğraştığım projemi sonunda meçlisten geçirtip yasalaştırmaya vesile olduğum için çok sevinçliğim ağır özürlülerve yanında en az bir refakatçısı Türkiyenin her yerinde Toplu taşımadan üçretsiz faydalanacaklar...

Bu kanun resmi Gazetede ilan edilmiş olup şu an Sosyal Politikalar Bakanlığında yönetmeliğin hazırlanması aşamasındadır. en fazla 3 ay içerisinde o engellilere yapmacık etkinliklerde bulunan Belediyelere inat tüm Türkiyede uygulanmaya başlayacaktır. Başta Çorum Belediyesi 2.5 yıldır bu projeyi uygulamamaya direndiği için
uygulanmaya başladığında Çorumda binlerce Engelli ve aileleri tarafından naletlenecektir. Tüm Türkiyeye duyurulur. Lütfen bu yazımı okuyanlar tüm sanal alemde bulundukları sitelerde paylaşsınlar. Millet bu insan sömürücü insanları aldatan belediyelerin ne olduğunu görsünde (İstisnalar hariç)sonunda azmin herşeyi alt edeceğine inansın...

Türkiyede sakatlar derneği ve bir çok engelliler dernekleri statüsündeki kurumlar ancak yemeli içmeli toplantılar yapıp sadece eylenmeye ağırlık versinler aman kalıcı bir şeyler yapmasınlar çünkü çok ayıp olur.

kayseride olmaz diye düşünüyorum :/ belediye otobuslerınden ucretsiz özel halk otobuslerınden ındırımlı yararlanıyoruz şimdi hepsimi ücretsiz olacak kayseride, 65 yaş üstü,gazi ve gazi yakınları,şehit yakınları zaten toplu taşıma araçlarının hepsinden ücretsiz yararlanıyor..bir tek biz engelliler yararlanıymıyoruz haksızlık bu :'( :mad:

kurban bayramınada kadar yetişir bence o kadar uzun sürmez ekimde zaten meclis açılıyo.

Arkadaşlar ücretsiz ulaşım için BİMER'e şikayet yazısı gönderdim.
Bana gelen cevap şöyle bilgilerinize sunuyorum. Sizler buradan ne anlıyorsunuz

İlgi: 06.08.2013 tarih ve 665786 sayılı elektronik postanız.

İlgi müracaatınız incelenmiştir.

6495 sayılı Kanun'un 88. maddesi yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.
Uygulanmak zorunda olduğundan uygulamayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması uygun olacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim

Yasa çoktan çıktı ve Meclisle işi kalmadı.Son yetkili merci Bakanlık.

Üst Alt