Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaz aylarını sevmem: Neden herkes uzaylı görmüş gibi bakar ki!

OnurcanG

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
yaz aylarını sevmem çünkü herkez kısa kolluu giyip dışarda gezer tozar baharın yazın keyfini çıkartır ne kadar güzel
ama ben kısa kollu giymeyi sevmem. çünkü sag kolum sakat oldugundan dolayı bütün insanlar uzaylı geçer gibi bakar koluma
o yüzden dışarı çıkmak bile istemiyorum yazın :(

sıkma canını.olur böle şeyler.ama kendinle barışmayı denersen hiç bir bakış senin istediğini yapmana giymene engel olamaz

Bir tek senin başında değil bu sakatlığı olan bir çok insana yöneltilir böyle bakışlar.. Çok sinir bozucu olduğunu biliyorum.. Benim annemede öyle bakarlar.. Hatta çocuklar korkar bile.. Anneminde canı çok sıkılır bu yüzden..

Zamanla alışıyor insan.. Bende çok kızardım neden böyle bakıyorlar? Neden "senin gözüne ne oldu" deyip yolda durdurup anneme soruyorlar diye.. Alışılıyor.. Sıkma hiç canını..:)

Giy kısa kollu kıyafetlerini çık sokağa aldırış etmeden yürü gitsin.. Sana bakanlara sende bak kaşınla gözünle "Hayırdır ne oldu niye baktın bi durummu var" bakışı at..:):)

Ben çoğunlukla öyle yapıyorum anneme bakanlara rastladığım zaman..:)

benim sol bacagımın yarısı yok ve kısa şort tipi giysiler de giyerim bakan baksın be. özüm insan ya. hiç dert etmem kendime. ben buyum arkadaş

Siz hiç canınızı sıkmayın. İstediğiniz gibi giyinin ve dışarı çıkıp gezin. Bakarlarsa baksınlar. Aldırış bile etmeyin.

Yahu öyle bakandan zaten adam olmaz ki!!!
Siz rahat rahat gezip tozmadıkça, çekindikçe bakışlar artacaktır.
Ne kadar rahat olursanız o kadar az uzaylı hissedeceksiniz kendinizi...
İnanın!!!

benim her iki kolumda komple tattoo yani dövme var ama tamamlanması gereken motifler olduğu için bende yazın kısa kollu dolaşmıyorum,ama uzun kollu kıyafetle dolaşıyorum diyede kimsenin bana uzaylı görmüş gibi baktığına rastlamadım,sayın onurs bana sanki durumunuzu biraz abartıyormuşsunuz gibi geldi

mataaay mataaaay!:mad: vallahi çileden çıkarırsın insanı yahu.. Kıyafetin kısa yada uzun kollu olmasıyla alakalı değil arkadaşın dert yandığı şey.. Bak ne diyor arkadaş yani Onurs "Ben kısa kollu giymeyi sevmem. çünkü sağ kolum sakat oldugundan dolayı" diyor.. Bir özür borçlusun bence.. Yanlış anlayıp gereksiz cümleler kurduğun için Onurs'dan özür dilemelisin..:)

Sen kendi kolundaki keyfi yapılmış dövme ile arkadaşın durumunu aynı kefeye koyuyorsan sana söyleyecek tek bir sözüm bile olmaz olamaz!

insanların nasıl baktıkları önemli değil senin kendine bakıs açın önemli sonuçta kimse özürlü olmak istemez.allahın verdiği bir lutuf. evet lutuf çünkü öbür dünyada mukafatını alacagız inş. dert etme bende +17 numara gözlük var millet bi bakıyor ki sorma. ama benim için önemli değil çünkü yasamayı seviyorum. bu dünya hepimizin kimse kimseye hiç bişey diyemez rahat ol

yuh diyorum yuh....yani bu kadarmı olur...vicdan yok anlayış yok birde abartıyorsun deniyor...
yahu senin keyfi dövmenle onun yaşadığı durum bir mi???
ayrıca tattoo'nun ne olduğunu herkes bilir cahil yok aramızda ama vicdan cahilleri kol geziyor bakıyorum...
arkadaş yaşadığı psikolojik gerilimden bassederken sen nasılda koluna çizdirdiğin şekille bir tutarsın durumu aklım almıyor cidden yani pess....!!!
söylenecek söz bulamıyorum sana murat matay efendi

Bende yaşarım zaman zaman sinir bozucuda olsa katlanmaktan başka çare yok...

biraz kendinle barışık olmalısın bence bırak baksınlar zaten bir süre sonra seni benimsemeye başlayacaklardır mesela ben yazlığa gidiyorum yüzmek için limana iniyorum insanlar sağ ayağım kürdan gibi görüdüğü için enterasan bakışlar seziyorum ki bu hoşuma gidiyor sonra bagırarak işte dikkat çekmek diye buna derin ben diyorum kendime .. ))) bence nasıl göründüğün değil nasıl hissettirdiğindir ..

Kardeşim bırak baksınlar diyemiyecegim. Ben daha nesnel yaklaşacam kardeşim ,ince ve uzun kollu kyafetler giy, biz nedersek diyelim insanlar bakacaktır. Bzi bile bakıyoruz. Bence daha gerçekçi olalım. Ince ama uzun kollu kıyafetler giy kardeşim fazlada takma kafana .

Hepimiz bu tür bakışların kıskacındayız..Benim sol kolum yok
kısa kol giyiyorum hatta bazı kısakollar dan amputasyonun ucu dısarda kalıyor ama kimsenin sacma ezen haddini bilmez bakışları için giymemezlik yapamam ..
Biz böyle olmayı istemedik bu hayatın içinde yerimiz var ve yerimizi alırız..
Za man Zaman can sıkıcı olsada geç gitsinn

bak sana ne diyçem biara benim kulagımda cihaza millet göz atmdan geçemzdi sinirlenirdim. birgün int kafeye girdim sahibi geldi yanıma öküz galiba :D kulagımdkai cihazı polis telsiz cihazı sanmiş muhahaha buyur yegenim dedim? ne içersiniz abi hınk mınk dedim bu ne hürmet.. :)))

ben çaktım tabi davayı dedim şişştt burda n haltlar dönüyor vallahi bişi yok abi öğrenciler hepside dedi hehehe tamam yegenim kahve olsun orta şekerli dedim :D

sende sana bakana kemal sunal ustad gibi ellerinle alaaaaaaaaaaaaa yap ::D

değerli yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize

onurs, yaz geldi diye çıkıp gezemeyecek miyiz. bende bedensel engelliyim. ne yapayım yani dışarı mı çıkmayayım. yaz kış evde oturalım. kendimize küselim. eee daha sonra. sen üzerine alınma çünkü herkese bakıyorlar. sadece seninle alakalı değil. bir iki çık ondan sonra alışırsın.

havva hanım ve sirine hanım tepki göstermekte haklısınız çünkü ben en başta konuyu yanlış anlamışım,onurs bey sizden özür diliyorum,ben konunun yazın uzun kollu kıyafet giymek olduğunu sanmıştım,onurs bey zaten sizden bir tepki de almadım çok incesiniz merci,fakat sirine hanım ve havva hanım konuyu yanlış anlamış birine karşı gereğinden fazla sert bir üslup kullanmanıza gerek varmıydı

matay;
ben senin o konuda terbiyesizlik yapacıgını düşünmmedigim için tepki göstermedim dostum garanti yanlış anlamışındır diye düşünmüştüm öyleymiş zaten saglıcakla kal.

Konu tatlıya bağlanmış güzel şimdik şirine ve havva vuu hanfendinin bu kadar sert tepki için matay dan özür dilemsi gerekir diye düşünüyrm anlamadan idam sehbasına oturttkları için.. relax ol onurs kardeşim istedğini giy bakan baksın yaz aylarında denize giderim sahile uzanrım çıpkı gibi bacaklarla amann tınn:D:D

Farklı olan herşeylere heryerde bakarlar bu alaimisemanın dediği gibi engellideki durum gibi veya normal farklı görünmye çalışan fanklı bi kızın dövmeli matay gibi adamım benm de omzuma yapsan geçici yapıomsn:D:D şaka şaka veya aşırı mini etek giymiş bi kızın bakmıcak erkek göremiorum bakmıorum derse yalan söyler:D:D örnekleri çoğaltabliriz....bizdeki durum da farklı gördükleri için bakıolar işte ne bakıon olummm ne bakıonn nene... ne bakıonn velett:D:D diyemyz ki(deriz de hoş olmaz) güzele bakmak sevaptır derse:D:D

Bir söz var ''havalar nasıl olursa olsun sizin havanız yerinde olsun'' diye:)
arkadaşım hayatı nasıl tutarsan sana dönüşü ona göre oluyor,burada bir çoğumuz aynı durumlardayız üzülüp kendini saklayınca birşey değişmiyorki:)
Tamamm kolay bir durum değil bunuda anlayabiliyoruz çoğumuz,lütfen kendine eziyet etme ve önce sen vücudunla barışık ol..

Kimse mükemmel değilki!..:)

bakan baksın boşver farklıyız ve özelliz aslında kimse bunun ayrımında değil yalan dünya boşver

Onurs kardeş hadi sen kısa kollu gömlek giymezsin saklarsın engelini , biz ne yapalım? hayır saklancak gibi bişey de değilki bu tekerlekli sandalye:) çık dolaş, rahat ol , insanlar bakabilir baksınlar, biz onlara bakmıyormuyuz sanki?

yorum yapan bütün degerli arkadaşlarıma teşekkür ederim.

ooo sen daha ordamısın onurs onlar sana uzaylı görmüş gibi bakıyorsa sende onlara piskopat görmüş gibi bak:))

Sayın Onurs ben de sizinle aynı durumdayım. Yazın, sıcak havaları hiç sevmiyorum. Kışın, soğuk havaları seviyorum. Hayatta en çok istediğim şeylerden biri yazın kıza kollu gömlek giyerek dışarda rahatça gezebilmek. Yazın dışarı çıkmayı hiç sevmiyorum. İnsanların sağ koluma bakacak olmasından korkuya kapılıyorum. Sağ kolumu ve elimi hep cebimde tutarak dolaşıyorum. Bu sanırım ortaokul yıllarımdan beri böyle. Lütfen kınamayın, başkasına saçma ve kolay aşılabilir gibi geliyor ama gelin de bana sorun.

Anlamayana sivrisinek saz tabi konusun durun kolu eksık olan yorum yapsın mesela ben hayatım boyunca dısarıda hıc kısa kollu gıymedım cunku sag kolum protez dısarıdan bır cocugun komple protezı gormesı ne demek dıye dusunen oldumu aranızda ? sırf yorum olsun dıye konusmayın kardesım uzun kollu gıymek zorundayım 50 derece olsun dısarısı ısterse ama gıymek zorundayım gorunume onemverıyorsamda gıyerım o derdı cekerım
Kardes sanada cevabım: ya gorundugun gıbı ol ıstersen cıplak gez yada oldugun gıbı gorun 50 derecede olsa gomlekle gez tercıh senın kımseye sorma bu konuyu ve kapattttttttttt.

onurs bende sen gibi bir kol engelliyim.mevsimlerle olan sorunu ergenlikte bıraktım artık mevsimlerle hiç bir sorunum yok. çünkü kimseden kolumu saklama gereği duymuyorum.öyle rahatım ki çoğunlukla fark bile etmiyorlar.

yani arkadaşım kendi bedeninle barışık olman gerekiyor. önce sen kendine uzaylı muamelesi yapma. yoksa yaz kış fark etmez herzaman cevrende uzaylı muamelesi görürsün.cünkü sen nasıl istersen insanlar sana öyle davranır.

Ayyüzlü cevren senı kolsuz gordu alıştı ve yadırgamıyor belkı ama ben oyle bır cevredeyımkı ve oyle cevreme hakımımkı kendı capımda kraldan daha kralım ozurlu arkadaslarım bıle benı hıc ama hıc o halımle gormedı sen olsan ne yapardın?

edip muhakkak herkesin yaşadıkları, cevresi kendine göre farklılık gösterir. ama engelimizi kendimiz kabullenemezsek bir ince gömlekte bile sıkıntı yaşarız.

ben bu mevsime bağlanan sıkıntının sadece cevreye karşı kısa kollu askılı giyinememeyle alakalı olmadığını, asıl sıkıntının kendi gözümüzün beden bütünlüğümüze alışamadığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Üst Alt