Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaz aylarını sevmem: Neden herkes uzaylı görmüş gibi bakar ki!

bana kış aylarındada bakıyolar şimdi nolcak :)

bişeyler sölediklerinde hepsine birsürü şey saymak istiyorum ama bu embesillerden o kadar çok varki başa çıkmak zor

bizden beter olsunlar

var sanırım böyle insan olmaktan aciz insanlar malesef... senin hayatın senin yaşamınn ne giymek istersen giy bence kendini sırf böyle insanlar yüzünden kısıtlama gördüklerinde özgüveninden dolayı takdir etsin insanlar..baharı sev kışı sev yazı sev sonbaharı sev....

Bence insanlar farklı bir şey gördüklerinde bakıyorlar. Mesela ben Protez olarak c-leg kullanıyorum yazın dışarda kapriyle falan dolaştığım zaman bazı insanların ilgisini çekiyor bu adam robot mu diye. Hatta bi tane ufaklık protezim olmadığı zaman robot bacağın nerde diye sorabiliyor. Onun için pek aldırış edipte stres yapmayın kendinize boş verin bakan baksın.Umursama bile sonuçta biz utanılacak birşey yapmıyoruz engelli olmayı seçip seçmeme hakkımızda yoktu. Onun için beden engelli olup olmaması değil mühim olan kafaların engelli olmamasıdır.

bedenine sahip çık...o senin...utanma ....gülümse...

Bedenimizin her parçasına asıl biz gözümüz gibi bakalım. Gerisi mi?boş verin gerisini. Aldırmayın.

benım kızımda sag koldan problemlı herkez okuz gıbı bakacak dıyede cocugumu yaz ayından mahrum edemem bakan baksın donup bıde kendıne baksın

hiç aldırma o bakışlara,sende onlara öyle tuhaf bak ki onlarda kendilerinde bişeymi var diye sağlarına sollarına baksınlar.hiç mahrum etme kendini yaşamktan.benim sırtımda 100 dikiş var tarlaya dönmüş durumda :D ama ben yazın bikini giyiyorum kimsede umrumda olmuyor :) tam tersi insanlar özgüvenimden ve kendimle barışık olduğum için tebrik ediyorlar :) boşver milleti bakan kendine baksın.kimsenin göz zevkini falan bozduğumu düşünmüyorum benim ki ALLAH vergisi,onların selülitleri koca göbekleri,sarkık popoları kendi kendilerine bakmamalarından :) onların benim göz zevkimi hiç bozmaya hakkı yok diye düşünüyorum :) yani sözün özü boşver milleti :)

Bu konuda benimde söyleyeceklerim olsun istedim bende kolumu kaybettigimde yasamıştım bunları halende yasa maktayım tam 20 yıl oldu kaza gecireli ve dilek olay 20 sene kolumu yerine taktılar ama 14 cm kısa gelişmedi yasım 31 ama kolum halen 14 yasında ilk zamanlar bende kısa kollu hiçbirşey giyemezdim birde fısır fısır konuşulanları duyuyordum askere almazlar canım nasıl evlenecek coluk cocuga karısacak bunların üztesinden gelicem dedim kendime ve geldim birtek askere gidemedim ama evlendim cocugum oldu şimdi altı yasında evet bana bunları söyleyenlerin birbir yüzlerini aşagıya bakarken görüyorum bırakın kafanız hep yukarıda olsun biz bu halimizle varız bu halimizle kalıcaz bizler böylede mutluyuz dünya döndükce biz nefes aldıkca bu böyle olacak

bana bakana ben de bakıyorum. hele de şımarık bir çocuksa bu. hiç şefkat gösteremiyorum artık, üzgünüm.. o çocuğa o eğitimi vermeyen ana babaya daha fena bakıyorum zaten. korkutucu bakışlar savuruyorum resmen etrafıma.
halbuki 10 sn'den fazla yüzümü asamam ben, işkence gibi gelir.. ama gerektiğinde yapacaksın.
"Nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kötektir."

İnsanların bakışlarındaki sözlerden etkili olan imaların insanı etkilememesi çok mümkün değildir. Ama kimseye de bir şey diyememek insanın içini acıtır. Yaşamı olduğumuz gibi kabul etmek gerekiyor. Engelimiz var diye her şeyi kafamıza takarak hayatı kendimize zindan ederek mahkûm olmanın da hiç bir zaman anlamı yoktur.

İnsanlarımız engelliler konusunda oldukça bilinçsiz ve cahilce davrandığı sürece bunları yaşamamızda kaçınılmazdır. Hayatın bize biçtiği rolü kabul etmeme gibi bir şansımızın olmamasından dolayı, bu hayatta mutluluk için mücadelemizi bizlerde engelli olarak vermek durumundayız.

Üzülsek de, kırılsak da ve hiçe sayılsak da bu hayattan kopmamak ve bizimde bu hayatın bir parçası olduğumuzu herkese göstermek gerekiyor. Bunu görmezden gelseler bile biz de bu dünyada herkes kadar özgür olabilmeliyiz.

Helal olsun matay özrünü dilemişsin sanada yakılan buydu başka ihtimal yoktu zaten ihtimal vermiyordum böyle alakasız bi yorum yapacagına onurun durumuna şirine ve havvayadahak ver senin o yorumunu gören herkez o tepkiyi verirdi.

ben hiç rahatsızlık duymuyorum hatta biri bana sen neden aksıyorsun deyinceye kadar aksadıgımın farkında bile değilim .... :) yaşamayı hayatı seviyorum kimse umrumda değil .... :)

Allah'a şükür bu yazı da göreceğim sanırım. Ama maalesef yaz geldi, geliyor. Benim için dışarı çıkma kabusu başlıyor.:(

bendede skolyoz var..belimde eğiklik var..bende üstüme bişey yakıştıramam..hele hele ayna karşısına geçip yakışmışmı diye bakmam.hatta mağazalara gidip alış veriş yapamam..sanki herkes bana bakıyomuş gibi gelir .ama insanoğlu her şeye alışıyor.sen takma çık dışarı gözleri alışır bi müddet sonra..olmadı bakanları çek kenara nazikçe ayak üstü seminer ver..durumunu anlat,bu şekil bakmaların olmaması gerektiğini anlat..o kişi utansın,sıkılsın..sen değil..hem bizim gibi insanların daha sosyal,çekingenlikten uzak olması sağlam insanlarda daha çok takdir uyandırıyor..örnek oluyor..

insanın doğasında olan bi tepkidir farklı olana bakmak.sonuçta göze değişik gelen herşey insanın dikkatini çeker.biz engellilerde öyleyiz.bizlere bakmaları çok normaldir.ben diğer arkadaşların aksine bana bakmamak için kendini zorlayan insanları yadırgarım.sonuçta doğal değiller.herzaman doğallıktan yanayım.evet ben bi engelliyim.vücudumdada engelimden dolayı deformasyonlar var.ama bu benim ve kendimi seviyorum.belkide herşey burda başlıyo.kendini sevmek... sen kendini nasıl görür ve seversen karşındakinden de aynı sevgiyi ve değeri alırsın.o yüzden takmayın yaz ayları kış ayları diye.bırakın bu takıntıları ve hayatınızı yaşayın.doyasıya giyinin alışveriş yapın,dikkatli bakan gözlere aldırmadan denize girin güneşlenin.bu sizin hayatınız.keyif almakta kendize zehir etmekte sizin elinizde.varın gerisini siz düşünün...
herşey gönlünüzce ve keyifle olması dileğimle...

Biz kendimizle barışık olduktan sonra başkalarının bakışı çokda önemli degil.
sibel arkadaşımızın dediği gibi bakmak tabiyatımızda var.

Söyle bi hikaye var..

Zenci bir adam nehir kenarında yürüyüş yapmaktadır, o esnada birde bakarki nehirin azgın sularına kapılmış, sürüklenen, boğulmak üzere olan bir akrep görür. Akrebi kurtarmak için parmağını uzatır ama akrep uzanan eli sokar, zenci aldırmaz tekrar uzatır kurtarmak için akrep yine sokar bu şekilde defalarca olur, ilerde zenciyi seyreden bi adam bırak boğulsun sen kurtarmak için yaptın her hamlede seni sokuyor zehirliyor bırak der! Zenci adama döner o akrep onun kanunda sokmak var, bende insanım benim tabiyatımdada sevmek yardım etmek var ama o bunun farkında degil o tabiyatındakini yapıyor bende kendi tabiyatımdakini neden vazgeçeyimki der.
Bizimde taiyatımızda bakmakta var. Onlar istediği kadar baksın sen umursama hayatını doya doya yaşa. Canın ne yapmak istiyorsa onu.

insan bazen zor durumlarla da karşılaşabiliyor.
ben alopesi üniversalis ( saç kırana benzer insandan insana geçmeyen bir tür otoümmün bir hastalık ) hastasıyım.bütün vücud kıllarım döküldü.kaş,kirpik,saç aklınıza ne gelirse.dışarı çıktığım zaman psikolojim bazen sıfır oluyor.insanların bana bakması,beni yadırgayan gözler,acıma,kanser misin diye sormalar,benden kaçmalar bize de bulaşır mantığı... yine de şükür diyelim.

bu durum lar hepimizin başına geliyor demekki... ilgi çekmekte üstümüze yoook. bazen komik bazen sinir bozucu tabi bu bakan kişinin bakışına bağlı... kardeş sen sıkma canını hayatın keyfini cıkar dünyaya bir daha gelmiycez... ne malum onlarında engelli olmayacağı... ne yapalım ALLAHIN verdiğine razıyızz...

Amannn arkadaşlar üzüldüğünüz şeye bakın,benim de engelim belirgin ama dışarı çıkmamak için, hiç böyle bir kuruntularım olmadı.Aksine dışarı çıkmak için can atıyorum.Çevremdeki arkadaşlarım bana imrenirler, gerek hareketlerinden gerek giyinişimde, hatta bazıları da diyor ki; sen yanlış meslek seçmişsin senin modelist olman lazımmış diye:D engelim olmasına rağmen ne giyersen giy yakıştırıyorsun ya, helal olsun sana diyorlar.Bence bu tamamen kendi elimiz de,siz öyle düşünerek bakmasanız hayata,eminim ki,çevrenizdeki insalar bunun hiç farkına varmayacaklar.Kendinizle başırık olarak yaşamayı öğrenmelisiniz,yoksa hayattan hiç zevk alamazsınız.
Hayırlı akşamlar.....

Bir insan kendisini olduğu gibi kabuletmişse bu onun duruşuna bakışlarına yansıyorsa bakanlar utanır zaten. ha olurda bidon kafalı birine deng gelirseniz onuda kaale almak bize yakışmaz bence. Önemli olan senın düşüncen ve insan olanların düşüncesi öyle her insana benzeyeni adam saymamak lazım, bakışlarınıda önemsememek lazım.

Bizim burda bir caddeyi trafiğe kapattılar, millet yaz akşamları cok afedersiniz nerdeyse baxter şort ile gezecekler, onlar utanmıyorlarda bizmi utanacağız :)Bu takıntı haline getirmemek lazım, sonuçta biz manken değiliz podyuma cıkıp yürüyelim.

Yüz felci bile geçirdiğim zamanlarda hiç milletin bakışlarını düşünmemiştim..Çok farklı bir akış açısı aniden bakıp gözlerini kaçırsalar ozaman da engelli olduğum için bakmıyorlar mı diyeceksin ? Kolunun sakat olmasında utanılacak bir şey yok ki belki içlerinden dua ederek bakıyorlardır Allah herkesin yardımcısı olsun yada Allah acil şifalar versin diyerek bakıyorlardır niye kötü değerlendiriyorsun ki ? Bütün hastalıklar bende toplanmış mübarek ama hiç kimsenin ne dediği yada ne düşündüğü zerre kadar umrumda değil Hayat gayet güzel acısıyla tatlısıyla..
Millet kendi önüne baksın..
Bence bakış açını değiştirmen gerekir yazı bırak normalde de toplum içine girmeye çekinirsin böyle devam edersen..
Allah herkese acil şifalar versin... Aminnnnnnnnnnnnnnnnnn!

bazi insanlar gibi 2 kollu olup hayvan gibi yasamaktansa serefimmle kolsuz gezerimm ..hiçte utanmammm

Ben şöyle kabullendim; Dünyaya sınav için geldim, geçici bir hayat burası, bana verilen şartlarda bu sınavı geçmem lazım, engellimi, hayatımı, çevremi olduğu gibi kabul edip ona göre düşünüp ona göre yol almam lazım dedim. tek yapmam gereken nefsimle savaşmak. Güzel bir söz vardır; Hayat ta önemli olan çok şeye sahip olmak değildir, az şeye ihtiyac duymaktır. Bu sözü anlayana ne mutlu yani insan oğlunun istekleri, keşkeleri bitmez, bunların hepsi nefisten gelir. Elindekine gönülden şükredebilen onunla yetinmesini bilen insanlar olmalıyız. Mutluluk olmak istiyorsak kendimizi sevmeli ruhumu sağlıklı tutmalıyız. Hep denir ya sağlık herşeyin başıdır diye, öyle ama asıl önemli olan Ruh sağlığıdır. Ruhumuzun sağlığıda düşüncelerımizden geçer manevi dünyamızdan geçer. Hayatı iyi veya kötü değildir, ona iyiliğini veya kötülüğünü veren bizim düşüncelerimizdir. diye bir söz vardı. Yani nasıl düşünürsek öyle görürüz, öyle inanırız Nasıl düşündüğümüz önemli.

selam ben sağ diz altı protezimle yaz aylarında kısa şortla geziyorum. dikkat çekiyorum bakışlar önce bacağıma sonra yüzüme yöneliyor .hiç aldırmıyorum son günlerde aklıma bir fikir geldi
bu bakışları paraya çevirebilirmiyim yani protezime reklam alabilirmiyim nedersiniz . dikkat çekiyoruz diye hayatımızı karatmayalım zaten yeterince karatanlar var. reklam işini ciddi olarak düşünün ve mutlu olun.

Kızım down sendromlu, farklılığı gören insanlar ister istemez bakarlar ama öyle küçümseyen bakışlar değil, gülümseyerek bakıyorlar, çünkü bende gülümsüyorum kızımla gezerken. İnanın insanların kötü niyetle baktığını sanmıyorum, artık eskisi gibi değil insanlar bilinçlendi, her insanın bir engelli adayı olduğunun çok iyi farkındalar. Ben olsam ne yapardım, sizin yerinize, eğer ki yolda değilde yanımda oturuyorlarsa, merak ettiğiniz bir şey varsa anlatayım da rahatlayın derdim heralde.:eek: Tabi bunu ne zaman yapardım, durumu kabullendiğimde tabi. Bende ilk yıllarda, parkta vs. de hiç bir şekilde kızıma bakılmasından hoşlanmıyordum, halbu ki seviyorlardı onu, ama genede istemiyordum işte. Şimdi çoook rahatım, kızımla fırdatım olsada gezebilsem keşke.
:eek:

Sizee öküz gibi bakana sizde öküz gibi bakın rahatsız edin onları bakışınızla :D size insan gibi gülümseyene güzel bakana sizde gülümseyin :)

bende bu yaşama dair anı düşünce ve duygularımız topğindeki konuları okuyunca aşırı karamsarlığa kapılıyorum hayattan soğuyorum müslüm gürses dinlemiş gibi oluyorum
Allah yardımcınız olsun banada çok koyar bu tip yaklaşımlar ama ben artık takmıyorum çünkü zamanında bende onlar gibiydim yarında onlar benim gibi olabilirler

İnsanlar her baktıkları şeye güzel gözlerle bakabilseler dünya daha da güzelleşirdi. Aldırma bakar ve geçerler. Sen de onlara göre bak sen nasıl onlara farklıysan onlarda sana göre farklı değil mi?...Bırak baksınlar ki kendilerinden farklı özellikleri olan insanların varlığını da görsünler ve seni sen olduğun için kabullensinler...

Yorumların hepsini degil ama bazılarını okudum vee güzel ifade edilmiş. benim de diyecegim o ki,Sanırım bu noktada her şey bizde başlıyor ve bizde bitiyor. Kimseye bizi üzme hakkı vermemek lazım ( özelimizdekiler dışında ). Onun dışında herkes istediğini yapsin düşünsün. Insanları önce vicdanina sonrada allaha havale etmekte fayda var derim. Zira klasik bi deyim ama ne oldum degil ne olucam demeli insan.

Üst Alt