Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yedek telefon alma fikri hakkında..

Mononoke

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
52
Arkadaşlar halihazırda bir telefonum var. Ama birkaç yıla kadar telefona bir şey olma ihtimali (mesela geçen yıldan beri güncelleme almıyor, sadece güvenlik güncellemesi alıyor. O da ne zamana kadar sürer bilinmez..) ve fiyatların sürekli artması nedeniyle yeni bir telefon alıp yedekte tutmak mantıklı mı sizce?

Telefon güncellemesi tamamen pazarlamaya yönelik hamle olduğu için yenisini alıp bir kenarda tutmanın pek mantığı yok gibi.

Yedekte tuttukça üretim tarihi geçen telefonun ömrü (güncelleme) yine tükenecektir.

İmkanın varsa kendi sitesindeki fiyatın altında teknoloji marketlerde satılan iphone modellerine bakmanı öneririm, halen +-5k daha ucuz.

İster popüler kültür ister kalite diyebilirsin ancak bu telefonlar ikinci ele düştüğünde de (diğerlerine oranla) para ediyor.

Telefon güncellemesi tamamen pazarlamaya yönelik hamle olduğu için yenisini alıp bir kenarda tutmanın pek mantığı yok gibi.

Yedekte tuttukça üretim tarihi geçen telefonun ömrü (güncelleme) yine tükenecektir.

İmkanın varsa kendi sitesindeki fiyatın altında teknoloji marketlerde satılan iphone modellerine bakmanı öneririm, halen +-5k daha ucuz.

İster popüler kültür ister kalite diyebilirsin ancak bu telefonlar ikinci ele düştüğünde de (diğerlerine oranla) para ediyor.
Haklısınız. Android 2.el telefonları pek para etmiyor. Kendimi zorlayıp Iphone almayı düşünüyordum ben de (13 veya 14). Tek sıkıntı sadece 3 taksidin olması. Teknoloji marketleri dediğiniz Teknosa, Media Markt, Vatan vs. oluyor değil mi?

Yıllar önce (sanırım en üst model iphone13 idi) ikinci el telefona (iphone7) o denli yüksek meblağ verince bizzat fark ettim ben de bu durumu.

Apple ürünlerine üst üste zam geliyor zaten. Yanlış hatırlamıyorsam en son zam Trump'ın vergi açıklamalarından sonra gelmişti.

Ancak bu büyük marketler ( Teknosa, Vatan vs.) ürünleri önceden aldıkları için zamdan muaf tutuyorlar fiyatları.

Son baktığımda orijinal sayfadan 5k daha ucuzdu apple grubu telefonlar.

Son olarak internet üzerinden (Hepsiburada, Trendyol vs.) daha ucuza da bulabilirsin ancak tercih senin.

Telefoncular Android'e para vermek istemiyor (2.el için konuşuyorum). Millet boşuna Apple fanboyluğu yapmıyormuş:)

Iphone a para vermem ucuz olsa bile almamda. Telefonu satmak için kullanmıyorum sonuçta. İçindeki uygulamalar çalıştığı sürece sıkıntı yok benim için. 2018 den beri aynı telefonu kullanıyorum. Kaç defa düşürdüm ekranı üzerine de düştü. Koruyucu camı yok. Çizik bile olmadı. Meğer ekranı kırılmaz, çizilmez cam varmış. Güncellemelerden yana da sıkıntı yaşamıyorum. Telefonum Huawei Mate 20 Pro. Android de var Harmony OS uygulamaları güncellemelerini de alıyor.

Yedek android telefon almak yerine yenilenmiş iphone almayı tercih ederim.

Yedek telefon daha çok gizli saklı şeyler içindir :)

6 senedir Iphone XR kullanıyorum. Memnunum. 6 sene sonunda pil ömrü geriledi, hafiften donmalar başladı. Ancak telefonu resetleyecek bir donma yada sorun yaşamadım. Ayrıca yeni işletim sürümü desteği verilmeyecek diye biliyorum.

Iphone XR dan önce yaklaşık 6,5 sene Nokia Lumia 920 kullandım. Çok memnundum. Ancak windows un desteği kesmesi ve telefonun arkasında durmaması nedeniyle Iphone a geçtim.

Bende ilk 5800 kullandım. Daha sonra samsung note 3 ü denizde sıvı teması olduğu için arıza çözülemeyince note4 e geçiş yaptım. Note4 de kasma yaşayınca 4 yılın sonunda samsung A70 e geçiş yaptım. Babamın teklifiyle 3 yıl sonunda A70i babama verip kendime 2023 yılında samsung A34 aldım. 2 yıldır kullanıyorum. Kamerasından memnun değilim. Oyun olarak Lichess ve subway surfers oynuyorum canım sıkıldıkça ama subway surfers oynarken dahi kasmalar oluyor. Telefonda video editi vs yapmıyorum. Sadece sosyal medya + whatsapp için kullanıyorum. O halde oyunda kasma yaşıyor. Pilinden memnunum. Ama şu an başka telefona geçecek olsam iphone 16e veya iphone 15 olur. Fiyata göre 16e pahalı olsada en az 6 yıl rahatça kullanılacak bir telefon için değer.

Yedek android telefon almak yerine yenilenmiş iphone almayı tercih ederim.
Yenilenmiş elektronik bir cihaz almayı pek istemem açıkçası..

Yedek telefon daha çok gizli saklı şeyler içindir :)

6 senedir Iphone XR kullanıyorum. Memnunum. 6 sene sonunda pil ömrü geriledi, hafiften donmalar başladı. Ancak telefonu resetleyecek bir donma yada sorun yaşamadım. Ayrıca yeni işletim sürümü desteği verilmeyecek diye biliyorum.

Iphone XR dan önce yaklaşık 6,5 sene Nokia Lumia 920 kullandım. Çok memnundum. Ancak windows un desteği kesmesi ve telefonun arkasında durmaması nedeniyle Iphone a geçtim.
Gizleyecek bir şeyimiz yok çok şükür :D
İlk mesajımda yedek telefonu neden istediğimi net bir şekilde anlattım..
Ben de Iphone düşünüyorum ama şimdilik kararımdan vazgeçtim..

Üst Alt