Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni akü aldım. Kaç saat şarj etmem gerekiyor?

diyarlı

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Akülü sandalyemeYeni akü aldim sarja taktim ilk olarak kaç saat sarjda kalmali

Kaça aldınız ve marka nedir? Akü kaç amper dir?

Yeni aküyü şarj etmenize gerek yok diye biliyorum

mac72

sürekli şarj olmazsa Akunun ömrü tukenir

yalniz06 arkadaş yeni akü aldım şarja taktım diyor.. Aküm ne kadar süre şarja takmadan durabilir demiyor ki?

Öyle mi diyor☺ Evet.
şarj aletinde kırmızı sarı yeşil lambalar var Yeşil olunca dolmuş demektir

Genelde akulu sandalyeleri 8 ile 10 saat arası sarj ediyorlar aldığınız yere sormanız daha doğru olur. Onlar en doğru bilgiyi verirler

8 ile 10 saatlik aku şarjinı ben görmedim😟
Şarj cihazında uyarı lambaları var kırmızı sarı yeşil tamamen boş akü 2-3 saatte dolar.
Şefika

Akü ilk kez sarj edileceği zaman 8 yada 10 saat bekletilmesi gerekiyor diye biliyorum ben.

Nerede bekletiliyor aldatmaca

Bozulmaya başlayan aküler 2-3 saate dolar Kısa sürede dolduğu gibi de kısa süre de biter.. Yeni aldığım aküyü hiç bir zaman şarja takmadım tamamen boşalana kadar bekledim şarja taktım..Sanayi tipi şarj aletiniz yoksa orijinal şarj aletiniz varsa üzerinde lamba vardır yeşil yanıncaya kadar şarjda bırakın yeşil yanınca zaten şarjı kesiyor..

Ben kendi fikrimi soyledim kimseyi aldatma gibi bi dusuncem yok. Zaten aldığı yere sormasi gerektigini de soyledim yalniz06

mac72;

Anlattıkların doğru ama aku tamamen bitmeden şarja takarsan ömrü uzar,yani akuyu dibine kadar bitirmeyeceksin.

Jarj et dediler 24 saat mi kalsin dedim kalsin dediler acaba anlamadilar mi

Bilgin varsa yorum yap yardimci ol yoksa eger sirf konusmak icin yazma lutfen

Usta Recep Koçer var konularda bilgi vermiş
mac72

Nerede vermiş eğer bu sitedeyse link at arkadaşımız faydalansın

Bu konularda nasıl tanıyamazsınız inanamıyorum

Oncellikle sarjda kalmali dediler saati soylemediler sizinde bilginiz yok sanirim ,bu konuda kimsede fazla bilgi sahibi degil sanirim

yalniz06 boşver hayret etmeyide link ver
diyarlı aynen öyle herkes birşeyler söylüyor bilende söylüyor bilmeyende..Ben akülerimi hep bizzat sanayiye gidip akü satanlardan ve oto elektirikcisinden alıyorum..Kimse bana ilk akü aldıgımda şarja tak demedi...Kullandım akü boşaldı şarja taktım..

Tam bos ise 10 saat surer.zaten yesil yaninca kendisini kapatıyor.ben aksamdan takiyorum oglen cekiyorum baya gidiyor.birde sunu farkettim daha once 5li prize takiyirdum hemen bitiyordu simdi direk prize takıyorum kullanma suresini baya uzatıyor.

jel akü değil o zaman normal araba akusu kuru akü sizinki. Merak etme yakında pili biter mac72
bu bölümde aku konularında o kadar Ustalar anlatmış bak.

Akuleri yeni aldim diyorum yenilettim yeni aku geldi diyorum minte ettim onlari kac saat sarjda bekletmeliyim yesil kirmizi olayini ben biliyorum zaten onu sormuyorum arkadasim

Fala bakar gibi 3 vakte kadar 5 :D Şuan jel kullanıyorum senin fal tutmadı..

Orijinal şarj aleti akü dolunca şarjı kesiyor öyle olunca şarjda durma süresinin bi önemi kalmıyor olmalı

Anladim tesekkur bazi kisiler sarjda fazla kaldımı aku olur diyorlardi

Akülerin fazla şarj edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir akü şarj süresi üzerinde bulunan değerlere göre değişkenlik gösterir. kullanım durumunda olmayan akünün şarj süresine dikkat etmeniz gerekmez akü şarj değerleri yüzdesel olarak belli seviyenin üstüne çıktığında devre Redresör tarafından kesilerek akünün ömrü korunur.

Rica ederim eğer konu hakkında sıkıntınız olursa akü bilgisini benle paylaşırsanız daha iyi yardımcı olablirim.

Size gonderilen aküler bekletilmiş akülerse şarja takip öyle kullansaniz veya şarja takmadan da kullansaniz ilk etapta, iki üç aya kalmaz sizi yolda bırakacaktır. Ama tavsiyem odur ki akuyu takip 6-8 saat arasında şarjda bıraktıktan sonra kullanmanizdir. Aküler tam dolduktan sonra kat ettiğiniz mesafeyi ölçün ve şarj göstergesinde sönen noktalara dikkat edin. İki üç ay sonra aynı mesafeyi kat ettiğinizde çok daha fazla şarj göstergesi sonuyorsa o aküler sıkıntılıdir ve 6 ayı geçmeden garantiye gönderin. Ve günlük olarak akuyu şarj edeceğiniz zaman aküler tam dolmadan kesinlikle sarjdan çıkarmayın. Bu akuyu çok zayıflatıyor...

Üst Alt