Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni akü aldım. Kaç saat şarj etmem gerekiyor?

diyarlı;

arkadaşım. sorunuz çok doğru, verilen yanıtlar yanlış. yeni bir akü alıpda ilk siz şarj ediyorsanız 24 saat sarjda kalması, fişi çekip bir kaç saat sonra tekrar sarja takarken fişin yönünü değiştirip 24 saat daha şarja takmamız tavsiye ediliyor. sıfır aküyü akücüye versende sana 24 saat sonra teslim eder. hayırlı olsun.

yelpaze
Allah Allah,24 saat akuyumu patlatacak tin..
aracın kendi şarj cihazı varken sanayide akucuye vermek Niye ki☺
Yeni alınmış aku zaten şarjlı olarak teslim alinıyor.
Sen de burada cihaza tak,yeşil olunca kapat o kadar.

bazı nedenlerden dolayı siteyi takip edemiyorum jel aküler aynı cep telefonu batarya sistemi ile çalışır şarza takılı olsa bile ne kadar kullanılırsa eksildiği kadar doldurulur ve şarz cihazı kendini kapatır 2004 yılından bu yana akülü aracım var tecrübem ve jel akü satan arkadaşımın tavsiyesi ile bilgilerimi paylaşıyorum eve geldiğinizde aracınızı şarza takabilirsiniz on dakika bile yol yapsanız on dakidalık şarz yapar ve kapanır

Ama tam desarj edip oyle sarja tak diyorlar kisa mesafe kullanip sarja takmak jel aküyü öldürüyormuş

Aku Markası nedir Lütfen belirtiniz Nereden aldınız. Tam deşarj olmadan mı göndermişler.
diyarlı

Aküleri cep telefonu bataryası gibi düşünmeyiniz eğer jel akü şarjı tamamen bitirilip uzun bir süre 3-10 gün süre içerisinde şarj edilmezse aküde kuruma olur bu da akünün ölmesine sebebiyet verir.
Akü ile beslenen devrelere özel bir devre monte edilerek giriş ve çıkış voltajları sabit tutularak akünün ömrü korunur.

Ama tam desarj edip oyle sarja tak diyorlar kisa mesafe kullanip sarja takmak jel aküyü öldürüyormuş

bu tamamen yanlış bir söylenti...

jel aküleri değil tam deşarj etmek, kapasitesinin 80%'ini deşarj etmeniz bile jel akülerin ömründen çalar... yani, atıyorum 250 defa şarj/deşarj ömrü olan bir jel aküyü diyelim 10 kez kapasitesinin 80%'ini harcadıktan sonra şarj ederseniz o aküyü belki 200-220 defa şarj/deşarj ömrü olacak hale getirirsiniz...

peki, niye bu yanlış söylenti var ve hatta mesleği akücülük olanlar bile bu yanlış söylentiye kanmış durumdalar diye sorabilirsiniz... benim bu konudaki tahminim, jel akülerin tam deşarjdan geri dönebilmeleri, yani jel aküleri tamamen deşarj etseniz bile yine yeniden tam şarj edebilirsiniz... ancak jel akülerin bu özelliği her zaman kullanabileceğimiz doğal çalışma özelliği değildir, sadece zorda kalındığında kullanılabilecek bir özelliktir, çünkü jel aküyü bir defa tam deşarj etmekle ondan bir defalık şarj/deşarj kullanımı değil belki 15-20 defalık kullanım ömrü harcıyorsunuz...

jel akülerin bu özelliği insanlara söylendiğinde birçoğu bunu "aaa, demek ki jel aküleri tamamen deşarj edip öyle şarj etmek lazım" diye düşünmeye başlıyor, oysa bu özellik sadece zorda kalındığında ve mümkün olduğunca sınırlı sayıda kullanılması gereken bir özellik...

akülü araçlar hepsi aynımı bilmiyorum ama belmo bl100 belirli bir voltajın altına düştüğünde araç hareket etmiyor akünün tam deşarj olması zaten önleniyor

Üst Alt