Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım otomobilin yakıt tüketimi bana söylenenden çok fazla! Ne yapabilirim?

perwer

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
herkese iyi akşamlar "sıfır aldığım aracın" kullanma kulavuzu da ve bayinin bize beyan ettiği yakıt değerleri arsında kayda değer bir fark var konuyu satıcıya anlattım servise 10 bin km falan yaptıktan sonra düşer dedi kabul etmedim oda yanıma teknisyeniyle beraber tur atmamızı istedi teknisyen kulandı ve bişey değişmedi zaten ne değişecek arac otomotik star stop. kuruz kontrol. hız sabitliyic vs .yani hepsi mev cut yani benim kullanım hatamdan yakıtın artması gibibşey süzkonusu deil zaten teknisyende yapacak bişey yok büle yakıyor dedi bende satıcıya ben bu aracı alırken hesapladığım yakıtla şımdiki yakıt arasında neredeyse yarıyarıya fark var ben tüketici olarak mağdur oluyorum ve mağduriyetimi gidermenizi istiyorum bu konuda ne yapacaksınız mağduriyetimle ilgili? yapacak bişeyyok yok dedi bende gerekli yerlere yasal haklarımı kullanacam dedim satıcıda cumaya kadar yetkililerle gürüşüp bilgi verecek.
şimdi sizden ricam konu hakında beni yünlendirecek arkadaşlardan bilgi ricaedecem nere başvurmalıyım ve nasıl bidilekçe yazmam lazım yardım olacak varsa sevinirim .TŞKLR.

Şu bilgiyi aktarabilirim kitapçıkta yazan değerler düz ve temiz zemin üzerinde rüzgarsız havada ve lastik basınçlarının tam olarak ayarlanmış şekilde gerçekleşiyor yani sizin anliyacağınız tutturmak olanıksız gibi birşey o değerleri, otomatik ve sıfır olunca arabanız değerlerin üzerinde olması gayet normal fakat sizin belirttiğiniz üzere yarı yarıya gibi bir fark varsa biyerlerde sıkıntı vardır. Ama kesin diye birşey yok. Aracı başka alıcılarla sitelerinden konuşabilirsiniz. Bazı yöntemler ile akıt değerleri düşebiliyor. Örneğin lastik basıncı çok farkettiriyor,soğuk hava ve eğer daha önce otomatik kullanmadıysanız bu da fark ettirir.

arkadaşım sen o arabanın yakıt tüketimin normal olup olmadığını uzun yolda anlarsın ş.içi 8 litre yazar ben senin arabanda istesem 15 litrede yakarım 5 litrede yakarım... kullnıcı hatasıdır..yapacak bişi yok

Aracın marka ve modelini öğrenebilirsek yardımcı olmaya çalışalım..

Her araç için bu geçerli.

Genelllikle yakıt tüketimi teknik verilere göre, manuellerde 1-2, otomatiklerde 2-3 lt fark eder.

Şu ana kadar o değerleri tutturanı görmedim, şehir dışı hariç.

Çünkü şehir dışı yolda, otobanda düz sabit bir hızla gidildiği için en düşük yakıt tüketimine ulaşılabilir.

Şehiriçinde, hele istanbuldaysanız normalin çok üzerinde olması normal karşılanabilir.

Aracın markası, modeli, size söylenen tüketim, şuanki tüketim? Bunları da yazarsanız iyi olur...

"aracın markasın c3 picaso 1.6 dizel 6 ileri otomotik" ya arkadaşlar 700. km de kulanıcıya güre diyor sunuz da ben acemi biri deilim 20 sendir arac kullanıyorum aracda karışık hesap ettiğinde 33. kuruş yakıyor normalinde ortalama 20 yada en fazla 25 yakması gerekirken 33 yakıyor kulanıcı ne yapabilirki artı şehir içinde durduğun anda zaten star stop devreye giriyor arac yakmıyor madem kulanıcı diyorsunuz nasıl kulanayım yani süyleyinde üğrenelim.

hocam naptın picasso ş.içi 20 krş yakarmı? uzun yolda ne yakıyor? ş.içi 20 krş yakan dizel mi kaldı bende 1,4 benzinli 206 var ş.içi 50 krş altına inmiyor ama ş.ler arası 25-26 krş..lpg li allfa romeo var 1,6 120 hp oda 45 krş yakıyor. fabrika verileri tam olarak ne yazıyor ki? bir araçta en iyi tecbit uzun yoldaki tüketimdi uzur yoldada fabrika verisi üzrine çıkarsa sorun var araçta diyebiliriz.

60.lt 850 km yaptı şeher içi ve dışı karışık

Alırken fabrika verisi kaç yazıyordu, şehiriçi, şehirdışı ve ortalama tüketim litre olarak? ve şuan yol bilgisayarı (varsa) kaç litre gösteriyor tüketimi?

şehir.içi 4.7
şehir dışı. 3.8
ortalama.4.2
yol bilgisayarı 5.0 ile 8.5 değişiyor yol ve hız durumuna güre.

Bu 850 km şehri içi-dışı karışıkta normal bir rakam.. Şehir dışında 110 - 120 km/h hızın üstüne çıkmazsanız normalde bu aracın 60 lt. mazotla 1000 - 1050 km yol yapması lazım.. Şehri içinde trafikten ve ışıklardan dolayı otomatik dizellerin yakıt miktarları fabrika verilerinden biraz yüksek olur... Asıl uzun yolda yaktığı miktar önemlidir..

Bende 1.5 dizel manuel vites megane 3 var.. 60 lt full depo mazot ile 1050 - 1100 km menzili var şehir dışında.. Dolayısıyla aracınızın yakıt verileri normal..

Dizel araçlar benzinli araçlara göre kış ve soğuk koşullardan kötü etkilenirler.. Eğer kısa mesafeler arası aracınızı kullanıyorsanız; yol bilgisayarındaki ortalama değerleri düşüremezsiniz.. Çünkü dizel motorların yapıları itibarıyla devrini alabilmesi için ısınması gerekir..

Araçlarda yakıtı arttıracak bir diğer önemli faktörde manuel - otomatik vites farklılığıdır.. Otomatik vitesli yeni araçlar eskilere göre (vites adedi arttığı için ve vites aralığı küçüldüğü için) çok fazla yakmıyorlar; ancak manuel viteste aracı düşük devirde tutarak az yakma ihtimali sizin elinizde olduğu için otomatiğe göre az bir farkla az yakma ihtimalleri fazladır..

Size önemli bir tavsiyem.. Aracınıza fazla ağırlık olacak şeyler koymayın.. Bunları sürekli aracınızda taşıyarak aracın yol ile sürtünmesini arttırır ve fazla yakmasına sebebiyet verirsiniz.. Bagajınızda ihtiyaç dışı bişey tutmayın..

UnFeeLinq;

60 tl değil, 60 lt demiş :)

Normal kullanımda, karmada 6- 6.5 litrelere kadar çıkabilir, 60 litre ile 850 km normal değil ama..

aracın özelliklerinde yazan yakıt tüketici belirtildiği gibi ağırlığı 65 kg geçmeyen sürücü dışında yük ve yolcu bulunmayan sabit düz yolda cam ve klima kapalı kalkış yaptıktan sonra hiç durup devir yükselmeden sabit 90 km hızda ölçülen değerdir . senin belirtmiş olduğun km başı tüketim gayet normal

arabayı kasko yaptır aldıgın bayının önunde dizelı guzelce içine dışına dök ve uzaktan ateşle otomatık arac zaten kullanıcının hiç hatası olacagını sanmıyorum alana kadar çok ıyı olurlar aldıktan sonra kovalasan yakalayamazsın

aldıgın bayıyı bıldır ki belkı baska görenler olur aynı hatayı yapmasınlar

Neye dayandırarak iii diyorsunuz ki nor malde en az 1200 km gitmesi lazım. Verdikleri verilere güre.

33 kuruş abartılı bir değer değil bence, zaten o aracın kasası da ağırdır. ben toyota corolla'da 23 krş ortalama değeri tutturuyorum. ama agressif kullanmıyorum.

22 yıllık mühendislik tecrübeme göre...:cool:

araba ne yakarsa yaksın ısterse tank olsun ama ortada soylenmiş bir söz var
yakıt soylenen sevıyede değil sırf yakıt için bu aracı tercıh edenler de olabılır

İsmail abi ben 2012 dizel corolla ile 0.35 ten aşağı düşemiyorum sen nasıl kullanıyorsun banada söylermisin

iç ort. 6lt desek :6*4,65:28 krş
dış ortlama 5lt desek:5*4,65:23 krş
ortlama 5,5 olsa:5,5*4,65:25,5 krş
90km hesabına gore yapılmışsa; ort.110km hızla yuzde 20 fazla yakar.
fazla olsunhadı:30-31kuruş gecmemesı lazım..

diyarbakırlı;

pek 2000 devir üzerine çıkmam ve gaza yavaş basarım, yedire yedire, hızda da 110 km nin de üzerine çıkmam...

Anlatıyoruz , hala neye göre diyosun :)

Benim arabanın katalog değerinin seninkilere çok yakın , gösterge 7,5 LT gösteriyor, neden çünkü çoğunlu yoğun trafikte ve bu hemen hemen herkeste bu veriler yakındır.

Boşuna kendini yorma.

valla abi ben o hızı şehir içinde yapıyorum :) demek ondan kaynaklanıyor fazla yakması

Hiç bir kullanıcı fabrika verisini yakalayamaz, ama start&stop sistemi mevcut 1300 kiloluk dizel bir aracın 'normal' kullanımda 32 krş yakması normal değil..

diyarbakırlı

kullanım tarzı çok önemli, senin bu cevabın perwer için de cevap aynı zamanda..)))

merhaba,
benzer bi durum bende de sözkonusu.aracımın çok aşırı yaktığını düşünüyorum.bayiye bilgi verdim aracı yarın götüreceğim.

Jetta 1.2 dsg comfortline 2012 model.
ben aldığımda şehir içi fabrika verisi katalogta 6,8 (şuan 7.1 olarak güncellemişler.
benim arabam 9 litrenin üzerinde yakıyor.
arabam 14.000 km de.
aralık 2013 te tüm bakımları yapıldı.
depo 55 lt. bir depo 280 tl ye doluyor. ve araba ayda 500-550 km arası yapıyor.yani 50 kuruş

Kullanım tarzı, kullanım oranı, hava şartları, gidilen mesafe vs. gibi bir çok sebep, o tüketimi artırır.

Kimse fabrika verilerine aldanmasın, diycekseniz neden orda öyle yazıyor peki diye.

Yukarda yazılan şartları en optimum seviyede karşılayan özel yerlerde testler yapılıyor ve bu şartlar standard olarakkabul ediliyor.

Otomatik vites için 2-3 lt, manuel viteslerde 1-2 lt fark normal sayılabilir.

Üst Alt