Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım otomobilin yakıt tüketimi bana söylenenden çok fazla! Ne yapabilirim?

Araç otomatik vites, ağırlığı 1313 kg (sürücüyle 1400 kg) depo hacmi 50 lt.. Sizin verdiğiniz yakıt miktarları normal..

Fabrika yakıt çıkış verileri belirli hız (90 km) asfalt yol, arabanın maruz kaldığı rüzgar hızı, aracın sürücü dahil ağırlığı vs vs.. Bu gibi veriler göz önüne alınarak test sürüşlerinde belirlenir ki; bunu normal hayatta tutturmak neredeyse imkansızdır..Çünkü bu saydığım ortam koşullarını stabil tutamazsınız gerçek hayatta..

Size otomobillerden iyi anlayan biri olarak eğer yol bilgisayarınızdaki ortalama değerleri düşürmeniz istiyorsanız bir kaç tavsiye vereyim..

Aracınızı şehir içinde ve kısa mesafelerde kullanırsanız yakıtı düşüremezsiniz.. Çünkü dizel motorlar ısınmadan normal yakıt performansına girmezler..Aracınızı kontağı çevirdikten sonra 2-3 dk rölantide çalıştırın; motor ısınsın..

Motor soğukken gaz pedalına sert basmayın.. (hem performans alamazsınız hemde boşa mazot harcamış olursunuz)

Aracınızın içinde ve bagajında günlük ihtiyacınız olmayan (isofix dahil) ağırlıkları taşımayın; aracınız zaten dizel motora sahip ve ağır bir araç..Ekstradan taşıdığınız her kg size fazladan yakıt tükettirir..

Kazasız belasız..:cool:

Bencede az yakmış litre başı fiyat düşünülünce normal iyi bile denir yaniii

Benim aracım Peugot 508 (yarıotomatik şanzıman)1,6 motor v Start & Stop özellikli, arac ağırlığı boş olarak 1500 kg.
Deposu 70 lt, bir depoyla şehiriçi/şehirdışı karışık 5,1 yakıyor, ortalama bir depoyla 1200-1300 km gidiyorum.
Gayet iyi diye düşünüyorum... Son hesapladığımda 26 kuruş yakmıştı km'de.

Belli 20 senedir araç kullandığın :) Senin kullandığın traktör olmasın,

Hiçbir zaman verilen değerlerde araç yakışı olmaz, Kitapçığına bakabilirsiniz.

Ayrıca ortalama ilk 10.000km civarı pistonların kurum bağlaması gerekiyorki az yaksın.

alfi saygısızlık yapmana gerek yok . bu krombağlama fiyaskosuna inanıyorsun bide benim yalan süyele diğimi iama ediyorsun. kardeşim hangi çağdasın bu kron denen şey aksini idia ediyorum yakıtı tam aksine fazlalaştırıyor nerden çıkarıyorsunuz çok bilmişler adam sormazlarmı araba üreticilri motora krom bağlatıp ole satsın ve yakıt değerlerini de ona güre versinler ne yani birde hiç bir aracın yakıt değeri tutmazmış ozaman neden yazı yorlar benim aracım bu ne yakar bilmem ben ole satıyom desin madem han satıcı veya bayi bunu diyebilir. NOT en iyi şüfür traktür denemiyle başlar.nerden biliyon dersen benim çevrede bir çok insan war we ordan bilyom

perwer;

Sen 20 yıldır araba kullanıyorsun ve yakıt tüketimi yüzünden mahkemeye mi gideceksin :=)
Kardeş dalga mı geçiyorsun bizimle ?
Benzine zam gelince hesap ediyor musun ? neredeyse 10 yıl önce ki rakam bunlar yok kilometrede 20 kuruş yakıyor güldürdün beni.

Sen 60 litrebenzin ile 850 km yol yapmışsın teşekkür edeceğine şikayet ediyorsun. bu hesabına göre km başına 36 kuruş oluyor ve çok çok iyi yeni sayılcak bi araç için hemde 1,6 motor.

Beyefendi..

Siz bunu kafaya takmışsınız..Biz buradan ne yazsak nafile.. Kimse sizinle dalga geçmiyor; hakaret etmiyor.. Ama biz ne söylesek itiraz ediyorsunuz.. Siz iyisimi bu firmayı mahkemeye verin.. Sorununuzu hukuk yoluyla çözün..

bu kadar benzın hesabı yapan bırı araba neden alır onuda anlamadım ya .
çoğu kışı alır arabayı evın onunde eskır araba sordunmu benzın cok gıdıyo der suylamı çalışıyo zannedıyosun.
o zaman 1,2 motor nıye almadın dıye sorarlar.

arkadaşlar herkesin gürüşüne saygı duyuyorum ama bakın bir konuda alaşalım burada amaç ben arac aldım sanki yakıt alamıyom gibi algılanıyor. ve ya çok ii yakıyor gibi.daha ne istiyon..bilmemiz gereken bişi var ben bu aracı alırken gerek satıcı gerekse aracın kulama kulavuzuda yada aracın resmi sitesinde bu aracla ilgili kesin kathi şekilde vat edilen. yakıt değerleri vardır. ve tüketiciler bu aracları alırken bu yakıt değerlere bakarak karalarını werir ler yok sen yakıt düşünüyorsan niye arac aldın anlamındaki ifadelere katılmıyorum.allaha çok şükür aracda aldık yakıt da alacak gücümüz var ama bu demek deildirki haklarımdan vaz geçeyim alalhın izniyle haklarımı sonuna kadar arıyacam alırım veya almam ama mücadeleveririm. ben konuyu siteye bana bu konuda yol gürtersinler diye yazdım ama bakıyom maşallah bana yol güsteri olacaklarına beni hakımı aramaktan soğutuyorlar.ama yinede samimi grüşlere tşklr.cuma günü konuyu "ctroen diyaloga" ilettim konuyla ilgileneceklerini bu konuda pazartesi beni arayıp gerekli işlemler için yünlerdireceklerini süylediler...

Syn perwer sıfır araçlarda rodaj dönemi vardır bu kullanım kılavuzunu büyük ihtimalle uygulamadın sıkıntı o yüzden olduğunu düşünüyorum. bir kaç gün asfaltı ağlat sonra verilerini tekrar kontrol et sıkıntın düzelir. Ha yasal konuda ne yaparım dersen bu konuda uğraştıklarınla kalırsın. Örneğin sana ayıplı mal veya bunda abs var deyipte abs olmayan bir araç verilmemiş . sürecen 5 sene kazasız belasız

perwer;
bir dizel araba için bu değerler gayet normal. şehir içi hele istanbul gibi bir yerde kullanıyorsan bu değerler gayet normaldir.
fakat kullanımına ve aldığın yakıtına bağlıdır. ayrıca aracın yeni olduğu içinde en az 5.000km de değerler yerine oturur. pejonunda dizel bir aracı vardı yeni alınmıştı onu denedim benim bmwden fazla yakıyordu fakat fabrika verileri bmwden düşüktü. o yüzden dediğim gibi kullandığın bölgeye yakıt kalitesine göre değişiyor.
bana göre şahsen bp ile shell fazla benzin tükettiriyor bana en uygun total ile opettir. kullandığım araç bmw 3.20d olmasına rağmen.

Üst Alt