Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni düzenlemede KOAH nedeniyle emeklilik kriterleri nedir?

Yüzde 46 rapora yuzde 50 iş gücü kaybı olabilir mi bana garip geldi?

Rapor oranı ile iş gücü kayıp oranı farklı olabilir diye biliyorum ben yalnız

Tabi farklı oluyorda engel oranından fazla iş gücü kaybı ilk defa görüyorum.

Olabilir ya mesela ben süresiz 2019 da almıştım %40 KOAHdan benim bi de akciğerimin bir kısmı ameliyatla alındı. Yıl geçtikçe hastalık ön plana çıktığı için yaşa bağlı normal yani. Rapordaki oranı baz almış olsalardı zaten direk rapordaki orana bakıp emekli ederlerdi diye düşünüyorum

Evet orada bi ayırmış anlamadım 40+10 mu yoksa direk 10 mu anlamadım ben de orayı

Bence direkt 10 neden ayirsinki sonuçta hastanın toplam iş gücü kaybı oranı belirleniyor ayrı ayrı yazılmaz

KOAH tan %40 ve uyku apnesinden %10 iş gücü kaybı vermişler

Evet orada bi ayırmış anlamadım 40+10 mu yoksa direk 10 mu anlamadım ben de o

o zaman SGK %40 ‘ı baz alacak sanırım sadece dimi

Bence yanlışınız var. Bunlar engel oranları olabilir zaten bu haliyle yüzde 46 yapar raporun oranı, buda yüzde 10 işgücü kaybı demiş olabilirler. Ben böyle anladım yine de başvuru sonucunu yazarsınız anlarız.

@santomarine,

46 oranlı rapora 10’luk iş gücü kaybı verirse o zaman hiç çıkmaz ki iş gücü kaybı hesaplaması farklı olabilir bizim hesap yanlış gibi

Hatırlamıyorum ama bu sitedeydi cumhurbaskanindan mesaj alan arkadaş :) hatta mesaj geldi dedi ama sonuclanmamisti daha sanirim

@BnymnYldz,

Bugün SGK ya gittim emekliligim iptal oldu malasef... çalışma gücü tespiti için haftaya gel başvuru yapalım denildi maaş günüm ayin 21 i olduğu için. sonuçlar 3 ay sürer dedi kazanılmış hakkim göz göre göre iptal oldu %74 oranimla.

@svnn, Geçmiş olsun kontrol muayenesi olanlar için bu tür olumsuz sonuçlar ileriki zamanlarda bende dahil bazı arkadaşlarda olacaktır maalesef.

Yeni başvurunuz sonucunda Orta Düzey veya Hafif Düzey tanısı alarak inşallah yeniden emekli olabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

• Beğen
Reaksiyonlar: svnn
@BnymnYldz,
Remisyonda testis ca %60 üroloji %20 KOAH dan göğüs hastalıkları %20 bu durumda sanırım çalışma gücü kaybında yok denilecek

@DAĞYAR,
Günüm pirimin fazlasiyla var tek sorun emekli olduğum tarihte 18yillik süreye 2ay eksikmis SGK da kimse uyarmadi beni hatta ben dedimki bir yıl süreli emekli oluyorum bir yıl bitince ne olacak dedim onlar da 40 altına düşme devam eder dediler deseydiler 2ay sonra dilekceni ver öyle yapardım birinci dereceden emekli oldum şimdi %74 e düştü oranım emekli olduğum tahsis numarası iptal olacakmis yasa değişmese ömür boyu emekliydim 5780 günüm 19yillik sigortalılik sürem var şuan her orana yetiyor ama bu yasayı cikartanlari Allah a havale ediyorum

Merhabalar,

Yeni yasaya göre KOAH'dan ret almış ya da emekli olmuş olanlar SFT değerleri ile birlikte söyleyebilir mi ?

İş gucu kaybı var mı yok mu SGK ona bakiyor artık emeklilik başvurusu sonucunda son 6 ay icinde alınmış rapor var SGK emeklilik muracatini o rapor ile kabul ediyor

@svnn,

sizde sadece Remisyonda testis ca %60 üroloji oranını baz alabilir. Çünkü yönetmelikte en ağır sekel dikkate alınır yazıyor

@grafakir, sizde bi gelişme var mı ? sizinle aynı rahatsızlığı yaşıorduk

@svnn,
Geçmiş olsun. Kriterlerde hafif çalışma gücü kaybında 50-70 arası isteniyor diye biliyorum fev1'in ama inşallah gönlünüzden geçen sonucu alırsınız ne hale düşürdüler bunca insanı ya

@ultraslan0101, bu arada benim değerlerim böyle anlayan yorumlayabilirmi

37 yaş erkek hasta ileri kifo skolyoz evde bipap ve oksijen cihazı var ss:doğal sat:92
nabız:125 pa:skolyotik sft:fev1:670 % 22 fvc:870 % 24 fev1/fvc:77 hastanın % 80 özür
oranı vardır

@grafakir,
FEV1 e göre hafif düzeyde çalışma gücü kaybı değerleri arasına giriyor normalde inşallah gönlünüzden geçen olur ameliyat filan oldunuz mu akciğerden hocam

Üst Alt