Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ehliyet değişimi yaptım, süreci paylaşıyorum

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Dün itibari ile ehliyet değişimi başvurusu tamamlanmış durumdayım yanlız aklıma takılan aşağıdaki kodu ekletti doktor bunun kontrolü nasıl olur aklıma gelen radara girersem anlaşılması yönünde bunun dışında bu maddenin trafik tarafından kontrol edilme şekilleri var mı konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeli÷inin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.

eklenen diğer kodlar 47 - 78 - 102 - 10.02 - 25.08

Bilgi edinilmesi amacı ile yaptığım işlemler

* Aile hekiminden ortapediye sevk etmesini istedim
* Ortapedi doktoruna yazdırdım fakat sağlık müdürlüğü özel tertibatlı araç kullanır ibaresinin yazması gerektiğini söyledi doktora 2. kez gidip bu maddeyi eklettirdim
* Sağlık müdürlüğüne evrakları teslim edip heyet günü aldım
* Heyetten sonra 15 tl para yatırıp nüfusa gittim

Rapor için herhangi bir ücret ödemedim

Aile hekimi beni de ortopediye sevk etti. Direkt ortopediye mi gidiyorsunuz yoksa sağlık kuruluna başvurup öyle mi ortopediye muayene oluyorsunuz. Bir de Adana’da aldınız galiba. Hangi hastaneye gittiniz. Benden biri 50 tl diğeri 200 tl para istedi.

Ehliyet degisimi icin surucu olur raporudegilde otv indiriminden faydalanmak icin ozel tertibatli arac kulllanir ibareli rapor gecerli olmazmi

Ehliyet alımınında bastan sona neler yapılacak anlatabilirmisin kardeşim ilk nereneye gıtcez saygılar

blade20
Merhaba
aile hekiminden ortapediye sevk aldım mhrs den randevu alıp gidip yazdırdım sonra il sağlık müdürlüğüne gittim para falan ödemedim sadece nufüsa giderken ptt ye 15 tl değişim parası yatırdım

mustafa-toprak
Araç alacaksan da yeni ehliyet şart değiştirmek gerekli özel tertibatlı araç kullanır yazmasını istiyorlar yönetmelik böyleymiş

Kozanlı0146
Dediğim gibi kardeşim önce aile hekimine gidip ortapediye sevkimi istedim ortapediye randevu alıp gidip yazdırdım raporu ondan sonra il sağlık müdürlüğüne başvurdum heyet günü verdiler gidip heyete girdim ordan evraklar ile ptt ye 15 tl yatırıp nufus müdürlüğüne gidiyorsun hepsi bu kadar

Teşekkür ederim. Beni de aile hekimi ortopediye sevk etti ehliyet icin ama hiçbir hastane direkt ortopediye kabul etmedi. Sabah 8 de sağlık kuruluna başvuracaksın ordan ortopediye gideceksin dediler.

blade20

Sağlık kuruluna başvurursan 200 küsür para alırlar ben çukurova devlet hastanesinden aldım sende ordan randevu al git para ödeme boşuna tabi ehliyet değişimi içinse araç alacaksan bu şekilde olmuyor raporun yoksa

Özel hastaneye gittim Tansiyon ve nabza baktılar. Sonra da göz muayenesi yaptılar. :D Şip şak hallediverdim.

exelans

Bende öyle bir problem olmadı. 2027'ye kadar geçerli yeni ehliyetimi aldım.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler icin. Hangi doktordan randevu aldınız ben de ona gideyim. Bir de ehliyetinizi almanız kaç gün sürdü. Araç alacağım ve ehliyet engel olduğu icin süreç çok uzarsa muhtemelen fiyatlar artacak.

blade20
perşembe günü başvurdum nufusa cuma mesaj geldi en kısa zamanda iletilecektir diye bugün yarın bekliyorum 1 ay geçici belge verdiler

perseküsyon
hayırlı olsun heryer farklı işleyiş yapıyor işte

@exelans Bende özelden aldım raporu il sağlık müdürlüğü sorun çıkarmadı,zaten her özel hastane vermiyorki raporu gitmeden önce soruyorsunuz genelde büyük özel hastaneler veriyor mesela medipol gibi .

Mehmetyilmaz

Aldığınız rapor nedir bilmiyorum ama özel tertibatlı kullanır ibaresi özel hastane raporu olmaz dediler il sağlıktan tam içeriğini bilmiyorum

exelans aldığım rapor herkezin ehliyetini yenilemeden önce almış olduğu sürücü olur sağlık raporu. hani ilk önce aile hekimine gidip sizi ilgili bölümlere yolluyor ya işte o rapor . sürücü olur sağlık raporunun özelde geçmez kısmı kesinlikle yanlış hem kanunen de yazıyor sorun yok hemde ben aldım yani daha ötesi yok isterseniz istanbul daki medipol hastanelerini arayıp sorabilirsiniz . size aldığım hasteneyide söylüyorum işte ,kabul edilmeyen sağlık raporudur sağlık raporu muhakkak devletten olması gerekir sürücü sağlık raporu ise devlet veya özel farketmez genelgede de vardır bu.

Mehmetyilmaz

aldığınız raporu derken sürücü olur raporunu demiyorum engelinizle ilgili neler yazıldı onu soruyorum mesela ehliyet özel tertibatlı mı ayrıca ben neden sizin aldığınız hastaneyi arayayım benim işlemim bitti sadece başımdan geçenleri anlatıyorum belki bir faydamız olur yanımda özel hastaneden rapor alan bir kişi vardı onu kabul etmeyip gönderdiler kanun genelge de demediler sadece duyduğumu söylüyorum bildiğimi değil

exelans tamam ortada yanlış anlama var ozaman.
sizin birisine rapor hakkında özelden olmuyormuş gibi bir cevabınız vardı kaldıki o kişide raporunu özel hastaneden hallettiğini söylemiş, bende özelden aldığım için raporumu bunun üzerine yazdım özel hastaneden sürücü olur raporu olur diye . illaki devlete gitmeye gerek yok özel hastanede veriyor raporu.
Ama sağlık raporunu özel hastane vermez, sağlık raporunu muhakkak devlet hastanesi verir hani üzerinde oranların yazdığı rapor.
Bunu söylememin amacı sizinle alakası yok,sizin rapor aldığınızı anladım fakat bazı yeni eğliyetini değiştirmek için yeni rapor alacak arkadaşlar böyle yazdıklarımızı okuyunca zannediyorlarki sürücü olur raporuda sadece devletten alınıyor ve bboşuna zaman kaybı ve randevuyla uğraşmasınlar diye bende uyarıda bulunmak istedim hemen hemen her yeni eğliyet ile ilgili konularda bunu yazıyorum çünkü hala bir çok arkadaş yanlış biliyor siz bile ben duydum özelden kabul etmemişler birisini yazmışsınız belkide o duyduğunuz sağlık raporu olabilir . bilmeyen arkadaşlar bunu okuyunca zannediyorlarki hem sağlık raporu hemde sürücü raporunu sadece devlet hastanesi veriyor.
Bu yanlış anlamayı düzeltmek için yazdım ,hem böylelikle sizinde haberiniz olmuş oldu belki siz hallettiniz ama size birisi sorarsa ekstra bir bilgi daha vermiş olursunuz

merhaba
bana da 64 diye bir kod eklediler kontrol ettiğimde hız sınırlaması diyor neden bunu koyarlar ki ben de sağlık müdürlüğüne mi itiraz etmem gerekiyor

[FONT=Verdana]64. Aracınının hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.[/FONT]

exelans sizin engeliniz ne acaba? Benim sol kalçamda tutulum var, aile hekimine ve ortopedi doktoruna gittim. Ortopedi doktoruda dol kalçamla ilgili birkaç şey yazdı ve heyete sevk etti. Ortopedici özel tertibat vs birşey yazmadı . Sadece sol kalçanın durumunu yazdı. Sizce bu yeterli olmayacak mı? Otomatik araç kullanımı verecekler diye biliyorum ancak daha heyete girmediğim için net birşey söyleyemiyorum.

Hocam bende baş vurdum aile hekimi beni ortapedi, göz ve piskiyatirye gönderdi devlet hastanesine gidip 150 tl para yatırıp bu bölümlere girdim Aile hekimin verdiği rapora birşeyler yazdı hepsi sonra hastanedeki işi bitirip ilçe sağlığa gidip dosyayı verdim heyet için önümüzdeki salıya gün verdiler şimdi heyete gireceğim haftaya salı. Anlamadığım özel tertibatlı araç kullanır ibaresi o aile hekimin verdiği dosyaya mı yazılacak bana öyle bir şey yazmadılar ortapedi doktoru sadece komisyona sevk uygundur yazdı. raporu atıyorum aşağıya

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.ne...=f29521445d323475f960386891d34da5&oe=5C606392

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.ne...=c3250c7c171ed722d33b5ff2333e776f&oe=5C2B2CAF

hdoa

aynısını bana yazdı komisyona sevki uygundur diye ben sağlık müdürlüğüne gittiğimde heyet günü bile vermediler özel tertibatlı kullanır ibaresi olmalı diyerek geri gönderdiler

@hdoa @exelans
arkadaşlar özel tertibatlı ve otomatik vites kullanır ibaresi özellikle sağlık raporunda olması gerekiyor çünkü vergi dairesi sağlık raporuna bakıyor ,aile hekiminin başlattığı sürücü olur raporu ise komisyondan geçtikten sonra (il sağlık müdürlüğündeki heyet ) size veriliyor ve siz bu raporu sadece eğliyet değişiminde kullanıyorsunuz ve orada kalıyor bu rapor size verilmiyor ama ben aldıklarını bildiğim için önceden noterden tastikli fotokopisini almıştım belki ilerde lazım olur diye . bu arada il sağlıktaki heyet sağlık raporunuzuda istiyor onada bakıyorlar yani . ama dediğim gibi asıl önemli olan vergi dairesinin incelediği sağlık raporu bu raporda sizin hastalığınız ve aparatlı ve otomatik vitesli kullanır ibareler yazıyor unutmayın.

il sağlıkta heyette bulunan görevliler diyeyim çünkü hepsi doktor değil kimisi mühendiz ,daha doğru ve işlerini kolaylaşması adına sizden aile hekiminin başlattığı raporda ortepedi doktorunun yada hastalığınızla ilgili doktordan nasıl araç kullanabilirliğine dair açıklama isteyebilir buda ek bilgi olsun.

Hocam benim raporda sol ayak gerektiren araç kullanamaz yazıyor. Bu yeterli olur mu

cankemal senin yazdığını ben bile anlamadım vergi dairesindeki memur nasıl anlar bilemedim ,ne engelinin ne olduğu belli ne aracı nasıl kullanacağın yazıyor bence sen eksik bilgi verdin en iyisi raporunu paylaş ona göre yorum yapalım.

Mehmetyilmaz
Karakter sorunundan dolayi metni yeniden düzenledim
Hocam raporu il saglik mudurlugune verdim bekliyorum fotogŸraf Çekmiştim bilgisayar başına gecince gonderebilirim , ortopedi doktorunun yazdigi ifade söyleydi ankilozan spondilit,sol kalça kısıtlı, sol kalca kullanımını gerektiren arac kullanamaz.

Son düzenleme:
Mehmetyilmaz

Abi dediğin gibi benim ÖTV için aldığım sağlık raporunda ''ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI GEREKLİDİR. ÖTV VERGİ MUAFİYETİ VE ENGELLİ DURUM BİLDİRİR RAPORUDUR. SAĞLIK KURULU KARARIDIR. yazıyor, e zaten heyet için günde verdiler bir sıkıntı yok o zaman heyete gittiğim de yanımda bu raporu da götüreceğim zaten. Heyette ne yapıyorlar muheyene mi ediyorlar tekrardan? birde abi heyeti geçtik diyelim ehliyeti hemen mi çıkarmamız gerkiyor ben hemen değiştirmek istemiyorum mesela böyle yapabiliyormuyuz?

Mehmetyilmaz

Dediğin araç alımı için raporda yazıyor zaten il sağlık müdürlüğü aile hekiminin verdiği belgede özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yazmadığı için geri gönderdi beni kabul etmedi yönetmelik böyle dediler

exelans

Anladım hocam yer yer değişiyor herhalde benden böyle birşey istemediler ortapedi doktoru sadece komisyona sevk uygundur yazdı gönderdi ve ilçe sağlık aldı dosyayı heyet günü verdiler bir eksik olsaydı vermezlerdi gün. birde benim ötv raporumda özel tertibat yazıyor zaten onuda götüreceğim heyete giderken

hdoa

ben dedimki doktor bunu bilmiyorsa benim suçum nedir ordaki bayan gitti kurul başkanına sordu kurul başkanı demiş ki yönetmelik bu şekilde çok itiraz ediliyorsa yönetmeliği verebiliriz

Üst Alt