Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ne diyeyim hocam bana böyle bir şey demediler demek ki bu şekilde de oluyor gidip göreceğiz. kaldıki bu saaten sonra gidip böyle yimiş deyip onunla mı uğraşayım adamlar gün verdi zaten kurul günü sıkıntısız geçersek bir sorun yok demektir sorun çıkarsada gider halederiz çok zor birşey değil
@hdoa kesinlikle heyete gittiğinde sağlık raporunu götür ona bakıyorlar ,çağırdıklarında zaten çok bilindik bir engelliliğin varsa daha görür görmez hemen karar veriyorlar ,biraz çetrefilliyse daha dikkatli incelediklerini düşünüyorum (benim standart sol polio sekeli olduğu için hemen ne gerktiğini aralarında konuşup okeylemişlerdi ) karar verirken raporunada bakıyorlar o yüzden dedim zaten muhakkak yanında götür sağlık raporunu. ama sıkılacak endişe edilecek bi durum yok orada uzman doktor mühendis falan olacak işide biliyorlar artık ilk zamanlardaki gibi acamide değiller ,gün geçtikçe bir sürü insana baktılar ,o yüzden hiç endişe etme gönül rahatlığıyla git.
Buradan raporunu aldıktan sonra (hemen veriyorlar raporu) bu arada raporunun 2 sene geçerliliği olacak ben sormuştum ,2 sene dolmadan eğliyetini yenilemen gerekir ama araba alacaksan yeni eğliyet şart koşuyorlar ,bence işlerini biran önce halletmende fayda var hiç belli olmaz bir sene beklersin sonra gidersin eğliyetini yenilemeye bi bakmışsın kıl bir memura denk geldin raporunu yenile der anlatamazsında bunun 2 sene geçerliliği var diye. Bence eğliyetini biran önce yenile.
@exelans [FONT=sans-serif]Dediğin araç alımı için raporda yazıyor zaten il sağlık müdürlüğü aile hekiminin verdiği belgede özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yazmadığı için geri gönderdi beni kabul etmedi yönetmelik böyle dediler. Diye belirtmişsin zaten bende dedimki bunu isteyebiliyorlar çünkü bir dayanak noktaları oluyor onlar içinde verdikleri kararda. yani ekstra güven almış oluyorlar onlarda aslında senin nasıl bir araç kullanacağını biliyorlar ama herhangi bir sıkıntı durumunda doktor raporunu dayanak gösterebilirler ama bazan çok bariz ve bilindik durumlarda istemeyebiliyorlar bende olduğu gibi yapacak bişi yok .birde yönetmelik öyleyse zaten hiç kaçarın yok
[/FONT]@cankemal senin raporu görmeden bişi söylemek zor ama sanki sende de sadece otomatik vites araç kullanır gibi bişey anladım ben raporu görsek daha doğru bişeyler yazabiliriz gibime geliyor
Abi ben ehliyeit değiştirmeden önce elimdeki ÖTV raporuyla araç alıp alamayacağımı alırsam ileride sorun yaşarmıyım yaşamazmıyım bunları güzelce öğrenmem gerek yoksa ehliyeiti değiştirdikten sonra birde ötv siz araç alamazsak elimizdeki normla ehliyetimizden oluruz.
Mehmetyilmaz
bu ilk arabam olacak abi istesem hemen alabilirim fakat bu konuda çok sorun yaşayanları gördükten sonra tereddüt etmeye başladım o yüzden Ankaraya özelge yazmayı düşünüyorum ehliyetide Ankaradan gelecek cevaba göre değiştirmyi düşünüyorum eğer red gelirse yani ötv den faydalanamıycaksam boşu boşuna ehliyeti değiştirmemiş olucam ama olur cevabı gelirse o zaman ehliyeti hemen değiştirip aracı alıcam o yüzden sordum komisyondan geçtikten sonra ehliyet değişiminin süresi var mı diye
hdoa Ehliyet değiştirme süresi yanlış hatırlamıyorsam 2019 yılının sonunda bitiyordu yoksa 2020 mimiydi ? ama ehliyet değişimi için çıkarttığın raporun 2 yıl geçerliliği varmış bana öyle demişti oradaki çalışanlar.
bu arada özelge yazarsan süreci muhakkak paylaş bizde bilgilenelim
Tabiki abi paylaşırım. salı günü komisyona( heyete ) gireceğim bakalım o zaman sorucam ne kadar sürede değiştirmemiz gerekiyor. birde özelge yazmak için sadece ötv raporu yetiyor mu oda var. ilk dediğini anlamadım abi neyin süresi bu 2020 yazmışsın bu benim için geçerli değil herhalde
Slm Bi bilgide ben alabilirmiyim babam yuruyemiyor belden aşagi yok 12 ay oldu heyete girse yuzde kac alir ve ötv den nasıl arac alinir yuzde 90 alamazsa ne yapmam lazım sadece yuzde 90 olanmi ötv den yararlaniyor
ben önce izmirde aile hekimine gittim ordan beni ortepediye sevk etti özel hastaneye gittim ortepedi doktoru oromatik vites araç kullanır yazdı ilçe sağlıka sevk etti kurula girdim kurul özel tertibatlı araö kullanmasına gerek yoktur birinci grup sürücü olabilir deyip
motor ve ticari araç kullanamaz ksıst kodu koydu fakat bayraklı nüfüs müdürlüğü burda otomatik vites yazıyo ben otomatik vites kullanır diye ehliyeti verecem size diyo bemde olmaz öle şey kurul kararına bakın dedim ama ilk defa böle bi işlem gelmiş işi bilmiyorlar benim ne rereye müracat etmem gerekir
Benim şu an elimde özel tertibatlı otomatıik vites araç kullanabilir ve ötv muafiyetli araç alabilir raporum var. Ehliyeti değiştirmek için direk nüfus müdürlüğüne mi başvurmam lazım. Kodlar nasıl olacak. Beni hastaneye mi gönderirler. Yoksa il sağlık müdürlüğüne mi yönlendirirler yenileen var mı?
[FONT=sans-serif]Benim şu an elimde özel tertibatlı otomatıik vites araç kullanabilir ve ötv muafiyetli araç alabilir raporum var. Ehliyeti değiştirmek için direk nüfus müdürlüğüne mi başvurmam lazım. Kodlar nasıl olacak. Beni hastaneye mi gönderirler. Yoksa il sağlık müdürlüğüne mi yönlendirirler yenileen var mı?[/FONT]
Dedigin raporla direk saglik il müdürlüğüne basvuru yapman lazim ordan verilen randevu ile komisyona girip kod veriliyor. Sana komisyon sonucundan cikan kod belirtilen raporla nüfus müdürlüğüne ehliyet yenilemen icin basvuruda bulunuyorsun
selo46 ve hocaoglu21 arkadalşarım , hiçmi sitede bişeyler okumuyorsunuz ? neredeyse 3-4 konu başlığı var bu yeni eğliyet değişimi ile ilgili ve alakalı biraz araştırsanız göreceksiniz zaten ,hatta bu yazdığınız konuda bile vardır. hocaoglu21 arkadaşım diyeceksinki soruyu ben sormadımki beni niye etiketliyorsun? ama sende yanlış bilgi vermişsin. Lütfen arkadaşlar biraz araştırın okuyun hepsi yazıyor sitede .
Tekrar kısaca yazayım selo46 arkadaşım yeni ehliyet için ilk önce aile hekimine gidiyorsun ,aile hekimi seni hastalığınla ilgili bölümlere sevk ediyor sen istersen özele gidersin istersen devlet hastanesine gidip ilgili bölümlere muayene olursun (her özel hastane vermiyor bilgine) muayene olduktan sonra seni il sağlık müdürlüğüne sevk ediyorlar başvurduğun raporla buraya gidip heyet için gün alıyorsun ,sonra seni heyete çağırıp orada bakıyorlar ve yine aynı rapora sana göre uygun kodu verip yolluyorlar ve sende o raporla yeni ehliyet alıyorsun. Ama unutma il sağlığa giderken yanında araç alımında kullanacağın sağlık raporunuda götürmelisin yosa seni geri yollayabilirler ,yani il sağlıkta iki adet raporun olacak bir, aile hekiminden başlatıp özel yada devlette muayene olduğun rapor ikincisi ise sağlık raporun.
sayın mehmet abi elimizde bulunan rapor yeterli değil mi?
Il sağlık komisyonu illa yeni rapor mu istiyor?
Siz direkt il sağlık komisyonuna başvurdunuz mu............*
sıfırdan başlamak zorunlu mu yani
rapor açık ve net sürekli yazıyor. Tertibat belli
bu raporla komisyona girsek kod vermezler mi
rapor ve kodla beraber nüfusa gitsek olmaz mı
SİZİ AİLE HEKİMİ-HASTANE SAĞLIK KURULU- İL KOMİSYON
BU ZİNCİRLEMEYE İLLA GİRMEK ZORUNLU DİYEN OLDU MU
@selo46 kardeşim sen bildiğin gibi yap ama unutma akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş .
hala diyorsunki böylemiydi, şöylemiydi, eminmisin ?
Yok ben salağım birazda boş gezenin boş kalfasıyım hiç işim yok ,kendime iş çıkarmak için dolaştım.
sen git kardeşim elindeki raporla doğruca komisyona senin işini hallederler sen hiç benim dediklerimi kafaya takma benim boş zamanım vardı eğlence olsun diye kendi kendime iş çıkardım halada sana böyle cevap vererek iş çıkartıyorum kendime .
Nasıl istiyorsan öyle yap ,direk git il sağlığa hatta orayada gitme sen hemen eğliyet yenilemek için nüfusa git kesin sana hemen verirler ehliyeti
Kardeşim elindeki sağlık raporu ayrı iş için ,il sağlığa gidip alacağın rapor ayrı iş için hala bunun neyini anlamıyorsun ben bunu merak ediyorum
@Mehmetyilmaz il sağlık heyeti bana aşağıdaki raporu verdi. Komisyon başkanı bununla ÖTV indirimi alırsınız dedi ancak forumda yazılanları okuyunca kafam karıştı. Bu rapor dışında %63 sağlık raporum var onda ortopedik rahatsızlık değerlendirilmemiş ve ÖTV muafiyeti vs bahsedilmiyor.
Bu durumu sürücü kursuna sorduğumda bazı illerin 10.02 kodu bulunan raporla ÖTV indirimi yaptığını bazı illerinse yapmadığını söyledi.
Sizin deneyiminize göre 10.02 kodlu raporla ÖTV muafiyetli araç alınabilir mi
@cankemal il önce şunu söyliyeyim en son 5 sene önce yeni araba aldım yani 5 senedir bu kod ile araba falan almadım bende kısmetse tabi fiyatlar ucuzlarsa 2019 mart ta yeni araba almayı düşünüyorum ,yani bu yeni sistemle bende henüz tanışmadım.
sağlık raporum var demişsin ve burada ötv den falan bahsedilmemiş demişsin,eğer sen sağlık raporunu vergi indirimi ,emeklilik vs için çıkarttıysan zaten ötv ve nasıl araç kullanacağın değerlendirilmez ve bu raporu vergi dairesi büyük bir ihtimalle kabul etmez . yukarıda resmini gösterdiğin rapor ise yeni ehliyet değişimi için kullanacağın rapordur yani bu raporu sadece ehliyet değişimi için kullanacaksın ama sen yinde kullanmadan birtane fotokopi çektir hatta yapabilirsen noterli yap orjinalini nüfus idaresi alacak çünkü.
vergi dairesine balki lazım olur diye fotokopisini çektir dedim ama onlarda muhakkak noter tastikli isterler bence,ama onların asıl istedikleri rapor sürücü sağlık raporu . bu raporda senin hastalığın oranın ve aracı kullanmak için nasıl bir aparata ihtiyaç duyacağını yazar,o yüzden sürücüler için sağlık raporu çıkartman şart gibi gözüküyor ,ama %63 lük raporunda dediğim şeyler yazıyorsa oda kabul olur .
Eğer anlattıklarımdan tatmin olmadıysan Ümraniye vergi dairesine gitsene orada ötv ile ilgili bölüme git sana hangi raporun uygun olduğunu hemen söylerler.