Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeni ehliyet için aldığım raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?
a.murat60
Özelge o vergi dairesi dahilinde cevaplanmayıp Ankara'ya gidecekse dalga geçiyorlar dediğiniz o bir yılı bulması bile mümkün.
O yüzden dedim boşu boşuna zaman kaybı diye. Bir ayda da gelebilir, 6 ayda da.
Evet Ankra'ya gönderecekler Ford bayiisinin muhasebecisi ise özelge 4-5 güne geliyor çok uzun sürmez dedi. Aslında benim canımı sıkan benim özelgelik bir durumum yok neden böyle bir muamele yapıyorlar. Benim bu durumla ilgili dava açma hakkım var mı daha doğrusu diğer engellilerin mağdur olmaması için emsal bir karar çıkar mı?
bende 2 gündür [FONT=sans-serif]"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresini koydurmaya uğraşıyorum hastaneye hastane koymam diyor vergi dairesi hastane koyması gerekiyor diyor bir şekilde halletim gibi 20 güne belli olacak. Her ilin vergi dairesi ve hastaneleri ayrı ayrı kural uyguluyor.[/FONT]
@zenes
şu şekilde yazmakta resmi gazetede "20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun âSadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekirâ değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.
Bununla birlikte, 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için ise raporun, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi gerekir." .....
................................
@Hüseyin İlik Hüseyin bey babam vergi müdürü ile konuşmuş babama özelge yazdırdığıma pısman oldum demiş ama sen merak etme aldın bil arabayı demiş en kısa sürede sonucu gelecek demiş. başına taş mı düştü bilemedim
a.murat60
Daha önceki yorumumda da yazdım, kesinlikle özelgelik bir durumunuz yoktu, boş yere eziyet çektiriyor size ve o da anladı pişmanlığı o yüzden.
Hatta şikayet edilme korkusu bile olabilir.
Sol alt ekstremite kısıtı için otomatik vites her zaman hareket ettirici özel tertibat kapsamındadır.
Raporunuzda sol alt ekstremite kısıtı açıkça belirtiliyor ve özel tertibat ibaresi varsa hiç kimse sizin otomatik vitesli araç alma hakkınızın önüne geçemez.
a.murat60
Ne güzel, sevindim adınıza.
Suçluluk duygusuyla özel ilgilenmiş olabilir.
Sonucunu zaten hiç sormayacağım çünkü kesinlikle belli zaten ve çok gereksizdi.
Neyse sağlam oldu, en azından sonradan bir sorun çıkma ihtimali yok.
Şimdiden hayırlı olsun.
Bu arada ben de Tokatlıyım, İzmir'de oturuyorum. Tokat merkezde annem ve kardeşim var.
Ufukalp teşekkürler, sonucu olumlu, evet alabilir olarak gelmiş. zaten mdr babama ben bizzat arayacağım demişti.forumda özelge sonuçlarının çok uzun sürede geldiğini görünce gözüm korkmuştu ama erken geldi mutlu oldum. bende tokat merkez de oturuyorum ama doğma büyüme marmarisliyim ailem tokatlı