Daha öncede söyledim kimsenin kimseyi, sınava girme, şunu yapma, bunu yapma diye zorladığı bir ortam yok, olamaz da zaten. Herkesin aklı-fikri var, kendine göre ne doğruysa yapar, yapacaktır da. Önemli olan yaptığınız işlerde, devlet mevcut yasalarla size cevaz verse bile, ilk önce oturacaksın vicdan muhasebesini yapacaksın, ona göre adımını atacaksın. ALLAH' a şükür para gibi bir derdim yok, ama olan arkadaşlar da çok, işin para kısmını da geçtim, imkan verildiği zaman, özürüne rağmen bir şeyler yapmaya çalışan ve bu sayede kendisini bir nebze de olsa bu dünyaya boşu boşuna gelmediğini kanıtlamaya çalışan arkadaşlarımız var. Eğer bir muhasebe yapacaksak, tüm bunları göz önünde bulundurmamız gerek değil mi, insanlığın, yaratılışın, fıtratın gereği bunu yapmamız lazım değil mi?
Hiç kimse unutmasın kardeşim, senin elinde olan fırsatlar, bir çok insanın elinde olmayabilir. Bir şeyler isterken, bir şeyler dilerken her zaman senden imkanları daha kısıtlı olanları düşünerek hareket etmek lazım. Eğer bu düşünce yapısıyla hareket edilirse, önümüzde duran ve kocaman bir dağ gibi duran sorunların büyük bir kısmını başkalarına muhtaç olmadan zaten kendi aramızda çözebiliriz. Her zaman iyi niyetli olmak esastır, bunun üstüne söylenecek başka da söz yoktur.