Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni İETT Kartı için başvuru yaptım, yarın alacağım...

Mevcut Beyaz Kartı Göstermen Yetmiyor, TC Başbakanlık Özürlü Kimlik Kartın Yada 2008 de değişen ölçütlendirme esasına uygun sağlık raporunun aslı veya aslı gibidiri olması lazım...

yahu arkadaşlar ben bu kartı aldım göstermeden geçebilicez diyede sevindim hem dıtıtlatıyoz hemde gösteriyrouuz ne iş buoşunamı aldık bunu şimdi maksat hem para almak hemde belki azaltabiliriz şu engellileri diye uğraşıyolar... bellli bi kısmımızı engelli statüsünden çıkarıcaklar bi kısmımızıda işe alıcaklar olacak engellilerin bi çoğunu işe aldık dikkat edin geçen yılki işsiz özürlü sayısıyla bu yıl sonu rakamları arasında uçurum oalcak yarımız engelli sayılmayacaz ufak bi kısmımızda işe alınacak o başbakanın dediği işsizlik sorunuda böylece çözülmüş olacak şaka gibi :)

İETT nin kartlarını (öğrenci ve indirimli kartlarda) otobüslerde dıt lattıklarında kartınızı gösterin diye yazı çıkıyor.
Biz engellilerin kartlarını dıt lattığımızda ise sadece son kullanma tarihleri çıkıyor. Yani anlayacağınız kart gösterme zorunluluğumuz yok.
(Not: Enazından benim kartım öyle dıtlı yor)

Dış görünüş olarak engeli belli olmayanlara kartını göstermesini istiyorlar,

Arkadaşlar dikkatinizi cekmek istediğim bir nokta var ; engelliler dışında da toplu taşımalara ücretsiz binebilen kart sahipleri var (emniyet hizmetleri sınıfı personeli (jandarma), postacı ve dağıtıcı personel, harcırah kartı sahipleri vs). Ama sadece engellilerin kartları değişiyor bildiğim kadarıyla. Sizce de garip değil mi? Aynı uygulama diğerleri için de neden getirilmiyor?
Bu durum engellilerin biniş hakkına kısıtlama getirileceğine dair bir işaret bence, umarım yanılıyorumdur.

arkadaşlar bizim engelli kartları coksu istimal ediliyor anesi babası yakını rahatlıkla kullanabiliyor benim dış görünüşümdede fazla sakatlık beli olmuyor soran şöferede teşekkür ediyorum çünki suistimaller çok yapılıyor bukarları sadece engelilere veriyorlar buhakı kontürol etmezlerse su istimal eden çok olur birtek dıtlamayla olmaz kusura bakmayın

Seyahat indirimimiz düşürüldüğü zaman otobüs firması sahibiyle konuşan bir arkadaşımın sözleri aynen şöyle;

adam gelip 5 tane engelli bileti alıyor ertesi gün 5 sağlam adam gelip biniyor. Biz zarar ediyoruz, mazotu, yağı, vergisi bizde aile geçindiriyoruz, bileti alan kişi gelip indirimli binse tamam da bıktık bu istismarlardan. Her dönem yaşıyoruz bunları ....

yaşanmaz büyükşehir de :) agzına kadar doludur otobüs minibüs :)

başbakanlık özürlü kartında yüzde doksan özür oranı yazınca raporsuz refakatgli kartını veriyorlar mı?

%90 a gerek yok agır özürlü sürekli yazsın yeter aksi taktirde refakatli alamazsınız

Arkadaşlar beyaz kartımı kaybettim, yenisini çıkartabilirmiyim ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim

leyla hanım eğer istanbul anadolu yakasındaysanıxz raporunuzun fotokopisi, 1 fotoğraf, kimlik fotokopisi ve belki kartınızı kaybettiğinize ve yenisini istediğinize dair dilekçe ile birlikte kadıköy hasanpaşa iett işletmesine müracaat ederek alabilirsiniz. hayırlı günler

peki nereye gideceğiz bir ücret yada form doldurmamız gerekiyormu ?

BAŞVURU MERKEZİ VE KART DAĞITIM YERLERİ
AVRUPA BÖLGESİ :
Karaköy:
İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Halkla İlişkiler ve Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Karaköy/İSTANBUL (Tünel Yanı)
TEL: 0 212 245 07 20 (20 Hat) FAKS: 0 212 292 25 46

Topkapı : (Sadece Bireysel Başvuru Yapılabilmektedir)
Halkla İlişkiler ve Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Topkapı Şubesi Fatih/İSTANBUL (İETT Topkapı Garajı)
TEL: 0 212 632 47 59/456 FAKS: 0 212 632 47 59-457

Aksaray : (Sadece Bireysel Başvuru Yapılabilmektedir)
Halkla İlişkiler ve Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Aksaray Şubesi (Metro B çıkış kapısı) Fatih/İSTANBUL

ANADOLU BÖLGESİ :
Kadıköy : Hasanpaşa Şubesi Kadıköy/İSTANBUL (Hasanpaşa İETT Garajı Karşısı)
TEL: 0 216 325 27 36 FAKS: 0 216 428 79 15

Pendik : (Sadece Bireysel Başvuru Yapılabilmektedir)
Halkla İlişkiler ve Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Pendik Şubesi
Pendik Belediye Başkanlığı Özürlüler Koordinasyon Merkezi (Batı Mh.1.geziboyu cd.No:64 (Sahilde)Pendik/İSTANBUL Tel(Faks):0216-4835248-585 11 19
İnternet:
e-paso Kurumsal Kart Başvuru Web Adresi:
http://www.iett.gov.tr/kurum

Beyaz kartın süresi bu yıl sonunda biteceği için yerine geçecek olan ÜCRETSİZ TAŞIMA KARTINI çıkartmak üzere bugün Karaköy Tünel binasında bulunan İETT'ye gittim.. Bahse konu kartın değişim işlemlerini yaptırmak için hemen cadde üzerindeki kapıdan girmiyorsunuz da bir arka sokakta bulunan binanın arka tarafındaki kapısından giriyorsunuz..Yaklaşık 10,15 sularında içeriye girdim ve en fazla 20-25 dakika bekledikten sonra adıma düzenlenen resimli ÜCRETSİZ TAŞIMA KARTINI alarak binadan çıktım.. Beyaz kartı geri alıyorlar, 1 adet vesikalık resim istiyorlar, 10 TL ödeme yapıyorsunuz işleminizi yapan memura.. Öte yandan memur arkadaşa, ehliyetimin, sağlık raporumun ve özürlü kimlik kartımın birer fotokopisini verdim ama kendisi sadece ve sadece özürlü kimlik kartımın fotokopisini aldı geri kalanını iade etti.. Velhasıl Sakatlarla ilgili kartların değiştirilmesi esnasında benim gördüğüm İETT Karaköy binasında herhangi bir curcuna yaşanmadığı ve kısa sürede yeni kartınızı alıp binadan ayrıldığınız.. Bilginiz olsun bu kart banliyö trenlerinde geçmiyor. Sirkesi Garında konuştuğum müdür yardımcısı beyefendi kartın orada da geçmesi için çalışmalar yapıldığını ama şu an için sakatların banliyö trenine para vererek binmek zorunda olduklarını söyledi.

Fatih arkadaşım açıklamaların için çok teşekkürler.Ellerine sağlık

trenlerde geçmemesi çok saçma

arkadaşlar çalışan özürlülere neden özürlü maaşları ödenmiyo bilgisi olan varmı acaba yada ne pyapılması gerek bununla ilgili

ne olursa olsun kartı şöför istediği sürece göstermek zorundasınız unutmyın

arkadaşlar ben dun müracat ettim iki dakika bile sürmeden hemen aldım..bu arada illada karaköye gitmenize gerek yok.ben iett müşteri hizmetlerini aradım bulundugum yere en yakın olan yere yonlendırdı.ben yenıbosna metro ıstasyonunun oradan aldım.ayrıca metroport avm giriş katındada mevcutmuş.bence yenı kart cıkaracak veya yenıleyecek arkadaşlar müsteri hizmetlerinden kendılerıne en yakın yerı ogrenıp oyle gıtsınler..

arkadaşlar ben kartımı geçen hafta aldım arada kulanıyorum ama yinede lazım oluyor raporumun aslı gibi örneği bir resim 10 tl ve nüfus kağıdımla beraber kartımı karaköydeki iett garajından aldım

Merhaba Arkadaşlar ;
Ben yaklaşık 2 ay kadar önce ilk olarak KARAKÖY daha sonrasında aynı gün TOPKAPI iett müdürlüklerine istanbul kart almak için gittim.. Elimdeki raporum 2004 senesine aitti ve süresi geçtiği için istanbul kartımı vermediler yeni raporla gitmemi istediler... Bende işlerim yoğunluğu sebebi ile yeni rapor çıkartmadım.. Geçen hafta Açık öğretim okuduğum için öğrenci pasosu çıkartmak için Bahçelievler Metro istasyonunda bulunan iett merkezine gittim ve pasomu aldım.. Hazır buradan öğrenirim diyede ÜCRETSİZ BEYAZ KARTIMIN YERINE ISTANBUL KART ALIP ALAMAYACAĞIMI SORDUM.. Çalışan arkadaş raporumda SÜREKLİ ibaresi varsa verebileceğini söyledi 2 gün önce raporumla gittim..
1 adet resim,
raporun aslı ve fotokopisi,
10 tl ücret ile 2 dk içinde hiçbiryerden alamadığım İSTANBUL KARTIMI aldım..

Yer : Bahçelievler metro istasyonu girişi. İstanbul

arkadaşlar bu toplu taşımada bir sınırlama varmı acaba?mesela eksperess otobusler veya çiftkatlı otobuslere binerken herhangi bir sorun felan oluyormu?kullananlar bilgi verirlerse sevinirim..

çift katlı ve expres otobüslerde beyaz kart geçmemektedir.

Kısacası engellinin konfora ve aceleye ihtiyacı yok demek oluyor.

beyaz kart bitiyo mu temmuzda gercekten daha yeni cıktı üstelik beyaz kartın yerine istanbul kart mı geliyo bu istanbul kart nasıl ücretsiz mi buda beyaz kart gibi bilgi verirseniz sevinirim

bende o aylarda gitmiştim beyaz kart için banada bahsedilmedi istanbul karttan o zaman herkese beyaz kart veriyolardı demek ki 2011 olunca degişti bende bilmiyom bu istanbul kart ne bana bilgi vercek kimse yokmu ve beyaz kartın son kullanım tarihi tam olarak ne zaman

bence cok yanlıs ben şişliye gitmek zorundayım cihazım bozuldugu zamanlar ama sadece iki katlı otobüs var kart da gecmiyo gecmesi lazım yanlıs bence artık iki katlı otobüslerde kart gecsin

Üst Alt