Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor çıkartana kadar 2022 maaşı kesilir mi?

Rukenamin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Kalem abla kızımın raporu mayıs 25 ye bitiyor ben mayıs 25 olmadan tekrar rapor çıkartıp 2022 için vakıfa ve evde bakım için gerekli yerlere yeni raporu yetiştirmeye calışıcam acaba haziran maaşimda kesinti olurmu bide evde bakım maaşımda gelirimiz sadece bu aylıklarkesilirse zor durumda kalırız neyapmamızı önerirsin

@Kalem

Kalem abla kızım 23 gündür yoğunbakım da mayıs 25 te rapor süresi doluyor hastane çıkarmak için erken diyor devlet kızımı özel bi hastaneye sevketti olaki çıkmazsa 2022 ve evde bakım kesilirmi yada hastanede iken nasıl rapor çıkartılır hadi hastaneden çıktı diyelim eğer yetiştiremezsem haziran maaşım kesilirmi ya abla tek gelirimiz bu hastaneye git gel çok masraf ne yapmamız lazım ayrıca miras bölünecek ailede banada bi ev düşüyor bu maaşlara engelmi evde 3kişiyiz abla nolur tek tek cvplarmısın

cvp yokmu kalem abla 😢😢

@Rukenamin
Öncelikle geçmiş olsun.siz kızınızn yattığı hastanenın başhekımıyle görüşüp durumu ızah edın kızınız ordayken belkı size rapor konusunda yardımcı olup rapor verebilirler.

siz zaten hazıran 2022 maaşını martta aldınzı .2022 maaşı peşin ödeniyor.hazıranda ödenecek olan hazıran temmuz ağustos ayına ait olan maaş olacak. Evde bakım ise her ay ödeniyor

Mirastan düşecek eve gelince.miras düşecek evde mı oturacaksınız yoksa başka bir evde otrumaya devammı edeceksınız.şuan oturduğunuz ev sızemı aıt yoksa kıracımısınız.kiracı iseniz emsal kıra bedelı sadece 2022 maaşı hesaplamasında gelirden düşülür.şuankı ıkametınzıde kıracı ısenız ve mıras düşen eve taşınırsanız 2022 için sıkıntı olmaz ama siz oturmazsanız kıraya vermesenız bile gelire dahil edilir

53) 2022 aylığı muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
53) Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
54) 2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dahil edilir mi?
54) Evet dahil edilir.Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.
55) 2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
55) Evet dikkate alınır.Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dahil edilir.

Evde bakım maaşında ise mıras düşecek olan ev kıraya verılmezse gelır getırmezse bişi olmaz kıraya verılırse 2022 den farklı olarak sadece kıra bedelı gelire dahil edilir

Evde 3 kişi oldugnuzu yazmışsınız mıras düşecek evden dolayı maalesef 2022 maaşı kesılır gibi görülüyor ama evde bakım maaşına bişi olmaz.

55.maddeye göre hesap yaparsak evinizin değeri 38 bin lıra olmalı 40 binde olur ama hazıranda yapılacak zamlarla alacagınzı 20 -30liralık bi zam gene 2022 nin kesılmesıne sebep olur

Yani aşagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık valla hastane özel rapor işiyle ilgilenmiyor çıkmasıda şu an için imkansız valla şaşırdık cvp için teşekkür ederim kardeşim

Rukenamin
ümidsiz olmayın.anladıgım kadarıyla özel hastaneye sevk gerçekleşmış ve şuan özel hastanedesınız.çıkın özel hastanenın başhekımınıne ve değinki bizim tek gelirmiz bu engelli maaşları bunlar olmazsa size ücret ödeyemek.derdınızı anlaıtn ve rapor vermeye yetkılı en yakın haztanede rapor günlerını öğrenıp rapor için sizi ambulanslarıyla rapor için hastaneye götürmelerini rica edin hatta onlar meslektaşlarındna rıca edip rapor almanızı kolaylaştrıbilirler bile. bence bir deneyin daha 25 gününüz var rapor işniz niçin olmasın niçin yetişmesin.

Şöyle söylim bu özel hastaneye zaten devlet sevkettiği için biz para ödemiyoruz ayrıca başekimle konuştum rapor veremeyiz çıkmanızada izin veremeyiz diyorlar yoğunbakım da zaten boşver maaşı başının çaresine bak diyorlar malesef

Rukenamin :( yaşmayan bilmez onlara göre o lafı söylemek belki kolay olabılır ama ya yaşayan için .

Ve maaşlar kesildi sağolsunlar günü gelmeden kestiler

Rukenamin :(
umarım yenıden bağlatabılırsınız.ALLAH yardımcınız olsun

Rukenamin
Rapor süre bitimi 25 mayıs zaten ablası. sen de bu tarihe kadar raporu teslim edemedin. rapor süresi dolduğu için de aylığın maalesef durduruldu.

şimdi sonrası hakkında bilgilendireyim seni.
eger 1 yıl içinde % 40 ve üstü rapor alıp vakfa teslim ettiğin takdirde, hane gelirin de uygunsa aylığın durdurulduğu tarih itibariyle tekrar açılacak ve alamadığın aylıkları alabileceksin.
o yüzden aylık kesildi diye canını sıkma. çocuğunla ilgilen sen. çocuğun sağlığı önemli şu an.
daha sonra da rapor almaya bak. %40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunu alır almaz da vakfa götürürsün. bu süreçte hane gelirin tekrar gözden geçirilir. hane gelirin de uygunsa aylığınız, durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve 1 haziran'dan itibaren alamadığın aylıkların hepsini alırsın.

Kalem abla 2022 kesildi bunu biliyorum ama evde bakım kesilmişmidir daha süre var en azından bu ay alsaydık 13 ünde alıcaktım peki evde bakımda alamadığım aylıklar ödenirmi bu arada kızım iyi şükür

Rukenamin
ayın 13.de bakım maaşını büyük ihtimal alırsınız.bakım maaşında önce iş sonra maaş.bu mayısta alacagınız para aslında nisan ayındakı yaptıgnız bakımdan dolayı alacagınız maaş.2022 de isemaaş peşin yatırılıyor yani sizi mart ayında almış oldugnuz maaş aslında mart nisan mayıs ayını kapsıyor.o yüzden hazıranda alamamanız normal

Kardeşim ben malesef rapor u 25 Mayıs’a yetiştiremicem hazıranda ancak çıkar oda ağır evet olur kesin demek istediğim evde bakım maaşı Haziran’da kesilecek temmuz veya Ağustos’a ancak bağlanır yani bu durumda temmuz haziran ağustos maaşı ödenirmi yani toplu para verilirmi yoksa maaş bağlandığında o ay mı başlar bunu merak ettim sizide yoruyorum özür dilerim hakkınızı helal edin nolur

@Rukenamin
ablası rapor tarihin 25 mayıs'ta doluyor. benim kafa gitmiş, yukarıda rapor süresi doldu gibi cevap vermişim. senin 2022 aylığı ancak 25 Mayıs'tan sonra kesilebilir.

ama sen yukarıda 2022 aylığının kesildiğini söylüyorsun. daha rapor süresi dolmadığına göre 2022 aylığının rapordan dolayı bu tarihten önce kesilmesi imkansız.

2022 aylığının kesildiğini hangi bilgiye dayanarak söyledin sen?

evde bakım aylığına gelince...
25 mayıs'a kadar %50 ve üstü agır özürlü yeni raporu teslim etmediğin takdirde evde bakım aylığın 25 mayıs'tan itibaren kesilecektir.

haziran'da da sana mayıs ayından 25 günlük ödeme yapılacaktır.
aylık kesildikten sonra %50 ve üstü agır özürlü rapor götürdüğün takdirde, aylık kesmeyi gerektirecek bir durum da yoksa aylığın tekrar baglanır ve alamadığın aylıklar sana toplu ödenir.

Maaşım kesildi

Kalem abla 25 mayısta rapor sürem dolduğu için maaşım kesildi biz evde 3 kişiyiz eşimin geliri 1000 tl evde bakım da alıyoruz 2022 bize tekrar bağlanırmı acaba

1000 + 1085 = 2085 / 3 = 695
Bu sonuca göre alamazsın ama bekar isen ve annenin bir geliri yoksa o zaman alırsın çünkü bekar engellilerde sadece anne baba ve engellinin geliri dikkate alınıyor...

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalem abla maaşım 25 rapor süresi dolmasına rağmen 15 mayısta kesildi çünkü e devlette reddedildi fes edildi rapor süresi dolumu nedeniyle yazdı 15 Mayıs’tan itibaren
okatur kardeşim malesef eşimin öle bi geliri yok sadece illa bi gelir söyle diye ısrar ettiler eşimde sözlü 1000 tl dedi artı zaten 600 tl nafaka hükümlüsü ben anlamadım ya bu zamana kadar 2022 alıyorduk bu şekilde

Rukenamin

Sadece bakım parası gelir ise o zaman yeni rapor çıkarman gerekli

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yani rapor çkıyor zaten abi gelirler bunlar evde bakım artı 1000 tl ssk yok acaba tekrar 2022 bağlanırmı bize evde 3 kişiyiz

Rukenamin

evde bakım 1085 + 1000 : 2085 / 3 : 695 .bu durumda 2022 maaşı malesef alamzsınız.sadece bakım parası olsaydı alabilirdiniz.2022 evde bakımda dahil her türlü gelir hesaplamaya dahil ediliyor.eğer kirada oturuyorsanız sadece emsal kira bedeli gelirden düşer.fark 211 lira.siz enaz bu fark kadar yada fazlası bir emsal kira bedeli ödüyorsanız o zamn 2022 maaşı bağalnabilir. kısaca hazırandan sonra zam gelecegı için enaz 250 ve yukarısı kira öderseniz kurtarır 2022 maaşı alabilirsiniz.kiracı değilseniz 2022 maaşını 2085 liralık gelirle almanız mümkün değil

Biz 750 tl kira ödüyoruz buradaki kiralara 250 emsal göstermeleri imkansiz ama ben kirayı unutmuşum Allah razı olsun hatırlattınız şimdi tamamdır 500 bile kira emsali deseler kürtarırız inşallah evimiz falan yok malesef

Bide 25 mayısta rapor süresi dolduya şimdi bana 25 günlük ödeme yapılırmı haziran ödemesinde yoksa kesildimi evde bakım için soruyorum teşekkür ederim

Rukenamin

evde bakım da önce iş sonra ücret oldugndan dolayı sizde 25 gün bakmış görünecegınızden almanız gerekıyor.

Arkadaşlar özür dilerim kızımın ilacı bitti acaba bizim 25 günlük maaş kesin yatarmı yatmazsa zor duruma gireriz ilaç yurtdışından gelicek tek beklentimiz bu ödeme 😞😞

Rukenamin
evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğüne pazartesi gidip durumun aciliyetini anlat ablası. ilaç işi önemli. o 25 gunluk ödemenin bu ay ödenmesi gerekiyor. eger ki yatırmamışlarsa ya da sonra yatırılacaksa, hemen o parayı talep et ve bayram öncesinde almaya çalış. ilaç almak için paraya ihtiyacın olduğunu ve o 25 gunluk ödemenin hesabına yatırılması gerektiğini söyle (para yatırılmamışsa eger).

Tamam ablacım teşekkür ederim bizim için çok önemli aksi halde ilaç geri gidicek

Ödememiz kısmen yatmıştır teşekkür ederim arkadaşlar ve kalem abla

Rapor yenilendi acaba nekadar alırım

Kalem abla bizim rapor 25 mayısta doldu yetişemedik 2022 kesildi hazıran ayında tekrar başvuru yaptık şu an daha eve gelmediler peki onaylanırsa eylülde toplam nekadar alırım acaba hesaplarmısın bide biz haziranda maaş almadık teşekkür ederim

18 yaş altı aylığı bide rapor teslimi 20 haziran

Üst Alt