Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor çıkartana kadar 2022 maaşı kesilir mi?

Rukenamin
ablacım çocuğun 18 yaş altı ve rapor süre bitim tarihi 25 mayıs

haziran dönem maaşını almamışsınız.
eylül'de;
haziran dönem maaşı + 2 aylık farkla birlikte eylül dönem maaşını toplu alacaksınız.

yani eylül'de 1197,44762 + 1370,08746 = 2567,53508 TL alacaksınız. YUvarlarsak 2567,54 TL.

NOT: 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığında rapor oranı isterse % 100 olsun yine de %40-69 2022 engelli aylığı seviyesinden ödeme yapılır.

Merhabalar. Zihinsel engelli ardeşimin bakımını annem yapıyor. Fakat annem kendi rahatsıźlığından dolayı il dışındaki bir hastaneye gidip bir hafta 10 kadar orada kalması lazım tedavi amaçlı. Bu süre zarfında kardeşime ablam bakacak. Bu mümkün mü? yönetmeliği okudum ama cevabını bulamadım . Yardımcı olab herkese şimdiden teşekkürler saygılar sevgiler...

servan

annenızın olmadıg zaman kardeşinizin bakımını yapabilecek ablanız varmış. kuruma durumu dilekçe ile bildirdiğinizde bi problem çıkmaz.olmaz derlerse kı zannetmıyom annenız bakıcılıkdan ayrılıp ablanız gösterilebilir.sıkıntı olmaz rahat olun.burda önemlı olan bildirimde bulunmanız.

@servan

anneniz evde bakım aylığı aldığı il müdürlüğüne gidip sağlık sebebiyle bir hafta on günlüğüne şehir dışına çıkacağını söyleyip izin alsın. izin aldığı sürece sorun çıkmaz rahat olun. izni de verirler.

bakıcılar da hasta olur, işleri olur. bir kaç hafta bir iş çıktı diye bakıcı değişikliğine lüzum yok. izin alması kafi.

şehir dışına tedavi amaçlı çıkacağını, nereye gideceğini ve ne kadar kalacağını yazılı olarak belirtsin.

Kalem abla benim 25 mayısta maaşım kesildi 18 yaş altı idi tekrar bağlattık ama haziran maaşımı alamadım yeni yönetmenliğe göre ben eylülde nekadar maaş alacağım ablacım

Rukenamin
eylül'de aylık ödenecek ve bu durumda senin hesap değişti tabi ya:)
dur yeniden hesaplayım ablam.

haziran dönem maaşınızı almadınız (18 yaş altı engelli yakını aylığı)

bu durumda eylül'de haziran, temmuz,agustos,eylül olmak üzere 3 aylık toplam 1700,18 TL alacaksın.

ekim'de 433,68 TL
kasımda 433,68 TL
aralıkta 433,68 TL alacaksın.

Üst Alt