Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni raporda "ağır engelli" işaretli değil. Evde bakım maaşı kesilir mi?

arkadaşlar,
rapor ile ilgili sorunu, raporlarla ilgili forumda tartışabilirsiniz.rapora itiraz mı etsin, gidip 6 ay sonra yeni rapor mu alsın, bunu gidip hep birlikte raporlarla ilgili bölümde tartışabilirsiniz. bu konularda elbette benim de görüşüm var. lakin rapor konusundan daha ciddi bir sorunumuz olduğu için, burada konunun dağılmasını istemiyorum.

ugurgokce
aldığın son raporu gidip evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğüne vermişsin. memurun söylediklerini dikkate alma. evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğünü arayıp agır özürlü olmayan rapor aldığını ve kuruma teslim ettiğini, teslim ettiğin raporla ilgili işlem yapılıp yapılmadığını sor. işi sağlama al.

raporun memurun anlattıgına göre usulüne uygun doldurulmuş engelli sağlık kurulu raporu. bu durumda agır özürlü ibaresi olmadığı için evde bakım aylığının hemen bu rapora istinaden kesilmesi gerekiyor.
yeniden agır özürlü rapor aldığın takdirde, o zaman gider yendien evde bakım aylığına başvurursun. bu ayrı konu.
ama şu an o rapor yüzünden evde bakım aylığının kesilmesi gerekiyor. o memurun görevi teslim aldığı raporu dosyana koymak ve işleme almak. buyuk ihtimalle de böyle yapacak. 6 ay raporu işleme almadan bekletme gibi şansı yok o memurun.

agır özürlü olmayan rapor tarihinden itibaren ödenen her evde bakım aylığı yersiz ödeme konusudur ve borç olarak geri istenme hakkı vardır. mevzuat bu konuda nettir.

önemli olan mevzuat kanundur yönetmenliktir arkadaşlar kalem aplanın dedigi gibi

Merhabalar, benim de babamın sürekli ağır engelli %74 raporu var. Evde bakım maaşından yararlanıyoruz. Bu raporu 2010 yılında almışız. Şimdi ÖTV muafiyetinden yararlanmak için raporu yeniletmek istiyorum. Süreç nasıl ilerliyor? Hastaneden ilgili heyetten randevu mu almam lazım? yoksa il sağlık müdürlüğüne başvurup dilekçe mi yazmam lazım? Teşekkürler.

Clickoneclick

arkadaşım eger ötv muafiyetli arac almak istiyorsan evde bakım maaşıını unutman gerekiyor.hem evde bakım maaşı hem de muafiyetli arac alma sansın yok.bunun yüzlerce örnegi var.ama diyorsan evde bakım maaşı önemli degil,kesilse de olur diyorsan yeni alacagın raporun yüzde doksanı gecmesi gerekiyor.eger yüzde doksanı gecemezsen ve agır engelli raporu da alamazsan elde sıfır olur.kararını buna göre ver .maceraya girme...

bedrettini

Durumun zaten farkındayım. Ben sürecin nasıl başlatılacağını soruyorum. Herkes anlamak istediği gibi bir şey söylüyor. Sürecin nasıl başlatılacağını adım adım söyleyen yok.

önceki yorumunuzda kesilmeyecegini yazmışsınız acıklık getirirsenız lütfen

bedrettini
araç alınca 2022 de kesılme oluo .ebm de değil.sormustum yaklaşık 2 yıl evvel önce aşırı lüks pahalı olmazsa bişi olmaz demsıtı görevlı o zaman araç sınırı 200bin falan idi.200 bini geçmesın fıyatı demişti.en güzeli kuruma gedıp sormalı çünkü heryerdekı memurlar aynı işlem etmıo farklı yorumlamada bulunabiliyo.kesen oldugu gibi kesmeyende var.

Clickoneclick Mevcut raporunuzu alındığınız hastanenin sağlık kurulu biriminden randevu alıp başvurun, giderken tüm raporlar, sonuçlar ve mevcut heyet raporunu, resim, kimlik yanınızda götürün, sağlık kkurulu biriminde formu doldururken ötv indirimli araç ibaresini de ekletin (bunun için ücret alırlar), sonra istenen poliklinikleri gezerek toplanladığınız sonuçları sağlık kurulu birimine teslim edeceksiniz, poliklikleri gezerken sekreterlere heyet raporu için muayne olacağınızı belirtin kolaylık sağlarlar.. heyet uygun gördü raporu aldığınızı varsayalım, ilinizdeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü'nün evde bakım birimine yeni raporunuzla başvurup durumu izah edin yeni raporunuzu verip ötv siz araçla ilgili bilgi alın.. ben mart 2020 de raporumu böyle yenileyip götürdüm engelli aracımı değiştirmek istediğimi söyledim, aşırı bedeli olmamak kaydıyla olabilir dendi, mevcut aracımı sattım yenisini aldım, satış faturasını alış faturasını götürüp teslim ettim.. şuan hiçbir sorunum yok.. araç alımı engelli maaşı dediğimiz 2022 maaşını etkiliyor evde bakım maaşını değil!

Bilgilendirme için çok teşekküre ederim. 2010 yılında İstanbul Eyüp Devlet Hastanesin'de evde bakım maaşı için alınmış. Ben dün randevu aldığımda en erken 8 nisan İstanbul Haseki hastanesine verdi. Oradaki Sağlık Kurulunda, ötv+evde bakım+Malulen diye heyet olduğunu söyledi. Ama oradan randevu bulamadığım için yaralanma, kaza, ötv diye bir heyet olduğunu söyledi. Burasıda ÖTV Muafiyet başvurusu alıyor dedi. Şimdi benim asıl sorum, önceki rapor evde bakım maaşı için alındı. Şimdiki raporda ÖTV için başvurulacak. Eski rapor iptal olup, yeni rapor mu geçerli olacak? Yoksa her ikisi de geçerli olur mu? Cevaplarsınız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. jonjon

Clickoneclick
Şimdiki rapor ÖTV için demişsin eski rapor şunun için yeni rapor bunun için diye bir şey yok yeni alacağın rapor hepsi için asıl mesele arkadaşların dediği gibi ÖTV alacağım derken ebm den de olabilirsin.Ebm önemli değil ÖTV istiyoruz da derseniz yeni raporunuzun %90
Ve üzeri olmalı aksi takdirde hem ÖTV alamazsınız hemde ebm gider.
İyi kötü 2_3 senedir burdayım çok arkadaşımızın sırf ÖTV almak için girdiği bu yolda ebm den de olarak zor bir sürece girdiğini gördük

En son aldığınız rapor yüzde 99 dahi olsa tam bağımlı yazmazsa evde bakım maaşınız kesilir yönetmelik yazıyor zaten kesilmez diye bir şey yoktur ne yapacaksınız rapora itiraz edeceksiniz nokta.

2016 aldigim rapor surekli agir engelli 3 yildir bakim ayligi aliyorum 2 gun once aradilar yeni rapor istiyolar tam bagumli olmazsa bakim masi kesilecek ve 3 yildir aldigim faizle geri odeneyekmisim ilginc devlet gel ben sana 1650 vermem ben sana 7 bin tl maliyetle bakim evinde bakarim diyor araba alir engrlli sorun onucda araba kullanmasina almasina raporla karar verilmis ehliyet degisdirir otv indirimi icin rapor alir mas kesilir o zaman devlet dokdora vb seylere gotursun o da yok torpille cunku basimdan gecdi verdigi paranin Allah belsini versin kimseye muhtac olmayim diye araba alir ehliyet degisdirir otv indirimi icin rapor alirsin. eee. bskum masi kesilir ayip resmen gel ben bakarim 7 bin tl belki daha fazla maliyeti var bakim evinde engellinin maliyeti cunku 6 ay yatdim 2015 ve 2016. nin 5 ayina kadar hayirlisi engellinin yalan dunyadaki hayati zaten bitmis ya butun gun yst tekerlekli sandelyede otur tabi agri sizi yoksa o zaman bana sagligimi verin otv. de. bakim masinida. basiniza. calin

bulent66

zamanında raporunuz agır engellı ımış ve ebm haketmıssınız.sonradan aldıgnız rapor agır engellı çıkmazsa şimdiye kadar aldıgnız maaşı bırakın faizini aslını bile istemezler kım neresınden uyduruyo bunları

2018 de ehliyeti degisdirdim normal ehliyeti engelli ehliyetine ve hastane ozel tertibatli arac alir raporu verdi e nabizda agir engelli degerlendirilmedi diyor o zaman bakim masi almiyordum 3 ay once araba aldim ve sordum sosyal hizmetlere al sorun cikmaz dediler kredi cekdim o raporlarla araba aldim ve bana rapor tazede diyorlar ozel tertibatli rapor e nabizda degerlendirilmedi diyor engel durumu tandigim cok hem arabasi var hemde bakim masi aliyolar once bakim masi alipda sonra araba alan tanidiklarim var onlara sordum bizden bir sey istemediler dedi ilginc

Üst Alt