Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

@hazar01,

Yanlış görmediysem bir iki grupta 71 desibel üstü oran alan birisi red yemiş kaynak belirtemiyorum ama inşallah doğru değildir

@AltayTuna,

Sosyal medyada bende takip ediyorum o kişilerin hastalıktan değil farklı işlerden red yediğini gördüm kimisi malulen olarak başvurmuş kimisinin prim ve gün sayısı tutmuyor tabi zamanla daha iyi öğreneceğiz emekli olup olmadıklarını

@AltayTuna,

Ben pazartesi gideceğim memur bana 2 haftaya kagit gelmezse tekrar gel demişti sihhiyeye 2 hafta bugun doldu pazartesi gideceğim hastaneye sevk istendi diyor sevk kağıdı göndermiyorlar artık kendimiz gidip alacağız emekli etmemek icin kağıtta göndermiyorlar beyfendilerin ayağına gidip kendimiz sevk olacağız illa

Son durum nedir arkadaşlar kimseden ses çıkmamış

DYS ekranına bu hafta "SAĞLIK RAPORU HK." satırı eklendiği için bugün tekrar SGK'ya gittim. İlk başta "değişiklik yok, sizin rapor henüz gelmemiş" dediler, ısrarla bu hafta ekranda bir değişiklik olduğunu söyleyince, "bir inceleyelim" diyerek başka birilerine daha danıştılar. Sonuç: 23 Ocak'ta sevk olduğum ve 1 hafta sonra kurula girdiğim hastanenin raporu henüz bu hafta gelmiş. En azından gelmiş! Tekrar bir form doldurttular ("yaşlılık aylığı bağlanması için tespit" gibi bir kutuyu işaretlediler). Ocakta ilk başvurumda galiba aynı formu doldurmuştum :/ Neyse, rapora bakmak istedim, oran değişmiş mi dedim, "bizim raporlarımızda oran yazmaz, bir şey çıkaramazsınız bu yazanlardan, kararı kurul verecek" dediler. Koklear implantlı olduğum yazıyor mu, diye sordum, o bilgi de raporda olmaz dendi? Ee ne yazıyor öyleye raporda diye ısrar edince raporu gösterdi, ne bir oran ne de herhangi bir ayrıntı görebildim. Kurul neye göre karar veriyor, önceki raporlardaki veriler dikkate alınıyor mu vs. diye sordum ama tatmin edici bir bilgi alamadım. Kurulda yığılma olduğunu, sonucu almamın az 3-4 ay süreceğini, başka bir şey yapmama gerek olmadığını, onların beni bilgilendireceğini söylediler. Gelen sonuç olumlu olursa emeklilik başvurusunu yapabilirmişim. Neyse, DYS ekranını tekrar kontrol ettim, şimdi "TESPİT - BSK DOSYA GÖNDERİMİ" satırı eklenmiş. Ret cevabı alan arkadasların işlemleri nasıl bu kadar hızlı tamamlandı anlamadım, sanırım ben birkaç ay bekleyeceğim :/

Benim İsitme testim 19 ocakta ondan sonra heyet raporu bitiyor islemleri tamamlamış oldum 100 dsb üstu İsitme kaybı testi ile bakalım SGK gidince sonuç ne kadar sürecek bekliyorum zaten 2 aydir SGK hastane sonra bölümler derken baya sürdü yetmedi İsitme icin 19 una gun verdi

arkadaslar ben bu arada birşey sormak istiyorum,
2 işitme testim var duyu kaybım nedir bilmiyorum beyinde tümör var demişti kbb doktoru 6 ay sonra kontrol vermişti gecen hafta gittim ilaç tedavisi verdi bitince çene cerrahisine muayene oldu dedi sol kulak deliginde daralma varmış doktora sordum hocam benim duyu kaybım nedir dedim sol kulakta %50- %60 sağ kulakta ise % 20- %30 söyledi bu verilere göre kbb dan ne oran alırım , tessekkürler

@tutuklukaldim, bu verilerle emeklilik olmaz alacağın oran 20 30 larda cok zor çıkar tek rahatsızlıktan ise İsitme kaybından bahsediyprum sadexe

yok olunmaz biliyorum da oran ne çıkar ortalama onu ögrenmek istedim , çok tesekkür ederim

her iki kulağı 90 desibel kaybı olan implantı Okan arkadaşımıza red vermişler dil ve konuşma bozukluğuda eklenerek toplamda %66 engel oranı varmış.17 yıllık mış acaba red nedeni bu olabilirmi bi yerde hata yapılıyor gibi 18 yıl dolmadan başvuru yapmamakmı lazım acaba (bu arada resim ekleyemedim yoksa raporun resmini ve Sgk kurul sonucunu paylaşacaktım)

Ayrıca malullük için başvurduğunu söyledi dedim malül için ağır iş gücü kaybının olması lazım seninki hafif veya orta dedim malüllüğe başvurduğun için red gelmiş olabilir dedim sizce doğrumu yorumladım

@Selselebeb,
Red gerekçesini öğrensin buradan takip edelim artık çalışma gücü kaybına daha önce SGK sağlık kurulunun maluliyetine bakan bölüm bakıyor o yuzden tek çatı altında birleşti bu arkadaşın İsitme ve konuşma değerleri orta tanıya giriyor ama gerekcesi nedir açıklama bölümünde dys de yazmıyor ise SGK gitsin gerekçesini öğrensin mevzuat belli zaten

Orta tanı 16 yil 4100 gun bu değerler ile farklı bir durum olabilir gun prim veya farklı bir gerekçe olmalı

Ben sağlık kurulu raporuna başvuru yaparken sadece çalışma işgücü kaybımın belirlenmesi bölümünü işaretledim aylık bağlanması gibi bölümler vardı herhalde sadece tek bölüm işaretledim hatta memur daha fazla işaretleyebilirsin dedi yok dedim.Bence aylık bağlanması gibi bölümler işaretlenince direk Maluliyet olarak anlaşılıyor olabilirmi

@Selselebeb, bende aynı şekilde yaptım bana çalışma gücü kaybı işaretlemelisin başkasını işaretleme dedi hatta yaşlılık aylığı işaretlemek istemiştim senin henüz tespit edilmediği için yaşlılık aylığı işaretler isen red çıkar önce çalışma gücü kaybın tespit edilmeli diye o sekilde işaretledim suan test yapılacak 19 martta sonra heyet sgk iletecek ama sizin red gerekçesini bir öğrenin açıklamaları gerekiyor

Tek hekim raporu mu istendi sizden acaba raporunuz yenimiydi ? Ben sevk ile gittim butun bölümlere gireceksin maluliuet tespiti yapılacak denmişti SGK başvurum çalışma gücü kaybı olarak yapıldı hastaneye gelen yazı maluliuet tespiti cunku SGK yazılarında bu sekilde belirtiyor hastaneye prosudur bu onlar tekrar SGK iletince çalışma gücü kaybına bakıyorlar islemler bu sekilde ilerliyor genel olarak

Benim red olmadı bahsettiğim kişi tanıdığım.Benim olay farklı bankacıyım engelli kadrosundayım sgk lı değiliz biz banka sandığına bağlıyız sandık bana şuanki engel düzeyimi çıkartmamı istedi ne derece (hafif orta ağır) olduğunu görmek istedi.Bende başvurdum.Engelli haklarım devam edecek ama emekli olmam için en az hafif düzey çalışma gücü var demeleri gerekiyor banka sandığına.Yaklaşık her iki kulakta 100 db le yakın kayıp var işitme cihazı kullanıyorum emekli maaşımı devlette ödemeyecek banka sandığı ödeyecek ama kurulun verdiği kararlar gerçekten hayal kırıklığı yaşattı bende çokta ümidim yok.tek psikiyatri kaldı orayıda bitirince işlemleri başkatacam

@Selselebeb, o arkadaş gerekçesini SGK öğrensin buradan bizede buradan siz paylaşırsanız seviniriz herhangi bir bilmediğimiz birsey olursa bizde ona gore hareket edelim sizinde insaallah olumlu sonuclanir

Hayırlı bayramlar benım sol kulak 87 db sağ kulak 82 db var girisrim 2007 ve prım 4450 emekli olma dudjm nedir onceki raporum 48 di ama yenı heyet ve evrakları sgk verdım merakla beklıom yardımcı olan vamı yada anlayan

@Emrah55.,

Hocam implant konusunda hemfikir değiliz. Kimi zorunlu diyor, kimi değil diyor. Net olan; iki kulaktan da 71 db üstü kayıp olması gerektiğidir. Sizin sayenizde biz de öğrenmiş oluruz implant şart mı değil mi diye. Lütfen sonucu bizimle paylaşın.

Üst Alt