Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeniden rapor alıp oranı yükseltmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

EHN1905

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese,

KIsaca yazmak gerekirse 2011 yılında sadece kifoskolyoz ve akciğere bası sebebi ile %42 bir raporum vardı ve 2012 yılında işe girdim vergi inidrimi için başvurdum ve ankara raporun yenilenmesini istedi yalnız rapora göz rahatsızlığım ve psikiyatrik yani okb de eklendi ve %51 olarak yenilenerek ankaraya geri gitti ve onandı.

Sorum aslında şu 3. kez rapor almak istiyorum çünkü göz rahatsılığım ilerledi ve başka sağlık problemlerimde var 182'den kafama göre randevu aldım direk gidip yeni rapor almam mümkünmü acaba ? ben %51 lik raporumun %65e çıkacağı yönünde tahminlerim var sizce ne yapmalıyım ?

Teşekkür ederim.

EHN1905 mrb bireysel olarak engelli raporuna başvuruda buluna bilirsinizyeni raporunuz %60 ve üzeri çıkarsa vergi indirimi hakkınızı yeniliyerek 2 dereceden yararlanırsınız onaylanırsa.

umut2135 Merhaba şöyle bir sorum olacak size ağır engelli veya çalışamaz raporu hangi durumlarda veriliyor acaba ?

6 tane hastalığım mevcut ileri derece kifo skolyoz 65 derece , gözüm 10/2 görüyor gözlükle kon distografisi mevcut belimde ayrıca bel fıtığı , okn anksiyete ve cildimde doğuştan [FONT=sans-serif]Ichthyosis Vulgaris vat tüm vucudu kaplayan yalnız ben bu [/FONT][FONT=sans-serif]Ichthyosis Vulgaris hastalığından hiç oran almadım sebebi vereceklerini düşünmedim ve söylemedim ama cilt dr danıştım en az %10 ben olsam daha fazla verirdim dedi sizce sonuç nasıl çıkar ?

Teşekkür ederim.[/FONT]

EHN1905 mrb
Çalışamaz veya ağır engelli ibaresi muayane olurken
Hangi rahatsızlığınız ileri derecede ise ve çalışmanıza günlük aktivitenizi engelliyor veya başka birinin bakimına
Muhtuç şeklinde ise doktor karar veriyor durumunuza
Sağlık kuruluda buna göre kanaat getirip karar veriyor belirttiğiniz rahatsızlıklarınızdan ağır engelli verilebileceğini zannetmiyorum.

umut2135 Yeni rapor oranım sizce ne olur ?
Kifoskolyoz 65 derece + orta derece nefes darlığı.+ Bel fıtığı
Göz: kon distrofisi görme10/2 oct (RNFL) sonucu Tüm Retinal Sinir Lifi Tabakası %5 incelme.
Okb+Anksiyete 8 Yıldır Tedavi Görmekteyim.
Tüm Vucudu Kaplayan Ichthyosis Vulgaris Deri Hastalığı.

EHN1905 mrb %60 üzeri olur diye tahmin ediyorum kesin sonucu sağlık kurulu verecektir.

umut2135 umut bey teşekkür ederim peki sağlık kuruluna ne diyerek başvurmalıyım? Yani bana raporu ne için almak istiyorsun derse ne demeliyim?

EHN1905 engelli kartı için diyebirsiniz
Eski raporunuzun olduğunu belirtirseler eğer
rahatsızlıklarınızın arttığını tekrardan engellilik derecenizin değerlendirilmesini talep edebilirsiniz baş vuruda bulunacağınız hastaneden.

umut2135 umut bey peki malulen emeklilik çıkarmı ? Sanırım tek rahatsızlık olması gerek değilmi?

EHN1905 rahatsızlıklarınız malüliyet derecesinde olduğunu düşünmüyorum ama şansımı demek isterim derseniz sgk malulen emeklilik için başvuruda bulunursunuz onlarda sizi araştırma veya üniversite hastanesine sevk ederler maluliyet tespiti için.

umut2135 Mrb umut bey söyle bir sorum olacak alınacak raporlar gerek üniversite hastanesi olsun gerek eğitim araştırma olsun ankarada düşürlme oranı hangisinde daha çok veya böyle bir şey varmı ?

EHN1905 böyle bir şey yok hakem hastanelerin bile verilen oranları düşürüle biliniyor
önemli olan verilen %oran ve engelli cetvelin arasında bir zıtlık olmaması rahatsızlıklarınızın detaylı ve cetvel karşılığı oran verildikten sonra hiç bir sıkıntı olmuyor.

[FONT=sans-serif]Anladım umut bey [/FONT]@umut2135[FONT=sans-serif]

BEN yıllardır psikolojik tedavi görüyorum rapordaki teşhisim okb idi ama e nabızdan baktım gittiğim son 4 yıldaki doktorlar şu teşhisi koymuş.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]3 yıl tedavi görüğüm hekim
yıllardır psikiyatrik tedavi görüyorum raporlu ilaçlarım mevcut raproumda aynen şu ibareler var.[/FONT]

[FONT=sans-serif]F31.4 Bipolar duygulanım bozukluğu, şimdiki nöbet psikotik belirtisiz ağır depresyon [/FONT]

[FONT=sans-serif](F31.4 Bipolar duygulanım bozukluğu, şimdiki nöbet psikotik belirtisiz ağır depresyon Hasta şimdi depresiftir. Psikotik belirtisiz ciddi depresif nöbet (F32.2) vardır. Geçmişte en az bir defa hiponamik, manik veya karışık duygulanım nöbeti geçirilmiş olduğu kanıtlanmıştır.)

[/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT][FONT=sans-serif]son 1 yıldır gittiğim hekim ise f41 anksiyete bozuklukları - F38 duygu durum bozkuklkları bunlardan ne oran alırım acaba ?[/FONT]

umut2135

Bu gün hekimimden epikriz raporumu aldım aynen bu ibareler var ne oran alırım acaba ? Duygu durum bozukluğu ve Anksiyete bozukluğu bunlardan ne oran alırım acaba ?

Yukarıda belirttiğim gibi daha önce Okbden %30 luk bir oranım var.

EHN1905 mrb
sakatlık oranı cetveline göre alabileceğiniz oranlar:

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Duygudurum Bozuklukları
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 70

Hakem hastaneye Sevk edildim sebebi ne olabilir?

Merhabalar hayırlı akşamlar,

Ben 2018 yıılının aralık ayında, yeni hastalıklarım ortaya çıktığı ve mevcut hastalıklarımın ilerledği için %51 oranlı raporuma itiraz ettim ve bu gün mesaj geldi il sağlıktan hakem hastaneniz kanuni sultan süleyman diye Eski raporumda okb,göz kon distogrofisi ve kifoskolyoz vardı oranlar ise

%30 OKB
%12 GÖZ
%20 GÖĞÜS HASTALIKLARI VE FİZİK TEDAVİ

Şimdi ise cilt eklendi kalıtsal bir rahatsızlık olan ihtiyosiz eklendiğini düşünüyorum bir şey söylemedi dr ama baya ekrana bilgi girdi.

Kifo skoloyozum %65 eğrilikten %74 çıktı ve göğüs hastalıklarının verdği sft testi orta derece akciğer kaybı yazıyordu eski raporumda bu oran hafifti öte yandan bel fıtığım yoktu eski raporda şimdi ise söyledim var bel filmide çekildim

GÖZ= 10/5 Görürken şimdi ise 10/1 görmekte

PSİKİYATRİ=Yine okb devam etmekte ve dr aynı oranı %30 vereceğini belirtti.

Sorum şudurki sizlere rapor oranı artmışmıdır yoksa düşmüşmüdr ? ve güncel sonucu şu an nerden öğrenebilirim ?

sonucu bilmeyerek hakem hastaneye gitmek biraz bana saçma geldide .

şimdiden teşekkür ederim herkese.

Konu hakkında yorum yapabilecek olan varmı acaba ?

@EHN1905 İlk raporuna itiraz edip başka rapor aldıysan ve ilk aldığın raporla itiraz sonucu aldığın rapordaki %deler farklı ise mecburen hakem hastaneye gideceksin...

@Tolga001
Heyete girdiğin hastaneden sana bir yazı verdiler mi?vermeleri lazım,O yazıyla tedavi gördüğün hastaneye gidip 3 kişiden oluşan psikiyatri heyetine gireceksin.Heyet arşivden tedavi bilgilerine bakacak bir rapor yazacak sende o raporu tekrar rapor için gittiğin hastaneye götüreceksin ona göre %de verecekler...

Kardes epikiriz raporumu en basta goturdum heyete girdigim yerde

Tolga001 Anladım.ama heyet teşhis olarak bipolar olduğunuza kanaat getirememiş,o yüzden tekrar heyet kararı istemiz.Bazen böyle şeyler olabiliyor...

Epikiriz raporumu en basta ilk girdigim heyete verdim tekrar beni sevk ettiler

Bi sorun olurmu peki

Hayır olmaz.Tedavi gördüğün hastanedeki heyet bipolar teşhisi yazarsa rapora.Diğer hastanedeki heyet bipolar üzerinden puan verecektir,..

Kağan52 Hocam iyi akşamlar şimdi ben hakem hastanesinde tüm testleri baştan olup bütün doktorları tek tekmi gezeceğim ?

Hastaneden hastaneye değişiyor ben 2 branşa görünmüştüm hakem hastanede

Rapora itiraz sonucumu öğrendim.!

Merhaba, arkadaşlar %51 oranlı raporuma 2018in son aylarıdna itiraz ettim ve hakem hastaneye sevk edildim sonucu öğrenememişttim ve çok merak ediyordum dün hakem hastaneye gittim ve raporun çıktısını fotokopi olarak elime tutuşturdular yeni raporum %71 oranlı ve 2 yıl süreli idi yani işin özeti süreisz olan raporum süreli olmuştuve %20 oranında bir artış olmuştu buna üzülmelimiyim sevinmelimiyim bilemedim açıkcası. rahatsızlıklarımın bağzıları kalıtsal ve geçmesi mümkün olmayan hastalıklarım olmasına rağmen niye süreli verildi pek anlamadım açıkcası aldığım oranlar aşağıdaki gibi.

GÖZ KON DİS %28
GÖĞÜS HASTALIKLARI %20
OKB 10 YILLIK TEDAVİ GEÇMİŞİ %30
FİZİK TEDAVİ %19 75 DERECE SKOLYOZ VE 80 DERECE KİFOZ
CİLDİYE İKTİYOSİZ SEBEBİ İLE %10 VERMİŞ

TOPLAM = %71 ORAN

Sizce bu oran düşermi çıkarmı cildiye kağıda %10 yazdı ortapedi ve fizik tedavi rontgenleri görmem lazım dedi yalnız fizik tedavi hareket kıstlılığın bayağı var dedi ama kağıda oran yazmadı.

GÖZ OCT VE GÖRME ALANI TESTİ İSTEDİ FAKAT BİRAZ ZORA KOŞTULAR AÇIKCASI ELİMDE FİLMLERİM OLMASINA RAĞMEN KABUL ETMEDİLER GÖZ GÖRME ORANIM 10/1

psikiyatri ise %40 yazdı

Göğüs hatlaıkları ileri derecede nefes darlığı var dedi ve oran yazmadı sizce sonum ne olur ?

teşekkür ederim arkadaşlar.

Üst Alt