Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeniden rapor alıp oranı yükseltmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

EHN1905

Duygu durum bozukluğu* %40 oranım ve bel fıtığı eklendi raporuma %44 şuan raporum bende itiraz değişim için rapor yenilenmesi başvurusu yapıcam epikriz raporumu aldıktan sonra sonuç ne olur bilmiyorum her gün cihaza giriyorum özel olarak

epilepsi hastasıyım mayıs 7 2019 engellilik raporu süresi bitiyor 5 yıllıkdı bir daha alabilirmiyim

ugur10 rapor alabilirsiniz ama bel fıtığı kolay rapor vermiyor kırk dereden su getiriyor lar .

Benim konu ile ilgili yorum yapacak olan arkadaş yokmu acaba?

epilepsi hastasıyım mayıs 7 2019 engellilik raporu süresi bitiyor 5 yıllıkdı bir daha alabilirmiyim

Merhaba, arkadaşlar %51 oranlı raporuma 2018in son aylarıdna itiraz ettim ve hakem hastaneye sevk edildim sonucu öğrenememişttim ve çok merak ediyordum dün hakem hastaneye gittim ve raporun çıktısını fotokopi olarak elime tutuşturdular yeni raporum %71 oranlı ve 2 yıl süreli idi yani işin özeti süreisz olan raporum süreli olmuştuve %20 oranında bir artış olmuştu buna üzülmelimiyim sevinmelimiyim bilemedim açıkcası. rahatsızlıklarımın bağzıları kalıtsal ve geçmesi mümkün olmayan hastalıklarım olmasına rağmen niye süreli verildi pek anlamadım açıkcası aldığım oranlar aşağıdaki gibi.

GÖZ KON DİS %28
GÖĞÜS HASTALIKLARI %20
OKB 10 YILLIK TEDAVİ GEÇMİŞİ %30
FİZİK TEDAVİ %19 75 DERECE SKOLYOZ VE 80 DERECE KİFOZ
CİLDİYE İKTİYOSİZ SEBEBİ İLE %10 VERMİŞ

TOPLAM = %71 ORAN

Sizce bu oran düşermi çıkarmı cildiye kağıda %10 yazdı ortapedi ve fizik tedavi rontgenleri görmem lazım dedi yalnız fizik tedavi hareket kıstlılığın bayağı var dedi ama kağıda oran yazmadı.

GÖZ OCT VE GÖRME ALANI TESTİ İSTEDİ FAKAT BİRAZ ZORA KOŞTULAR AÇIKCASI ELİMDE FİLMLERİM OLMASINA RAĞMEN KABUL ETMEDİLER GÖZ GÖRME ORANIM 10/1

psikiyatri ise %40 yazdı

Göğüs hatlaıkları ileri derecede nefes darlığı var dedi ve oran yazmadı sizce sonum ne olur ?

teşekkür ederim arkadaşlar.

EHN1905
Benim duygu durum bozukluğu bipolar ve bel fıtığı eklendi raporuma %44

Sen haber bekliyorsun anladım umarım iyi bir sonuç alırsın süresiz iken süreli olarak nasıl oluyor onu anlamadım benimde sürekli itiraz edicem ama bilmiyorum ne olur sonuç hayırlısı olsun öncelikle

yüzde 51 süresiz olan rapora neden itiraz ettiniz onu anlamadım ben!??

çok zorluk çektim alırken istihdam için almıştım tereddütlüyümde işsiz kalmaktan oyüzden sağolun

deathless çünki rahatsızlıklarım ilerledi ve o rapor zaten az bir orana sahipti. asıl amaç daha erken emeklilik .

ugur10 kardeş bel fıtığı na %8 veriyorlar miş sanırım sizede bu oranımı verdiler acaba ?

EHN1905

%7 orandı yalniz oran olarak raporda %44 %40 psikiyatrist zaten

Davlumbaz hocam benimki kalıtsal bir rahatsızlık [FONT=arial]Kon Distrofisi[/FONT][FONT=arial] her iki gözdedeproblem var biri 10/1 diğeri 10/2 görüyor .

[/FONT]
@ugur10 anladım hocam

Merhaba dostlar dün hakem hastanesinde heyete girdim yaklaşık 10 sn sürdü ve bunun için 2 saat 20 dakika ayakta beklemek zorunda kaldım havasız ve zemin katta .!

konuya gelecek olursam tüm evraklarımı tamamladım ve içeri vermek üzere rapor birmine gittim orada kız belgeler tam ama dr bir tanesi pc ortamına oran girmemiş git bunu düzelt gel dedi ve hasbelkader kağıt elime geçti kurşun kalem ile yazdığı oranlar aynen böyle idi

Gögüs hast. %80
cildiye : 10
göz 40
psikiyatri 40 şeklinde idi
fizik tedavi ise yazmamıştı ama onunda %20 civarında oran vermesini bekliyorum veya 15 .

sizce rapora itiraz sürecim mantıklımı%51 oran süresizmi yoksa %80 + süreli rapormu makbuldur çünkü muhtemelen yei raporlar süreli oluyormuş galiba ?

Teşekkür ederim .

OturanBoğa umut2135

EHN1905 mrb
geçmiş olsun
Öncelikle aslında %40 ve üzeri sürekli rapor işnize yarıyor ise sürekli rapor daha iyi sürekli uğraşmanıza gerek kalmaz yeni raporlara gelince aynı sistem devam ediyor
engelli raporlarının süreli veya süresiz verilmesi sizin rahatdızlıklarınıza bağlı olarak veriliyor genelde psikyatriden oran var ise raporda süreli düzenleniyor.

umut bey vermiş olduğunzu cevaap için teşşekkür ederim öncelikle, ben im rapor yükseltmekteki amacım rahatsızlıklarımın ilerlemeisi ve emklilik eğer şayet itirazda bulunmamış olsaydım %51 rapor ile 20 yıl prosüdürü ile 9 küsür yılım kalmış olacaktı %60 üstü alsam 7 buçuk yıl 80+ ise 3,5-4 yıl arası yani amacım buydu.

umut2135

Son düzenleme:
EHN1905 rapora itiraz yerine rahatsızlığınız arttığını
Belirterek yeni bir rapor için başvuruda bulunsaydınız
İşlemleriniz daha çabuk biterdi.

umut2135 onu araştrıdım ilçe sağlık kurulu sürekli raporun var ise rapora itiraz etmelisin dedi . ne kadar doğru bilemiyorum

Aynen itiraz edilmeli sevk edilen hastane 1 puan dahi farklı oran verirse hakem hastane yolu görünür oranın kararı nihai olur konu kapanır en erken 3,5 /4 yıl varsa emekliliğe bekleyin derim

Eserin79 itiraz ettim %51 olan rapor oranım %71 geldi hak hastne tahminim %80 üzeri olarak onaylaycaktır ama süresi ne olur bilemem hocam .

EHN1905 Eserin79 bazı hastaneler uğraşmak istemiyor il sağlık a yönlendiriyor ama kişinin engellilik durumunda ilerleme var ise sürekli olsa bile raporu ilerleme olduğu için tekrar engellilik durumun degerlendirmesi yapıla bilir.

EHN1905, 60 oranlı raporuma itiraz etmiştim il sağlık hastaneye sevketti 70 oldu ve hakem hastane süreci başladı noroloji 80 üroloji 15 yazmıştı heyete girdim 1 hafta Sonra sonuç 67 dünya başıma yıkıldı 80 alsam birkaç ay sonra emekliydim ha birde 80 yazan doktor hastane heyet başkanı Bi süre sonra yanına gittim 80 olmazmıydı dedim cık dedi lütfen açarmısınız dedim biz sana 40 la 60 arasında çok gidip geldik 60 ta sayemde oldu dedi 😂hay siz sağolun dedim dalga geçtiğimi düşündü galiba Allah sana şifa versin biz sana 20 verelim dedi, Allah bana şifa versin de buralara hiç gelmeyeyim dedim çıktım gittim. Elhasılı zaman ne gösterir bakalım

@umut2135 Bana söylenen ulusal veri tabanında süresiz bir raporu olan kişi 2. bir rapora başvuramaz ancak itiraz edebilirsin dendi aylardır uğraşıyorum

@Eserin79 sizin rahatsızlıklarınız nedir? benim rapor %51 altına düşmediği sürece bir sorun yok ama bence %60 altına bile düşmez akciğer sft testim ağır derecede etkilenmiş çıktı kifoskolyoz çift taraflı 60 derece eğrilik var öte yandan okb+ansiyete var standart %10 cilt hastalığım var bel fıtığı ve gözüm %10 görmekte tutupta %40 vermezler sanırım :(

Eserin79 Geçmiş olsun Allah şifanızı versin.

Bende bugün hastaneyi aradım rapor sonucum çıktımı diye hala çıkmadığı cevabını aldım e devlet ve benzeri yerlerden öğrenemiyormuyuz acaba sonucu ?

Yok hastane yada il sağlık tan öğrenilir çıkınca paylaşın lütfen

Üst Alt