Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yerel heyetten geçen 2022 başvurum ne zaman sonuçlanır?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

Adana'da oturuyorum. 2022 maaş bavurusunda bulundum. %70 özür raporu aldım. mayıs -haziran gibi evrakları teslim ettim . "2 ay sonra sorun adana heyetinden geçti mi, eğer geçtiyse bilgisayarda görünür evraklarınız ankaraya gider" dendi.
2 ay sonra ağustosta gittim heyetten geçti denildi. ankaradaki heyetten de geçip geçmediğini nasıl anlayacagım? ne kadar bekleniyor bilginiz var mı?
bana 2 yıla kadarda uzayabilir bekleyebilirsiniz de demişlerdi de o açıdan soruyorum.
başvuran arkadaşlar varsa süresini biliyordur. sevgilerimle.

şimdiden teşekkürler.....

ank ya gıttıkten sonra, 8 ay cıvarında ssk nın net sıtesınde, evrak işlemde yazısı görünür. eğer baglanırsa 12 ay cıvarını buluyor ankarada işlemlerin bıtmesi. bağlanması falan 1.5 yıl cıvarı anlayacagın arkadaşım.

yalnız bu süre tamamen orda bekleyen dosya sayısına bağlıdır aklında olsun. yalnız bu süreden aşağı baglanacagını sanmam maalesef. oke

yinede teşekkürler açıklaman için.hayırlısı olsun.

Burcu geç yada erken sorun değil
Alacağın para senin paroru aldığın tarihten itibaren işleycek paranı her halükarda alacaksın.
Dert etme ne kadar geç o kadar öok para demek:D

peki maaş bağlandıkatan sonra.aylıkların hepsi 3 aydan 3 ayamı oluyor normali bumu yoksa rapor dereecesine göre aydamı alınıyor?

----------

bu soruyu genel olarak sordum. birikecek para için sormuyorum arkadaşlar.

Valla burcu benim aldığım dönemde aydan aya idi
evet raporunda önemli dilim dilim cünkü 0 40 40 60 60 100 olmadı lazım
Ücret ise 3 aylık dilimler halinde hesaplanır
örneğin.
Oca. Şub. Mart .... aldın sonra Senin maaşın 4 dilimin ikinci ayında geldi sana o iki ayı vermezler onları maaş zamanı gelince alırsın. Ekim kaım aralık mesela Kaasımda maaşın geldi EKim ve Kasımı almazsın Aralıkta alacaksın onu
ok
sevgielr
TayTIS

2022 evrak takibi yaz. çıkan kutuya t.c no yaz ordan işlemlerini takip edersin. tahminim 1 ay sonra burda senle ilgili bilgiler çıkar başburdugun tarihten itibaren 8 ay gibi bir sürede aylık baglanıyor kardeş

evrak takibinden kontrol ettim arkadaşlar DURUM:İşlemde 25.9.2009 tarihinde evrak işleme alındı diye yazı var.bunlar ne demek bilmiyorum.

----------

akabinde ki gelişmeler ne olacak?

Arada bir oraya bakıp gelişmeleri takip et. Bir gün maaşın bağlandığına ve ilk ödemenin xxx tarihinde yapılacağına dair bilgi olacak orada

teşekkürler arkadaşım..

----------

bu siteyle bugün tanıştım varlığını bilmiyordum.çok iyi oldu ya.en azından seni anlayacak aynı sıkıntıları yaşayan insanların olması ve paylaşımlar güzel.Hayat herşeye rağmen yaşamaya değer.

ewet bende burdan herkeze teşekur edıyorum ıyıkı varsınız bılmedığımız sorunları bırlıkte paylaşıyoruz yanı aynı dılı konuşuruz teşekurler bırkez daha

aslında bu konuları defalarca yazdık arkadaşlara ama...

forumu araştırsan 30 dakıkanı almaz arkadaşım, her türlü bilgi mevcut,

zamanında ank da maaş ıle ılgılı problemlerınde arayacagın daırenın direk telefonuna kadar hepsını yazdım, veya arkadaşlar yazdı, çok geniş bir bilgi mevcut yani.

:eek: ben siteyle yeni tanıştım.sorun bende

bakım aylığı alan yada 2022 yasa gereği maaşa bağlanan kişilerin belli bir zaman sonra tekrar rapor yenilemesi gerekli mi?

raporda ' sürekli' ibaresi olmalı, o zaman herhangı bir yenıleme veya eksık rapor dıye yenısı ıstenmıyor.

ama ram merkezlerinden aldıgın özel eğitim raporu müddetli 1 yıl, her yıl yenılıyorsun.

Arkadaşlar bakım ücreti tam net ne kadar aylık tutarı.ben 7 ay olacak bağlanalı her ay 457 tl alıyorum.bir bayramdan önceki ay hani geç yatmıştı o zaman 492 idi sanırım öyle 1 defa aldım.en son yine 457 ye düşürmüşlerdi.anlamadım.497 oldugunu ve o şekilde aldıgını söyleyen arkadaşları okudum.o yüzden net tutarı merak ettim.birde ben hep ziraat b.atm den alıyorum.ondan kesinti falan oluyordur belki diyede düşündüğüm oluyor.

valla bende anlamadım ben bu eylul ayında 510 ytl bakım aylıgı aldım devlet zam mı yaptı yoksa

496 tl.

Bir önceki maaş zamlı verilmemişse, onun farkı yansımızştır bu ayki maaşa.

496 ise ben şubattan bu yana neden hep 457 tl alıyorumdur peki.ATM.den çekim yapıyorum kesintimi oluyor yoksa bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar ya!!!

Henüz geçen ay 496 oldu. Bu ay siz de 496 alırsınız. Hatta geçen ayın farkını da öderler ve 517 gibi bişey alırsınız.

kızım için bakım ücreti bağlandı.bunun yanı sıra 2022 maaş başvurusunda bulundum.her ikisinide alınabiliyormu?yoksa maaş bğlanınca bakım ücreti iptal olurmu?bilginiz varmı arkadaşlar.

Gelir şartları uygunsa her ikisi de alınabilir.

2022 maaş işlemler bittikten sonra ara ara verdiğiniz adresden bakıyorum bülent bey.pekibağlandı denildiğinde ben hesap numarası falan vermedim.şuan bakım ücreti alıyoruz onun için ziraat bankasına hesap açtırmıştık.onu kullanıyoruz.ama bu işlem için herhangi birşey verilmedi.onu nasıl yapacagız.bağlandıktan sonra onlarmı diyecek bize hesap numarası verin diye!

Toplu parayı herhangi bir ziraat bankasından alabileceksiniz. sgk adresinize bir mektup yollayacak, o ve nüfus cüzdanınızla gidip toplu parayı alabileceksiniz.
Dönem maaşlarını ise PTT'den alacaksınız zaten.

1- p.t.t.den alacagımıza dair bize kart falanmı gelecek yoksa kendimizmi çıkartacagız..
birde bu maaş kızım için olacak o 13 yaşında bakım ücretinde oldugu gibi benim adımamı onun adınamı alırız.
2-vde kendi yada evde yaşayan engelli biri var ise gelen faturalarda(elektrik,su v.s...)indirimli yatırma gibi bir durum varmış.yada vergisimi düşürülüyormuş ne tam emin degilim.

bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

PTT'den dönem maaşlarını çekmek için kimlik kartınız yeterli olacak. Maaş sizin adınıza olacak.
Elektrik-su vb. faturalarda indirim uygulaması belediyelerin insiyatifindedir. Bazı belediyeler indirim uyguluyor, bazıları uygulamıyor. Yaşadığınız yerdeki belediyeye sormanız gerek.

2022 durumum aktif diyor.bundan sonra ne olacak!

raporum %70,29.05.09 tarihinde 2022 maaş başvurusunda bulundum.evraklar bu tarihte işleme alındı.evrak takibinden arada bakıyordum.durum:işlemde diyordu.bugün 20.11.09 tarihinde baktım DURUM:AKTİF, İLK ÖDEME:19.11.2009 diye yazıyordu.bundan sonraki aşama nedir bilen varsa yazabilirmi?birde ne kadar alırım toplamda tahminen.maaşı postaneden alındığını biliyorum.toplu olarakda bankadan alınacak diye biliyorum.elimde kagıt falan yok.bu şekilde bankayada gidemem eve kağıtmı gelecek bilgi verirseniz sevinirim.saygılar.

Üst Alt