Burcu ilhan kardeşim;
Senin engelli kartın var mı? Yada sağlık kurulu raporun Varsa sen her zaman öncelikli sin bunu unutma ..
Ben alıntı yaparak yazdım ama sen tam metni googleden bul ve çıktısını al hastaneye götür hala ısrar ederler ise hasta hakları birimine şikayette bulun...
Geçenlerde bana da oldu mr çektirmem gerekli idi 4 kasıma gün verdiler bende bu çıktıyı gösterdim olma dedi hasta hakları birimine müracaat etim 2 saatte aldım sonucu
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Temel Sağlık Hizmetleri
Genel Müdürlüğü
SAYI: B100TSH040002
KONU:*Özürlü Kişilere Yönelik Sağlık Hizmetleri
TARİH: 04.12.02 * 17983
... VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)
GENELGE
2002 /128
- Sağlık hizmetlerinin verildiği mekanların, çevresel ve mimari açıdan özürlülerin kullandıkları araç-gereçlerle rahat hareket etmelerini sağlayacak bir şekilde düzenlenmesinin sağlanması,
- Özürlü kişilere randevu, muayene ve diğer hizmet birimlerinde öncelik verilmesi, hastanelerde bekletilmemeleri, gerekli hallerde özel bir günde sağlık kurulunun toplanmasının sağlanması, ayrıca Eğitim Ve Arştırma hastanelerimizde ''Özürlü Polikliniklerinin'' ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi,
- Sağlık güvencesi olmayan ve muhtaç durumdaki özürlü kişilerin tesbit edilerek yeşil kart kapsamına alınması için gerekli bilgilendirmelerin yapılması ve başvuru işlemlerinde yardımcı olunması,
- Özürlü kişilerin sağlık kurulu raporlarında bağış ve evrak parası adı altında para talep edilmemesi,
- Tüm sağlık hizmeti veren kuruluşlarımızda, toplumun bilgilendirilmesi amacıyla özürlülüğün önlenmesinden başlayarak, özürlü bireylerin özürlülüğüyle kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri ve ailelerin bilgilendirilmesi konularında eğitimlerin, planlanması ve düzenli olarak yapılmasının sağlanması gerekmektedir.
Özürlü bireylere sağlık hizmeti veren tüm kuruluşlarımızda özel durumlarına uygun olarak mağduriyetlerine meydan verilmeden, her türlü tedbirin alınması hususunda gereğini ônemle rica ederim.
Prof. Dr. Recep AKDAĞ Sağlık Bakanı
Dağıtım: 81 İl Valiliği
Kaynak:*Sağlık Bakanlığı