Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşil kartlılara tanınan haksız öncelik uygulaması!?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

bugün sinirlerim çok bozuldu.sisteme çok kızıyorum.adil davranılmıyor bunu paylaşmak istedim.sosyal güvencem olmasına rağmen hastanelere limit koyuyorlarmış.tahlilleri 1 aydır git gel yapıyorum.doktorun verdiği tahlillerin bir kısmını 15 gün önce yaptırmıştım sgk,nın verdiği limit dolmuştur 15 gün sonra gelin dediler bugün tekrar gittim bir kısmını yine 15 güne bıraktılar.ben ne zaman sonuç gösteecegim nedir bu ya dedim.memur yeşil kartlılara sınırsız tedavi imkanı sosyal güvencesi olanlara 40 tl gibi komik bir rakam koymuşlar.çalışmamamakmı lazım nedir bu ülkede!!!anlamadım.haksızlık yapıldığını düşünüyorum..

ayıp ettin ya,göre göre gariban yeşil kartlılarımı gördün.türkiyede okadar yanlış giden işler varken yazık çok yazık.sorunu yeşil kartlı garibanlarda arayacağına sgk sistemini eleştirsen kanımca daha iyi olur.

ben zaten yeşil kartı kullananlara bişey demiyorum.bunu bu şekle getiren sisteme kızıyorum.iyi okuyun lütfen.

Yeşil kartlılar garibanmı:confused::confused: hemde bu ülkede alala,,,

valla öyle haksızlıkla hak etmeyen evet varki gerçekten hak edenlere lafım yok ama diğerleri nasıl hesap verecek hak yiyorlar bakalım.....

bizim komşumuzun 3 katlı evi var ama yeşil kartlı bu mu garibanlık:confused:
zaten sorun yeşil kartlılar değil bu haksızlığın önü açan...... larda yani "AĞAYA BELLEŞ HESABI"

Ya adam sitede bile sıfır araba alsam yeşil kartım iptal olurmu diyo ,al burdan yak..

mestan kardeş fotoğrafın beni çok etkiledi,ama sende hiç duygu yokmuş;)

arce sen cok duygusalsın anlaşılan öyleki dönen üçkağıtlar a kulak asmıyocak kadar :) ben vergi verecem adam sıfır arabaya bincek sağlık primi ödemeden beleş muayene olcak başkaaaa

ben size katılmıyorum.ben çalışıyorsam ve benden kesinti yapılıyorsa bleda ben bu ülkeye vergi ödüyorsam sigortalıysam evet 40 tl komik bir rakam.

Sıfır araba alıp hem 2022 maaşı almak hem yeşil kartlı olmak nasıl bi olay abiler bu işin püf noktasını bizde öğrenelim boşuna niye calışıyozki piyasanın kerizi bizmiyiz bilenler bilmeyenlere anlatsın.

siz konuyu anlamamışsınız bence tekrar okuyun yazıyı derim ben sevgili bleda...

ben üniversite hastanesinde yapılabilen tahlillerim var.1 ay önce doktor istedi.tahlilleri parça parça yapıyorlar hepsini yapmıyorlar limit bu kadar deyip 15 gün sonra yine gel diyorlar.benim çoktaaan sonuçları alıp doktora göstermem lazımdı.ama bırak göstermeyi hala yaptıramadıgım tahliller var.neymiş.limit yetersizmişbunada isyan ediyorum.hedefim yeşil kart kullananlar degil.sisteme sitemim.evet hakkı olmadan yeşil kart kullananlarıda kınıyorum.gerçek ihtiyaç sahiplerinin hakkına tecavüz ediyorlar çünkü...

ben adana balcalı üniversitesi hastanesine gittim sevgili hüseyin.sgk.tahliller için 40 tl limit koymuş.yani 40 tl ye kadar tutan tahlil yapılabiliyormuş.40 tl den fazlaysa onun için 15 gün beklelmem lazımmış.limit olayı bu arkadaşım.ben zaten benim düşüncemin ters oldugunu düşünen arkadaşlar var onlara yazdım.garibanların kartına niye laf söylüyorsun tarzında söylemleri olan arkadaşlar oluyor lafım onlara.size birşey demedim.

bende zaten isyan ettim dün:)sinirlendimde paylaşmak istedim.bağırıp çagırmak işe yaramıyor çünkü.sizede çok geçmiş olsun.sabır sabır nereye kadar bakalım!!!!!!!

paronoya sgk talı çalışan hem çalışsın,hem kesinti yapılsın!hastalanıncada imkanlardan yararlanması kısıtlansın.sence hangisi daha haksızlık?

Burcu ilhan kardeşim;
Senin engelli kartın var mı? Yada sağlık kurulu raporun Varsa sen her zaman öncelikli sin bunu unutma ..
Ben alıntı yaparak yazdım ama sen tam metni googleden bul ve çıktısını al hastaneye götür hala ısrar ederler ise hasta hakları birimine şikayette bulun...
Geçenlerde bana da oldu mr çektirmem gerekli idi 4 kasıma gün verdiler bende bu çıktıyı gösterdim olma dedi hasta hakları birimine müracaat etim 2 saatte aldım sonucu
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Temel Sağlık Hizmetleri
Genel Müdürlüğü

SAYI: B100TSH040002
KONU:*Özürlü Kişilere Yönelik Sağlık Hizmetleri
TARİH: 04.12.02 * 17983

... VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

GENELGE
2002 /128

- Sağlık hizmetlerinin verildiği mekanların, çevresel ve mimari açıdan özürlülerin kullandıkları araç-gereçlerle rahat hareket etmelerini sağlayacak bir şekilde düzenlenmesinin sağlanması,

- Özürlü kişilere randevu, muayene ve diğer hizmet birimlerinde öncelik verilmesi, hastanelerde bekletilmemeleri, gerekli hallerde özel bir günde sağlık kurulunun toplanmasının sağlanması, ayrıca Eğitim Ve Arştırma hastanelerimizde ''Özürlü Polikliniklerinin'' ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi,

- Sağlık güvencesi olmayan ve muhtaç durumdaki özürlü kişilerin tesbit edilerek yeşil kart kapsamına alınması için gerekli bilgilendirmelerin yapılması ve başvuru işlemlerinde yardımcı olunması,

- Özürlü kişilerin sağlık kurulu raporlarında bağış ve evrak parası adı altında para talep edilmemesi,

- Tüm sağlık hizmeti veren kuruluşlarımızda, toplumun bilgilendirilmesi amacıyla özürlülüğün önlenmesinden başlayarak, özürlü bireylerin özürlülüğüyle kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri ve ailelerin bilgilendirilmesi konularında eğitimlerin, planlanması ve düzenli olarak yapılmasının sağlanması gerekmektedir.

Özürlü bireylere sağlık hizmeti veren tüm kuruluşlarımızda özel durumlarına uygun olarak mağduriyetlerine meydan verilmeden, her türlü tedbirin alınması hususunda gereğini ônemle rica ederim.

Prof. Dr. Recep AKDAĞ Sağlık Bakanı

Dağıtım: 81 İl Valiliği

Kaynak:*Sağlık Bakanlığı

sevgili ilker
bilgilendirici olaraktan senin yazdiklarini dikkatle takip ederken bu yazinda mr cektirirken uyguladigin engelli kartiyle cozumun benim icin cok onemli konuyla ilgisi yok ama istersen modetor olarak beni bilgilendirsene
benim engelli kartim yok salak ben tenezzul etmedim param varken engellilerin hakkina niye bende ortak olayim diye kendimce namuslu vatandas gecindim
iki bir mr cektiriyom ameliyat oluyom uni hastanelerinde bu sagirlikla koklear sorunundan kaynaklandigindan baska doktorada gidemiyom oysa o mr, anestezi, ozel ogretim uyesi diye gec kalmamak adina odedigim paralarla bana daha lazim olan isitme cihazimi alamiyorum dogrusu
sen bana anlicagim sekilde bi yok gostersene bende engelli karti cikarayim oyle 4-5 ay sonraya atiladigi icin para vererek ozelden yaptirdigim tahlil tetkik icin yararlanayim benide bos cevirmeyecegini umarim ilkercigim

ben zamanında yeşil kart almıştım çalışmıyordum engelimden dolayı olurda bir sorun olmasın diye Allaha şükür şimdi düzenim var işim de var Yeşil kartı kullandığım süre içerisnde hiç bir sorun yaşamadım en önde önce bana bakıldı ne tahlillerde nede tadavilerde gayet Hataneler güzel bakıyor bir çok arkadaşımdanda örnekler verebilirim... evet insanlar çalışmak istemiyor burdada örneklerini görüyorum 2 parmağında sorun var diye emekli olmak isteyenler var eskisi gibi değil şimdi devlet daha detaylı çalışıyor ve emekli olanın hakkkını veriyor sadece vergi indirilerinde kesinlikle haksılık var oda eninde sonunda düzelecektir her foma girdiğimde diyorum ya bir parmak üyüznden emekli olmak için can atan arkadaşlar var... arkadaşım sen sadece ters bir güne denk gelmişsin inan istanbulda olsan böyle sorunlar yaşamazsın... üzülme sabret ... zamanla her şey düzelecektir...

PARANOYA;
siz beni anlayında.ben size öyle cvp vereyim ya!tartışmak için açmadım bu başlığı arkadaşım!

Sizin probleminiz üzerine seçtiğiniz başlık yanlış, Ayrıca bu gibi konularda sgk ya şikayetinizi bildirseniz daha yerinde olur.

Size sigortalısınız diye öncelik, hak vb tanınmayacağı gibi;
ister ssk yeşil kart bağkur vs, olun hepsinden çeşitli ücretler, yüzdeler hastanede veya eczane de vb. alınmakta.

Sizin ilaveten yeşil kartlı vatandaşlara ne gibi bir gareziniz var bilemem.

benim garezim falan yok.libido yükleltmeyin ya.devlet vatandaşına sahip çıksın ben buna karş degilim.avrupa ülkeleride bunu yapıyor.bunu yaparkende haksızlık yapmasın ben bunu anlatmaya çalışıyorum.sizi hedef almadım.tekrar söylüyorum üstüne basa basa sisteme kızıyorum ve adil davranılmadığı konusunda hala ısrar ediyorum.niye anlamamkda bu kadar ısrar ediyorsunuz.

yeşil kartları iptal etsinle bence milletimiz bedava alışmış tedavi bile olamıyorsun vamrı böyle birşey sistem değişmeli

ilker abi ye katılıyorum; yalnız bazı kişiler neden özürlü kişileri, kendi gibi ve ihtiyaçsız görüyor, özürlülere sahip çıkalım, onlarda bizim gibi haklarımızı aramakta

ilker;
yalnız benim diger kızım normal.ve ben onun için ugraşırken bu durumla karşılaştım.ben genel olarak yazmıştım.zaten hastanelerde engelliler için muayenede falan öncelik tanınıyor,bunuda yazılarla belirtiyorlar ama bilgilendirdiğin için teşekkürler arkadaşım.

mestan seni yeşil kartlılara olan bakışından dolayı kınıyorum.
çok biliyorsan sende al alabiliyorsan yeşil kartı.
forumda okudugun bir konu hakkında genel hüküm vermen çok yanlış.:mad:

SAYIN Bayram ,
Benim yeşil kart almak gibi bi niyetim ,derdim yok verselerde almam .Anlaşılmayan nokta şu ben insan olarak müşkül bir vatandaşın herzaman yanındayım fakattttt
Bu okadar ince bi noktaki ülkemizdeki yeşil kartlıların yalnızca %30-40 bunu gercek manada hakediyor ,durum böyleyken benim şikayetci olmamdan doğal bişe varmı
Burda ahkam kesen arkadaşlar madem bukadar yardımsever ve bonkör senede 1 maaş devlete bağışlasınlar yeşil kartlılar için
Ülke dilencilik mekanızmasıyla sosyal devlet oluşumuna döndü yaa..

bu konuda dün haberlerde sıkı bir yönetime girilecegi ve çogunun iptal olacagını duydum.sevnmedim desem yalan olur.sevinme sebebim gerçek hak edenlere verileceği.

Üst Alt