Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşil kartlılara tanınan haksız öncelik uygulaması!?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
yeşil karta muhtaç olan ınsanlara lafım yok ama
altında bmv si mersedesi apartmanılı yeşil kartlılara ne denilmeli.... bıtane arkadaşim var 30 yıldır hıç çalışmıyor kayışdagında 8 tane daırelerı var devlet nasıl yeşil kart vermış hayret edıyorum

Benim tanıdıklarımda var ssk işe girmiyorlar....ben eşine iş buldum..gel çalış dedim...eşi kızdı izin vermedi...daha çok para kazanıyormuş ssk sız işlerde..yeşilkartları iptal olurmuş....buda bir düşüncede ..sağlıklı değil tabikki...yaşlanınca ne olacaksınız dedim...cevap yok tabikkiii...ikiside genç sapasağlamlar...çalışıyorlar...ama ssk sız...

5 Yıl önce bir bayan tanıyordum,kolunda abartısız 12 burma bilecek,kocasının ekmek fırını var,evleri var ve bir ev ile bir dükkan kirası geliri var,ayrıca oğlu memur olarak çalışıyor (Allah daha fazla versin kimsenin kazancında gözüm yok) Ama bu kadar mal varlığı varken, durakta otobüs beklerken bayanı elinde tencereyle belediyenin muhtaçlar için yemek dağıttığı aş evinin önünde görünce gidip kadının yüzüne tükürecektim :mad::mad::mad: yanımda akrabam ve oğlum vardı bana zor mani oldular !

Benim anlayamadığım bu bayan nasıl gidip oradan yemek alabiliyor ? Muhtarlıktan her fakirlik kağıdı alabilen gidip aş evinden yemek alabiliyor mu ? Hiçmi denetim yok ? İnsanda biraz utanma ve haysiyet olur,gerçekten muhtaç olanlara bir sözüm yok ama kendisini uyanık sanan utanmazlara diyecek çok sözüm var her zaman...
Bunların yüzünden gerçek muhtaçlar mağdur oluyor hep...Malesef Bazı insanlar beleş kefen dağıtılsa hemen ilk sıraya girecek kadar yüzsüz !

Bedava bir küçük kutu meyva suyu için saç saça baş başa kavga yapan son derece iyi giyimli kadınlar gördüm ben istanbulda,utanma kalmamış !

zararın neresinden dönülse kardır.balığı baştan kokuttular.inşallah toparlanacak.ben güveniyorum.

keşke geç bile kalınmış bence.hastanelere gidip keyfi,lüks birşey yapmıyoruz.bunun için sosyal güvencesi olanlara sınırlama konması bence başlı başına haksızlık.çok komik bir rakam 50 tl,ye kadar limit verilmiş:)arkadaşlar tahlillerin 50 tl tutan bölümünü yapıyoruz hadi gidin 15 gün sonra gelin geri kalanı yapalım.bu ne saçma bir mantıkdır.iyi ben yıllarca çalışayım sgk lı olayım kesintim yapılsın.ama sınırlama konsun.kime ne anlatacaksın.düzenleme olursa bu haksızlık ortadan kalkarsa çok çok memnun olacagım valla.

arkadaşlar bide şöyle bakalım olaya benim bi tahlilim için kaçdefa ünüversite hastanesine yollanmam gerektiğini drlar söyledi ama hiç bi hastane yeşil kartlı hastayı ne üniversiteye ne de özele sevk etmiyor niye diyo sorduğumda yeşil kartlı hastayı sevk eden hastane sevk edilien kiişinin masraflarını ödemek zorunda olduğu içinmiş mesela ben bir çok tahlili yaptıramadım sevk alamadığım için iş ver belnden ameleyiatlısın olmaz üniversiyeye sevk et belimi düzeltsinler olmaz yani burda yeşil kartlıların çokta suçlu olduğunu düşünmüyorum çünkü hiç bi hakları yok istanbulda bi hastaneye gidin yeşil kartla adam sizin yeşil kartlı olduğunuz anladığında ne ilgileniyor nede gerçek anlamda tedavi yapıyor ama sigortalı olarak giden bi kişiye genelde çalışıyor bunda pra vardır gözüyle bakılıyor ve ona daha iyi muamele yapılılyor benim gittiğim hastanelerde ben bu ayrımı çok gördüm sadece katkı olsun diye yazdım

sevgili kadir hangi ildesiniz bilmiyorum ama üniversite hastanesine sevk olunabiliyor.ve yeşil kartlılara sınır yok tedavi ve tahlillerde ama sgk lılara 50 tlye kadar bir limit konmuş.bence sen yazılanları zaman ayırıp tümden oku.benim başıma adana balcalı üniversite hastanesinde başıma gelen limit kısıtlaması olayından dolayı bu başlığı açtım.sevk edilmiyor diye bir durum yok.

sevgili burcu istanbuldayım kaçtane devlet hastanesine uykusuzluk ,bel ,ve çölyak tahlilleri için gittiğimde hiçbiri üniversiteye sevk etmediona benzer uyduruk tahlilleri yaptılar ve hatta hastanelerin dr ları apaçık şunu dedi hiç bi yeşilk kartlı hastayı sevk etmiyoruz çünkü sevk edersek sevk edilen hastaneye masrafı biz ödemek zorunda kalorız zate istanbulda herhastanedende yeşil kartlıları sevk etme sadece belli hastanelere verilmiş eb basiti karaciğer hemanjiomu ile alakalı üniversite hastanelerinde bi uygulama var kasıktan girip küçültüyorlar bunun için kaç hastaneye gittiysem çapaya veya cerrahpaşaya sevk alamadım dedilerki ameliyat edip lobu çıkaralım sonra karaciğer yetmezliğine gidermi gitmezmi kimin umrunda istanbulda yeşil kartlıysan vay haline yani vay halime şuan karaciğerimdeki hemanjiom 8 cm hala sevk alamoyorum

prosüdürler nasıl işliyor bilmiyorum.ama ben balcalıya ünüversite hastanesi) direk gidip muayene olabiliyorum.anlamadım kafam karıştı:confused: bu kanun illere göre degişmiyordur sanırım.ben balcalıya gittiğimde sevk almıyorumki.hatta geçen hafta şeker tanısı konuldu 10 yatırdılar.hiçbir ödeme yapmadım.sosyal güvencede çalışan ssk.ama normal polikliniğe gittiğimde tahlillerimi dediğim limite kadar sınır konmuş yapıyorlar.

geçen hafta salı ve çarşamba günleri devlet hastanesine gittim yeşilkartım daha çıkmamıştı paramda yoktu muayenemi oldum tedavimi oldum acilde ben zannettim bedava acil meğerse borçlanıyormuşum yeşilkartta ALLAH tan iyi bir insana denk geldim kaç haftadır bekliyordum geçen hafta çarşamba konuştum bu çarşamba aldım yeşilkartımı ilaç mevzusunu da konuştum 2 antidepresan ilaç bir kemi,k erimesi ilacı bir kan ilacı bir mide koruyucu sürekli sektirmeden kullandığım ilaçlar şimdi yeşilkartım çıktı gidip ücretlendirmede borcumu düşülttürecem 6 ay süresi varmış borcumu düşüttürebilmem için birde yeşilkartı çıkaracağınız zaman evrakların arasına özürlü raporunuzu koyun erken çıkıyor benimde erken çıkacaktı evrağımı alan adam yanlış yere koymuş kurula bile göndermemiş kaç hafta ama iyi bir insan sayesinde çıktı çok şükür bu arada %82 özürlü olduğum için hızlandırıldı

hak etmedigi halde yeşil kart alıp devleti zarara ugratıyorsa ihbar edeceksin böyle insanlar bir daha yeşil kart alamasın. biliyormusunuz hak ettigi halde aylarca süründürülüp yeşil kart verilmeyen onbinlerce insan var bu ülkede.

sen sıfır araba alıp yeşil kartı olanın ismini buraya yaz bizde bileleim kim olduğunu....teşhir et tabi öyle biri varsa...madem rahatsızsın git şikayet et kartını geri alırlar cezada yazarlar...tabi öyle biri varsa...

Üst Alt