Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeter artık! Kapak rantında engelliler kullanılmasın!

Şu verilen mesaja bakın olayın içini dışını anlayın arkadaşlar.

Sıkı durun...
Kampanya bitti derken, işgüzar bir başkan olaya el attı...
Önümüzdeki seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağını söyleyen şimdiki Konak ilçe belediye başkanı Hakan Tartan bu kapak kampanyasını tekrar başlatacakmış.
Engelliler için kapak toplayalım, sandalye alalım diyecek utanmadan.
Kendi ilçesindeki engelliler için kaldırımları bile iyileştirememiş bir başkan, kapak toplayacak...
Yazıklar olsun...

Kendisinde yada ailesinde engelli olmadığı için, bizleri anlaması mümkün olmayan yazarlar araştırıp incelemeden bakın neler yazabiliyor.

Nasıl ön yargı koyulmuş
nasıl kestirip atılmış
nasıl aşağılanmış bu kampanyayı üstlenmek isteyen kişi. Neymiş ailesinde engelli yokmuşta nasıl anlarmışta ! Vah vah. Görüyor musunuz ? Birde utanmazmış bu şahsiyet kaldırımları da iyileştirememiş. Bide var olan bir yardım kampanyasını sonlandırmak yerine üstlenip ilerletmeye aday olmuş bu adam olsa olsa iş güzardır değil mi ?
Bu adam Chp'lidir heeee bu gitsin bizim desteklediğimiz partili gelsin değil mi ?

Bu kişi kampanyayı alır;
kapak limitini 250 kilodan 150 kiloya indirir
araba kalitesini üçüncü sınıftan ikinci sınıfa getirir
televizyonlarda daha iyi tanıtım yapılabilir diye yazan çizen yok, dünyada bir çok örneği olan bu kampanya burada nasıl ilerler nasıl ayağa kalkar diyen yok, kafa yoran yok aman olmasın. Bunlar Chp'li ! Bir kapak toplama sen, geç kampanyanın karşısına acıtasyon duygularıyla manipüle yap. Köstek ol köstek oldurt.

Siyaset yaptığını sanan bazı kişilerin derdi ne söyleyeyim mi ?
Nasıl suistimal ederiz
nasıl yerlerde süründürürüz
nasıl rezil kepaze olurlar
nasıl bitiririz !

Evet bitirirsiniz hemde üstünden 2 sene geçtikten 1800'e yakın engelli sandalye sahibi olmuşken. YETER ARTIK ENGELLİLERİ ALET ETMEYİN he. Vay vay vay engellileri aşağılamışlar, küçümsemişler, yanlış tanıtmışlar görüyor musun arkadaş ?

Bende diyorum ki, ne yapmaya çalıştığınızı parçaları yan yana ekleyince çok iyi anlıyorum, bu yaygara neden bu paçası tutuşmuşluk neden çok iyi anlıyorum ! Cevap verilince verilen cevabın temasının önemli olmadığını sadece görmek ve yapmak istediğinizi yapmak için gerekirse seviye düşüreceğinizi, başka hiç bir etkeni görmeyeceğinizi, kalabalık gözüküp çullanacağınızı, bir sebep konuşulurken başka bir sebepten ötürü bel altı vurabileceğinizi ve karşı çıkanı yaftalayıp ötekileştireceğinizi artık anlayabiliyorum.

Ve diyorum ki; hiç bir şey gördündüğü gibi değildir. Sizde anlamaya çalışın engelinizi ve kullandırtmayın, her yardım kampanyasında acıma duygusu var mı yok mu , bize acıyormusunuz polemiği yada takıntısı olur. Kendinizi birilerinin oyununa piyon yapmayın.
Devlet bile işe alırken engelimize böyle bakabilir, MUHTAÇLIK adı altında maaş bağlayabilir, kendine bakamıyorsa engelli vatandaş BAKIM AYLIĞI bağlayabilir ama buna nedense YETER denmez.

YETER ARTIK... SİYASİ RANTTA ENGELLİLER KULLANILMASIN

kazazede mesajını editlemişsin arkadaşım, benim banlanacağımdan söz etmişsin. Kurallara ve etiğe aykırı davranan ben değilim forumada yabancı değilim neden banlanayım ?

blackrace
yok dostum senin banlanacağını değil benim yorumumun silineceğini veya ceza alabileceğimi yazmıştım, bazen doğruları söylemek işe yaramıyor, hatta doğruları söylediğin için 9 köyden kovulmasan bile burada sansüre uğrayabiliyorsun, onu anlatmaya çalışmıştım ama sonra sildim nolur nolmaz diye.
çünkü böyle yorum yazdığım zamanlarda hemen yöneticiler tarafından hemen uyarılıyorum ve sansüre uğruyor yorumlarım
(polemik yarattığınız için ....)diye başlayan bir cümle ile frenleniyorum.
umarım bu senin ve benim yorumlarım yukarıdaki cümlenin gazabına uğramaz.
YETER ARTIK... SİYASİ RANTTA ENGELLİLER KULLANILMASIN
evet bu cümle etrafında birleşelim , kenetlenelim.

herhangi partiyle işim olmaz bu kampanyayıda kim yaparsa yapsın sözlerim değişmez kimin neyden rant elde edeceği beni bağlamaz ama benim adımı kullanıp sözde Çevreci bir kampanyanın yürütülmesinden ve insanların tüm haklarımı gasp ederken bir kapakla vicdanlarını rahatlatmalarından son derece rahatsızım... bu formdaki her konu gibi buda siyasete geldi o nedenle ben susuyorum bu ülkede öğrendiğim iki şey 1 fenerbahçeliyle futbol 2 chpliyle siyaset konuşulmaz birincide fenerbahçe düşmanı ikincide ötekileştiren veya koyun olursunuz bu işte koyun meselesine gelmeden bana eyvallah

demirc;

Yobazlara ne anlatıcaksın? 100 topluyor. 1 ini geri vermiyor.. Anlayana..

iyi akşamlar,
bence asıl sorun şurada en son yapılan araştırmalarda halkın %70 i engelli komşu istemiyor. toplumdaki engelli algısı
muhtaç, zavallı ve sürekli bi şeyler isteyen bir insan modeli. kapak toplanabilir ve bu çok hoş bir çevrecilik projesidir
ama 5 yaşındaki çocukların kafasına da "yazık bu gariban adama ben kapak toplayıp sandalye vereyim sürünmekten
kurtulsun" algısını kimsenin yerleştirmeye hakkı yok. filanca seçim kazanacakmış, falanca gazetesinde sayfa
dolduracakmış, başkası engellilerin üzerinden egosunu tatmin edecekmiş, bütün bunlar toplum hafızasından
yıllarca silinemeyecek izler bırakır ve bu affedilecek bir hata da değil..
sadece bunlara dikkatinizi çekmek istedim

#demirc
öncelikle hakaretler dolu yorumunuz için teşekkür ederim. :) keşke biraz daha sakin olabilseniz. anlaşilan o ki bu meseleyi kişisel olarak algiliyosunuz. Ancak siz ne oradan tekerlekli sandalye almak zorundasiniz ne de kapak toplamak zorundasiniz.
hoşunuza gitmediği için bu tarz bir gerekçeyle sağda solda yorum yapmaniz hoş olmuyo. bilakis birtek engelli siz değilsiniz egoist tavirlarinizi anlayabilmiş değilim gerçekten. Sizin ne kadar priminiz oldugu veya benzeri konular burda kimsenin umrunda deil. burda söz konusu olan siz değilsiniz. öncelikle buna bir netlik getirelim.
Ve şuna inaniyorum ki toplanan kapaklar en azindan 1-2 engelli kardeşimizin yüzünü güldürmüştür. Sizin küçümseyip hor gördüğünüz bu kampanya da amacina ulaşmiş demektir.
ayrica Sizlerin yapacagi muhteşem kampanyayi merakla bekliyorum ve emin olun ki size de elimden geldigince destek olacagim.
Çok merak ettiginiz yaşima gelirsek 27 yaşindayim, belki yürüme engelli değilim ama tekerlekli sandalyeyi kullanmak zorunda oldugum zamanlar oldu.

Sağlık sektöründe çalışmakla engellilerle beraber olmak engelliyi anlamak değildir.( ENGELLİNİN DUYGULARINI ANLAYAMAZSINIZ)Yaşanmadan bilinmiyor hiç bir şey allahım kimseye yaşatmasın. Zaten anlayabilseydiniz yazdığınız yazılarda biraz daha seviyeli olurdunuz. Benim size karşı bir sözüm yok ortaya konuşuyorum evet engelliler için toplanmasın kapaklar çevre temizliği geri dönüşüm adı altında toplansın isteğimiz bu ayrıca ben yetenek falan sergilemiyorum engelli olmak yetenek mi? Bir boksör yüzüne çok sert bir yumruk yediğinde çoğumuz yüzümüzü ekşitiriz.
- Bir çocuğa araba çarptığını görünce içimizde bir şeyler kopar gider.
- Bir filimde birinin kolunun kesildiğini izlerken -bunun film olduğunu bilmemize rağmen- kendi kolumuz kesiliyormuşcasına rahatsızlık duyarız. Diyorsunuz evet o an o acıyı anlarsınız biraz zaman geçince unutursun...

ENGELLİNİN DUYGULARINI ANLAYAMAZSINIZ

Sayın kamuş,

Galiba bana yönelik mesaj yazmışsınız. Ben engellinin duygularını anlarım diye bir şey iddia etmedim. Mesajım da size değildi zaten. Niye yanıt verme zorunda hissettiniz anlayamadım?
Bakınız yazdığım ifade aynen şuydu: "özürlülüğün ne olduğu konusundan birazcık anlarım."

Sayın Jem'in sürekli bahsedip durduğu rampa, kaldırım meselesini de bir araştırın derim. Yasalarımıza İLK KEZ 1997 yılında 572 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenmiştir. Bu kararnameyi çıkartan da daha önce bahsettiğim, o dönemin Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur'dur. Yani bu hükümetin çıkarttığı zannedilen Özürlüler Kanunu aslında 1997 yılında zaten yürürlüğe girmiştir ama ne hikmetse aradan geçen 15 yılda bir türlü doğru dürüst işletilmemiştir.

Kapak Kampanyası gibi kıytırık konularla uğraşmak yerine bu mevzuatın neden 15 senedir ertelenip durduğunun hesabını sormak daha doğru olmaz mı acaba? Rampa- kaldırım meselesinin sadece Konak belediyesiyle sınırlı olduğunu zannetmiyorum. Duyanda sanki ülkenin diğer tüm belediyeleri mükemmel iş yapıyor zannedecek.

Ek: Yazılarımın neresini seviyesiz bulduğunuzu da anlamadım. Ben siz bir şey yazmadım, yazdıklarınıza yanıt vermedim, hakaret de etmedim. Bir seviyesizlik söz konusuysa onu başka yerde arayın.

Cem bey, yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum çok gereksiz bir kampanya devlet zaten veriyor tekerlekli sandalyeyi.. Bu kampanya yüzünden toplum daha fazla acınası yaklaşıyor bizlere...

ener senin için devletin harcadığı eğitim masrafına yazık sen değilmisin devlete sırtınızı dayamışsınız diye suçlama yapan kimsenin devlete dayandığı yok zaten devlet dediğin insan değildir çalışıpta bize bakmaz bizden topladığı vergilerle yol kaldırım hastane vb. şeyler yapar yani bizden aldığını bize hizmet olarak verir prim meselesine gelince sen şimdi yattığınız yerden para alırsınız dersin ben baştan açıklayımda o güzel aklını boşuna yorma diye açıkladım ve bizler neden kampanya yapalım kapak toplayalım devletin işi ne ihtiyacı olana yardım etmeyecekse bizden ne halt yemeye vergi topluyor ki dünyada vergi açısından ilk sıralarda yer alan bir ülkeyiz bu tür kampanyalar yüzünden insanlar ve daha önemlisi çocuklar tekerlekli sandelyedeki engellileri açiz açınsı kişiler olarak görüyor senin gibi dışardan hiçbir engeli belli olmayanların bunu anlaması imkansız kişiselleştirmeye gelince bu olay ben ve benim gibi olanları ilgilendirir burda canı yanan bizleriz ibadet için gittiğim camide dilenci muamelesi gören benim sende tutmuş bu kampanya harika sende gittiğin her yerde dışlan gör bakalım kişiselleştirme nasıl oluyor

Arkadaşlar konu kapak olunca küçük bir ilavem olacak hepinizin bimesi icab eder diye düşündüm ben omur ilil felçliler derneğine göndermek için 89 kğ kapak gönderdim
ama 40 kğ kapak gitmiş çok uğraştım bir sonuç alamadım onun için kapak işinden bende rahatsızım hiç bir talebimiz olmadan yardım amaçlı çalıştık ama 49 kğ kapak
kayboldu kargoda ptt kargo.

Anlamadıgım birsey pet sise kapaklarını toplamanın ne tür bir rantı olacak.ekonomik degeri olan bir ürün degil yada geri dönüsüm yoluyla cok büyük paralar kazandıracak bir sey degil. genelde ilkokullar olmak üzere egitim kurumları tarafından ciddi anlamda benimsemiş ve hem çocuklara cevre bilinci kazandırılırken hem de toplumda yasayan ve aynı cocukların ebeveynleri tarafından görmezden gelinen engelliler için o cocukların birseyler yaptıgını düşünmelerini ve kısa vadede engellilerle empati uzun vadede ise engellilerin farkedilmesini saglayan bir proje niye birilerini rahatsız ediyor. Hele hele bunu sığ siyasal söylemlerle nitelemek ve tüm engelliler adına ahkam kesmek secimlerin yaklastıgı dönemde acaba bazı engelli kişilerin bundan siyasi bir rant elde etme cabası olabilir mi insanın aklına gelmiyor da degil.

bende jem abiye katulıyurum neden engeliler kulanılıyurki engeli adı altında bu kampanya yapılıyur.bence sandelyeye ihtiyacı olan engeli alabiliyur .almıyanı ise devlet veriyur

demirc;

Bu zihniyeti gaz odalarında yakacaklarmış.
Yazık ki başkalarını yakmışlar.
Yakılanların bugün ne kadar zeki insanlar olduklarını görüyoruz.
Aynı şekilde aziz Nesin' inde ne kadar haklı olduğunu bu yazıları yazanlar kanıtlamış oluyor.

Devletin niçin vergi aldığından bihaber haraczede bir toplum.
Vah içindeki yaşlara..

Kurunun yanında yaş yanıyor..

@demirc
peki anladik bu kampanyaya karşisin ve belki de haklisin da; ancak şahşima karşi olan tutumun hiç hoş değil. kendine biraz çeki düzen vermeni öneririm ;)
devlete sirtinizi dayamissiniz derken vurgulanmak istenen yer orasi değil. etraftan gelen diğer yardımlara da acik olmak lazim demekti. nasilsa devlet veriyo deyip diğer herşeyi elinin tersiyle itmenin mantigi ve manasi yok.
Senin gibi insanlar yüzünden verdigim vergilere aciyorum bazen. Devlet çalişmaz cart curt diye laf ebeliği yapıyosun orda devlet vergilerini nerden aliyo peki çalişan insanlardan. Devlet veriyo dedigin o sandalyelerde daha tüy bitmemiş yetimin hakkı var...
Şükretmeyi, tesekkür etmeyi bilmek lazim. ancak sen kendini bu acınma durumuna o kadar cok yerleştirmişssin ki tek düşündüğün şey bu olmuş...
Anlaşilan o ki vucudun gibi zihnin de tekerlekli sandalyelere mahkum kalmiş. Herneyse sefil ve acinasi hayatinda sana başarilar dilerim.
Ve son bişiy daha şu yorumlarindan sonra bende sana acimaya başladim gercekten hayat senin için cok zor olsa gerek...

Olaya sadece böyle bakmak olmaz işine gelene sesin çıkmayacak işine gelmeyene itiraz edeceksin yok öyle birşey eğer yapılan iş birisine gerçekten bir fayda sağlıyorsa (bu benim düşüncemdir) katkı yapmıyorsam bile sesimi çıkarmam engelliyi kullanmış yada kullanmamış hiç umurumda olmaz sen kendinden geç bir defa bakalım sana bir örnek vereyim sokaklarda Allahın yyni seni yaradanın adını anarak acitasyon yaparak dilenip ve cebinden para alarak yaşayanlar var bunların kaç tanesine itiraZ ETTİN yapmadın dimi çünkü seninle alakası yok ne olursa olsun dedin neyse ben bu mantıkla düşünen birisinden şunu beklerdim eğer çıkıp engellerin adını kullanıyorlar bizi küçük düşürüyorlar 5 yaşındaki çocuğun aklına kazıyorlar diyen birisi engellerin tüm haklarından feragat edip hiçbirisini istemiyorum demesini beklerdim. mesela marketlerde engelli sıraları ayrı hatta tekerlekli sandalyede resmini bile koymuşlar ne gerek var insanlarıa acitasyon yapıyorlar demen gerekirdi mesela elektrik fatuıra kuyruğunda birisi sana sırasını verdiğinde yok arkadaş bende senin gibi bir bireyim acımana gerek yok demeni beklerdim ama sen bunları geçmişsin bize acıyorlar diyorsun maddi olarak senin durumunda olmayıp dışarıya sadece camdan bakan insaları düşünmedinmi hiç bunları yazarken bir tekerlekli sandalyesi olması için her gün babasına yalvaran çocukları hiçmi düşünmedin o babanın yerine koy kendini paran yok alamıyorsun ne yaparsın bırak bunları arkadaş o babanın bir damla gözyaşı için dünyaları yakarım ben bırak bana acımışlar acımamışlar umurumda olmaz güler geçerim ben kendimi bilirim bunları geçiyorum bile sana bu kadar yazı yazdığıma şükret

enfer devletin neden emekli ettiğini anlattım tekrar açıklamaya gerek yok ama bire düşünme yetisi kaybolmuş şahıs ben her ay en az 700lira devlete vergi ödemeye devam ediyorum devlet bizden aldığı vergilerle cumhurbaşknından en alttaki memura kadar bu işleri yürütsün diye maaş öder şimdi devleti besleyen bizler devletin verdikleride hakkım olduğuna göre ne halt yemeye şükredip minnet duyacam sen iş yerine caycı aldığında cay servisi yaptığı için ona minnetmi duyarsın sen ve senin gibiler işini yapması gerekenlere şükrettiğiniz için onlarında bi tarafı kalktı....

art_sry sen kimsin ne cürretle bana bunları yazma hakkını kendinde buluyorsun burda engellilerin vergi indirimine karşı çıkan tek kişi benim engellilere vergisiz yakıt diye başlık açıldı orada onca hakarete (özel mesaj olarak gelenler dahil) rağmen tek karşı çıkan bendim elk, su, araçlarda ötv muafiyeti vb. olan herşeye karşı olduğumu zaten defalarca belirttim aman bunları kime anlatıyorumki sizin gibi hayatında iki siyasal kitap dahi okumamış ekoominin nasıl işlediğini devletin görevlerini nasıl yaptığını bilmeyen insanlar topluluğuna ne anlatılabilirki siz aşk romanlarında takılmaya devam edin bu işler boyunuzu aşar dilenen kişilere karşı olan tutumuda sözlerimde emin olan bu kampanyaya olandan çok daha sert kuyruk meselesine gelince maaş çekmeye gittiğimde efendi efendi sıramı beklerim hiçbir kuyrukta engelliyim diye öne geçmedim bu hakkı sadece hastanelerde kullandım ordada var olan hastalığın ütene yenisi eklenince bizde acısı dayanılmaz oluyor müsade edinde o kadarda olsun çamdan dışarı bakanlar diyorsun iyide bende zaten onlardan biriyim sen n sanıyorsun bu ülkenin tüm sistemi bana göremi dizayn edilmiş sandalyeme biniyorum tüm kaldırımları merdivenleri zıplayarak aşıyorummu sanıyorsun tankmı sandınız bu sandelyeyi bekara karı boşamak kolay tabi evlende görelim senide her yerde indirim isteyen beleşciliğe alışmış olan sen ve senin gibiler tabi ki böyle kampanyaları destekler toplumun size açımasını istersiniz çünkü insanlar size ne kadar acırsa okadar çok menfaat elde edersiniz açtığın başlıklardan engelli indirimlerindeki düşüncen zaten belli o nedenle bana gazel okuma ben dik durmaya devam edeceğim sende dilenmeye devam et
http://www.engelliler.biz/forum/diger/85873-engellilere-elektrik-ve-turksatda-neden-indirim-yok.html burada ikimizinde duruşu gayet net

arkadaşlar yine kapakları toplayın ama oradan elde edilen gelirle tekerlekli sandalye almak yerine toplumu bilinçlendiren görsel programlar yapılsın toplum bilinçlensin o zaman kimse rampa önüne park etmez, kaldırımları işgal etmez, engelli asansörünü kullanmaz vs... bunlarmı engelli için daha önemli yoksa kullanamayacağı sandalyemi gelişmiş ülkelerde her engelliye birinci sınıf medikal hizmetleri verildiği için mi oradakiler daha aktif yoksa toplum bilinçli olduğu için mi bizler o rampaları kullanamadıkça en iyi tekerlekli sandalye olsa da ne işe yarar ki

Yarın saat 14:00' da, Saat Kulesi Konak Meydanı' nda,
Yirmi dernekle beraber, konuyla ilgili eylemimiz ve basın açıklamamız olacaktır.

Yarın (23 Ocak 2013) saat:14.00 Konak meydanı saat kulesi yanındayız.
Canlı izleyebilirsiniz:
http://www.izmir.bel.tr/kamera/saatkulesi.html

Alternatif kamera:
http://www.izmir.bel.tr/kamera/iskele.html

Basın açıklaması metni:

Kamuoyuna duyuru:

izmir engelliler insiyatifi’ ni oluşturan ve bu metnin altında imzası bulunan sivil toplum kuruluşları olarak;
yaklaşık iki yıldır bütün ülke çapında sürdürülen kapak toplama karşılığı ortopedik engelli dostlarımıza tekerlekli sandalye verilmesi kampanyasına son verilmesini talep ediyruz.

Plastik kapak toplama kampanyası iyi niyetle başlatılan ve halkımızın büyük destek verdiği bir kampanya olmakla birlikte, kampanya amacını aşmış, engelliler üzerinden maddi ve manevi ranta dönüşmüştür. Dağıtılan sandalyelerin çabuk kırılıp dağılan, kalitesiz ve ucuz malzemeden üretilmiş olması bir yana, engelli vatandaşlarımız, medya önünde acınacak, muhtaç, zavallı insan konumuna düşürülmeye başlanmıştır.

ülkemizde, görme, işitme, ortopedik, zihinsel, spastik, organ yetersizliği ya da işlevsizliği gibi değişik engel gruplarından yaklaşık 9 milyon yurttaşımız yaşamaktadır. Bu sayıya hergün önlenebilir hastalıklar ve kazalar sonucunda onlarca vatandaşımız daha katılmaktadır. Engelli yurttaşlarımızın %90 gibi büyük bir bölümü ulaşım, erişim sorunlarından dolayı yeterli eğitim olanağından yararlanamamakta, bunun doğal sonucu olarak da istihdam dışı, kalarak evde dört duvar arasında zorunlu yaşama mahkûm olmaktadır.

Kapak kampanyası ne denli iyi niyetle düzenlenmiş olursa olsun, engellilerin temel sorunlarının kamuoyunca doğru anlaşılmasının, sorunlara çözüm üretme çabalarımızın önüne geçmiş durumdadır kampanya sosyo psikolojik olarak kamuoyunda genel vicdani bir rahatlamaya yol açmıştır. Halbuki engellilik evrensel bir insanlık sorunudur. Insanlığın ortak sorunudur. Dolayısıyla da sorunların çözümü başta devlet kurumları, yerel yönetimler olmak üzere bütün toplumun sorumluğundadır.
Kampanyaya başından beri destek veren değerli halkımızın, bu kampanyanın aslında engellilerin acil çözüm bekleyen sorunlarını gölgelediğini, engellilerin büyük bölümünü de incittiğini ve üzdüğünü bilmesini isteriz.

Engellilere yapılacak en büyük yardım, ayrımcılığa karşı, eşit yurttaşlık temelinde verdikleri haklı mücadelelerinde onların yanlarında olmak, hak eksenli taleplere toplumsal destek vermek, kamuoyu oluşmasını sağlamaktır.

Ayrıca her iyi niyetli konuda olduğu gibi, kapak toplama kampanyası da süreç içerisinde yozlaştırılmış, insanlarımızın iyi niyeti süistimal edilerek rantta dönüştürülmüştür. Kampanyanın halkımızdan büyük ilgi ve destek görmesi sonucu bir yandan kişiler ve şirketler büyük kârlar elde etmeye başlamış, diğer taraftan da kampanya üzerinden medya önünde engelli insanlarımız refüze edilerek siyasi çıkar sağlanmaya başlanmıştır.

Anayasa gereği, sosyal hukuk devleti ilkesi benimsenmiş olan ülkemizde, ücretsiz tekerlekli sandalye de dâhil olmak üzere ortez, protez vb araçlara ihtiyacı olan yurttaşlarımız için yasa ve yönetmelikler çerçevesinde kurallar belirlenmiştir. Bu tür ihtiyacı olan yurttaşlarımız sağlık bakanlığına bağlı kuruluşlarca verilen engelli raporu ile engel durumlarına ve vücut yapılarına uygun olarak imal edilmiş sandalye vb araçları sgk veya valilikler aracılığı ile alabilmektedir. Kamuoyunun bilmesi ve destek vermesi gereken asıl konu engelli insanlarımızın özgürce gidebileceği yolların, kaldırımların, binaların, parkların, olmasıdır. Kısaca kamusal yaşam alanlarının engelsizleştirilmesi gerekmektedir.

Engelliler eşit koşullarda, ayrımcılığa uğramadan özgür bireyler olarak yaşamın her alanında yer almak ve hayatı herkesle paylaşmak istemektedirler.Ulaşım erişim engellerinin olmadığı, eğitim, öğretim, iş olanaklarından özgür eşit yurttaşlar olarak yararlanabileceğimiz engelsiz bir türkiye için el ele verelim. Insan onuruna yakışan gerçek kampanya insan hakları temelinde engelliler adına verdiğimiz mücadelemizde bizlerin yanında yer alınması, mücadelemize destek olunmasıdır!

Saygılarımızla, izmir engelliler insiyatifi

jem
her ne kadar bu konuda farklı düşünsemde yinede orada olacağım.katılımcı sayısı yönünde herhangi tahmin varmı, sadece basın açıklamasımı yapılacak başka bir eylem yapılacakmı?

20 Dernek 5'er kişi gelse bile ses getirir. Dernek dışı (ben ve arkadaşlarım ve faceden duyan bilen herkes) katılımlarla beklenen kalabalık olur.
Kapak için imzası olan derneklerin ve diğer engellilerin ortak eylemi bu, taşkınlık/müdahale gerekecek hareketler olmadan sesimizi duyurmaya çalışacağız.

ARKADAŞLAR gercekten biz dilencimiyiz beş para etmez akülü sandalyeler için heryerinden ses gelen sandalyeler için bizleri açiz muhtaç kimsesiz zavallı gösterenlere sesleniyorum bizler açiz değiliz kafanıza göre vicdanınız rahatlasın iyi birşeyler yapmak icin kapak toplayım sonrada bunu mahalle mahalle adamlık yapmışınız gibi evinize gelip karınıza adamlık yapmışınız gibi sonrada ALLAHA dönüp Ben kötü bir insan değilim beni cennetine al yada ALLAH beni cennetine alır diyenlere sesleniyorum sizz adam değilsinizzz bunu inanın nedenleride ...
başımdan gecen olaylar
1) ben akülü sandalye kulanıyorum kaldırımdan giderim adam arabayı engellinin ineceği yere park eder icinde bekler ben gülümseyerek bey efendi arabanızı lütfen alırmısınız derim adam bana tamda bakamadan cıkacağım der ben hemen yüksek sesle ceksene arabanı ne cıkacam salakmısın sen derim bağırdımı gören adam tmm tmm sakin ol der alır arabayı bazende benim cevremdekiler müdale eder ozaman alır ama bunun gibiler sonradan kapak toplarlar ....
2) engelli oto parkına arabamızı park edeceğiz ama yok yine başka bir engelli olmayan arabasını park etmiş gene bir bağırma ama yine bu adamlar bize kapak toplar
3)Engelli wc girecez iceriden engelli olmayan insanlar ya kendileri ya cocukları kunlanır yada abdest alırlar abdestleri önemli tapi yoksa ALLAH YAKAR ONLARI AMA BİZ ÖNEMLİ DEĞİLİZ hatta kaçkere başıma geldi ben wc de iken kadın erkek kız iceri daldı bende gel gel dedim bukadar utanmazlar ama bunlarda kapak toplarlar
4)yolda gidersin ay yazık bak gördünmü çok şükür halimize derler kendileri bizden kötü durumda kendilerinde insanlık namına birşey yok bu insanlar düşünmez acaba karşımdaki genç bir insan acaba kırılırmı onada küfür ederiz salak aptal kendine bak dersin mal gibi kalır sıcan gibi yüzüme bakar ama bu insanlarda bize kapak toplar ..
ben diyorumki bir yardım yapılacaksa bizi onurlandırarak yapılsın bizler dilenci değiliz bizler aciz değiliz yeni yetişen nesil bebekler cocuklar bizi aciz görmesin daha cok örnek varr ama vermiyorum bukadarı yeter

konuyu açan abimize sonsuz teşekkürler.Allah razı olsun okuyunca bu kapak rezeletinden kurtulucağız diye ne kadar çok sevindim ama aramızda bazı kişiler bu reziliği savunuyor...keşke yarın izmir'de olabilsem,orda olan arkadaşlar lütfen bu rezalete dur diyin...

Not: bir çok omurilk felçlisinin yakından tanıdığı omurilik felçlileri derneğin başkanı (ofd) ramazan baş.kapaklar elimizde kaldı tvi'lere çıkıp konuşuyordu şirketleri kapak almaya davet ediyordu.oda bu rezaletin devam etmesini istiyor.. .

Evet arkadaşlar, dün eylemimizi yaptık.
Basının ilgisi büyüktü, tahminimizden fazla katılım da olunca sesimizi duyurduğumuz kanısındayım.
Öncelikle şunu belirteyim, ortak hareket etmemiz gereken durumlarda genelde bir araya gelmeyi beceremiyoruz. Her kesimden kitle, kolayca anlaşıp birlik olurken, biz engelliler bu konuda nedense tembeliz. Ama dünkü manzara bu kalıplaşmış gidişata son verdi.
Ben katılımcıların sayısını görünce çok duygulandım.
Sesimizi duyurmak için daha çok kalabalık olmayı becerebilirsek, pekçok konuda yetkililerin dikkatini çekebiliriz.
Büyük gazetelerin "EGE" eklerinde ve yerel gazetelerde eylemimiz yer aldı. Kanal35, Egetv, YeniasırTv dün akşamdan beri ve bugün her saat başı haberde bize yer veriyor. Ege dışından arkadaşlarımız bugün internet yayınlarından kanallara gözatarsa, saat başı haberlerde bu 3 kanalda da görebilir.
Haber sitelerinden bir kaç fotoğrafı ekliyorum şimdilik. Gazete taramalarını ve bazı videoları da daha sonra ekleyeceğim.
İlk karedeki işaretli kalabalığın fotoğraflarını çeken benim

Eşitliğin her durumda adalaeti sağlamadığını gösteren bir karikatür vardı... Sözü çok uzatmadan paylaşayım ve susayım. Bir laf atan olursa hasbihal eyleriz yine... :)

o halde ben bi laf atiym da hasbihal eyle :)...

eshitlik de adalet de gözetilen amaca baglidir, sevgili pasaman... eger o amac insanlara üstünde durabilecekleri sandiklar daitmaksa, adalet de eshitlik de soldaki resimde pekala saglanmish olur, sagdaki resimde ise en uzun boylu arkadashi cok büük bi adaletsizlige ugratan eshitsizlige shahit olmush oluruz :)... yok ama eger amac o insanlarin rahatca mac izleyebilmesini saglamaksa, adalet de eshitlik de sagdaki resimde görünen durumdur - soldakinde ise adalet olmadigi gibi, eshitlik de yoktur...

yani dicem o ki, adalet ve eshitlik, bu karikatürün veya "pozitif ayrimcilik" meraklilarinin genelde iddia ettigi kadar birbirinden ayri düshebilen olgular degildir... birinin olmadigi yerde digerini bulmak zordur... ama tabe amac gözden kacirildiginda hershey birbirine karishir ve "pozitif ayrimcilik" gibi süslü kavramlarla/girishimlerle "düzeltilmeye" calishilir... ve genelde bishileri düzeltmekten ziade zaten gözden kacirilmish olan amaci daha da arka planlara ittirip, bazi girishimlerin iice ön plana cikartilmasina yarar daha cok... e, bu da "dostlar ish bashinda görsün" felsefesiyle hareket etmeyi sevenlerin bolca faydalandigi bi durumdur...

bunlar bi yana da, kapak kampanyasinin engellileri aciz gösterip göstermedigini savunmakla bu karikatürün arasindaki bagi bulamadim pek?... biraz acar misin?...

JEM yorumlarına sonuna kadar destek veriyorum kapak kampanyası engelliyi milletin gözü önünde aciz düşürmekte ve bu yapılan kampanyalarla bir kısım maddi veya manevi rant elde etmekte hemde engelli birey üzerinden.Toplanan kapak tonu ve alınan sandalye fiyatları ortaya konsun ne denmek istendiği anlaşılır ama biz engelli olarak beleşe yaşamaya alışmışız gururlu olamayız örneğin ÖTV indirimi yerine gerekene işitme cihazı,sandalye,protez verilsin dense yüzde 99.99 engelli karşı çıkar benzin engelliye ÖTV indirimli yada bedava verilsin desen yüzde 100 destek gelir 5 yılda bir 30-40 binliralık araç alanan birinin maddi gücü ortada ama bazı şeylerden taviz vermez kapak kampayası ile sandalye verilmesini destekler.Evlilik proğramını bile izlemek istemiyorum eee mavi kapak toplayın zavallı engellimizi sandalyeye kavuşturalım.

Üst Alt