Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetersiz ehliyetten yakalandım, 1487 TL ceza kesildi!?

gringo

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
H sınıfı ehliyetim ile normal araç kullanırken polise yakalandım.Tam 1.487 TL ceza kesti.Allah'tan yanımda arkadaş vardı.Arabayı bağlatmadan O'na teslim etti.Ancak 2 gün önce aracın sahibine de 1407 TL kullandırma cezası gelmiş.Bu rakamlar doğru mudur ? Nerdeyse 1 aylık maaşımızı Emniyete hibe ettik :( Gerçi hatalı olduğumu biliyorum.Ama bu rakamlar gerçekten doğrumudur yaaaa !!!) Alkollü araç kullananlara,ehliyetsizlere bu kadar ceza kesmiyorlar...Herhangi bir itiraz v.s. yapsak faydası olur mu ? 1 ay sonra da başka bir ceza gelir mi ? Bu ne yaaaa :(

h sınıfı ehliyet olupda nasıl normal araç kullanıyorsun onu anlamadım ? bence iyi bile kurtarmışsınız manuel araç kullanma imkanı olup h sınıfı ehliyet almak bence dolandırıcılıkdan bile işlem görmelidir.

sizin gibiler yüzünden gerçek engeli olanlar zorda kalıyo işte

Dediğin doğru ehliyesizlere alkollülere bu ceza kesilmiyor....
abartmışlar
ben 600 tl civarı ehr 2 taraf diye bilyordum ama yeni yılla ona da zam gelmiştir.

Bu durum kasım ayında başıma geldi Usta,yeniyıl zammı ile alakası yoktur...Rakam çok can acıtıcı harbiden...Bu arada Sn.Ersin ve tsunami kardeş'te bizi dolandırıcı,sahtekar,üçkağıtçı yaptı 2 dakikada...Dostlar benim ayak protez,bu yüzüden istesemde B sınıfı vermiyorlar, ama çok şükür normal araçta kullanabiliyorum...Kullanmamam gerekiyor biliyorum ama bazen dara düşüyorsunuz işte...yorum yaparken biraz anlayıp dinlemek lazım kardeşler..hemen çemkirmeye gerek yok...

Ceza kağıdının üzerinde hangi maddeden ceza kesildiği yazar..?

çok fazla değil mi bu ceza alkollüye ve ehliyetsizlere bile bu kadar ceza verilmezken şaşırtıcı bir rakam

yanınızda ehliyeti olan arkadaşlarınız varken. hiçde dara düşmüş gibi gözükmüyorsunuz. bence sizin H sınıfı ehliyetinizide iptal etmelilerdi.

Bazı arkadaşlar güzel ahkam kesmişler.Aracımız var otomatik vites ben sağ ayak engelliyim H sınıfı ehliyetim var otomatik vitesi rahat kullanabildiğim halde eşimin aracını kullanamıyorum.Neymiş efendim H olunca tertibat olurmuş ne saçma B istesen vermiyorlar H olunca ille tertibatlı kullanacaksın diyorlar yarım yamalak kanun yapıp sonrada bizlere uyduruyorlar.Bu cezalar bana görede çok fazla ama yılın ikinci yarısında artırıldı sanırım önce 600 dü iki katından daha fazla artırıldığını duymuştum.

Oturanboğa 39/10 olarak belirtmişler...

Olumsuz yorum yazan arkadaşlar,ben zaten hatalı olduğumu ve zor durumda kalmasam kullanmayacağımı zaten yazmıştım.Elalemin arabasını bağlatmanın ne kadar kötü bir durum olacağının farkındayım,ama insan bazen mecbur kalıyor işte..Zaten cezaya itirazım yok,,,sadece mukayese edildiğinde rakam yüksek geldi,doğrulatmaya çalışyorum,yoksa paşa paşa ödeyeceğiz zaten...( Bu arada dünyanın en iyi, en dürüst, en ahlaklı insanlarının olduğu bir ortamdayım sanırım,ne mutlu bana... )

Sevgili yakamoz,bende aynı senin durumundayım.Özellikle B sınıfı alayım dedim, sağ ayak protez diye H almak zorunda kaldım..Şimdi de tertibatsız araba kullanamıyorum :( otomatik bile alsak olmuyor,illa tertibat.....Tabi başına gelmeyen anlamıyor, bizide sahtekar görüyorlar :)

Yahu bu kadar ağır yargıda bulunmak haksızlık değil mi? Sistemin kötü tanımlanmış sürücü belgesi kriterleri yüzünden adam kullanabildiği halde araç kullanamaz hale gelmiş, onun mağduriyetine üzüleceğimize ve sistemi eleştireceğimize, düştük ceberrut devletin savunuculuğunu yapmaya. Yazıktır! :)

gringo, cezayı en üstten kesmiş memur. Of ki of!

Madde: 39/1-a
Trafik İhlalinin Konusu: Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları sürmek,
Kimlere Uygulanacağı: Sürücülere ve kullandıranlara
İdari Para Cezası (Trafik zabıtasınca): 1.462,00 TL. (Peşin 1.096,5 TL)
Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca trafik zabıtasınca araç sahibine de tescil plakasına göre aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

Yapacak bişey yok,ödeyeceğiz,itiraz etsekte kanun açık,,,sonuç çıkmaz,,,Demek ki yanındaki ölse, arabaya dokunmayacaksın aga...Kulağıma küpe olsun.... :(

sizin gibiler yüzünden gerçek engeli olanlar zorda kalıyo işte

kardeşim bilip bilmeden artis artis konusuyosunuz ordan konusmak kolay ben bırak normal arabayı otobus kullanıyom fakat güzel ülkemin çoh değerli doktorları H sınıfı ehliyet alır deyip geçiyolar üsstelik 2005 ten B sınıfı 2012dende E sınıfı ehliyetim var zaten.
işte bu ülkede bu önyargı var ve kangren olmuş bir sağlık sistemimiz.............!!!

Ehliyetsiz ve Alkollü sürücülere aynı ceza veriliyor. 1512 TL.

2 ay önce ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan bana da aynı miktarda ceza yazıldı henüz ödemedim şu an 1900 tl ye kadar yükselmiştir.

Arkadaşlar ben 2010'da tazminat almıştım ve sonra o parayı 10.000 TL'ye tamamladım, yıllardır hayalini kurduğum araba sevdasına ulaşmak istemiştim hatta şahin. kartal ve broadway araçlarını defalarca sürdüm ama bana ehliyet lazımdı o ehliyette H sınıfı ehliyetti. Ve 2011'de hemen Ankara hastanesine gittim ve çok heyecanlıydım koşuyordum, yürüyordum ve çok rahat hareketler yapabiliyorum gel gör ki rapora "SÜRÜCÜ OLAMAZ" yazısını gördüm bir süre afalladım ve gerçektende çok üzülmüştüm ama pes etmemiştim hemen İl Sağlık Müdürlüğüne giderek rapora itiraz ettim ve onlarda Atatürk hastanesine gönderdiler gittim muayenemi oldum ve raporuma tekrar baktım "SÜRÜCÜ OLAMAZ" yazısını tekrar gördüm zaten bütün hayallerim yıkılmıştı birkaç sene toparlanamadım etrafımdaki insanlar aileleriyle sevdikleriyle arabalarıyla pikniğe giderler, köye, gezmeye, tatillere, düğünlere ve hastanelere giderken bende eşimle çocuklarımla koskoca yaz mevsimini genelde evde geçiriyorum...

Arkadaşlar benimde yaşama özgürlüğüm yok mu, evdekileri sevindirmeye hakkım yok mu, zaten biz engelliler hayatı engellerle yaşıyoruz öyleyse bu kahrolası bürokrasi vu buna sebep olan devlet neden bu dünyayı bize zindan ederler...

tsunami_

Mesela ben b sınıfı için kursa kaydoldum.kazandım.ama bana b değil h verdiler.bence sadece millette değil devlettede hata aramak lazım.direkdiyon sınavından geçtim ama b vermediler o halde niye geçtim.sürmesini beceremiyorsam niyr sınavdan geçtim

Ben b normal kullanabiliyor olduğum halde yazılı ve uygulamalı sınavı geçtiğim halde sertifikamı iptal edip h ververdiler.yani zorla verdiler.sayelerinde arabamı sattım ve sayelerinde arabayla hiçbir iş yapamıyorum ticari

Banada sürücü olamaz raporu verdiler h ehliyetimle normal otomatik vitesli araç kullaniyorum hakkımin yendigini düşünüyorum sürmeye de devam edeceğim trafik durdursa ne yapacak ehliyetim yok derim basarlar ehliyet cezasıni bende öderim doktorun önünde bir kağıt sürücü olamazsın diyor ezbere itiraz etsen kimi kime itiraz ediyonki bende inatla aracımi sürmeye devam ediyorum

arkadaşlar bu olay benimde başıma geldi. 600 tl bana. 600 tl araç sahibine yani kardeşime geldi. ikisinide ben ödedim.

malesef son zamlardan sonra arkadaşın yediği rakamlara geldi 1500 tl düz diyelim. sahtekar üç kağıtçı bizmiyiz yoksa bu devlet mi? ben protez ayağımla otomotik araç kullanıyorum ve bu salak devletin salak kanunları buna izin vermiyor. ben şimdi ihtiyacım olduğunda arkadaşımın yada kardeşimin arabasını alıp hastaneye gidemicekmiyim? yada kardeşimin aracı kapıda durcak ayrıyeten kapıya kendime bir araba daha mı alacağız? nerde o bolluk. ülkemiz çok zengin bir ülkemidir? bu engellilere yani bizlere yapılan haksızlıktır kesinlikle. ben bu şekilde araç kullanmaya devam ediyorum yakalasınlarda beni ceza kessinler. ben suç işliyorum ve bundan da hiç gocunmuyorum . devletin bu kanunlarını hiç takmıyorum çünkü bu devlet fetöcülerle hayinlerle dolu bir devlet. arınmadıkça helal haramı ayırt etmeyi öğrenmedikçe gerçek adaleti getirmedikçede takmayacağım.

helal olsun sana cesaretine hayran kaldım.
halim_066

acaba iq seviyeniz kaç merak ettim. ne düşünerek söylediniz bunu? bizim gibiler derken siz kendinizi hangi kefeye koydunuz acaba. burada engellilere yapılmış bir haksızlıktan bahsediyoruz. biz bu durumda dışlanıyoruz.
ersin_67

Bilip bilmeden ahkam kesmeyin akıllı olun haddinizi bilin burada yine mağdur olan benim ve benim gibi hakkı yenen engelli kardeşlerim mağdur 5.5 yıldır engelli otomobil kullanıyordum aracımi sattım tekrar rapora girdim sürücü olamaz çıktı %20 hafif beceri kaybı ne ya komik gerçekten %40 %50 olsa anlayacagim ama sizler burada ağzı var konuşuyor misali seviyeli olun karşınızda çocuk yok !

Kozanteoman kardes torpilin varsa merak etme bu ülkede hersey yoluna giriyor torpilin yoksa bizim gibiler hakkı yenenler mağdur oluyor

gringo

yanlış anlama ama, zor durumda oldugun da kullanmana lafımız yok! ama yanında adam var!? bırak o kullansın! 1400 Tl benim veya onun canından daha degerli degil. araç kullanmak refleks ve dikkat işidir.

arkadaşlar tertibatlı aracı yetersiz ehliyetli veya ehliyetsiz birine kullandırırsanız kulanan ve kullandırana kişi başı 1750 tl ceza uygulanıyor. bu konuda da dikkatli olamanızı öneriyorum..

@ersin_67 sen ne demeye çalıştın ben anlayamadım kendini ifadede bir sıkıntın var galiba. ??? kimsin hangi taraftasın kimi neyi savunuyosun hele bi anlat bakalım.

bu adamın engeli gerçek değil bi tarafından mı uyduruyor yani? ne diyorsun sen ?

halim_066
aynen öyle babam . torpili olan işi götürüyor bizim saflarda burada dürüst adamı oynuyorlar. memlekette bu kadar saf varken akıllılar niye yaşamasın ki. onları yaşatanlar zaten biziz.

aranayı baglamadıklarına dua et :)

H ehliyetim var ama ehliyetde hiçbir tertibat yok raporda da Yok özel donanım falan düz h sınıfı ehliyet bununla normal otomatik vites kullanımında ceza oluyormu

burak_br

Ehliyette, daha doğrusu emniyet dosyasında araç kullanımına dair kısıtlama yoksa, tabii ki kullanılabilir.

Bülent abi dosyamdaki rapor aynen şöledir kifoskalyozu mevcut olup h sınıfı alır tek hekim raporu ile özel hastaneden almıştım bununla normal tertibatsız otomatik araç kullanıyorum abi bunda sorun olurmu

burak_br

B sınıfı ehliyetle dilediğin aracı kullanabilirsin. Ehliyetinde kısıtlama yoksa ne ala.

Üst Alt